27.6.2024 | Svátek má Ladislav


Diskuse k článku

EKOLOGIE: Čertův mlýn

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Roman Šula 4.12.2007 12:02

Re: Už zase kriminalizujete podnikatele

Tak pozor, ono s tou Třebíčí je to trochu jinak, než jak je prezentováno neobjektivním pořadem Reportéři ČT. Co se týká těch několika rádoby dokumentů České televize, tak většinu zúčastněných osob znám osobně a vím i ledasco ze zákulisí. Fakt je ale jeden, v Třebíči se nepodniká dobře, protože tam prakticky není průmysl, díky vysoké nezaměstnanosti a nízkým platům tam není kupní síla.

Delfin 4.12.2007 12:00

Re: Re: Nedočet jsem, ale

pardon, pisu jako tatar ... rostouciho toku nenasmlouvane energie ...

Robespierre 4.12.2007 12:00

Lepší je vzít pinzetu a jedno klíště po druhém zlikvidovat

Ah Ca Ira, Ca Ira Ca Ira

zelené na větrníky

Ah Ca Ira, Ca Ira Ca Ira

povětit je tam.

honzak 4.12.2007 11:59

Re: Nedočet jsem, ale

to je zase blbost. Elektřina z jaderek za prvé nemá POVINNÝ výkup, za druhé je poměrně slušně regulovatelná a výroba v nich se PLÁNUJE. U těch větrníků je tomu naprosto naopak. Proto jsou vředem na elektrizační soustavě.

Stredocech 4.12.2007 11:55

Je pouze JEDINÁ příčina zdražování elektřiny v Evropě

a to je protijaderná politika EU, protlačená zelenými a jejich komplici a nucený výkup předražené elektřiny z OZE.

Bezprostřední příčinou současného stavu je odstavení 4*440 MWe v bulharské Kozloduji a 1*440 MWe v Jaslovských Bohunicích, NAŘÍZENÉ EU. U těch Bulharů, kde jsou obzvláště výrazné dopady si to EU dala dokonce do přístupové smlouvy.

Jelikož mají Němci ve větrnících výkon 8 Temelínů, je naprosto nepravděpodobné, že by najednou vypadlo v důsledku poruch 8 jaderných reaktorů, ty větrníky jsou závislé na větru v určité oblasti, takže najednou vypadnout nebo naopak rychle naběhnout mohou.

A samozřejmě, při využití větrníků pod 20% nabíhají doprovodné náklady na elektrické sítě, které by tady u stabilnějších zdrojů nebyly.

vládík 4.12.2007 11:51

Re: Re: Nedočet jsem, ale

Mluvíte o tom jednom okamžiku (nebo časovém úseku). Jinak samozřejmě se přenáší smluvní hodnoty. Ono jde o obchod - takže by se Němci nedoplatili penále.

vládík 4.12.2007 11:49

Re: Re: Nedočet jsem, ale

Autor blogu ano.

vládík 4.12.2007 11:49

Re: Re: Re: Větrné obludy

Buďte jedním z prvních klíšťat. Tak rychle ještě hostitel nezhebne.

ella 4.12.2007 11:42

Re: Re: Re: Re: Zelení paraziti

oprava slova  : zdravých

ella 4.12.2007 11:40

Re: Re: Re: Zelení paraziti

souhlasím že na odborech živ. prostředí se nic neděje ,upozornovala jsem že v obci ústrašín na pelhřimovsku  pokáceli část zdravích stromů okolo rybníka a svedli to že to má na svědomí vichřice , ta sice byla ale stromy nevyvrátila větve ulomené byly to ano  ale nic jiného. tak to chodí na odborech:-/

Topinka V. 4.12.2007 11:40

Dobře,pane Bárto

Souhlasím a moc se mi líbí název Zelení Khmerové.

