29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Stredocech 15.5.2006 17:13

Re: Už se těším,

Opočenský může namítnout, že má tu smůlu, že není katarský pric...

Čumil 15.5.2006 19:32

, že něco umí, se pozná podle toho, že se tím uživí. Že si to lidé od něj kupují

Hm, díky Sašo, vás se vždycky vyplatí číst. Dodnes jsem netušil že prostitutky (něco umějí a dokonce se tím i uživí a lidé??? si to od ní kupují) jsou vlastně umělkyněmi. Ostatně dle vaší definice je vlastně umělcem prakticky každý, kdo žije až do smrti. Jak se cítíte v roli umělce? Není vám trochu volná v pase?;-D

knedlik 16.5.2006 6:21

Re: , že něco umí, se pozná podle toho, že se tím uživí. Že si to lidé od něj kupují

Sam jsem sice nikdy plodu prace takovychto pani a divek nepozil, ale urcite neco takoveto damy musi prodavat, kdyz jim jini za to plati. Ale asi to nebude to "Umeni milovat", jak jej nam popsal Ovidius.

knedlik 15.5.2006 9:57

neverim vlastnim usim

kdyz si zde pod vousy broukam: Diky bohu za toho jesitu na Hrade!

Klausofil 15.5.2006 9:55

Milý pane presidente, kocourku, jiný Franto bitaxi, přátelé,

Děkuji za Váš hněv, zášť, závist a zlobu, které jste kanalizovali díky zákonu o Státním fondu pro podporu a rozvoj české kinematografie.

Netřeba se čertit, mějte na zřeteli, že jde o "STÁTNÍ" fond, takže netřeba naříkat a srovnání částky u technologicky velmi náročné oblasti kinematografie s ostatními státními podporami kultuře je zcela namístě.

Televizní organizace, které jsou povinnými plátci budou platit tento poplatek namísto nájmu, který dosud neplatily, ačkoliv podnikaly ve veřejném prostoru s omezeným počtem pozic na trhu. Tento veřejný prostor užívali zcela zdarma. Dnes si za to bezplatné užívání nárokují ještě další místa na multiplexu a president mlčí jako ryba.

Možná např. NOVA by mohla ještě trochu připlatit za dobu, kdy díky Železnému dělala propagandu Klausovi.

jiný franta 15.5.2006 10:16

Re: Milý pane presidente, kocourku, jiný Franto bitaxi, přátelé,

Milý "Klausofile", nechci se vyjadřovat za jiné, ale moje reakce na Váš názor byla čistě argumentační. V tomto Vašem dalším názoru se s mými argumenty nesnažíte nijak polemizovat a vyvrátit je Vašimi. Jediné, na co jste se zmohl, je označení protinázorů za kanální hněv, zášť a zlobu. Bravo. Vidím, že Pravda a Láska opět vítězí nad lží  a nenávistí.

vládík 15.5.2006 10:57

Re: Re: Milý pane presidente, kocourku, jiný Franto bitaxi, přátelé,

Přesné, díky

Stredocech 15.5.2006 12:09

Re: Milý pane presidente, kocourku, jiný Franto bitaxi, přátelé,

A proč by peníze z "nájmu" tohoto "veřejného" prostoru neměly jít třeba do zdravotnictví ????

Štváč 15.5.2006 9:54

neumětel versus umělci

Klause prostě řada umělců bytostně nesnáší a on jim to vrací. Je to o závisti prezidenta, který nesnese aby byl kdokoli populárnější než on a zároveň bral svou popularitu z peněz daňových poplatníků. To on je jiný formát. Bral je celý život, ale osekat svůj plat, navrhnout si snížení pozdějšího důchodu z daní obyvatel ? Kdepak to je malinkaté nedorozumění. Je to závistivec, který se stejně jako Železný, schovává za výkřiky..."pro lidi, pro republiku." Ne, hlavně pro mou osobu.

