20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

DOKUMENT: Z projevu Viktora Orbána

Toto desetiletí bude érou nebezpečí, nejistoty a války, prohlásil v pondělí Viktor Orbán po svém znovuzvolení předsedou vlády. Premiér Orbán ve svém projevu připomněl, že toto desetiletí začalo epidemií koronaviru a pokračovalo válkou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Rybník 19.5.2022 10:09

R^

M. Valenta 19.5.2022 10:20

Např. Byčkov diriguje běžně. Ovšem absence zástupců agresora na mezinárodních akcích je běžná věc a je v pořádku a také časem donutí ruské obyvatelstvo trochu se zamyslet nad počínáním jejich představitelů..

D. Laurencikova 19.5.2022 10:27

Aha. Takze zakazeme i tem, kteri uz se davno zamysleli.... Staci, ze jsou Rusove. Tomu ja tleskam!

V. Církva 19.5.2022 10:56

K těm kteří se zamysleli bychom měli být velkorysí. Kolik takových ale znáte, z těch co jsou parzekvováni. Já vím jen o ruských biatlonistkách na Ukrajině a jedné baletce.

M. Valenta 19.5.2022 11:07

Pořád nechápete. Vyloučení z civilizovaného světa platí pro Rusy (říká se jim také rusáci) podporující agresi.

D. Laurencikova 19.5.2022 11:35

Vy nechapete. Vylouceni Rusu ze vsech kompetic a plati pausalne pro vsechny.

M. Valenta 19.5.2022 12:16

Byčkov není Rus?

V. Petr 19.5.2022 14:14

Dovolte, abych se zasmál. Akorát to umožmí Putinovi líčit Západ jako bytostné nepřátele všeho ruského.

Odmítáním Čajkovského tomu nasadili korunu...

F. Navrátil 19.5.2022 17:29

Absence agresora na mezinárodních akcích by bylo běžnou věcí, kdyby po napadení Jugoslávie a ukradení Kosova takový postup platil pro zástupce USA.

V. Církva 19.5.2022 10:35

Že Rusové nejsou nacisté? Děláte si legraci? Víte co je ideologie Dugina nebo Iljina kterou Rusové tak prožívají!? Přečtěte si, je to na blití!

Znáte nějakého Rusa? Já mám mezi těmi vzdělanými, intěligentními přátele (i když jsem je pár let neviděl). Myslíte, že byli proti zabrání Krymu nebo válce v Čečně? Taky vám "babuška" na Krymu říkala jak za Stalina bylo chorošo? Jací pak jsou jednodušší Rusové?

A myslím že není potřeba takový vkus abychom na sportovce s anaboliky a Z vidět nepotřebovali. Prostě je pár let vidět nepotřebuji.

Jistě sázka na muslimy proti komunistickému Rusku byla vytloukání klínu klínem. Ale my nevyzbrojujeme muslimy ale napadené Ukrajince.

Psychologové jasně ví že masovému vrahovi vraždění nesmí projít, jinak vraždí víc. Ruský nacionalismus prostě nedá pokoj dokud si nenaměle hubu. Samozřejmě, že bychom kdyy k tomu přišli domluvou. Tak ale masový vrah nefunguje

D. Laurencikova 19.5.2022 11:46

Jste proste zaujaty a hledate si na Rusech jenom to negativni, co najdete ostatne vsude. Americka politika je nejen imperialisticka, ale nekdy take nesmirna hloupa. Dusledky pak nese hlavne Evropa. Americke agresi v USA vedenych "humanitnich" valkach padlo za obet uz milion lidi, a .... Proslo to, masovemu vrahovi. Jdu se koupat. A vy premyslejte, co byste tomu Rusovi jeste nasil.

M. Juraška 19.5.2022 9:34

Orbán politik x Fiala kašpar

J. Rybník 19.5.2022 9:26

Takovýho chlápka bychom moc potřebovali. A klidně i ženskou.

J. Anděl 19.5.2022 9:20

V mnoha ohledech souhlas. Ovšem nevidím rozpor s námi - Češi jsou jiný národ a v jiné situaci, než Maďaři.

K té prázdnotě a nahrazování křesťanství: to je bod na knihu. Stručně: fungují jen žité hodnoty, ne iluze. Žitou hodnotou mnoha islámských vůdců a hnutí je dnes pocit křivdy a touha po násilí. Žitou hodnotou křesťanství a západu pak strach a nedostatek sebeúcty. Maďaři a Češi podle mě potřebují budovat sebeúctu každý jinak. Každý národ trochu jinak. Minimálně proto podle mě pořád mají smysl i ty národní státy v unii.

D. Laurencikova 19.5.2022 9:33

Asi to neni jen "pocit krivdy a touha po nasili", ale proste ukol, ktery muslimove od Allaha maji. Totiz ucinit z celeho sveta "Dum Islamu". Myslim, ze se jim to zatim docela dari.

