26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Zima 19.7.2006 14:07

Majoritní výrobce, majoritní dodavatel,

ale žádný monopolista. Český klausovsky tržní pohled na věc. Kdyby se alespoň jako monopolista nechoval v médiích a na cenovém trhu, hned by se Vám lépe argumentovalo. (BTW Vy máte o monopolistech nejspíš Marxovu představu, asi musí mít černý kapitalistický klobouk a doutník)

tygr007 19.7.2006 16:19

Re: Majoritní výrobce, majoritní dodavatel,

Monopol je monopol, pletete si pojmy a dojmy. CEZ (vzhledem k liberalizovanemu energetickemu trhu) jeho znaky nenaplnuje a Vy placate. Predvedte firmu, ktera je schopna dodat energii levneji nez CEZ a nejaky Vas monopolista brani jejimu vstupu na energeticky trh.

Zkuste nekdy uznat, ze jste se spletl, misto "argumentovani" Klausem.

"Chovat se jako monopolista v mediich" - to je opravdu perla. Tim chcete sdelit co? Uznavate snad, ze monopol na tisk a informace v CR uz dostatecne dlouhou dobu neexistuje?

Generál po bitvě 19.7.2006 15:53

Re: notak Zimo,

Elektřina NENÍ zcela záměnná! To nevíte, že je ke koupi přístroj, který spolehlivě rozezná elektron vyrobený jadernou elektrárnou a do vašeho spotřebiče ho jednoduše nepustí? ;-P  Zakoupením tohoto přístroje můžete projevit svůj odpor k jaderné energetice. Nekažte jim kšefty! Kuchtová jich má doma určitě aspoň deset. ;-D

A k těm blbečkům, co se přivazují ke kolejnicím: První nekompromisně přejetá ruka a trať je za chvilku volná!

edrikus 19.7.2006 9:04

Role zelnych

Kdepak vypadl z role. Vzdyt to maji v popisu prace stale s necim bojovat, zakazovat a prikazovat. Premysleni a diskuze nikdy do repertoaru ekologistu nepatrilo.

Pavla B. 19.7.2006 8:50

Bursík by měl hlavně vysvětlit,

proč se rozčiluje (nikoliv na Drábovou, ale na jaderky).

pp 19.7.2006 8:44

Lid prostý má strach (a lid politický toho umí využít)

Žel, ono platí že "co není vidět, to neexistuje nebo je nebezpečné". Většina lidí nemážádnou přímou zkušenost s "radioaktivníma záležitostma" a tak se prostě bojí.

A každý jen trochu dobrý populista umí strachu obratně využít...

Jenda 19.7.2006 16:26

Re: Lid prostý má strach (a lid politický toho umí využít)

Vetsina lidi ma zkusenost s radioaktivnima zalezitostma. Jenom nim to moc nedochazi. Nebo vy jste nebyl na rentgenu?

Petr Vaňura 19.7.2006 16:36

Re: Re: Lid prostý má strach (a lid politický toho umí využít)

V průměru obdrží každý občan ČR na rentgenových vyšetřeních ROČNĚ stejnou dávku záření, jakou obdržel ze spadu po Černobylu. Z radonu v domech obdrží v průměru stejnou dávku, někde je to dokonce několikanásobek. Utěsněte si okna a dostanete vyšší dávku z radonu, to jaksi lidem řekne málokdo. Musím ale uznat, že existuje JEDEN ekologista, který v souvislosti s tímto píše u nutnosti větrání přes výměníky tepla.

franta 19.7.2006 8:13

Nenadávajte nám na Bursíka

Právě teď, kdy jeho hlasy potřebujeme jako sůl.

Ladislav 19.7.2006 7:05

Souhlas

Jak říká zlý kukuč, zeleným pomatencům nahrává především blbé politikaření ČSSD a ODS,obě strany v honbě za každým hláskem ve sněmovně jsou ochotni prodat i elementární zájmy a potřeby této země. A Bursík nesahá Drábové ani po zadek, co do znalosti a užitečnosti existence.

honzak 19.7.2006 6:26

je nutné nazývat

věci a činnosti pravými jmény. Ekologie je hlavně IDEOLOGIE. A její hlasatelé jsou typově techničtí nedouci, kteří pouze kritizují stávající nedokonalé technologie (ty opravdu nedokonalé jsou, včetně jejich větrných elektráren), nemajíce jiné a FUNKČNÍ řešení. 

