6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

ENERGETIKA: Zastavte devastaci

Zatímco se 1. července po převzetí předsednictví v unijní Radě Evropy objímal na úvodní párty premiér Petr Fiala se šéfkou EK von der Leyenovou, české domácnosti a podnikatelé k tomu dostali „dárek“ v podobě zvýšení cen elektřiny.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Sura 4.7.2022 16:47

Nevím, proč jste si vybral, že budete věřit agresorovi, ale je to Vaše věc. Ta jejich argumentace má logiku jen potud, pokud vysvětluje fašistické postupy Rusů. Rozmach nacionalismu na Ukrajině JE dílem Rusů, kteří se jako národnostní menšina začali dožadovat práv, která jim nepřísluší. To samozřejmě vyvolalo i přehnané reakce, nicméně až posléze. Ty "Minské dohody" byly od začátku jen diktátem momentálně vítězícího agresora. A všechna ta Rusem organizovaná "referenda" o osamostatnění byla jen přípravou pro "připojení". Ale zkuste si odpovědět, jakým právem má národnostní menšina požadovat odtržení části území státu, kde je hostem přičemž jí nikdo nebrání v návratu do "vlasti"?? Navíc ty menšiny vznikají ze dvou hlavních důvodů - Buť tím, že občané jednoho státu hledají LEPŠÍ ŽIVOT (daný lepšími podmínkami v cílové zemi), nebo cíleně a to způsobem který realizoval Stalin - nuceným "přesídlováním". Pořád ale platí, že taková menšina je v novém domovském státě na návštěvě a nikdo jí nebrání se vracet domů. Tak si zkuste vysvětlit, proč se jim má ustupovat ve změnách státoprávního uspořádání??

G. Onion 4.7.2022 16:41

Já se všem divím, že reagují na bolševického lháře Šebestu. Čím víc budete na ty jeho lži reagovat tím víc bude lhát. Prej " příznivců třetí říše asi tak 0, 01%" to je opravdu obdivuhodné jak ten člověk umí lhát ani poledne nedrží ;-D;-D

J. Novotny 4.7.2022 16:14

Ale omezil, 8 let se na to pripravoval. Kdo tomu rozumi, vidi, s hlupaky je zbytecne se hadat.

V. Petr 4.7.2022 16:09

R^R^R^R^R^

P. Černý 4.7.2022 15:13

Vás baví neustále reagovat na stále stejné polopravdy a účelové lži?

Rozmach nacionalismu na Ukrajině za minulých třicet let rozhodně není dílem pouze nebo převážně Rusů.

Protiruske naschvály ukrajinské pucisticke vlády také nezpůsobili Rusové. I když je pravda, že i oni využili ruské nacionalisty, a dokonce i monarchisty, na východě Ukrajiny.

A že svržení ukrajinské vlády za Majdanu stálo USA minimálně pět miliard dolarů, je také známý fakt.

V každém případě, ukončení občanské války spojené se svržením Janukovicovy vlády bylo na dosah. Stačilo zrealizovat politickou část Minských dohod a udělit Donbasu autonomii. Pro to, aby ukrajinská vláda o realizaci těchto dohod začala aspoň seriózně jednat, Západ nepodnikl prakticky nic. A to ani garanti smlouvy, Německo a Francie.

O. M. 4.7.2022 15:03

Chcete snad naznačit, že Fialova vláda ovlivňuje americké a evropské politiky?

Nezdá se vám, že ji poněkud přeceňujete?

M. Šejna 4.7.2022 15:00

Samozřejmě, že bylo. Diviš i Sura mají selektivní paměť. :-/

Ukrajincům Rusové v roce 2013 řekli, že si mohou vybrat mezi výhodami obchodní výměny s Ruskem nebo EU. Když si vyberou EU skončí jim dodávky surovin z Ruska za hubičku.

Diviš se Surou to považuji za nátlak. Aspoň vidíte, jak přemýšlejí. ;-D

O. M. 4.7.2022 14:58

No, nevím, ale před zdražováním mě 1 kWh po rozpočtení všech nákladů vyšla na 5,50, tudíž, ať počítám jak počítám, nová cena mi z těch vašich čísel vychází na dvoj- až trojnásobek, pětinásobek ani náhodou. Čímž nepopírám, že to zdražení je pěkná darda; ani ne tak ty přímé platby, to by se dalo ještě zvládnout, ale vliv drahých energií na ceny všeho.