Delfin 4.12.2007 11:37

Re: Nedočet jsem, ale

Nahlednete do zprav CEPSu kde varuje, ze z duvodu opakujiciho se a roztouciho toku nenasmlouvaneho energie pres nasi PS (nemecke vetrniky), neni obcas schopen drzet PS na N-1. Tzn, ze v pripade poruchy jednoho vedeni v PS nam muze padnout cela ES. Tim pada pohadka zelenych o snizujicim se transferu energie u "decentralizovane" vyroby.

pavel 99 4.12.2007 11:29

Re: Re: To se to

no pro ČEZ jsou takovéhle nesmysly pravým požehnáním. Nejenže dodá předraženou energii, ale zároveň si k ní dodá tu nejdražší terciální regulaci (horkou zálohu) - takže dostane za jednu kWh zaplaceno "dvakrát".

Von 4.12.2007 11:29

Re: Re: Zelení paraziti

Vládíku - odsíření si prosadili obyčejní lidé, na příklad ti, kteří v Podkrušnohoří brali "pohřebné" a s těmi katalyzátory by se také našel nějaký jiný osvícený nezelený. Vylévání vaničky tedy moc nesedí.

meloun 4.12.2007 11:26

Šelf

O rozvodných soustavách vím málo (taky do toho nekecám), ale vím co je to šelf. Takže dotaz : Tu pozitivní bilanci mají větrníky, které mají pod vodou jen část stožáru nebo ty s ponořenou vrtulkou?

pavel 99 4.12.2007 11:19

Re: Re: Větrníky jsou grandiózní pračkou peněz a pohádkovým byznysem pro vyvolené.

ono když někomu zákonem nařídíte, že je od Vás POVINEN odebírat a ještě za cenu násobně převyšující cenu tržní, tak by bylo spíše umění, kdyby se "nedařilo". Pochopitelně podobné "kšefty" již z principu nemohou být pro každého.

pavel 99 4.12.2007 11:16

Re: Nedočet jsem, ale

ještě byste mohl vysvětlit "přelévání" výkonu přes naši síť (z Německa na severu do Německa na jihu), kterou i přes upozornění našeho ČEPSu nejsou němci schopni uregulovat a přetěžují naše páteřní linky (pochopitelně přetěžováním linky výpadek nehrozí, že?)

pavel 99 4.12.2007 11:13

Re: Re: Větrné obludy

a kam tu energii asi budou dodávat, když si zboří síť? I klíšťat (obecně jakýchkoliv parazitů) může být na jednom hostiteli omezený počet, když jim hostitel "zdechne" nebude mít nikdo nic.

Fojt 4.12.2007 11:09

Re: Větrné elektrárny

No několikrát jsem projel Německo křížem krážem a větrníkových farem je tam jak na*ráno. Bohužel jsem měl dost smůlu - jezdil jsem zpravidla v létě a to se jich točilo velice málo...Jediná farma, která se asi vyplatí ( a co jsem viděl) je při pobřeží Švédska na ostrůvku blízko Trelleborgu - tak větrníky makaly fest ( a byly tam zajímavé typy - od dvou do několikalistových)

pavel 99 4.12.2007 11:08

Re: Re: Zelení paraziti

"...limity na NOx (nebezpečnější než ta síra)...."  -  a proto prosazují plynové tepelné i energetické (elektroenergetické) zdroje (v rakousku bdou stavět 4GW výkonu v "plynovkách"), které mají emise NOx relativně velmi vysoké.

"...Jsou to zelení, kteří nás upozorňují, že opravdu nelze mít všude beton..." - a proto prosazují doslova tisíce železobetonových monster (četl jste plánované výkony větrníků?).

PetrK 4.12.2007 11:07

Re: Nedočet jsem, ale

Tak nepředstírejte odbornost ani vy, vy Nezelený Nekhmere!!

Novák 4.12.2007 11:06

Re: Nedočet jsem, ale

To, že jste nedočetl a děláte závěry je právě ta chyba.