Jaderná energetika se jim výborně hodí jako strašák pro ty spoluobčany, kteří se rádi bojí a rádi mají jednoznačně identifikovaného nepřítele. A tito spoluobčané je volí. Bude opravdu velkou tragédií, až se politickému turistovi a neúspěšné učitelce podaří prosadit do vládního programu redukci jaderné energetiky.

Německo a Švédsko ukazují, že to není problém jen Česka, určité procento ekotrotlů se vyskytuje v každé populaci.

kdosi 19.7.2006 8:14

Re: je nutné nazývat

Ekologie není ideologie. Je to multidisciplinární, ale zcela korektní vědecká disciplína, jako třeba geologie, biologie. Ideologií je EKOLOGISMUS (podle vzoru komunismus nebo fašismus).

Tragédií ovšem je, že ekologismus (v podání Zelených, Dětí země, Hnutí Duha, Greenpeace, ...) je často mylně považován za ekologii. A ty partaje a hnutí z toho omylu žijí a dokonce ho intenzivně podporují. Dělají ideologii, ale chtějí, aby to yvpadalo jako něco racionálního a vědeckého...

Jirka (původní) 19.7.2006 8:20

Re: Re: je nutné nazývat

předběhl jste mě o pár minut..........., Ta osvěta je důležitá, ale asi nebude fungovat. Ti co se přivazují ke kolejím , aby nemohl projet vlak s palivem do AE, jsou ve svých očích spasitelé a ekolog zní tak vznešeně,  tedy "vědec" a ví co je nejlepší pro všechny a ostatní jsou fašouni, nebo stoupenci globalizace.

ahasver 19.7.2006 9:47

Re: Re: je nutné nazývat

Já rozlišuji mezi ekology a ekoteroristy. Dám jeden příklad - blokování výstavby plzeňského obchvatu.  Kvůli ekoteroristům a jejich obstrukcím si Plzeň "vyžrala" tisíce tun emisí navíc. A teˇd k problematice AE. A´t si klidně Bursík svítí loučemi. Já chci svítit elektřinou. Stačí se podívat na ceny ropy, co udělají na zimu ceny plynu i jiných paliv, o tom ani nechci spekulovat. Nelze kritizovat chytrou Drábovou, a přitom nepřijít s dlouhodobou  strategií  zajištění energetických potřeb ČR. Hesla typu poručíme větru, dešti máme chvála Bohu za sebou, a ani vítr ani déšť naše energetické potřeby neuspokojí. Tak ať si pan Bursík a Kuchtová (už by mohla emigrovat ke svým chlebodárcům do Rakouska a nekalit tady vodu)  neplete pojmy s dojmy!

V. Chaloupková 19.7.2006 12:31

Re: Re: Re: je nutné nazývat

Jestli mne paměť neklame, tak v Plzni začali ekologové protestovat až po té, co mocní změnili původně plánovanou trasu tak, aby zřejmě vedla oblastí, kde si mohou někteří občané vydělat na zvýšení ceny pozemků (snažila jsem se napsat to slušně). A protesty jim umožnili neschopní úředníci, kteří nedokázali dodržet zákonem stanovené postupy. Kdyby plzeňští radní skutečně hájili zájmy občanů, tak ten obchvat už mohl být dávno.

