30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Hanibal 12.2.2009 8:11

Re: To už chce skutečně velkou míru zlovůle,

Cabrnoch jen sbírá politické body, gremium a výkonný výbor ho postavila na kandidátku ODS do EUparlamentu. Takže článek pro kampaň, (čti Eroportál, článek   od Pečínky)

karel 12.2.2009 8:10

Pan poslanec..

Pan poslanec nas oblbuje EU neurčuje kolik děti ma byt v jeslich ale stanovuje jejich dostupnost. Tim vlastně dava volnost obvykle ženě jestli nastoupi do prace nebo ne. Pan poslanec asi žadne ditě nevychovaval když si mysli že jde při ditěti zodpověďně pracovat. V dnešni době kdy je velke procento žen vysokoškolsky vzdělanych je hazardem nechat toto vzdělani nevyužite. Žena ktera studuje vysokou školu skonči asi ve 25. letech najde si zaměstnani než se něčemu z praxe nauči vda se. Pokud by měla jenom 2. děti tak to bez jesli,bez školky znamena 10. roku vypadek z oboru a to znamena začit dělat karieru v 35 až 40 letech.

JE 12.2.2009 8:09

Re: Autor zapomina ze zakladnim probleme je volna kapacita

O.K. Založíte sbírku genderově a politicky korektních správňáků, z

níž se ty poloprázdné jesle budou platit? O.K. Ale z mých daní NE! Nařídit

výstavbu jeslí pro předepsaný počet dětí je socialismus, kterým to začíná a končí to komunismem, který nařídí ty jesle naplnit. Neužili

jsme si toho dost? Je evidentní, že bude-li po jeslích poptávka, vzniknou soukromé, bude-li poptávka velká (30 % je velká), vznikne

konkurence a ta udrží slušné ceny. Takhle to má fungovat.

JE 12.2.2009 8:04

Re: Poslanci ODS zásadně nesouhlasí s výsledkem hlasování .....

Když si komunisti demograticky odhlasovali ukradení živností, továren a gruntů ,bylo to tedy také v pořádku, že?

JE 12.2.2009 8:01

Vážně?

O.K. Založíte sbírku genderově a politicky korektních správňáků, z níž se ty poloprázdné jesle budpu platit? O.K. Ale z mých daní NE!

Nařídit výstavbu jeslí pro předepsaný počet dětí je socialismus, kterým to začíná a končí to komunismem, který nařídí ty jesle naplnit. Neužili jsme si toho dost? Je evidentní, že bude-li po jeslích poptávka, vzniknou soukromé, bude-li poptávka velká (30 % je velká), vznikne konkurence a ta udrží slušné ceny. Takhle to má fungovat, ale to socialisti vašeho typu nikdy nepochopí!

JE 12.2.2009 7:56

Re: To už chce skutečně velkou míru zlovůle,

Cha cha, Zebřičko! A kdo ty poloprázdné jesle bude platit? Založíte sbírku genderově a politicky korektních žabiček? Pak klidně, ale z mých daní NE!!

Petr Kohout 12.2.2009 7:34

Není už ta organizece (Evropský parlament) někde za hranicí přijatelného ? Jinými slovy, nemělo by

ministerstvo vnitra požádat Ústavní soud o její rozpuštění z důvodů "úsilí o porušování ústavních práv a svobod občanů" ?  Technicky je to v pořádku, Ústavní soust a Ústava jsou nadřazeny Evropské unii (Ta vnikla na podkladě "pouhé" mezinárodní smlouvy).

Zebra 12.2.2009 7:34

To už chce skutečně velkou míru zlovůle,

a je jedno, zda zlovůle prosté, vlastní např. skřetům, nebo zlovůle usilující o znovuzvolení do měkounce vystlaného pelíšku poslance parlamentu nenáviděné EU ! Jak jinak si vysvětlit překlad slov „Evropský parlament) „připomíná členským státům jejich závazky dohodnuté Evropskou radou v Barceloně v roce 2002 odstranit překážky rovné účasti žen a mužů na trhu práce a do roku 2010 zavést zařízení…“ jako „…proudy v Evropském parlamentu prosazují, aby Evropská unie uložila všem členských zemím povinnost umístit batolata do jeslí a děti mateřských školek. Chtějí prosadit povinné kvóty…”

Antonín Hrbek 12.2.2009 7:33

Jde o možnost, nikoliv nutnost

Nikdo nikoho nenutí, aby dával dítě do jeslí nebo do školky. Jde o to, aby když se pro to rozhodne, měl ekonomicky přijatelnou možnost. Je na státu, zda v rámci podpory rodiny tuto možnost vytvoří. Pokud ano, měl by i podpořit výchovu dítěte přímo v rodině tak, aby byla rovnost možností.