Malý Aston 15.5.2006 10:32

Končíme,již žádné nové nápady

Soudruhu,končíme,zavíráme.Pokud máš pocit,že kvalita filmů upadá,můžeš dělat sponzora ale za své a až po zdanění.Když podporovat tak ze státního rozpočtu a pod kontrolou.

vládík 15.5.2006 11:03

Re: neumětel versus umělci

Klause rád nemám.  Ovšem číst takovéto blbost, to je nad mé síly.  Nechceš říct, který z argumentů konkrétně není reálný? Rád si přečtu argumenty tvé.  Nebo prostě jen chceš nadávat, ať se děje, co se děje?

kocour 15.5.2006 9:52

A tady si můžete přečíst,

na co ty peníze jdou:

"http://www.mkcr.cz/article.php?id=982"

kocour 15.5.2006 9:49

A nějaký konkrétní argument

by nebyl? Jste dnes zhrzenost sama.

kocour 15.5.2006 9:53

Re: A nějaký konkrétní argument

patřilo Čumilovi

Čumil 15.5.2006 10:40

Re: Re: A nějaký konkrétní argument

Vážený nicku kocoure,

pokud jste to dosud nepochopil, říkám Vám zcela otevřeně: Na Vás nehodlám dále reagovat, nemám totiž nejmenší zájem nadále čelit přílivu Vašich vugarismů pokaždé, když se ocitnete v argumentační nouzi. Snad je to řečeno už dost zřetelně. Přeji hezký den.

kocour 15.5.2006 11:31

Re: Re: Re: A nějaký konkrétní argument

No, zatím tady evidentně nemáte argumenty pouze vy, evidentně vám došly argumenty, jak pozná každý, kdo si to tady přečte. Říct o všech těch Klausových bodech, že je to blbost ... hm, toť argument. Jeden by skoro řekl, že jste žurnalista. Čtyřnásobný nárůst příjmů Fondu při tom svrabu, kam nás dostala vláda ČSSD, nic? Vyvraťte to. Nárůst průměrné ceny DVD o 30,- Kč, nic? To, že členství v Radě Fondu bylo až dosud čestné a napříště má být placené, nic? Četl jste ten zákon, když máte tak silná slova? Já ano, dopodrobna.

No nic, Váš problém, že si nepřipadáte ani trochu hloupě. Rozumný člověk, když už musí kopat za ČSSD, by v téhle situaci raději mlčel, aby nebyl za vola.

Čumil 15.5.2006 9:42

No, doufejme, že se poslanci vskutku zamyslí a pošlou tohle extrémně nevydařené veto tam, kam předtím poslali mnohá jiná...

vládík 15.5.2006 11:04

Re: No, doufejme, že se poslanci vskutku zamyslí a pošlou tohle extrémně nevydařené veto tam, kam předtím poslali mnohá jiná...

Tak za Kocoura: A nějaký konkrétní argument by nebyl?

Čumil 15.5.2006 11:12

Re: Re: No, doufejme, že se poslanci vskutku zamyslí a pošlou tohle extrémně nevydařené veto tam, kam předtím poslali mnohá jiná...

Byl, vládíku. Třeba v pátek večer jsem o některých argumetech pana prezidenta diskutoval s panem Kunetkou. Najdete je tedy v páteční debatě pod úvodníkem.

Jiří 15.5.2006 9:17

je třeba dát

heslu: "Chceme být v žitě!" nějaký vznešený obal.

Jiří 15.5.2006 9:14

díky Fondu jsme včera mohli sledovat

tu pakárnu "Mistři" nebo Svěrákův film o tatínkovi "Tatínek".....atd. Filmařův ráj se zove "socialismus s lidskou tváří"

Jara 15.5.2006 9:23

Díky! Fondu

Jirko, opravdu ses koukal na ČT?

Mistři, to byl skvělý film, který dělá České republice skvělou reklamu i ve světě a bude významnou zprávou o našem světě ještě pro naše vnuky - na rozdíl od mnoha výplodů dnešní presidentské kanceláře, po kterých za týden už nikdo ani neštěkne.

Díky Markovi Najbrtovi, Jiřímu Ornestovi a dalším.

Jaroušek 15.5.2006 9:00

KLAUSOKRACIE - PRVNÍ FÁZE MODRÉ DIKTATURY? II.

