10.5.2024 | Svátek má Blažena


Diskuse k článku

DOKUMENT: Z projevu Viktora Orbána

Toto desetiletí bude érou nebezpečí, nejistoty a války, prohlásil v pondělí Viktor Orbán po svém znovuzvolení předsedou vlády. Premiér Orbán ve svém projevu připomněl, že toto desetiletí začalo epidemií koronaviru a pokračovalo válkou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Molík 19.5.2022 12:38

V podstatě lze s myšlenkovými vývody s Orbánem souhlasit. Orbán se již jasně vyprofiloval jako státník evropského formátu, jenž nebojácně hájí zájmy své země. Navíc Orbán je demokrat a Evropan do morku kostí, proto je trnem v oku různým falešným moralizátorům a dalším škůdcům a parazitům, kteří hospodářsky vysávají EU a ničí její duchovní pilíře. Orbánizace je demokratizace, nepřátelé Orbána jsou nepřátelé demokracie. Úhlavním nepřítelem národů Evropy je současné vedení EU.

V. Dosoudil 20.5.2022 8:14

Je to tak, ať se mnozí "uvědomělí" vztekají do nemožnosti.

M. Krátký 20.5.2022 14:52

R^R^R^ EU i USA vládnou veliké NULY a tak si s nimi Putin cvičí jak chce ON !!!!!! avotomtoje !!!!

V. Pavelka 20.5.2022 19:48

USA nemají dětské mléko ,Idiot Biden vyhlásil vyjímečný stav !:-)

D. Laurencikova 20.5.2022 20:47

R^R^R^ Bravo!

K. Zelený 19.5.2022 11:48

Chudáci Maďaři! I když, jací chudáci, sami si za to můžou, že si většinou zvolili a volí takového bezpáteřního prolhaného technologa moci. Ale i tak je mi jich líto.

K. A. 19.5.2022 12:30

Taky je mi jich líto. Dosud nepoznali slasti LGBT a multikulturního soužití ubožáci. Dokonce se tam ani nevyhazuje z práce za politické názory.

K. Zelený 19.5.2022 12:37

Jakože když existenci LGBT nesmějí prozradit dětem tak tam LGBT lidi nejsou? Tomu zázraku fakt věříte? I tomu, že tam nikdy nikoho za politický názor (třeba na LGBT) odnikud nevyhodili, případně ho kdykoliv kdekoliv zaměstnají? A kolik vám je? Čtyři, pět nebo snad dokonce sedm?

V. Kučer 19.5.2022 12:51

LBGT není v Maďarsku zakázané pouze to nepatří mezi státní ideologii a zakazují jim propagaci na školách. Multikulturní soužití nechtějí ani v západní Evropě ale bojí se proti tomu ozvat aby nebyli obviněni z rasismu.

V. Chrastina 19.5.2022 14:02

Neje to, ty ubožáky Maďary Orbán nehodlá zavírat za jejich názory jako ten náš slušný pan profesor politologie. Toho jsou k jejich neskonalé škodě pod Orbánem ubozí Maďaři ušetřeni. Inu, mají smůlu.:-P

R. Langer 20.5.2022 12:11

Á, bruseloušký Zelený bolševik kvičí na plné pecky, tak to bude mít Orbán pravdu. ;-D

D. Laurencikova 20.5.2022 20:59

Madaru vam lito byt nemusi. Ti to maji v hlave v poradku Tem je hej!

S. Ševeček 19.5.2022 11:05

nácek je to, nebo patriot ?

K. Filip 19.5.2022 14:19

Nácky hledejte jinde. Včera kráčeli do autobusů. Kdoví jestli ještě budou moct volat z mobilů manželkám.

P. Diviš 19.5.2022 10:03

Celkem rozumné, až na to Rusko. Ústupování diktátorům vede jedině do (_!_) a zvyšování jejich požadavků.

