3.7.2024 | Svátek má Radomír


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Zakruzny 28.6.2024 7:13

Prosim vas, nechte toho. Zase tyhle reci o te tzv. slovanske vzajemnosti?

J. Matěna 28.6.2024 7:48

Sortování lidí podle "krve" jste odkoukal od Hitlera?

Navíc emigruje se na Západ, nikoliv na Východ. Nikdo prostě nechce žít tak jak v Rusku. I přes všechny problémy Západu. Ta nenávist k Západu je Vaše úchylka, ale Vy a Vám podobní jste naštěstí v těžké menšině.

R. Veselá 28.6.2024 9:15

Aho emigruje se na západ, ale jak dlouho ještě.....

R. Langer 28.6.2024 11:26

Do Ruska z Ukrajiny emigrovalo lidí docela dost... :-P

P. Nešvara 28.6.2024 0:19

Zásadní rozdíl je v tom, že v 15tém století Turci postupovali na Západ až dobyli Byzanc, která jim nikdy před tím nepatřila. I celé dnešní Turecko není původní Turecká vlast, Turci pocházeli ze střední Asie (staroturecké památky).

V současnosti postupuje NATO směrem na východ a už vytlačilo Rusko od východní části Německa až po Pobaltí a Ukrajinu. A to už je fakticky jádro Ruska jako takového, kdy se do Moskvy dá dostřelit raketami poměrně krátkého doletu. A Krym a Donbas jsou historicky Ruská území.

Takže realita je přesným opakem toho, co se autor snaží dokázat.

M. Krátký 28.6.2024 3:40

Brutálně se mýlíte drahý pane - a máte to celé pomotané !! Autor vůbec nemluví o nájezdu ruského vojska na Evropu ale o nájezdu muslimů na celou Evropu - za což mu opět tleskám a souhlasím s jeho konstatováními !!!!!!

V. Mokrý 28.6.2024 5:52

Ono dochází k obojímu, bohužel

a obojí je špatně !

V. Mokrý 28.6.2024 5:51

R^

J. Lukavsky 28.6.2024 7:36

"A Krym a Donbas jsou historicky Ruská území." Dombas nevím, ale Krym byl nejdříve Řecký (Kolchida), pak tatarský, pak turecký a dobyla ho pro Rusko až Kateřina Veliká (původem Němka). Takže Krym je historicky ...... tedy pokud pro vás historie nezačíná VŘSR. J.L. end

P. Nešvara 28.6.2024 8:29

Tady jde o to, kdy se "okupované území" stane historicky územím někoho jiného. Kam až máme do té minulosti jít. Asi těžko budete dnes tvrdit, že Anglosasové mají vypadnout z velké Británie, protože ji v době stěhování národů sprostě obsadili na Keltech. V zásadě totéž se dá říci i o České Kotlině - Češi ať vypadnou na Ukrajinu a je potřeba najít nějaké potoky Markomanů, nebo spíše ještě Keltů před nimi, protože Češi dobyli (obsadili, kolonizovali) Českou kotlinu.

Z druhého pohledu kdybychom brali aktuální stav, tak třeba Turkům patří Severní Kypr, protože jej mají obsazenou už nějakých 50 let.

Takže můj odhad je zhruba 100 let po okupaci už jsou okupanti doma. Závisí na tom, jak rychle dokážou tlačit na původní obyvatelstvo, aby změnilo národnostní cítění. Obyvatelé Byzance okupované v 15tém století jsou dnes muslimové, cítí se Turky žijícími v Istanbulu.

Z tohoto pohledu je historie Krymu za starověkého Řecka irelevantní, protože je to dávno, 50 nebo 60 let pod Ukrajinou rovněž irelevantní protože naopak to ještě není dost dlouho, ale 200 let pod Ruskem od Kateřiny Veliké relevantní protože se obyvatelé pořád cítí etnickými Rusy a nikoli Ukrajinci.

Takto v současné době probíhá konverze etnickým Maďarů na Slovensku. V dobách mého mládí před 50 lety bylo teprve nějakých cca 50 let od Trianonu a Maďaři na jihu Slovenska Slováky nenáviděli a chtěli se připojit zpět k Maďarsku. Dnes je od Trianonu přes sto let a toto pnutí vyvanulo, zůstává už nikoli mezi běžným obyvatelstvem, ale pouze u ultranacionalistů. Rozdmýchat to samozřejmě lze i po dlouhé době, jako se povedlo Hitlerovi u Sudetských Němců, kteří žili v Čechách půl tisíciletí.

J. Lukavsky 28.6.2024 8:58

Ano, jistěže je to otázka času ale také politiky "okupanta" kupř. Bulhaři se nikdy nesžili s Turky. Idea EU je v podstatě geniální, v celé Evropě, přesněji EU je možno se stěhovat kamkoli, podnikat kdekoli a všude se domluvíte anglicky. Jinak ale opravdu lze rozdmýchat nacionální nenávist, jako to bylo u Sudetských Němců, za což ale také příslušně zaplatili. Ta manipulace s nacionalizmem je hodně ošemetná věc a zpravidla se obrátí proti "rozfoukávači". Probatum est. J.L. end

J. Jurax 28.6.2024 13:17

A všude se domluvíte anglicky, ačkoliv Velká Británie už v EU není. To jsou ty paradoxy ...

J. Lukavsky 30.6.2024 19:11

"Kam až máme do té minulosti jít." POkud budeme mudrovat kam až v minulosti jít, komu to kdysi patřilo.... tak musíme zcela přeměnit mapy. Prakticky celá Čína, Sibiř a Evropa patřili Mongolsku. Takže vráti jim to? Podstatné je zda to někdo chce. Kupř. Keltové se o bývalé državy nikterak nederou. J.L. end

P. Nešvara 30.6.2024 21:26

Pokud nechcete jít do minulosti vůbec, tak Krym a Donbas jsou Ruské a Severní Kypr je navždy Turecký stejně jako Kosovo je navždy samostatné.

Jak jsem psal, trvá to tak sto let.

J. Pokoutný 1.7.2024 9:12

Nevypadlo vám z uvažování Velkoknížectví litevské, tak trochu?