26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Stanislav 24.6.2008 11:02

Re: Re: Já blbec

Myslíte, že si nějaký blbý EAN nevytisknu? Už začínám PETky skladovat ... ;-)

Jezinka 24.6.2008 8:44

!!!!!!!!!!!!

Pošlete článek všem poslancům! Snad nejsou všichni padlí na hlavu.

pepík 24.6.2008 8:59

Re: !!!!!!!!!!!!

on v českém parlamentu existuje neblbec ?

Fr 24.6.2008 8:39

Nejrozšířenější smetí

jsou PET flašky, bez ohledu na to, že je snad většina lidí poctivě ukládá do dopadu mezi plasty.  I těch 10 či 5% nerecyklovaných stačí na zaneřádění přírody. Najdete je poházené všude, ve městě, na dědině, v přírodě. Vám se to líbí?

k 24.6.2008 8:52

Re: Nejrozšířenější smetí

a mate pocit, ze vykup to nejak zmeni ??

petrph 24.6.2008 9:06

Re: Nejrozšířenější smetí

Příjde na to co chcete řešit - jestli problém smetí a nebo energeticky výhodnou recyklaci. V prvním případě by jste mohla dojít k tomu, že by se jako vratné na zálohu budou prodávat a vykupovat noviny a kelímky od jogurtu.Ekonomicky i energeticky zjistíte že to je hovadina..No a jinak , k té závěrečné otázce - mě se nelíbí spousta věcí, ale kdyby se měly všechny řešit zavedením poplatku či zdražením....asi by se to nelíbilo ani Vám..:-(

cenda 24.6.2008 9:10

Re: Nejrozšířenější smetí

a kolik by jste si predstavoval zalohu aby se tak nedelo? 500 nebo radeji 5000 kc? kdo je prace, ten ji tam stejne zahodi.

petrph 24.6.2008 9:37

Re: Re: Nejrozšířenější smetí

Proč zálohu??? Když je někdo čuně a vyhazuje odpadky na ulici nebo v přírodě tak ať si zaplatí pokutu, těch 500 Kč by úplně stačilo. Ale když slušněj člověk, kterej za nic nemůže, zaplatí v obchodě za každou jednu balenou vodu o 7 korun víc (5Kč vratná záloha + 2Kč nevratné zálohy na zvýšené náklady), tak se ptám soudruzi ekologové, je to co jste chtěli??

Jimmy Keen 24.6.2008 9:46

Re: Re: Re: Nejrozšířenější smetí

Odpovím za ekology. Ano, to je ono. Oni totiž chtějí zdražovat, aby lidé nenakupovali. Dle ekologů se řítíme do propasti (jako už tradičně) a je nutné s tím bojovat. Lidi si drze konzumují, navíc ještě něco dovážejí nebo, ó hrůza, do supr a hyprmarketů autíčko vezmou a ekologická katastrofa klepe na dveře. Nuž zelený mužík chápe, že na plamenné řeči mu nikdo neskočí, tudíž je nutné uvalit takové poplatky, že si lidé odpustí nákupy, obdělají záhumenky a podle Kellera a podobných blouznivců živit se budou manuálně náročným zemědělstvím. Pochopitelně všichni občané vyjma zelených, neb ti jsou vyvolení vést tupce k světlým zítřkům.

krmič 24.6.2008 10:39

Re: Nejrozšířenější smetí

Je to problém estetický, přesně tak: líbí - nelíbí. Přírodě to nijak neškodí, právě proto, že se prakticky nerozkládají. A výhoda je, že i po dlouhé době se dají snadno uklidit. Na rozdíl od skleněných střepů, fuj.

Jenda 24.6.2008 15:57

Re: Nejrozšířenější smetí

Nezamestnanych je dost. I dlouhodobe. Chces davky? Tak vysbiras tenhle les.

Tis 24.6.2008 8:25

Zelené prohlásit za "Zemské škůdce"

Myslím, že už je dost důkazů pro to, aby byli zelení prohlašeni za "Zemské škůdce"

D.M. 24.6.2008 8:21

pro Brezinu

Pane Brezino, neudelal byste lepe, kdybyste se vratil ke sve materske redakci jednoho nejmenovaneho pornografickeho casopisu? Psani o predcasne ejakulaci Vam slo rozhodne lepe :-D

MF 24.6.2008 8:28

Re: pro Brezinu

Lepší by bylo, kdybyste řekl nějaké argumenty proti. Takhle jste jen za pitomce.

clay 24.6.2008 8:58

Re: pro Brezinu

argumentujete jako kretén, možná jste kretén

PeGa 24.6.2008 9:04

Re: Re: pro Brezinu

opatrně s tou diagnózou... myslím, že autor je spíše alternativně inteligentní...