Jedním z viditelných průvodních znaků nastupující modré diktatury je servilita, s jakou ODS přihlíží evidentnímu překračování ústavních pravomocí prezidenta a bezzásadově vítá každý krok, kterým Klaus ve zdánlivé podpoře svého volebního koně instaluje sebe do pozice de facto 3. komory parlamentu, což je již tiše akceptováno i médii (slavnostně ohlašujícími nabytí účinnosti každého zákona, který Jeho Milost posvětila svým podpisem, jako by to vyžadoval ústavní pořádek tohoto státu). Byť je toto nebezpečí nahrazení parlamentní demokracie prezidentskou republikou (dnes tak výhodné pro ODS, přestože ji Klaus vždy jen zneužívá k naplnění vlastních mocenských ambicí) dozajista známo právním expertům ODS, kteří ostře kritizovali, když se tak choval prezident Havel, přesto - snad paralyzováni vyhlídkou na uchvácení moci ve všech orgánech státu - neodvažují se pozvednout svůj hlas proti tomuto evidentnímu porušování ústavních zásad, jak o něm nedávno hovořil ústavní soudce prof. Klokočka. A bude smutné, až se osud země dostane za tichého přihlížení vítězstvím opitých politiků ODS  do rukou chorobně ctižádostivého a ješitného starce, který již tisíkrát prokázal, že nemíní respektovat nic, co stojí v cestě k ukojení jeho zpozdilých mocensko-monarchistických choutek. Prostřednictvím své vetovací mašinérie, v níž po třech letech ve funkci již současným vetem zákoníka práce dosáhl celkového počtu vetovaných zákonů, jako jím samým v této věci ostře kritizovaný prezident Havel za všech 10 let výkonu svého úřadu (!!), sděluje veřejnosti, že ví lépe než zákonodárná většina parlamentu, jaká by měla být politika státu. Není to spíše znakem absolutistické monarchie (L´etat est moi!) než parlamentní demokracie, za kterou tento stát vyhlašuje ústava ČR? Prezidentské veto je nástroj, který by měl sloužiit jako pojistka proti mimořádným, obecně nepřijatelným pochybením zákonodárců. A je-li zneužíván za potlesku ODS, lze vážně pochybovat o tom, zda je dostatečně občanská i demokratická.

jiný franta 15.5.2006 10:08

Re: KLAUSOKRACIE - PRVNÍ FÁZE MODRÉ DIKTATURY? II.

A tak tu sedím a kecám a kecám a sanitka z Bohnic furt nikde a nikde ...

Ladislav N. 15.5.2006 19:30

Re: Re: KLAUSOKRACIE - PRVNÍ FÁZE MODRÉ DIKTATURY? II.

Voni tam Jarouškovi dali na pokoj i počítač s internetem... ;-D

JohnyKony 15.5.2006 10:47

Re: KLAUSOKRACIE - PRVNÍ FÁZE MODRÉ DIKTATURY? II.

Přesně jak řekl pan Václav Havel - PREZIDENT BY NEMĚL BÝT VÝPLODEM POLITICKÉ STRANY. Proto jsem tajně doufal, že na post prezidenta ČR nevyberou ani pana Klause ani pana Zemana...škoda, že se vyplnilo jen jedno přání...:-( 

J. Mach 15.5.2006 11:10

Re: Re: KLAUSOKRACIE - PRVNÍ FÁZE MODRÉ DIKTATURY? II.

A proto tedy ta frustrace, co? A to ještě budete muste zkousnout Klausovo druhé funkční období. Možná byste už teď měl začít s psychickou přípravou.

Pavel 15.5.2006 15:22

Re: KLAUSOKRACIE - PRVNÍ FÁZE MODRÉ DIKTATURY? II.

Asi by se Vám nejvíce libil někdo z předchozích králíků z klobouku (kandidátu Špidly a spol.) - Sokol, Bureš, Pithart. Fakt jeden lepší než druhý, ale z toho všeho mi opravdu nejlépe vychází Klaus, takže na rozdíl od Vás - s presidentem spokojenost, z "modré" diktatury - žádný strach (ten mám naopak z té "rudé, i jsem ji zažil). :-D 

dino 15.5.2006 21:45

Re: KLAUSOKRACIE - PRVNÍ FÁZE MODRÉ DIKTATURY? II.

Tak tomu říkám "hodit šavli" !

slotík 15.5.2006 8:59

tak to zopakuji

tak nebudou vznikat žádné nové Večerníčky a děcka budou koukat na dovoz South park a Digimony, případně Pokemony, nebo jinou zadara špatně provedenou ploškovou, nebo úspornou animaci o onanii například Pakárny. Skvělé!. Mimochodem, o zaměstnanost v tomto rezortu jinak samozřejmě také jde, zajímalo by mne například, co budou dělat ty davy studentů, co studují animaci například ve Zlíně, když se nikdy již nic dělat nebude? Asi budou podnikat v jiném oboru, na co pak tedy studují? Asi jen tak, aby řeč nestála. Večerníčková tvorba nebyla prodělečná, protože vždy se vše prodalo do zahraničí, tak nikdo nemůže kecat, že jde o prodělečnou záležitost, výsledek je ten, že děcka koukají na animovaný vulgární odpad a zodpovědné to nechává v klidu, řekl bych.