26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pavel 24.6.2008 8:05

Re: Re: Re: Re: Jak se do lesa volá, tak se z něho ozývá

Radnice vydělávají na separovaném sběru platů, speciálně na PET lahvích z tohoto odpadu. Pokud budou PET lahve zálohované a nebudou obsaženy v tříděném odpadu, začnou radnice na tříděném odpadu prodělávat. Jak to asi skončí?

R.J. 24.6.2008 7:42

Zelený, jako zelený

Proč jen mě přiomínají některé výroky "Zelených",jiné "zelené mozky" je to jak z jedné "formičky".Nejvíce se mi líbí, jak "zelenej ", ověšen MP3, goreteksem, buší do compu ty svoje názory na "přetechnizovanej", svět.Jak nás přesvědčuje že louč a jeskyně je to pravé a "ořechové". To si vždy vzpomenu na soudruhy, jak nakupují v Tuzexu,a výdobytky socialismu nechávají "masám".Ta věčná kritika "konzumního" života,jako kdyby nejvyším stupněm vývoje byl hlad.Je to podobné,jak na přelomu 19 a 20 století,kdy se objevilo očkování,vzedmula se proti němu vlna odporu,prý nemuže být něco tak "pavědeckého",jako do někoho "píchat" bakterie,to dá přece "rozum", né?Jen bych rád věděl, zda pí. Kuchtová,Zubovová, Jakoubková a jihočeské macechy,kupují knedlíky v Tesku,či je vaří hezky domácí,asi ne,ale jaderné problematice "rozumí" jako nikdo.Jak Vás ale zmerčej v Tesku, tak již máte cejch "konzumního blba",který právě prokázal svou neschopnost k samostatnému rozhodováníaproto musí nastoupit "ONI", samozřejmě k řízení nás zaostalých.  Panebože zač nás tak trestáš,sotva se napůl zbavíme jedněch "hovad" co tak všechno rádi "řídili", tak hned nastoupí další "řiditelé" všehomíra,pro změnu "zeleného".

westík 24.6.2008 7:35

Myslím si,

že za celou akci není nutné hledat ekologii,ale důsledek neúprosně fungujícího Parkinsonova zákona: úředníci se množí geometickou řadou bez ohedu na monžství práce ,kterou mají vykonávat,a to i v případě, že žádná práce není. Nutno pochopit, že každý úředník musí vykázat nějakou činnost (malovat prasátka na papír nestačí), tak si vymýšlejí  blbosti (vzpomínáte na vyhl.min.zdravotnictví o balení koblih ?)Důsledky jejich" píle" je nezajímají-hlavně že vykázali nějakou činnost a zvýší si tak naději na kariérní postup.)

Jak se zdá,tak zák.prof.Parkinsona začínají mít stejnou platnost jako přírodní zákony-bohužel bez ohledu na stranickou příslušnost jejich tvůrců.Okolnost, že největší hlouposti vycházejí z dílny SZ,je asi dáno mentální úrovní  členů (a voličů) této pidistrany a jejich mladickým nadšením-jinak si to neumím vysvětlit.

Tx 24.6.2008 7:17

Přesně tohle

jsem už jednou napsal: zelení si vždy najdou isolovaný problém (jednou biopaliva, pak obn. energii, posléze flašky) a ten se snaží "vyřešit" nějakými "opatřeními". Ten konkrétní, isolovaný  problém (možná občas) vyřeší, ale udělají tím několik jiných. Nejsou schopni komplexního pohledu a zhodnocení všech dopadů jejich řešení. Tento článek  dokumentuje odpady. "Ekopaliva" jednak nic nešetří (2% MEŘO do nafty sníží CO2 asi o 0,008%, nehledě na značné množství nafty, energie a metanolu na výrobu), jednak zdražují zejména potraviny (tady pár %, v j. Americe i 100%), likvidují deštné pralesy atd. Tdy celkově silně záporný efekt. Větrníky sice "čistou" energii dodávají, ale musí být jištěny tepelnou eletrárnou pro případ náhlého bezvětří (takže se zase moc CO2 neušetří), vyrábějí draze, likvidují chráněné netopýry, ruší hnízdění ptáků atd. Což nevadí, hlavně že máme čistou energii.

   A to jim ještě neimplikuji postranní úplatné úmysly,které zde nepochybně jsou taky.

Karel 24.6.2008 7:07

Re: Re: Re: Re: Jak se do lesa volá, tak se z něho ozývá

To je ovšem pádný argument. Obávám se ale, že takto postupuje jen málo obcí. A ještě více se obávám, že jde o dočasné, až populistické opatření. Třídění je na svoz apod. dražší, čili to snížení poplatků se nutně musí projevit zvýšením jinde.

Jindra S. 24.6.2008 6:24

Změní se to po příštích volbách?