Nejspíš bude mít štítnou žlázu v pořádku, takže žádnej kretén.

R.M. 24.6.2008 9:00

Re: pro Brezinu

A vy jste si ty clanky urcite rad cetl, ze? Navstivte trafiku, podobnych casopisu je tam urcite dost a sve tema si najdete. Bude to pro vas jednodussi cteni nez o PET lahvich.

ver 24.6.2008 9:36

Re: Re: pro Brezinu

podobné časopisy mají , oproti Vašim kecům , pozitivní dopad

R.M. 24.6.2008 10:19

Re: Re: Re: pro Brezinu

s tim souhlasim, ale netaham to do diskuze o PET lahvich...ovsem svuj nazor nepovazuji za kecy, za kecy se da povazovat vase pitoma pripominka o pozitivnim dopadu vyse zminenych casopisu k diskuzi o PET lahvich:-P

R.J. 24.6.2008 7:42

Zelený, jako zelený

Proč jen mě přiomínají některé výroky "Zelených",jiné "zelené mozky" je to jak z jedné "formičky".Nejvíce se mi líbí, jak "zelenej ", ověšen MP3, goreteksem, buší do compu ty svoje názory na "přetechnizovanej", svět.Jak nás přesvědčuje že louč a jeskyně je to pravé a "ořechové". To si vždy vzpomenu na soudruhy, jak nakupují v Tuzexu,a výdobytky socialismu nechávají "masám".Ta věčná kritika "konzumního" života,jako kdyby nejvyším stupněm vývoje byl hlad.Je to podobné,jak na přelomu 19 a 20 století,kdy se objevilo očkování,vzedmula se proti němu vlna odporu,prý nemuže být něco tak "pavědeckého",jako do někoho "píchat" bakterie,to dá přece "rozum", né?Jen bych rád věděl, zda pí. Kuchtová,Zubovová, Jakoubková a jihočeské macechy,kupují knedlíky v Tesku,či je vaří hezky domácí,asi ne,ale jaderné problematice "rozumí" jako nikdo.Jak Vás ale zmerčej v Tesku, tak již máte cejch "konzumního blba",který právě prokázal svou neschopnost k samostatnému rozhodováníaproto musí nastoupit "ONI", samozřejmě k řízení nás zaostalých.  Panebože zač nás tak trestáš,sotva se napůl zbavíme jedněch "hovad" co tak všechno rádi "řídili", tak hned nastoupí další "řiditelé" všehomíra,pro změnu "zeleného".

Malý Aston 24.6.2008 8:17

Re: Zelený, jako zelený

Já to tak neberu.Již jsme měli v politice Sládka,pak erotickou iniciativu která byla výborná ale politik se nemůže chlubit že již nemůže,takže zanikla a jiné pidistrany které vyskočily a zanikly.A tak dopadnou i Zelení,jedno je čistit rybníček a druhé je ožebračovat obyvatele jejich nápady,které nic nepřináší jen škodí.Je sice pravda že je Janečkova televize a Moravec dostali do poslanecké sněmovny ale dvakráte se voliči odrbat nenechají.:-D

Niky.\. 24.6.2008 9:10

Re: Re: Zelený, jako zelený

R^R^R^R^R^R^R^

Jimmy Keen 24.6.2008 9:52

Re: Re: Zelený, jako zelený

Hrubě se mýlíte. Zelení totiž mají něco, co jiné strany nikoliv. Tzv. mladé blouznivce, zejména z velkoměst. To jsou mladí, zejména dívenky, které chtějí chránit pandičky, žabičky a pejsky a vůbec všechny. Navíc si myslí, že nemusíme zabíjet živé tvory, když maso se dostane v suprmarketu a že není nutné kácet stromy, protože dřevo se dostane v Hornbachu. Někteří sice z toho vyrostou, ale mezitím se objeví další atd. Nikdy nepocházejí z chudých poměrů a vždy mají tzv. vizi. Takže váš předpoklad o propadu zelených ve volbách je, zdá se, iluzorní.

westík 24.6.2008 7:35

Myslím si,

že za celou akci není nutné hledat ekologii,ale důsledek neúprosně fungujícího Parkinsonova zákona: úředníci se množí geometickou řadou bez ohedu na monžství práce ,kterou mají vykonávat,a to i v případě, že žádná práce není. Nutno pochopit, že každý úředník musí vykázat nějakou činnost (malovat prasátka na papír nestačí), tak si vymýšlejí  blbosti (vzpomínáte na vyhl.min.zdravotnictví o balení koblih ?)Důsledky jejich" píle" je nezajímají-hlavně že vykázali nějakou činnost a zvýší si tak naději na kariérní postup.)