V. Církva 19.5.2022 10:14

Souhlasím, Rusko je nacistické a nebezpečnější, než se zdálo.

Pravda ale je že třeba sankce na plyn a především ropu Rusku moc neuškodí. Komodity se snadno prodají jinam. V tom má pravdu.

Jsem pro embarga na technologie a vyzbrojování Ukrajiny A na rozdíl od Maďarů nemám pochopení pro nacionalismus.

D. Laurencikova 19.5.2022 10:30

Pravda je, ze vy jste nejen Rusy, ale ani Madary nepochopil. Zato jste plne naskocil na propagandu z Brusele a z Washingtonu.

V. Církva 19.5.2022 10:52

A vám to co jste napsala o americké propagandě ani nepřipadá nelogické?!

Že někdo nepotřebuje propagandu, ale prostě mu vadí když ruská armáda odtrhne Krym a pak napadne svrchvanou zem?. Že jsou kvůli tomu denně mrzačeni civilisté i vojáci. Ukrajinští i Ruští?

Je tedy americká propaganda že jsou ruští vojáci na Ukrajině nebo snad Ukrajinští v Soči?

A přesto si myslíte že nejedete na ruské propagandě? Zajeďte si do Osvětimi, na Ukrajinu ať víte co je to nacismus!

S kolika Rusy, Maďary, "buršáky" jste se vážená bavila? Pokud žijete opravdu v Německu, s buršáky jste se setkat musela. Je vám jejich nacismus příjemný?

Pokud ano, asi vám jen chybí vkus! Já na nacionalismu nic dobrého nevidím. Patriotismus býval v USA nebo v Británii

Ten ruský, německý, maďarský se snadno dostáva za hranou která je obdivuhodná.

V. Kain 19.5.2022 11:22

Církvo vy troubo,copak vám ještě nedošlo,že jediný kdo má prospěch z té války jsou USA?Oni jim ty jejich plány s Krymem jaksi nevyšli a tak se postarali o majdan.Víte kolik miliard do toho rozvalu už nainvestovaly?Všechno to zaplatí pitomá Evropa.Američani Ukrajině nedají zadarmo ani slanou vodu.Všechno si nechají řádně zaplatit a Ukrajina už platí.

V. Podracký 19.5.2022 11:39

Ukrajinci jsou v podstatě američtí žoldáci bojující za zájmy amerických monopolů. Je to pro korporace výhodné, nemusí vojáky platit, pouze jim dodávají zbraně. Ti bojují za svoji vlast, která už neexistuje, je rozprodaná.

K. Filip 19.5.2022 14:21

Kdo denně křupe informace našeho mainstreamu jiný názor nemá. Nedivte se Církvovi.

D. Laurencikova 19.5.2022 11:42

Ruska armada nevtrhla na Krym zniceho nic. Seznamte se trochu s okolnostmi. Ani tu "svrchovanou zem" nanapadli Rusove z rozmaru, tato svrchovana zem se uz leta spolu s NATO cvici proti Rusku. To jsou fakta, pane. Bavim se dost s Rusy i Ukrajinci. Mam je za kolegy i sousedy. Madary ted momentalne osobne neznam. Vysledek voleb v Madarsku, pres vsechnu snahu Bruselu a Sorosovy penize, prave tomuto vysledku zabranit, se mi skutecne libi. Nacionalismus je neco jineho, nez patriotismus, nehodlam to uz vickrat vysvetlovat. Asi to stejne nepochopite. Nemci, vazeny pane, jsou nejen antinacionalisti, jsou dnes dokonce i antipatrioti. Nemci jsou snad jediny narod, ktery touzi byt zlikvidovan a rozmelnen v EU.... Az na par patriotu v AfD, kterym se za to rika "nackove" a sleduje je dokonce tajna policie. Nejdriv se trochu seznamte s fakty a pak si teprve tvorte nazor.