Zitou "hodnotou" Zapadu je momentalne dekadence, do ktere se absolutne nehodi to Orbanovo: "„My věříme v národní státy, které Brusel již opustil. Je pro nás důležité mít vlast, kterou můžeme milovat, a zachovat kontinuitu tisíciletého maďarského života... Budeme chránit naše rodiny. Otec je muž, matka je žena a naše děti nechť jsou ponechány na pokoji".

Takoveto postoje jsou v dnesni zapadni Evrope bohuzel opovrzeni- a trestuhodne!

R. Langer 19.5.2022 9:41

Správně by to mělo být DOOM Islámu... ;-)

J. Anděl 19.5.2022 11:25

Já si nemyslím, že je žitou hodnotou Západu dekadence. Respektive - co jiného je dekadence než jistou reakcí na strach a nedostatek sebeúcty?

Nicméně píšu-li o žitých hodnotách, myslím tím to, co prostě žijí jednotliví lidé. Všichni. Což není nutně totéž, co se rodí v hlavách ideologů a aktivistů, o čem píší média atd. A každý to máme různě, nicméně jsou určité trendy. A určitě většina třeba Čechů nežije ideály změn pohlaví a zrušení rodiny jako přežitku.

D. Laurencikova 19.5.2022 11:34

Myslim ze dekadence vznika z nedostatku jinych starosti, proste z rozezranosti. Nebo je v tom opravdu ta marxisticka snaha o vytvoreni "noveho cloveka". Jednotlivi lide tim mozna neziji, ale unika vam, ze prave ti ideologove a aktivisti uz davno udavaji smer, kteremu prosty clovek neunikne. On to ostatne zatim ani nechape.

J. Anděl 19.5.2022 13:39

Víte, rozežranost a dekadenci Západu vyčítají z Východu, z Jihu, a dokonce i levičáci zevnitř - ať progresivní, nebo ti konzervativní (jako koumouši nebo někteří katolíci).

Všichni se předhánějí, kdo přijde s lepkavějším obviněním.

Já s tím nesouhlasím. Nevidím důvod plivat po sobě, abych se zavděčil komunistům, Rusům nebo katolíkům.

D. Laurencikova 19.5.2022 19:58

Jestlize dnes uz neplati ani biologie a prirodni zakony, pokud jsme v te dekadenci dosli tak daleko, ze staci, kdyz si treba i vy, Andeli, nasadite paruku a prohlasite se za zenu a ja to musim respektovat, ze jste zena, pokud deti muzou mit v matrice zapsane nejake dva chlapy jako rodice a jejich biologicti rodice jim zustanou neznami, pokud musim porad oslavovat, ze je nekdo "nebinarni" a prikyvovat, ze "muzi skutecne menstruuji" atd., tak protest proti tomuto nesmyslu nepovazuji za snahu zavdecit se komunistum, Rusum, nebo katolikum. To je uplne zcestna uvaha. Ostatne, pane Andel, komunisti sedi dnes v Bruselu a v Bilem dome. I jinde na Zapade. Tak uz se to konecne naucte.

J. Anděl 19.5.2022 21:33

Hm, zase máte pocit, že mě musíte poučovat.

Kde začít? Nu, strávil jsem tady na NP dlouhý čas odsuzováním týchž nešvarů na Západě, které výše odsuzujete vy. Než Putinovi ruplo v kebuli, bylo to skoro mé jediné téma tady v diskuzích.

Takže by se dalo říct, že s vámi v mnohém výše napsaném souhlasím.

Leč v jednom ne. My jsme Západ. Říkat, že Západ je špatný, je sebevražda, sebeponižování. Je to naruby totéž, jako levičácké klečení kvůli white supremacy, koloniální minulosti, mužskému šovinismu a potobným hovadinám.

Žádné klečení, paní Laurenčíková. Kdepak. Nope.

Lepší je poslat do háje totalitáře progresivní i konzervativní a být tím, čím Západ mít chceme a čím jen on být může. Majákem individuální svobody a poznání, který nefandí a nepodřizuje se žádné totalitě.

Líbí se mi a hezky to formuluje Jordan Peterson.

Putin je možná pro vás ochrana konzervativních hodnot, ovšem stejně totalitní, jako ti komunisti v Bruselu. Akorát s tanky. Vím, že na tomhle se neshodneme a diskutovat o tom dva dny už nebudu.

D. Laurencikova 20.5.2022 9:36

Rikat, ze Zapad uz neni Zapad, ale ze se nam to tady pekne zvrhlo, neni zadne sebemrskacstvi a sebeponizovani. Je to proste fakt! A pokud nejaky fakt nesmite ani vyslovit, nejaky problem nesmite pojmenovat, tak ho nemuzete resit. Srovnat kritiku Zapadu, a tady zahrnuji samozrejme take kritiku kleceni kvuli "white supremacy" je opet ponekud popletene, nemyslite? Pred kym klecim, kdyz konstatuji, ze Zapad je pred sebeznicnim??