A. Gamrot 4.7.2022 14:57

R^ Přesně tak. Podmínky EU byly mírně řečeno neakceporovatelné, ale vysvětlujte to někomu

J. Vintr 4.7.2022 14:55

Tady už nejde o nějaká blbá auta, tady jde o naši holou existenci a mnoha lidem i o život. Jak myslíte, že se dá žít bez elektřiny, plynu, nafty a dalších surovin?

J. Vintr 4.7.2022 14:52

Fialový hnus sice všechny problémy nevytvořil, ale má možnost je řešit. A nedělá to. Naopak se spikl s naším úhlavním nepřítelem (EU) proti občanům této země. Tomu se říká vlastizrada a trestá se to obvykle smrtí

J. Jurax 4.7.2022 14:49

Z technického hlediska je OK i sázka na uhlí. Akorát z ideologického ne.

P. Brich 4.7.2022 14:46

Zůstaňte raději na těch střechách, Skřivane. Odtud se Vaše klokotání bude rozléhat dále, až do pr ...

J. Jurax 4.7.2022 14:43

No, asi jo. Když nebude rozmlácíno, nebude kšeft.

I. Lyčka 4.7.2022 14:27

Možná proto, že problémy nastaly hlavně během nástupu nové vlády, jejíž jediným programem bylo "Pryč s Babišem".

P. Skřivan 4.7.2022 14:24

A co byste tím jako docílil ? To jako si myslíte, že ta klasická auta, která navíc ani nejsou vaše, když je tu vyrábí německá nebo korejská firma, by někdo koupil ? Sotva.

P. Skřivan 4.7.2022 14:22

Největší katastrofa jsou ti, kteří si tu celkem v klidu do ničeho moc neinvestovali a teď se diví, že mají něco měnit. Pokud vím, ČEZ se vychloubal, jak zelená je jeho energie. To je samozřejmě hloupost, protože zelená je solární energie ze střechy. Ne z pole ČEZu, kam nasázeli panely: to je zelená energie po Česku, protože pod panely roste tráva: tak musí být zelená. Střechy tu pokryté panely vidíme pomálu, rozhodně jich není ani čtvrtina. Elektrolyzéry tu máme leda ty klasické, s účinností 70%. Ty lepší, třeba z Japonska, o tom tu nikdo neslyšel: na co. :-) Máme jádro, ne ? :-) ... a dalo by se pokračovat.

P. Brich 4.7.2022 14:07

Na špatných základech (Lisabonská smlouva a další hověziny až zločiny) nic solidního nepostavíte, pane Smutný.

P. Brich 4.7.2022 14:03

Takže si máme přát, aby se tam toho rozmlátilo co nejvíce?!![UA]

P. Brich 4.7.2022 14:01

Nebylo to s příčinou odmítnutí poněkud jinak, milý Prokope?:-/

P. Brich 4.7.2022 13:51

Zelení jsou škodná!!;-€EU;-O A škodná se má střílet!!

P. Sura 4.7.2022 13:46

Výborná paralela Prokope! Ono je důležité taky to, že je potřeba nejdřív zajistit dostatečnou výrobní kapacitu pro zajištění současných potřeb a pro světlezítřkové projekty (třeba elektromobilita) hledat DALŠÍ zdroje, kterými by bylo možné je pokrýt.

M. Smutný 4.7.2022 13:39

Pane Doušku, jak mi říkali čelní politici ODS, protože ČR nemá dostatek spojenců v dalších zemích EU, aby Green Deal shodila, tak se podvolujeme. Ale v tomhle podvolení zelené ideologii bych její hlavní představitelku nikdy neobjímal, ruku nepodat asi nelze.

Celý systém tzv. předsednictví je jen drahá okázalá šaškárna, kdy si politici 27 zemí chtějí užít turistiky, koncertů a mejdanů, protože jinak přece existuje v EU normální jednací proces. Předsedající země maximálně platí drahou organizaci těchto akcí, žádnou větší páku či pozici v EU nemá, testuje se jen potence státní správy. Jinak jsem přesvědčen, že realizaci Green Deal zničí ekonomiku zejména chudších zemí EU a přivede k moci politiky, kteří EU rozbijí. Já bych si přál zásadní reformu EU, ne rozbití Unie, které tak toužebně chce Putin, Čína i jiní. Divide et impera.