Lojza Kohos 19.7.2006 15:44

Re: Re: Re: je nutné nazývat

Ten příklad obchvatu Plzně je blbý! Ne "ekoteroristé", ale plzeňská radnice zabránila z důvodů spekulace s pozemky realizaci v územním plánu z roku 1991 zakotvené a schválené varianty obchvatu KU, která mohla být v provozu od listopadu 1997, zatímco varianta SUK není funkční dodnes! A dalším důsledkem bude, že kromě těch emisí a imisí navíc, které už Plzeň díky odkladu realizace spolykala, budou teď už trvale polykat zbytečně navíc další. Nejen Plzeň, ale i Útušice a Štěnovice díky delší trase a větším výškovým rozdílům. Takže si může s Ahasverem zapět "teď už máme co jsme chtěli".

ahasver 19.7.2006 17:16

Re: Re: Re: Re: je nutné nazývat

Tu story Prosek, Dyba a změnu schválené trasy (Pithartovou vládou)  Černice-Bručná na SUK má opravdu na svědomí plzeňská radnice a spekulace výše nejmenovaných s pozemky  - Vy určitě víte, že ve schválené trase dálnice se nechaly postavit rodinné doma a "potom s tím prostě nešlo už nic dělat". Já jsem měl konkrétně na mysli i nošení žab "ekology"  na vrch Valík, aby  SUK nebylo možno přes Valík realizovat otevřeným výkopem, ale tunelem - o 1,5 miliardy dražším o 18  měsíců delší výstavba - a to já nazývám ekoterorismem.

Hovorka 19.7.2006 8:23

Re: je nutné nazývat

Pane honzak, malá oprava:

ekologie není IDEOLOGIE, ale věda. To, co hlásají Zelení, jsou NESMYSLY. Že tomu říkají mylně ekologie, to je jejich demagogie, politika nebo nedostatek IQ. Kdyby uplatnení jaderné energie nezačalo jadernou bombou, kdyby si v CCCP nehráli se zastaralým reaktorem, tak by neměli Zelení čím strašit a nikdo, ani neinformovaný,  by jim nevěřil, nikdo by je nevolil.  A ještě je nebezpečí, že se ta šílená Kuchtová dostane do vlády! Bude nadále od Rakušáků dostávat peníze? A na co? :-(

honzak 19.7.2006 10:23

Re: Re: je nutné nazývat

sorry, je třeba číst jen to, co je napsané. Psal jsem, že je to HLAVNĚ ideologie a za tím si stojím. Objem seriozních ekologických prací je nicotný vůči ideologickým plkům duhových beránků a jejich kuchet.

Dokonce  seriozní ekology osobně znám. Ale ti to nezachrání, jejich akademické působení není vidět v televizi a slyšet v rádiu.

terra 19.7.2006 11:11

To:honzak

Promiňte, ale NE, NE a NE. Ekologie jako korektní vědecká disciplína není ideologie ani z 1 promile. Nebo shledáváte něco ideologického na integrálech? Nebo na zákonech termodynamiky? Vědců ekologů není "několik", zaplní mnoho velice solidních vědeckých institucí. Pravdu máte v tom, že se věnují své práci a nejsou tolik v novinách a televizi. Jenže - zkusil jste už někdy zaujatému a v oboru těžce nevzdělanému novináři vysvětlit např. co je to ekosystém a jak se v něm hospodaří s energií? Zkusil? Smím vědět, jak jste dopadl? Každá popularizace vědy je obtížná, a s tou bandou ekologistických škodičů v zádech většina těch, kdo to zkusili, postupně propadá beznaději...;-€ Asi je to chyba, ale kdo to má vydržet!  

honzak 19.7.2006 13:01

Re: To:honzak

Já přesto oponuji, mně se i vědní obor ekologie jeví na pomezí přírodních a společenských věd. A v tom je jádro pudla. Ve sdělovací technice je útlum 20 dB stejný po celém světě. Ale vliv dálnice D1 na početnost populace hlemýžďů v Humpolci se dá vysvětlit několika různými způsoby a dojít k několika různým výsledkům. S tím, že něktré výsledky mohou plnit politické zadání.

terra 19.7.2006 17:09

Re: Re: To:honzak

Dobrý, už jsem vás pochopil. Je možné chápat ekologii jako až takhle hraniční obor, ale pak už mívá různé přívlastky. V čisté formě se jedná o biologii systémů. A pokud jde o ty šneky, tak to taky beru, ale to jednak už zase není ekologie ale druhová ochrana (ochrana volně žijících druhů rostlin a živočichů), jednak to politické zadání není dílo ekologa, ale politika. Věcí ekologa je, zda ho rád, dobrovolně a s nadšením začne plnit, že. A jak se mi to tak jeví, politická zadání bývají zhusta taková, že se do jejich plnění ctidbalému odborníkovi v oboru ekologie vůbec nechce, natož s nadšením. A tak vznikl ekologista. Přeju krásný žhavý... den:-)

