29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Emikli 26.9.2006 10:04

Politik, který by dostal od občanů nejvíc záporných hlasů by musel po volbách skutečně okamžitě odejít a byl by nahrazen politikem, který dostal nejvíc hlasů

To je naivní. Třeba Paroubek s Topolánkem by sice dostali spoustu záporných hlasů, ale zároveň spoustu kladných, tak že by se nevyřešilo vůbec nic.Rv

Navíc být volby každý rok tak jsme permanentně v předvolební kampani, to bych nechtěl zažít. Není nic odpornějšího než politici snažící se zalíbit masám. To je jednak k zblití a navíc neproduktivní. Kecy politiků o pečených holubech rovnou do huby nás nespasí.

AndyO 26.9.2006 10:01

Jarmilko

zdravím a vidím, že neleníš.

Máš prosímtě vymyšleno, jak při tom každoročním odvolávání politiků zabráníš fenomenu " Harvardských fondů" ? Bílým koňům ? Aby to nedopadlo jako privatizace:-/

Karel 26.9.2006 10:01

utopie

Tohle stejně nikdo neprosadí, byli by sami proti sobě. Musela by se vymyslet taková změna, která by jim něco dala za to, že oni něco dají nám.

A ta diskuze k zákonům je ošemetná - nedokážu si představit, že někdo zpracovává ty bláboly, co se tam od všech takových grafomanů, jako jsem já, objeví.

I-Worm 26.9.2006 10:00

Re: No vida, a pak že se vulgární výrazy mažou... :-(

proboha, co je na tom vulgárního, když je to použito v přeneseném slova smyslu (ba přímo jako okřídlená slova).

Petr Zenkl 26.9.2006 9:54

Velkou výhodou by bylo volení jen jednoho politika???

Takže by to mohlo - třeba - dopadnout, pokud by většina příznivciů levice dala svůj hlas Paroubkovi a příznivci pravice Topolánkovi, že by v parlamentě seděli jen oni dva8-o???

František 26.9.2006 9:49

Re: Re: Já žasnu, paní Liško

Je nepochybné, že způsob voleb na všech úrovních zamrlzl ve způsobu aplikovaném v dobách Rakouské monarchie. Nevidím žádný důvod proti tomu, aby občan volil pomocí mobilu nebo internetu. Pochopitelně i způsob vyhodnocení voleb je problematický a zralý na korekce. Navíc je v evidenci obyvatelstva neúměrné množství chyb a také cestující voliči zanášejí zkreslení. Jsem přesvědčen, že většina firem, které se zabývají IT technologiemi by byla schopná navrhnout a realizovat způsob voleb, který by odpovídal možnostem současné techniky a byl pro voliče přátelský.

Jarmila 26.9.2006 9:16

Re: odvolatelnost politiků

Přečetl jste si to pořádně Tome? Je tam taková malá fintička: kdo by chtěl odvolat politika, musel by zaplatit ze své vlastní kapsy 100 Kč. Už jste viděl levičáka, aby něco obětoval ze svého? To za prvé. A za druhé- z politiky by musel vypadnout politik, který obdržel NEJVÍCE záporných hlasů. Čili jednou ročně jednotliví politici, ne skupina politiků.Takže já osobně, kdybych mohla vyrazit Paroubka nebo Grosse, tak bych věnovala třeba i 1000 Kč, jen aby nám tito odporní lidé nevládli.

Jarmila 26.9.2006 9:09

Re: mně se to nelíbí

ó nikoliv žraloku, tenhle systém mají již dávno i v Belgii- ale není to k ničemu, protože opět občané nemají žádnou kontrolu, co se stalo s jejich hlasem. Poměrný ani většinovový systém mě nezajímá, všude se tam neoprávněně čachruje a manipuluje s hlasy občanů- nejlepší volební systém je SKUTEČNÁ a opravdová vůle občanů.

Princip zastupitelské a přímé demokracie se MUSÍ kombinovat, protože každé tělo i v přírodě má svou řídící hlavu- a lid nemůže rozhodovat úplně o všem.

tom 26.9.2006 9:05

odvolatelnost politiků

Odvolatelnost politiků je nesmysl.Bylo by to silně zneužitelné.Pak by mohli příznivci levice odvolávat libovolně poslance protistran a naopak.Volby by tím ztratily význam.

Jarmila 26.9.2006 9:03

Re: sakra "spoustu"

Ty banky a pošty nebudou vůbec přetížené Skeptiku, protože odbavení jednoho voliče trvá 2 minuty a zisk je za to 50 Kč. Je to vyzkoušené, na konferenci o přímé demokracii jsme provedli simulaci voleb- v té hře na volby klaplo vše jak má. Vše je velmi snadné a účinné, reklamace rovněž dokonalé, nemá to jedinou chybu. Papírová kontrola je rovněž velmi potřebná- aby se nemohlo nikde švindlovat elektronicky, víte? To víte, stačilo by pár zasvěcených programátorů....

Jarmila 26.9.2006 8:58

Re: OMG

nikoliv Vladimíre, bude to důkazem toho, že si přece kapři svůj rybník nevypustí. Jak by pak mohli tak pořád donekonečna krást, tunelovat a ožebračovat národ, když by si národ sám určoval pravidla chodu společnosti? Ale zdá se, že z té reformy nemáte vůbec žádnou radost, že je Vám líp jako bezprávnému otrokovi. Nezdá se Vám divné, že každý prd se dnes děje přes elektroniku, jen volby se vedou pořád zastarale jak po Francouzské revoluci?

Právě blouznivci z hor uskutečňovali různé převratné novoty, nikoliv lidé Vašeho typu.