P. Sura 4.7.2022 13:38

proč dobrou myšlenku (bránit se tomu) potřebujete korunovat blbým nápadem (svrhnout Fialovou vládu)?

Proč jste nehartusil proti Burešovi, který na tom podvolení intenzivně pracoval, aby si sám ještě víc nahrabal a nebyl za to trestně stíhán?

P. Sura 4.7.2022 13:34

Hezky jste to shrnul Prokope. A podle zarytého mlčení hnojometů je vidět, že není relevantní protiargumentace.

J. Vintr 4.7.2022 13:25

Před námi stojí strašná katastrofa. Že měrně vyvolaná někým, kdo má moc ovládat evropské a americké politiky aby jako poslušní idioti spolupracovali na likvidaci západního světa. Nevíme kde se to zastaví. Jestli jim bude stačit, že z nás udělají žebráky a vrátí nás o sto nebo více let nazpátek, nebo nás budou chtít fyzicky zlikvidovat. Každopádně existuje možnost se tomu bránit. Svrhnout jakýmikoliv prostředky současnou vládu která nás táhne do záhuby (toto právo nám dává ústava) a začít tuto situaci řešit. Ještě je čas. Za pár měsíců už může být pozdě.

P. Hák 4.7.2022 13:10

Část z nich to nejspíš dělá i dobrovolně. Mnozí jejich voliči a podporovatelé láskou k českému národu taky zrovna nehýří.

P. Molík 4.7.2022 13:06

Moc obskurních uskupení v podobě EK a EP a dalších mocenských struktur evropské unie je postavena na přemíře kolaborace na úrovni národních vlád států EU, tedy jde o moc proměnlivou a svým způsobem i nebezpečnější. Moc stavěná na svazáckém eurohujerském aktivismu s pomocí bludařů typu šílené Uršuly či naší Jourové je z nadčasového hlediska málo významná, ale může mít a má mimořádně velký škůdcovský potenciál. Lidská civilizace přechází do období stále víc sofistikovaného zla, které se tváří jako dobrodiní. Každý zákaz či příkaz je zároveň odrazovým můstkem pro další smršť dalších zákazů a příkazů.

P. Diviš 4.7.2022 12:27

Proč?

Vraťme se do doby, kdy začínaly události kolem Krymu a Donbasu. Je dobré si vše připomenout, protože právě tady se zrodilo několik důležitý mýtů, které využívá ruské vedení i při odůvodňování dnešního konfliktu. Nejprve tu byly události na Majdanu neboli kyjevském Náměstí nezávislosti (listopad 2013 až únor 2014) jako reakce na to, že tehdejší proruský prezident Viktor Janukovyč odmítl podepsat na nátlak Kremlu asociační dohodu s Evropskou unií, a zemi tak fakticky nasměroval k Rusku. V reakci na to vypukla série protestů, ten největší a nejdůležitější v Kyjevě na Majdanu. Je pravda, že protest v drtivé většině navštěvovaný běžnými prozápadně smýšlejícími obyvateli metropole spoluorganizovali radikálové, mezi nimi i lidé obdivující neonacismus. Radikálů mohlo být na Majdanu tak 5 až 10 procent, příznivců třetí říše možná asi 0,01 procenta.

Demonstranti na Majdanu zvítězili, Janukovyče svrhli a donutili k útěku ze země. Ruské vedení, ale i ruská společnost i ruští žurnalisté to přijímali s velkou nelibostí a začali vyhledávat záminky, které by úspěchy protestujících shodily. Neonacismus jim přišel do rány, navíc snadno se dalo vytáhnout to, že ukrajinští nacionalisté v čele s lídrem Stěpanem Banderou s nacisty spolupracovali v naději, že jim pomohou vymanit se ze sovětského područí. A tak jednoduchá rovnice Ukrajina rovná se neonacisté se vším, co k tomu patří, byla na světě. A bylo úplně jedno, že drtivá většina Ukrajinců s radikály nesympatizovala a ve volbách sbírali zhruba jednoprocentní úspěchy.

J. Kombercová 4.7.2022 12:25

Se svým nickem jste ulhaný vy.