To ovšem těžko pochopí ti, kteří skoro všechny jesle a školky proměnili na kanceláře a obchodní zařízení. Jen když to něco vyneslo. A je otázkou - komu.

Hubený 12.2.2009 7:30

Poslanci ODS zásadně nesouhlasí s výsledkem hlasování .....

Pročpak ? Hlasování bylo zfalšované ? Nebo neproběhlo demokraticky ? Copak,copak poslanci z ODS ..... Ono už i hlasování se Vám příčí .....:-/

Tx 12.2.2009 7:21

Obávám se,

že jde o naprostý nesmysl. Kapacita 30% má možná smysl v zemích, kde je mateřská 4-6 měsíců. Ale ne tady, kde je  2-4 roky. I v "dobách  slávy" jeslí a školek za komunistů v nich bylo jen 24% dětí. Teď je to, jak jsem se dočetl, asi 2%. Tady bylo  sice trochu "přeškolkováno", ovšem, moudré hlavy s vaničkou vylily i dítě, jak je v kraji zvykem, a ponechaly pouze kapacitu dle současného stavu, aniž by braly v úvahu, že za 4 roky přijdou silné ročníky (což mohly jistit ze statistiky). Ještě tak chápu povinný poslední ročník, aby si dítě zvyklo na školní systém. Mně tyto jednotné předpisy na situace, které jsou v každé zemi jiné, připadají, jako by si Švédové vymohli, že každý musí mít sněžnou frézku, včetně Sicilie. Na společné předpisy tam, kde by to bylo potřeba, např. dopravní,  ale EU zřejmě nstačí

Asher 12.2.2009 5:59

Re: Je sice dobré,

..a když mu ho dají o víkendu (to v jeslích asi nebude), tak už to je lepší? To chcete dát dietní sestru do každé rodiny, nebo dítě do jeslí 7x24?

Jenda 12.2.2009 1:51

Re: Kolik Cabrnoch porodil dětí?

Vetsina techhle mozna umi, ale rozhodne to nedela. Ostatne znacna cast z nich by mohla jedine diky umelemu oplodneni.

zalozak 12.2.2009 1:13

Autor zapomina ze zakladnim probleme je volna kapacita

Souhlasim, kolektivisticke and ultra-feministicke snahy v tom puvodnim doporuceni/usneseni opravdu take figuruji. Jenze zakladnim problem zde neni kdo bude jak resit peci o deti ale to ze v rade pripadu nejsou volne kapacity v prislusnych zarizenich ci jejich cena je extremni. Napriklad v mnohych zemich je pro matku vice dvou deti  pouziti "child-care" zarizeni znamena ze cely (nebo temer cely) plat ktery vydela bude platit provozovateli. A to se zdaleka nebavime o mizerne placenych pomocnych profesich.... (Jinymi slovy muze mit zamestnani co by "hobby" ale financne ani sobe ani rodine nijak nepolepsi).

A vzhledem ze  ona smernice ma sanci pomoct k postaveni a financovani vetsiho poctu zarizeni tak ma sve opodstatneni. (bez ohledu na jine zajmy ktere mozna byly ve hre kdyz se to schvalovalo). Protoze bez existence dostatecneho poctu dostupnych zarizeni kde lide maji moznost si vybrat zda tam deti umisti ci ne je vize ODS (ci pana ministra) pouhou retorikou...

Michaela Freiová 12.2.2009 1:09

Je sice dobré,

že se ODS v EP proti tomu jeslovému nesmyslu ozvala, ale rétorika "svobodné volby" v této souvislosti nesedí: rozdíl mezi jeslemi a domovem totiž není hodnotově neutrální.

Dají-li rodiče půlročnímu dítěti k obědu vepřové se zelím a pivo, nelze to přece omluvit tím, že se k tomu "svobodně rozhodli..."

vincenzo 12.2.2009 1:05

Kolik Cabrnoch porodil dětí?

Jsem zaregistroval, že některý co to uměj maj i jinej názor ;-D

Jirka 12.2.2009 1:01

V roce 1989 jsme se zbavili socialismu.

S EU ho tu budeme mít,zdá se,brzo zpátky.;-P