"Poslat do haje totalitáře, progresivní i konzervativní... a byt majakem idividualni svobody a poznani... " To se vam povedlo. Vy nemuzete udelat nic, nez prave kritizovat pomery a spravne volit. Ale prave proto musite vedet who is who a o co komu jde!

Nikdy jsem nerekla, ze "Putin je pro me ochrana konservativnich hodnot", rekla jsem, ze konzervativni strany EU v Rusku jakousi takovou nadeji mely. Ostatne, pane Andel, jak se dnes vyjadril Hans-Georg Maaßen (byvaly sef uradu na ochranu ustavy), na Ukrajine se nejedna o valku za demokracii a svobodu, ale o ciste mocenske zajmy politickych bloku. To vim od zacatku a nekdo by to mel konecne rict panu Fialovi. Dale Maaßen rekl, ze tak vysoce zkorumpovany stat, jako je Ukrajina, nemuze patrit k Zapadu! Wo er recht hat, hat er recht.

J. Anděl 20.5.2022 9:41

Ano, konečně s vámi mohu souhlasit, na Ukrajině se nejedná o válku za demokracii a osvobození od nacistů, nýbrž čistě o válku za mocenské zájmy Ruska.

D. Laurencikova 20.5.2022 10:04

To je totez, jako kdyz kritiku kleceni bilych pred cernymi, tedy tech, kteri nic nespachali pred temi, kteri nic neutrpeli, povazujete za "sebevrazdu a sebeponizovani". Mate take nejake bizarni vysvetleni toho, proc by Rusko vlastne nemelo mit stejne tak mocenske zajmy, jako USA? Proc by Rusku melo byt odpirano to, ceho si USA dopravaji plnymi dousky?

J. Anděl 20.5.2022 10:19

Ne. Vždyť píšu, že se konečně shodujeme. I vy souhlasíte, že to Rusko dělá z mocenských zájmů.

Ovšem ČR mocenské zájmy Ruska vždycky ohrožovaly. Vážněji, než mocenské zájmy USA. A to platí i v těchto genderově a rasově pošahaných časech.

D. Laurencikova 20.5.2022 19:39

Rusko neni Sovetsky svaz, komunismus prichazi dnes ne z Moskvy, ale ze Zapadu a Moskva nas vubec nicim neohrozuje. Tedy pokud bychom se sami dobrovoone nepostavili do prvni linie ve valce USA proti Rusku.

V. Pavelka 20.5.2022 19:49

R^

J. Anděl 20.5.2022 10:34

A mimochodem USA nikdo nic nedopřál. A tudíž nevím, proč bychom my měli cokoliv dopřávat Rusku.

Zkusili své zájmy prosadit a zkusili to tím nejbrutálnějším způsobem a do různé míry tím nepotěšili minimálně mnohé země v Evropě.

Je možné, že jejich usilování o moc bude mít menší nebo i větší úspěch, to bohužel nemohu vyloučit. My z toho každopádně budeme mít akorát víc starostí. Ale na druhou stranu bude na dlouho jasno, že Rusko není žádný kamarád, nýbrž ne-přátelská země a země, ochotná pro své mocenské zájmy napadnout sousední stát.

D. Laurencikova 20.5.2022 19:37

Nas se spor Rusu a Ukrajincu absolutne netyka, a je uplne jedno, cemu jste uveril.

J. Anděl 20.5.2022 10:55

Ba ne, zkusím to ještě jednou, je to důležitý.

To je jako, když nějaký progresivní pošuk třeba od Pirátů prohlásí, že Češi jsou rasisti. Tak jako on není Čech? Nebo je taky rasista? Je to sebekritika?

Obvykle není. Obvykle tím míří na Ně, na ty zlé, špatné neuvědomělé Čechy. Ale mluví o všech. Obecně, o Češích.

Tohle je podobné. Já jsem Západ. Já si nepřipadám dekadentní. Spoustu lidí, které znám, v rodině, v práci, mezi přáteli, nepovažuji za dekadentní. Dokonce bych řekl, že to je jedno z kritérií, podle kterého si vybírám lidi ve svém okolí. A na různé progresivní hovadiny se dívají podobně, jako já. Ne stejně, v něčem se rozcházíme, ale v mnohém podobně. A taky jsou Západ. V podstatě všichni.

Je tedy podle mě špatně tvrdit, že je Západ dekadentní. To si může dovolit Rusák, který se od Západu ostentativně distancuje - u něj to dává smysl.

To neznamená, že nemůžete na Západě kritizovat dekadentní chování opravdu dekadentních lidí, zejména pokud vás osobně poškozuje, nebo pokud vám připadá v principu nespravedlivé či poškozující svobodu, vnímání právního státu atd. - což je asi případ toho faráře, co tu někde uvádíte. V demokracii a svobodné zemi je pořád potřeba svobodu oprašovat, vytahovat z bahna, pozvedávat. Neudělá to za nás nějaký osvícený vládce.