10.5.2024 | Svátek má Blažena


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Honza z podhůří 25.6.2008 9:14

Re: Re: Já nemohu než souhlasit

mám podobný pocity - po debilní každodenní pětiminutovce v ČT zakončené úžasným "i dnes zmizel ze světa jeden přírodní druh" mám chuť ihned jet některý z uváděných přírodních druhů zlikvidovat - a to mám od mládí přírodu rád.

para 24.6.2008 18:13

Re: Já nemohu než souhlasit

Něco pravdy na Tvým tvrzení je Zdenku. Určitě to, že jakýkoli lidský odpad bylo doposud nejekonomičtější prostě "vyhodit". Jak nás přibývá tak ubývá místa "kam s ním". Ekonomické a tržní dopady externalit byly dlouho opomíjené a nyní když se tématu chopili "zelení" tak se problém externalit snaží mnozí vytěsnit tím, že "vytěsnují zelené". Jak asi dlouho vydrží taková iluze?:-(

Honza42 24.6.2008 18:33

Re: Re: Já nemohu než souhlasit

Hlavní a nejnebezpečnější externalitou (nebo exkremnetem?), kterou lidstvo vyprodukovalo, jsou zelení. Iluzí je, že se zelení se zajímají o zlepšení životního prostředí.

MilanR 24.6.2008 19:01

Re: Re: Re: Já nemohu než souhlasit

Zajímají. Ovšem pokud to vynáší peníze nebo moc.

Dlouhý 24.6.2008 17:08

Takový nápad:

Co takhle recyklovat vedení Strany zelených!Moc námahy by to ntstálo!Je jich málo a jejich užitná hodnota se v normální demokracii rovná téměř  nule.Jejich náhrada by také nebyla složitá, pár poctivých "Zelených" by se ještě určitě našlo!Současné vedení by pak ani nebylo  nutné drtit, znemožní se samo!!!

Honza42 24.6.2008 17:15

Re: Takový nápad:

Já pomalé, bolestivé a veřejné drcení naopak doporučuji. Doba jde kupředu, dříve se zase vplétalo do kola a trhalo na skřipci.

para 24.6.2008 17:17

Re: Takový nápad:

Jo tyhle obměny se dějou ve všech stranách... ted to i vypadá podle průzkumů tak, že to veme do rukou Paroubek.... - bude to podle Tvého vkusu Dlouhý?  Dnešní sláma na magistrále je toho předzvěstí.... Hák je v tom, že tyhle změny sotva odpady vytříděj a zrecyklujou. Jako lidstvo děláme kolem sebe svinčík s produktů okolnímu prostředí cizích a rádi bychom aby se někdo postaral za nás že?:-/

Honza42 24.6.2008 17:27

Re: Re: Takový nápad:

Za sebe musím říci, že těch pár petek co spotřebuju jsem ochoten sešlapat (na určitě méně než 1/10 objemu) a co dva měsíce hodit do kontejneru. Pokud ten kontejner zmizí, hodím je do směsného odpadu. Určitě je autem nepovezu lepkavé a smradlavé do města do výkupu. Mezisklad odpadu si doma budovat nehodlám. 

Mimochodem, pokud někdo odstraní kontejnery na plasty, tak kam zmizí ty lahvičky od různých prášků na nádobí, šamponů.......? Koukněte do nich někdy. Petky jsou jen část odpadů.

Ivan 24.6.2008 22:26

Re: Re: Re: Takový nápad:

Mimochodem, pokud na té láhvi bude záloha třeba jen pět korun, tak se určitě někdo najde, kdo tu láhev odevzdá (dokonce i z kontejneru vybere a vymyje) a oněch pět korun inkasuje. Stačí se jen podívat na to, jak jsou z kontejnerů vybírány zálohované skleněné láhve. Takže si doma skladiště lahví dělat nemusíte, on se už vždycky najde někdo jiný, kdo ty láhve odevzdá, stačí je jen vsunout do popelnice.

Honza42 24.6.2008 22:59

Re: Re: Re: Re: Takový nápad:

 V naší, byť chudé vsi, nikdo popelnice nevybírá. U nás je na žebráky zima.

honzak 24.6.2008 16:49

bursík je

opravdu duševní titán, Čekám ,jakou další vagínovinu vymyslí.

para 24.6.2008 17:04

Re: bursík je jakej je - tady se ale vulgarismama prezentuješ Ty.