Vlastní počátek poruchy skutečně neměl s VěE nic společnéno, ale zdlouhavá likvidace již ano. a to pro zcela nekontrolovatelné náhodné připojování které při mnoství elektráren způsobovalo opakované rozpady pracně sesynchronizované sítě.

Poku jde o cenu, on někdo tvrdí, že tato porucha způsobila zdražení energie? Pokud je mi známo, pak cenu ovlivňuje její nedostatek a nekvalitní - nepravidelné dodávky. Ty mají vliv na náklady přenosové soustavy

vládík 4.12.2007 11:00

Re: Větrné obludy

Přestaňte být řadovým občanem. Stavte větrníky a mastěte si kapsu.

vládík 4.12.2007 11:00

Re: Zelení paraziti

Nejsem zelený, ale:

Ti zelení prosadili odsíření elektráren a limity na NOx (nebezpečnější než ta síra). V době kdy to prosazovali jim tupci nadávali obdobným způsobem.

Byli to zelení, kdo nejprve v Kalifornii (jedno, že zde se tak nenazývali) a později v Evropě prosadili auta s katalyzátory. Díky Bohu. Jinak bychom dnes ve městech nemohli žít (a to prosím doslova)

Jsou to zelení, kteří nás upozorňují, že opravdu nelze mít všude beton a že bez přírody zajdeme.    Proto vše jsou parazity?

Aby bylo jasné, znám případy debilního chování zelených (nevím, jak velké části z nich). Ale nehodlám "s vaničkou vylít i dítě".

Netřeba 4.12.2007 10:58

Re: Re: Re: Re: Jako zábrana proti létajícím kusům ledu

Geometrie mi nedělá problémy. Vím, že by stačil jakýsi ochranný půlkruhový rám. Ale kopule se mi zdá lepší, jsem inspirován Kaplického knihovnou a hlavně snahou, jak vytřít ruským iperialistům zrak. Kdyby si v Evropě chtěli začít další válku.

Spíš vám chybí špetka fantazie. Tu ve škole ty potvory učitelský neučí.

PetrK 4.12.2007 10:54

Větrné obludy

jsou dobré k tomu, aby si někdo namastil kapsu, ale řadový občan tyto přírodu hyzdící nestvůry dotuje. A bude hůř, pokud se budeme držet nařízení EU o obnovitelných zdrojích.

vládík 4.12.2007 10:53

Re: Větrníky jsou grandiózní pračkou peněz a pohádkovým byznysem pro vyvolené.

Fajn - začněte ve větrnících podnikat. 

Je zajímavé, jak spousta lidí hned, když se někomu daří prohlásí, že jeho job je jen pro vyvolené.

Fojt 4.12.2007 10:53

Re: Za blbost (i zelenou) se platí ....

no stádo voličů zblblých neprávem milovaným staříkem H avlem.

vládík 4.12.2007 10:51

Nedočet jsem, ale

Výpadek v Evropě byl způsoben nekvalitní manipulací se sítí vvn v Německu (a nevhodně nastavenými ochranami u záložních vedení. To, že byl v té době vyšší výkon v severní části bylo známo.  Při stejné manipulaci a např. stejném výkonu z jádra by situace byla stejná.  Nepředstírat odbornost, pokud říkáte nepravdy!!!!

A totální lží je tvrzení, že tento výpadek způsobil zdražení elektřiny. Existují nejméně tři důvody, proč elektřina celoevropsky zdražuje, ale výpadek tam není (neargumentujte nutností stavět další přenosové sítě - o ní se vědělo již před výpadkem)

Váš bolševický způsob psaní (Zelení Khmerové - bolševik by psal "přisluhovači kapitalismu") komentovat netřeba.

petr 4.12.2007 10:49

Re: Re: Zelení paraziti

Osoby zaměstnané na tom odboru ale s neplechami nic nedělají, při upozrnění na nějaký nešvar hrají mrtvého brouka.