29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Zombre 15.5.2006 9:23

Re: tak to zopakuji

Není-li večerníčková či jiná tvorba prodělečná, bude asi výdělečná. Pak ale nevidím, v souladu s panem prezidentem, důvod ji podobným způsobem protekčně podporovat. Na co se má děcka koukají je v dnešní době plně v mé moci. Když jsme u vulgárního odpadu, zkuste se podívat na některý z Kameňáků pana Trošky.

nevydržel 15.5.2006 9:57

Re: tak to zopakuji

Slotíku, není náhodou večerníček výsadou TV?? Nepleťte si pojmy!

nevydržel 15.5.2006 10:00

Re: tak to zopakuji

Pěkné. Hra na city.

L 15.5.2006 10:20

to se jim to zere za delnicky penize

Uzakonit jim platy nad 100 tisic mesicne. Tim odpovidam na otazku, co budou delat ti umelci a intlektualove. 100 tisic proto, aby meli na to jejich vecne chlastani, defky a fetovani.

slotík 16.5.2006 10:29

Re: to se jim to zere za delnicky penize

je vidět, že o filmové branži nevíte absolutně nic, jinak byste takový hovadiny o výši platů např herců nepsal takové kraviny, doporučuji, abyste se nechal vyšetřit!

Klausofil 15.5.2006 8:00

Pane presidente, mýlíte se, což je lidské.

Nemáte pravdu, jestliže se domníváte, že stát nepodporuje např. podnikatele ve sportu, či v hudebním oboru aj. Nedovedu si představit, jak jste mohl při svém věku a zkušenostech zapomenout na privilegia tak nízkého oboru podnikání jaký provozuje např. Sazka, nic nevíte o "ceně" České filharmonie a štědře dotovaného divadelního umění, které je rovněž součástí hudební kultury. Vaše zášť vůči filmu je opravdu obdivuhodná, Vaším vetem chcete jen zabránit filmařské reflexi paradoxů Vašeho vládnutí, protože dobře víte, že šašci si rádi dělají legraci nejen ze svých vlastních nedostatečností, ale i z těch nejvyšších.

Porovnejte si prosím částku, která z veřejných prostředků teče např. do Národního divadla, Vám blízké Národní galerie a porovnejte ji, znáte-li trojčlenku, s nulovou podporou národní kinematografie.

kocourek 15.5.2006 8:11

Re: Pane presidente, mýlíte se, což je lidské.

A proti komu je zamerena vase zast?Kdyby jste ji dal stranou,tak byste poznal,ze Klaus ma pravdu.Jenomze,nejenom u vas,ale u mnoha vam podobnych ,ta zast,vam zatemnuje mozek .Nejvetsi zlo pro tuto republik ZAST,ZLOBA,ZAVIST,NEREALNOST.

jiný franta 15.5.2006 8:17

Re: Pane presidente, mýlíte se, což je lidské.

Milý pane, kdybyste si přečetl pořádně začátek Klausova zdůvodnění, tak byste neplácal takové nesmysly. Jiné kulturní obory, které zmiňujete, jsou státem podporovány v rímci státního rozpočtu. Proč zrovna filmaři mají dostat možnost cucat navíc peníze z jiných soukromníků. Navrhovaná novela zákona o fondu kinematografie je zhovadilá v tom, že de facto nařizuje určutým podnikatelským skupinám (provozovatelé kin, video- a DVD půjčoven a pod.) platit další daň, jejíž výnos je určen výhradně pro úzkou skupinu jiných podnikatelů. Postižení podnikatelé samozřejmě o tento nový vynucený náklad navýší ceny svých služeb, takže další příspěvek na veledíla třeba pánů Vachlera, Trošky či Krause zaplatíte i vy nabo já při návštěvě kina. Dotyčný návrh zákona je nebetyčná zhovadilost.

jiný franta 15.5.2006 8:21

Re: Re: Pane presidente, mýlíte se, což je lidské.

Oprava překlepů: "v rámci"; "... z jiných soukromníků?"; "určitým";" i Vy". Holt je třeba pořádně po sobě číst.

bitaxe 15.5.2006 8:58

Re: Re: Re: Pane presidente, mýlíte se, což je lidské.