Nechceš se tu presentovat nějakým nápadem kam s těma 20 000tunama PETu co někde zůstávaj.... namísto obhroublých invektív? Já jsem pro důsledné třídění a reciklace kde to jen jde. Pohodlnější je nepotřebné odhazovat za hlavu a mnozí to vidějí i ekonomičtější. Sotva to bude ale kulturnější a tahle "stísněnost v kultuře" nás něco stát asi bude. Jde to ale dlouhodobě jinak?:-/

Vilda 24.6.2008 19:13

Re: Re: bursík je jakej je - tady se ale vulgarismama prezentuješ Ty.

Stačí aplikovat, co je vyzkoušené jinde a současně brát ohled na ekonomickou smysluplnost. A ne vymýšlet kraviny, na kterých se někteří napakují a ostatní to zaplatí. Recyklace je s ypsilon!!!

Honza42 24.6.2008 19:18

Re: Re: bursík je jakej je - tady se ale vulgarismama prezentuješ Ty.

V západní Evropě nejsou lidé čistotnější. To ani náhodou. Ale prostě se uklízí. Zkuste se projít po francouzském nebo britském městě pozdě večer a pak brzo ráno.

Takže otázka zní, kolik by za ty vyhozený prachy za zálohovací systém bylo možno zaměstnat obecních či městských uklízečů. Dvojkolák, napichovalo, lopata, smeták.

Vilda 24.6.2008 19:41

Re: Re: Re: bursík je jakej je - tady se ale vulgarismama prezentuješ Ty.

No jo, ale tam uklízejí především přistěhovalci. Tak nevím, kdo z těch, co jsou u nás na sociálních dávkách, se na takovou práci pohrne. 

Šoumen 24.6.2008 16:46

Třídění

Poplatky za odvoz odpadků se zvyšují, takže nastane doba, kdy při neúnosné částce si lidé řeknou: Na co třídit, fláknu to do odpadu, za ten platím dost. Za třídění nemám nic. Bohužel, u nás ve městě se něco takového teď děje. Pak tedy pokud to město bude chtět třídit z odvezených odpadků, tak ať to zaplatí z našich peněz co od nás za odpady dostává a to pro ně bude poněkud dražší, než to že pár blbců to zadara třídí.

Honza z podhůří 25.6.2008 9:10

Re: Třídění

U nás se platí za odvoz popelnice cca 65 Kč/ks - pomocí kuponů, které si na každý jednotlivý odvoz popelnice zakoupíte na OÚ. Asi právě proto máme nejlepší výsledky v separaci odpadu. Ve vedlejší obci se platí za odvoz odpadu (na velikosti popelnice nesejde) 450 Kč/osobu/rok. Asi právě proto mí rodiče tam bydlící plní vždy popelnici až po okraj (a teprve pak možná občas i něco vytřídí a odnesou do kontejneru na tříděný odpad). Krajina okolo obou obcí je stejně nezaneřáděná, tj. argument že platit za odvoz konkrétní popelnice způsobuje že lidé to budou házet kamkoliv je zcela lichý. Pokud se ale nemýlím, je ale tento způsob snad i nezákonný a měl by být všude systém platby za odvoz ročním paušálem.  Stále se tu vymýšlí kraviny a když něco funguje, najde se nějaký "osvícený" úředník, co to zmrví. Ách jó.....

karbet 25.6.2008 11:02

Re: Re: Třídění

Jó, kdyby to tak jak u Vás fungovalo všude, bylo by to perfektní. Jenže jsme národ vyčůránků. U nás taky začali s kupony za jednotlivý odvoz. Jenže najednou se každý den zaplnily kontejnery u  hřbitovů, co tu jsou, a dost lidí zjistilo, že ač odpad nevyhazovali - mají popelnici plnou. Takže platíme paušál za osobu. V městě to je jiné než na vesnici, kde má většinou každý popelnici schovanou doma za vraty...