Na tenhle problém už se upozorňovalo cca před rokem (minimálně v Reflexu),

s velmi podobnými argumenty - pak jsem o něm už neslyšel, takže jsem

doufal, že už to přešlo a ono nic. :-(

Stejný nesmysl, který stále prochází, je dotace na votovoltaiku a větrnou energii spolu s bojkotem jaderné energie. Zajímalo by mne, zda o tom lidé, kteří zelené volili, ví o těchto věcech.

vvm 24.6.2008 3:19

Re: Proč jen PET lahve?

bylo by dobre rozlisit,ktere noviny jsou na nem natisteny                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

vvm 24.6.2008 3:16

sz a spol ale i ostatni partaje

pane boze do ceho jsi to dusi dal.tem zelenym oprevdu nejde o nic jineho nez o provize.kde jsou ty casy,kdy jsme meli jeste nejake idealy aidee,ale tihla bursici a spol nam dnes vsechno stavi na hlavy.lidicky,uz je prosim vas nevolte,vzdyt oni nemaji v tech jejich hlavach ale vubec nic.kdyby tam meli aspon neco sexu ale ani to  tam nemaji.jenom korupce,to je pro<ne dulezite

Sowfiw 24.6.2008 2:07

Re: Re: Re: Proč jen PET lahve?

Papir? Clovece vy nejste vubec ekologickej.

emersonskej 24.6.2008 1:23

Re: Re: Re: Proč jen PET lahve?

;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-DR^ Tak tohle byl závěrečný BOMBONek před spaním. Díky moc !!!

Kylchap 24.6.2008 0:58

Re: Re: Re: Jak se do lesa volá, tak se z něho ozývá

Radnice ve městě kde žiji každoročně snižuje poplatky za odvoz odpadu protože vydělá na separovaném sběru! Kapíruješ trubko?

Kylchap 24.6.2008 0:57

Re: Re: Re: Jak se do lesa volá, tak se z něho ozývá

A docvaklo ti votroubku kde budeš ten odpad desítky let skladovat?

KaB 24.6.2008 0:52

Bursíka, Džamilu a spol. zavřít

Navrhuju ty zelený exoty zavřít na doživotí jako škůdce národa. Vždycky když s něčím přijdou, je to nebetyčná blbost, na které se někdo z jejich spřízněných firem velmi dobře napakuje.

BOMBON 24.6.2008 0:52

Re: Re: Proč jen PET lahve?

jasne... i hajzlak jde ususit a odrolit.... nebo ho vubec nepouzivat - uschne to a odroli se samo....

jezkovyvoci....:-/

BOMBON 24.6.2008 0:50

Re: Re: Jak se do lesa volá, tak se z něho ozývá

jenom - jste si opravdu jist, ze trideni odpadu v domacnostech neni mnohem, ale mnohem narocnejsi (drazsi) nez trideni prumyslove? ja vim, nikdo to nikomu neplati, takze to nejde vykazat ve statistikach, ale predstava toho, jak miliony lidi peclive myji a oddeluji jednotlive suroviny, specialni vozy vyprazdnuji specialni kontejnery.... skoro urcite to musi byt o nekolik radu drazsi...

Raff 24.6.2008 0:46

Re: Proč jen PET lahve?

A také ostatní obaly. třeba kelímky od jogurtů a podobné,. Do nich lze po vyčištění ty jogurty nebo tvaroháčky či co znovu plnit.

Raff 24.6.2008 0:33

Proč jen PET lahve?

proč jen PET lahve. Vždyť mnoho materiálů slouží také jenom jako pomocný prostředek k dopravení žádaného produktu k spotřebiteli a je recyklovatelný. příkladem je novinový papír, který je jen nutným nosičem užitečné informace.

Doporučuji, aby novinový papír byl kategorizován jako recyklovatelný materiál a bylo nařízeno stejné procento recyklace. V ceně novin by byla zahrnuta záloha na vratný papír a lidi by po přečtení noviny jako vratný papír vraceli do trafik, kde by dostali zpátky zálohu. Trafikám by byly povinné odebírat vratný papír vydavatelství příslušných titulů a ty by zodpovídali za předání vratného papíru k recyklaci.

On se sice i dnes papír recykluje, ale chybí tady systém. Mnoho papíru také skončí v kamnech domácností a pak to zamořuje ovzduší. Sice by to něco stálo, ale životní prostředí si to zaslouží.

nobody 24.6.2008 0:29

Re: Re: Jak se do lesa volá, tak se z něho ozývá

Von si rád sere do vlastního hnízda. Zelenym natruc 8-o

Kylchap 24.6.2008 0:27

Re: Jak se do lesa volá, tak se z něho ozývá

A už ti docvaklo votroubku, že v tom případě budeš platit větší peníz za odvoz odpadu na skládku?

JC 24.6.2008 0:20

Jak se do lesa volá, tak se z něho ozývá

Pokud Bursíkův zákon vstoupí v platnost, skončíme s dobrovolným pečlivým tříděním odpadu. A jistě naše rodina nebude jediná. Papír, plasty, sklo - všechno půjde do jednoho smeťáku. Ať si to pan Bursík přebere  - ev. může k tomuto účelu využít davy oblíbenců Zelených, kteří se celý život flákají na podpoře.

rolandszewczyk 24.6.2008 0:14

-

souhlasím ,aby záloha na PET-ku byla 500kč,z toho vratná část by byla 5kč,nápoj v ní by mohl být pak zdarma,