Jarmila 26.9.2006 8:56

Re: OMG

Nefunguje mi to!

liberal shark 26.9.2006 8:47

mně se to nelíbí

Je to zbytečně komplikované, doporučuji inspiraci Estonskem - všichni mají občanku ve formě karty s čipem, přijdou do úřední místnosti, zasunou kartu a provedou volbu. Vaše reforma neřeší zásadní otázku volebního systému - poměrný nebo většinový ? Kombinujete po principy zastupitelské a přímé demokracie. Proč ? Kvalitě zákonů by spíš prospěl zákaz pozměňovacích návrhů - zákon by navrhla vláda, projednal příslušný sněmovní výbor a sněmovna by jej pak buď přijala či odmítla. atd. atd.

Jarmila 26.9.2006 8:45

Re: No vida, a pak že se vulgární výrazy mažou... :-(

tak tedy specielně pro Vás Xavere: mají plno řečí, jak opice čurání.;-)

Xaver X.X. 26.9.2006 8:24

No vida, a pak že se vulgární výrazy mažou... :-(

Skepticus Maximus 26.9.2006 8:17

sakra "spoustu"

Skepticus Maximus 26.9.2006 8:15

V principu je to zbytečně komplikované a je tam zpoustu pitomostí a naivity

třeba zbytečné vykrmování a zároveň přetížení bank a pošt, neschopnost účinné reklamace volebního hlasu atd. Daleko lepším řešením by bylo umístění volebních(i víceúčelových) terminálů na úřadech a vydání voličských karet či elektronických klíčů k přístupu přes internet. Okamžitá online kontrola musí být samozřejmostí. Papír není třeba v jakékoli podobě.

Vladimir 26.9.2006 7:53

OMG

Pro neco takoveho jako je tenhle napad mam jedine oznaceni : to je BIZZARR !

Pochopitelne odmitnuti tohoto napadu ministerstvem vnitra, jakoz i ostatnimi institucemi bude pro autory dukazem jak je vse zmanipulovano a rizeno CIA.

Ale proc je toto a Vizek zverejnovano v serioznich novinach ? Nepotrebuju se tolikrat presvedcovat, ze existuji blouznivci nasich hor.

Jarmiliška 26.9.2006 7:32

Re: autoři, nečekejte pochvalu

My ji ani nečekáme, protože víme jak to na diskusích chodí- že všichni mají vždycky plno řečí jak opice chcaní, ale sám nikdo nikdy nic nevymyslí. Nicméně to nám nezabrání v tom zaslat tuto reformu bláhově i na Ministerstvo vnitra, co jako oni na to.:-/

Jarmiliška 26.9.2006 7:29

Re: Re: Jarmila Kubatova - konspiracni fanaticka

No to je ale rychlost pane Honzo! Ještě inkoust na mém názoru ze Zvědavce neoschl a už jste jej přenesl sem.:-P Váš názor na Zvědavce Vám neberu, je to Váš názor. Ale můj názor je ten, že teprve tento webzin mi pořádně otevřel oči, jak to ve světě doopravdy chodí.

Jarmiliška 26.9.2006 7:25

Re: Já žasnu, paní Liško

No to víte doxo, když se nad něčím pořád dokola 7 let přemýšlí, tak se výsledek jednoho dne dostaví.:-) Ale teď mě napadlo, že možná by byl vhodnější nadpis: Reforma voleb-internetová demokracie.

Ps: Děkuji strašně moc panu redaktorovi Wagnerovi za plné zveřejnění Reformy.

konzerva 26.9.2006 7:24

autoři, nečekejte pochvalu

za takovou blbost.

Jediné s čím bych souhlasil je to, aby volič obdržel za volbu 100 Kč, ne politické strany. Částečně by se lidem vrátily daně, volební účast by s přiblížila 100 % a paraziti na stranických sekretariátech by si museli hledat smysluplnou práci.

honza_northcal 26.9.2006 7:20

Re: Jarmila Kubatova - konspiracni fanaticka

Zapmnel jsem dodat: Jarmila se takto projevila na nacisticko-komunistickem webzinu rovnez blazniveho Vladimira Stwory z Toronta:

http://www.zvedavec.org/nazory_1759.htm#ptr117683

honza_northcal 26.9.2006 7:19

Jarmila Kubatova - konspiracni fanaticka

Moc jsem si ten novy volebni system neprostudoval, ale autorka ma opravdu velmi sverazne nazory. Posudte sami: "žijeme ve věku sci-fi a v Orwellově době. Na tom Timovi si tajné služby mohly poprvé vyzkoušet, jak funguje terorista řízený na dálku. A nyní již třeba dokáží vyrobit teroristu z kteréhokoliv muslima, kterého si vyberou jako oběť. Bylo zvláštní, jak někteří údajní "teroristi" zničehožnic před katastrofou 9/11 změnili radikálně svou povahu, že je ani vlastní rodiče nepoznávali. Zdá se Vám to příliš fantastické? A bude hůř!! "

Rekl bych, ze s touto osobou neni neco v poradku. Jestli tohle mysli vazne, tak rozhodne neni zpusobila aby pracovala na necem tak dulezitem. No, jen muj nazor...

Venda 26.9.2006 6:33

Re: vím minimálně

No, myslím koukat z toho prachy, lecjaká zmíněná intituce by prostory a pesonál zajistila. (ráda)

honzak 26.9.2006 6:18

vím minimálně

o jedné poště, kde by tento postup nebyl z prostorových důvodů realizovatelný. Banky znám dokonce dvě. Nicméně lze konstatovat, že autoři si dali práci.

doxa 26.9.2006 0:24

Já žasnu, paní Liško