Mlok 24.6.2008 15:43

http://www.petrecycling.cz/

Brezina mlží a nemá v problému vůbec jasno. Co platný obalový zákon? Proč se vyváží tuna PET za 700 USD do Číny? Aby si mohl tentýž polyester koupit od šikmokého jako tričko nebo spacák? K čemu mu sakra ten doktorát přírodních věd je?

emil 24.6.2008 16:32

Re: http://www.petrecycling.cz/

Áááá, pán je rasista!

honzak 24.6.2008 16:41

Re: http://www.petrecycling.cz/

doporučuji ctěným diskutérům nahlédnout na ony stránky. Podle mého názoru starého technokrata je to kolosální kravina, předpokládající, že si prodejci zřídí v krámu třídící a drtící linku na PET, sklo a plech, včetně meziskladu kontejnerů. Už vidím tu haldu norem, které by šílený prodejce musel splnit, aby takovou manufakturu mohl mít v krámě.

Končím zvoláním "bijte melounisty! 5x denně před jídlem!"

Šoumen 24.6.2008 16:57

Re: Re: http://www.petrecycling.cz/

Souhlas, jen bych je bil alespoň 10x. I po jídle. Tam je totiž v té siestě napadají ty nejblbější nápady.

tony 24.6.2008 15:00

brezina

To už by na p. Brezinu bylo moc, zjistit si něco , co se mu nehodí.

Jura Jurax 24.6.2008 14:50

Potřebovali bychom

vratné Zelené. To bych vážil cestu dost daleko, abych je vrátil, a grátis, jen aby je recyklovali v něco užitečného ... ;-D

josef krouman 24.6.2008 16:29

Re: Potřebovali bychom

kdepak, to je nerecyklovatelné. Jedině spálit s přebytkem kyslíku ...

para 24.6.2008 16:46

Re: Potřebovali bychom důvěryhodné údaje.

Juro možná opravdu jsou v USA v  převaze ti "zelení" co kdysi i z Čech odešli za louži a ted si tam udělali systém na vracení obalů - vezměme to jako příklad. Brezina to vidí spíš tak nechávat v našem okolí těch cca 20 000 tun ročně povalovat. Jiní to viděj třeba v souvislostech i širčích : http://www.petrecycling.cz/ Brezina tu jiné nazývá zbabělcema ač se sám už i na tomto foru několikrát zbaběle zachoval - viz třeba  jeho klimatologické příspěvky.  Tak komu věřit?

Honza42 24.6.2008 17:09

Re: Re: Potřebovali bychom důvěryhodné údaje.

Dřív se povalovaly skleněné zálohované lahve taky. Tím se nic nezmění. Navíc skleněná lahev škodí v přírodě víc jak plastová. O rozbitou lahev se pořežete ještě za 1000 let. Můj kámoš si takhle v rybníce uřízl skoro celý prst.

Jinak v naší obci mezi kopci se petky nepovalují.

Stoura 24.6.2008 17:11

Re: Re: Potřebovali bychom důvěryhodné údaje.

Zvlášť mě tam zaujal obrázek, na němž jeden stroj nahradí desítky kontejnerů. Připomíná mi to stejně šílený nápad zřídit ve městě  jediné centrální veřejné záchodky místo špeluňky v každé čtvrti.:-/ Obecně to znamená delší docházkové vzdálenosti při likvidaci obalu a větší objemy odpadu v domácnosti (osobně lahve hned mačkám a po týdnu odhazuji malý pytel do žlutého kontejneru ob dvě ulice). Nějak jsem tam nenašel, o kolik to vyjde levněni nebo dráže než současný systém (pro porovnání s článkem)

JC 24.6.2008 14:50

Je to jasné

Z dobrovolně tříděného odpadu mají dosud profit obce. Což  je nutno změnit. Příjmy půjdou pěkně do kapes firem Zelených a jejich přátel, kam jinam?  Obce ať si ztrátu nahradí skokovým zvýšením daní z nemovitostí (pořízených a udržovaných z již jednou zdaněných peněz).  Nechápu, proč současná vláda odkejvá vych..ným Bursíkovcům každou stupiditu. (Y)

para 24.6.2008 16:53

Re: Je to jasné

Stupiditu to jsi tedy JC uvedl spíše sám - také žiju v obci a z obecního rospočtu se provoz sběrného dvora už dlouhodobě dotuje. Tak mi není jasné jak na tom mohou někteří tak snadno vydělávat? Leda že někdo zbírá jen ty "třešničky na dortu" - tak jsi to myslel?