R. Langer 20.5.2022 12:14

S těmi Němci to tak není, oni se pořád jenom přetvařují, ale jsou úplně stejní, jako byli za Hitlera, a věří ve svou nadřazenost, tomu věřte.

B. Rameš 19.5.2022 10:01

A že se postará o ty slavné maďarské Romy se nezmínil? Když už jim rozdal pasy v rámci budování Velkého Maďarska od Tater k Jadranu?

J. Rybník 19.5.2022 10:12

Včera tady někdo psal, že těch s maďarskými pasy je asi 10.

J. Prečuch 20.5.2022 6:31

To jsou ti u kterých ten pas byl nalezen , nebo se jim pochlubili , nebo opravdu to je celé číslo ? V tom případě jsem jich pět potkal ve vlaku z Pardubic do Prahy . Tmavší slečny se prokazovaly průvodčí jako uprchlíci a přes Wi-Fi CD se vesele bavily na cely vůz s někým maďarsky. Na hlasitý odposlech na stolku vozu měly mobil .

P. Nemec 19.5.2022 12:27

A proč by se o ně měl starat? Pekarová jasně řekla, že úlohou státu není starat se o své občany.

V. Církva 19.5.2022 9:43

Celkem rozumné. Nakonec ropu bereme od Rusů i Arabů a financujeme tím zabíjení nevěřících. Ropu a plyn bez nás budou brát Číňani i Indové.

Orbán je pragmatik. Občas to možná přežene, ale to co je v tomto článku je asi realita. I když maďarský nacionalismus nesdílím, Maďary nepředěláme. I v tom je Orbán realista.

Kdyby všechny sankce odzbrojili do roka Rusko, a skončila výbojnost Ruska, jsem pro sankce i za cenu utažení opasků. Tak to ale nefunguje.

I za komunismu se prostě Rusku dávaly embarga na technologie, vyzbrojovaly jeho nepřátele a vozil plyn.

Rusko je nacistiké a nebezpečné. I tak myslím, že vyzbrojovat Ukrajinu, dat Rusku embarga na západní technologie a vyloučit je ze sportovních utkání a vědeckých setkání je maximum z toho rozumného co můžeme dnes udělat!

M. Valenta 19.5.2022 10:02

To už tady bylo, pragmatické přivírání očí nad lumpárnami a moc na tom nezmění ani nedávné a celkem jednoznačné odsouzení ruské agrese novou maďarskou prezidentkou.

D. Laurencikova 19.5.2022 10:02

Pane Cirkva, je to zas tak napul. Ropu a plyn budou brat Cinane a Indove, ano. Orban nic neprehani a patriotismus neni totez, co nacionalismus.

S tim odzbrojenim Ruska a ze Rusko je nacisticke - to je s prominutim nesmysl. To prvni nebude mozne, ne bez vazneho rizika svetoveho atomoveho konfliktu a to druhe neni pravda.

Z vyzbrojovani nepratel Ruska nakonec profitovali islamiste, kteri pak sunadali v Americe dvojcata, neni liz pravda? Tak se nakonec vsechno vraci jako bumerang. Nebo vyzbrojenim irackych sunitu ze strany USA mame nakonec co? IS, spravne. Afgansti Muzdahedinove dostali minuly srpen od Joea Bidena take darem moderni vystroj za miliardy dolaru... Nedavno zakazali zenam chodit na verejnost a kdyz, tak jenom v pytli, jak tomu bylo driv. Jen do toho, odzbrojujte Rusy, vyzbrojujte po zuby ukrajinske mafiany a islamisty, vsak ono se nam to zase nejak vrati. ;-)

Vylucovat Rusy ze sportovnich utkani a vedeckych setkani, stejne jako vyhazovani ruskych klasiku z knihoven a ruseni koncertu, kde diriguje nejaky Rus, neni zdaleka maximum toho hloupeho, co muzeme dnes udelat. My to umime jeste hur!