Jak se zdá,tak zák.prof.Parkinsona začínají mít stejnou platnost jako přírodní zákony-bohužel bez ohledu na stranickou příslušnost jejich tvůrců.Okolnost, že největší hlouposti vycházejí z dílny SZ,je asi dáno mentální úrovní  členů (a voličů) této pidistrany a jejich mladickým nadšením-jinak si to neumím vysvětlit.

Tx 24.6.2008 7:17

Přesně tohle

jsem už jednou napsal: zelení si vždy najdou isolovaný problém (jednou biopaliva, pak obn. energii, posléze flašky) a ten se snaží "vyřešit" nějakými "opatřeními". Ten konkrétní, isolovaný  problém (možná občas) vyřeší, ale udělají tím několik jiných. Nejsou schopni komplexního pohledu a zhodnocení všech dopadů jejich řešení. Tento článek  dokumentuje odpady. "Ekopaliva" jednak nic nešetří (2% MEŘO do nafty sníží CO2 asi o 0,008%, nehledě na značné množství nafty, energie a metanolu na výrobu), jednak zdražují zejména potraviny (tady pár %, v j. Americe i 100%), likvidují deštné pralesy atd. Tdy celkově silně záporný efekt. Větrníky sice "čistou" energii dodávají, ale musí být jištěny tepelnou eletrárnou pro případ náhlého bezvětří (takže se zase moc CO2 neušetří), vyrábějí draze, likvidují chráněné netopýry, ruší hnízdění ptáků atd. Což nevadí, hlavně že máme čistou energii.

   A to jim ještě neimplikuji postranní úplatné úmysly,které zde nepochybně jsou taky.

Jindra S. 24.6.2008 6:24

Změní se to po příštích volbách?

Na tenhle problém už se upozorňovalo cca před rokem (minimálně v Reflexu),

s velmi podobnými argumenty - pak jsem o něm už neslyšel, takže jsem

doufal, že už to přešlo a ono nic. :-(

Stejný nesmysl, který stále prochází, je dotace na votovoltaiku a větrnou energii spolu s bojkotem jaderné energie. Zajímalo by mne, zda o tom lidé, kteří zelené volili, ví o těchto věcech.

vvm 24.6.2008 3:16

sz a spol ale i ostatni partaje

pane boze do ceho jsi to dusi dal.tem zelenym oprevdu nejde o nic jineho nez o provize.kde jsou ty casy,kdy jsme meli jeste nejake idealy aidee,ale tihla bursici a spol nam dnes vsechno stavi na hlavy.lidicky,uz je prosim vas nevolte,vzdyt oni nemaji v tech jejich hlavach ale vubec nic.kdyby tam meli aspon neco sexu ale ani to  tam nemaji.jenom korupce,to je pro<ne dulezite

KaB 24.6.2008 0:52

Bursíka, Džamilu a spol. zavřít

Navrhuju ty zelený exoty zavřít na doživotí jako škůdce národa. Vždycky když s něčím přijdou, je to nebetyčná blbost, na které se někdo z jejich spřízněných firem velmi dobře napakuje.

Raff 24.6.2008 0:33

Proč jen PET lahve?

proč jen PET lahve. Vždyť mnoho materiálů slouží také jenom jako pomocný prostředek k dopravení žádaného produktu k spotřebiteli a je recyklovatelný. příkladem je novinový papír, který je jen nutným nosičem užitečné informace.

Doporučuji, aby novinový papír byl kategorizován jako recyklovatelný materiál a bylo nařízeno stejné procento recyklace. V ceně novin by byla zahrnuta záloha na vratný papír a lidi by po přečtení noviny jako vratný papír vraceli do trafik, kde by dostali zpátky zálohu. Trafikám by byly povinné odebírat vratný papír vydavatelství příslušných titulů a ty by zodpovídali za předání vratného papíru k recyklaci.

On se sice i dnes papír recykluje, ale chybí tady systém. Mnoho papíru také skončí v kamnech domácností a pak to zamořuje ovzduší. Sice by to něco stálo, ale životní prostředí si to zaslouží.

Raff 24.6.2008 0:46

Re: Proč jen PET lahve?

A také ostatní obaly. třeba kelímky od jogurtů a podobné,. Do nich lze po vyčištění ty jogurty nebo tvaroháčky či co znovu plnit.