Fafa 20.7.2006 3:50

Honzaku:

Ekologie je veda. Ekologismus je pomatena ideologie. Objem serioznich gynekologickych studii je taky nicotny produkci pornografie. Presto nikdo nepochybuje, ze gynekologie je veda a prosty zajem o slecny NENI dostatecnou kvalifikaci pro odborne soudy v oboru gynekologie. ;-P  

zlý kukuč 19.7.2006 5:35

Zelení a jejich vztah k jádru jsou největším nebezpečím těchto voleb

Nejhorší variantou je jejich podíl na jakékoliv vládě podmíněnné zastavením rozvoje jaderné energetiky. ODS i ČSSD jsou schopny při své touze po moci jim to odkývat - proboha.

Stojíme na prahu velké, vleklé energetické krize, bez jídra to nepůjde. Metylester řepky, na který jezdil před volbami Bursík má EROEI menší než jedna.

Zelení jsou jako lékař, který správně diagnostikuje, že pacient má gangrénu v jedné noze a navrhuje amputaci obou jako jediné možné řešení !!!! Idioti!!!!

Radek J. 19.7.2006 10:48

Re: Zelení a jejich vztah k jádru jsou největším nebezpečím těchto voleb

Zatim to neni tak zle, muze byt daleko hur :-/ V koalicni smlouve se pravi: "Zachováme územní limity těžby hnědého uhlí a nebudeme prosazovat výstavbu nových jaderných bloků."

To zatim neznamena automaticky zakaz stavby JE. Vlada takovou stavbu nemusi prosazovat, tu si musi prosazovat vyrobce elektriny v ramci platnych zakonu, jako se to deje napriklad v USA. Je ovsem zrejme, ze v pidizemi rozmeru Ceska se stavba JE automaticky stava politickou zalezitosti.

Minutus 19.7.2006 11:25

Re: Re: Zelení a jejich vztah k jádru jsou největším nebezpečím těchto voleb

Klídek, trojkoalice je dead, a zelení si ani neškrtnou. Oposmlouva je na obzoru. Nebezpečím by byli zelení nalevo. Pane Bursík, díky! Mouřenín vykonal svou práci, mouřenín může jít. 

JM 19.7.2006 11:43

Re: Re: Re: Zelení a jejich vztah k jádru jsou největším nebezpečím těchto voleb

... a z dnešní JFH:

"Grémium ČSSD se usneslo na tom, že by předsedou Poslanecké sněmovny měl

být sociální demokrat a třetím pokusem o sestavení vlády by měl pověřit

jedině toho, kdo se prokáže podporou 101 poslanců pro svůj kabinet."

- už tam u nich někdo (i když připouštím, že nikoli nezbytně právě od zelených, přestože to cítím jako nejpravděpodobnější variabntu) je.

Martin 19.7.2006 2:17

Stoji za to pripomenout svedy

pred par lety se rozhodli v referendu zrusit u sebe jadernou energetiku drtivou vetsinou a dnes uz vetsina ma opacny nazor a likvidace reaktoru se brzdi a asi i uplne zastavi

Delfín 19.7.2006 6:47

Re: Stoji za to pripomenout svedy

Jiz ted maji jaderky ve Svedsku vetsi instalovany vykon nez pred jejich rozhodnutim o utlumu jaderek. Hold pohadka o OZE a usporach se nekonala.

zlý kukuč 19.7.2006 8:41

Re: Re: Stoji za to pripomenout svedy

Pro mne je Švédsko vzorem rozumné aplikace OZE, zejména tepelných čerpadel, a jejich vládní program nezávislosti na ropě se mi velmi líbí. Právě proto jsou pro ně jaderné zdroje nezbytné. Švédsko by pro nás skutečně do značné míry mělo být zdrojem inspirace.