Milý klausofile, nevím zada si jsa rozumu mdlého neuvědomujete díry ve své argumentaci či je jen přehlížíte. Vámi zmíněné instituce (Národní galerie, Národní divadlo...) jsou instituce státem zřizované a tedy jím i placené. Naopak podnikatelské aktivity různých filmařů jsou aktivity soukromé a tedy není důvodu proč na ně přispívat. Pokud dotyčný natáčí nějaké "veledílo" proč ne, ale pak musí zdůvodnit proč příspěvek státu má dostat a doložit že jej vynaložil dle zákona, ne tedy třeba na občerstvení 8-o . Jinak nevidím proč by na většinu filmů měl stát (a tedy i já) přispívat. Obdobně nechápu proč by na podobnou přiblblost měl přispívat majitel kina který s vlastním tvůrcem nebo financiérem filmu nemá žádný vztah, dle pomateného jandákova návrhu bude totiž přispívat i ten kdo nikdy žádný český film nepromítne. Stejné je to s distributory. Takže co kdybyste si představil že vy jste ten postižený (třeba distributor) který distribuuje jihoamerické telenovely a platí na české "Kameňáky" a podobná veledíla?

JohnyKony 15.5.2006 10:37

Re: Re: Re: Re: Pane presidente, mýlíte se, což je lidské.

A myslíte si, že "Kameňák" a tomu další podobné filmy jsou jediné filmy vytvořené v Čechách Čechama? Viděl jste vůbec nějaký Český film? Jsou to výborné filmy. Jediná smůla, proč nejsou tak známé ve světě je, že nemají peníze. V začátcích kinematografie byly české filmy nejlepšími na celé zeměkouli. Proč Amerika má nejdistribučnější filmy je fakt, že na to má prostě prašulky - že filmaři na to mají prašulky.

Peníze česká kultura potřebuje. A českou kulturou nemyslím jen nejspropagovanější - jako např. Kameňák - filmy, za které se jako Čech, s prominutím, stydím...a nejvyhlášenější divadla.

Neverici Tomas 15.5.2006 14:23

Re: Re: Re: Re: Re: Pane presidente, mýlíte se, což je lidské.

Notak ja vim jen o jednom filmu co byl znamy na "cele zemekouli" a to byla Extase.

JInak mozna jste si vsiml, ze v USA stat zadne filmy nedotuje.Takze ty prasulky si vydelaji.Ja bych nebyl proti dotovani filmu ze statniho rozpoctu.Ale to by si filmari museli projit tim martiriem, jakym kazdy, kdo chce nejakou dotaci. Divim se, ze jim neni trapne kdyz si klidne sahaji pro penize do cizich kapes. BTW a specialne pro Krause bych navrhoval, aby to vsecheno delal na neziskovem principu, kdyz je to ta verejna sluzba :-D.Hezky tabulkovej plat, odpracovane hodiny....

slotík 16.5.2006 10:31

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pane presidente, mýlíte se, což je lidské.

nechápu, co máte proti Krausovi, vždyť ten přece právě dělá na tržním principu, tak co mu vyčítáte? Když na něho koukají miliony diváků, tak co mu vyčitáte?

L 15.5.2006 8:00

Uzakonit platy

Jeste by si ti filmari za svou intelektualni cinnost a tvurci potencial meli dat uzakonit platy. Myslim si, ze takovych 100 tisic mesicne by byl ten minimalni plat pro kazdeho, kdo ma FAMU. Zajiste je pravda, ze kdo nema FAMU, ten proste nic neznamena. Kdo ma FAMU, to jsou ty predni prazske intelektualni elity. Ti potrebuji pokryt nejake ty vydaje na ty sve intelektualni kavarny a vinarny a to jejich vecne chlastani na doraz, aby se jim plne rozvijely ty jejich tvurci schopnosti.

JohnyKony 15.5.2006 10:24

Re: Uzakonit platy

Vůbec o filmařech nic nevíte. To, co jste řekl, je s prominutím hovadina. Až někdy natočíte velký film, pak teprve něco říkejte, ano?

L 15.5.2006 11:10

Remeslo

Je to remeslo jako kazde jine. Nekdo se vyucil na filmare, jiny na pokryvace a tak dale. Kdo se nevyucil nic, dela fizla. Filmari se, vice nez jini, poplacavaji vzajemne po ramenech a chvali se. Ve skutecnosti jsou trapni.

JohnyKony 16.5.2006 22:03

Re: Remeslo

LOL

(Lot Of Laughing)  ...  nic víc k tomu nemám. Samozřejmě je to Váš názor. Jen říkám, že s tím silně nesouhlasím.