9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Rada 22.3.2024 7:49

Pokud jde o "konzervativnost" pak ta se v článku projevuje snahou o jakési zakonzervování vlastností obytných budov a tedy i myšlení právě ještě s dob totalitních. Budov postavených před sametem či jen polovičatě upravených výměnou oken... je přitom v ČR doposud ještě více než polovina!!!

Rozdíl v nákladovosti na vytápění a tedy i v dopadech na okolí je oproti už jen dnešním normám i optimu provozní nákladovosti několikanásobný. Vzhledem k dlouhodobějším dopadům a dnes technologicky už relativně snadno dosažitelnému je pak zhruba desetinásobný.

https://www.srovnejto.cz/blog/co-vsechno-byste-meli-vedet-o-pasivnich-domech/

Konzervativci si zřejmě nepřipouštějí, že ceny energií... jsou nejen nezakonzervovatelné ale nejspíše dál porostou.

Takže vzhledem rozumu který nabádá k optimalizaci efektivity bydlení podle možností doby, se jaksi "komunisticky" projevili dnešní konzervativci - kteří se navíc zřejmě stydí pod článkem podepsat.

R. Konečný 22.3.2024 8:00

To jsou naprosto nesmyslné žvásty. Pokud se izolace a zateplení vyplatí, tak to každý investor rád udělá. Jenže tady nikdo žádnou cost to profit analýzu nedělal. Stjeně jako nikdo nespočítal kolik materiálu, lidí a peněz na to bude potřeba. Pokud to schválí i na Radě tak na tom budou profitovat tak akorát šmejdi, kteří budou tlačit do úvěrů na předražené zateplení .

J. Jurax 22.3.2024 10:12

Probůh, Vy snad od těch bruselských eurohňupů vážně čekáte něco jako cost to profit analýzu? Oni netuší co to je! Oni chtějí spasit planetu!

V. Šťastný 22.3.2024 5:54

Luděk Niedermayer (TOP 09), Stanislav Polčák (STAN), Markéta Gregorová, Marcel Kolaja, Mikuláš Peksa (všichni tři Piráti) a Radka Maxová (nestr., S&D) Známé firmy. Provaření, protičeští a ideologicky zaslepení zm.di.

V. Šťastný 22.3.2024 5:55

Bylo by vhodné si ta jména zapamatovat. Eurovolby se blíží.

P. Rada 22.3.2024 6:22

"Šílenci" uvažují krátkodobě - sotva do příštích voleb - a po nás potopa?

Rozumnější by kalkulovali s efektivností náročnosti své produktivita a celoživotními ba vícegeneračními dopady konkrétně s optimalizací celkové nákladovosti:

https://www.businessinfo.cz/clanky/zdroje-pro-prumysl-ceskou-energetiku-ceka-rychly-prechod-k-ekologii/

https://www.srovnejto.cz/blog/co-vsechno-byste-meli-vedet-o-pasivnich-domech/

https://www.pasivnidomy.cz/co-je-pasivni-dum/t2?chapterId=1634

V. Šťastný 22.3.2024 7:40

Jenom šílenci chtějí dělat za pomoci nepřiměřených nákladů ze starého nové, navíc tam, kde to nikdo z uživatelů nepožaduje.

Nemám nic proti použití veškerého pokroku a poznání u nových staveb, pokud ty vícenáklady investora nezruinují, ale hodně se ježím proti zateplování starých, kamenných staveb technologiemi, které pro to nejsou vhodné, je to kontraproduktivní a nehospodárné. Nezapomeňte, že aby někdo takto zateplil, musí stát někoho okrást, nebo hodně slevit i úplně rezignovat na své povinné služby vůči obyvatelům.

Ani půl slova neřeknu, když to investor provede ze svého vlastního rozhodnutí a za svoje peníze, tak by měl totiž fungovat kapitalismus.

P. Rada 22.3.2024 8:04

Předně životadárnost prostředí se už jen obecně projevuje zásadně kontroverzně k potřebám kapitálu.

Neživý abstraktní kapitál s principu roste jen pro svůj růst poměřovaný penězi a takto může růst prakticky bez ohledu na širší životní prostředí, které vnímá bud jako zdroj nebo dokonce jako konkurenci. Jako abstraktní pojem pak může přečkat i zkázu životního prostředí - což dokázaly už předcházející civilizace.

Růst životadárnosti se naopak projevuje růstem komplexní uspořádanosti - poklesem entropie systému.

"Šílenci" s kapitálově zúženým vnímáním světa nerespektují přírodní zákony a zákonitosti - což se projevuje např. egoistickým nadřazováním vlivu kapitálu nad smyslem druhé termodynamické věty který je promítnutý prakticky do všech definic života.

R. Langer 22.3.2024 12:05

Nelži zase, prolhaný Zelený bolševiku, lžeš, jako když Rudé právo tiskne! ;-€

J. Jurax 22.3.2024 10:22

Inu, ukázali se být eurohňupy. Aspoň víme, koho nevolit.

R. Langer 22.3.2024 5:36

No ty vole... 8-o

F. Žůrek 22.3.2024 4:36

Ach jo...

P. Pilík 22.3.2024 2:00

A všechno to je založeno na pomatené lži, že CO2, kterého je v atmosféře 0.04 procenta, způsobuje globální oteplování. Tato civilizace spěje k záhubě, jako mnoho jiných před námi, takže je to vlastně v pořádku. Jenom proběhne standartní a vyzkoušený cyklus.

V. Špička 22.3.2024 0:24

Cvoci. Nic jiného než cvoci!!

V. Mokrý 22.3.2024 5:03

:-)