1.5.2024 | Svátek práce


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Tis 12.2.2009 8:32

Řešení: Nevolit levicové a liberální šmejdy do EU parlamentu

Bojíme se nesmyslných zákonů a nařízrní z Bruselu. Ta jsou z dílen levicových, liberálních a zelených členů EU parlamentu. Máme šanci: Nevolte je!!!

liberal shark 12.2.2009 9:06

Re: Řešení: Nevolit levicové a liberální šmejdy do EU parlamentu

Liberálové to mají v dnešním světě těžké. Nadávají jim tu do levičáků, tu do pravičáků. Při tom se snaží jen o udržení společenské rovnováhy. Doporučuji četbu F.Peroutky: O věcech obecných.

Tis 12.2.2009 14:33

Re: Řešení: Nevolit levicové a liberální šmejdy do EU parlamentu

Dnes liberálové a levičáci hlásají a prosazují stejné věci  Historik Paul Johnson je nazývá "Nepřátelé společnosti". Stojí za devastací západní společnosti, vzdělanosti, kutury a morálky.

Princ Jasoň 12.2.2009 8:30

Pan poslanec

bohapustě lže p té povinnosti umístit. A jistě na to spousta prostoduchých skočí.

Kolombo 12.2.2009 9:27

Re: Pan poslanec

Váš názor, Jasoni, je ukázkou levičáckého blouznění. Nejde tu jen o možnost. Jakmile zřídíte za neuvěřitelné prachy příslušný počet jeslí /náklady na batole v jeslích 27000/  dostaví se i "poptávka", zvlášť nabídnete-li místa v jeslích "zdarma". Pokud chce do práce právnička nebo doktorka, zaplatí si paní na hlídání. Platit desetitisíce  v nákladech jen proto, aby si prodavačka v Tescu mohla vydělat 10000 je levičáckej nesmysl. Nechcete prohlasovat i výnos, že státy unie mají přijmout "opatření", které by umožnilo ženám dosáhnout stejné průměrné tělesné výšky jako muži?

Pepikk 12.2.2009 9:43

Kolombo,

a můžete mi vysvětlit,proč má stát stavět dálnice,/nejdražší v Evropě/aby se po nich proháněli řidiči kamionů za dvacku,nebo dokonce někteří zadarmo/nebo za směšný poplatek/.

Bobby Brown 12.2.2009 10:47

Re: Kolombo,

Pokud si opravdu myslíte, že po silnici/dálnici jezdí kamiony jen z důvodu nějakého koníčku jejich řidičů a ne z důvodu toku zboží, které si i vy pak koupíte, tak si opravdu nevidíte ani na špičku nosu. Některé logické výplody jsou opravdu neuvěřitelné.

Pepikk 12.2.2009 11:44

Re: Bobby Browne,

Opravdu si myslíte,že tady v severnich Čechách mít jogurt z východní Moravy?

Didi 12.2.2009 12:32

Re: Bobby Browne,

Tak ten cizácký jogurt nekupujte a nebude potřeba ho vozit. Je to jen a jen Vaše rozhodnutí.

Princ Jasoň 12.2.2009 12:04

Re: Pan poslanec

Vaše vývody jsou jenom vaše spekulace o nabízení zdarma a platech.  Faktum zůstaváv - mejedná se o nucení, nýbrž nabídnutí možností. Nechte na každém jedinci, jakou možnost pak zvolí. Vaše rozhodování o tom jak se mají nebo jak se budou chovat jedinci - to je to pravé levičáctví, z kterého hlasitě obviňujete jiné.

Jura Jurax 12.2.2009 16:30

Re: Pan poslanec

No - pro každé třetí batole povinně zbudujeme jesličky a budeme čekat, kdo tam to robátko dá? A kdo to bude platiti - nejen stavbu, ale i provoz - protože pochybuju, že by ty jesle nezely prázdnotou, kdyby se měly platit plné náklady. Kolik jsou náklady na robě v jeslích měsíčně, kolik z nich platí matka, kolik si matka díky ujeslení dítěte vydělá a zaplati na daních - tahle čísla nikde nevidím, ač by měla být prvními při rozhodování, zda ano či ne. Postavit jesle a nechat na jedinci možnost jakou zvolí je blbost - mohlo by se stát, že investice nebude využita (já vím, tohle verozvesty z brusele nepálí, ze svého to necálují).

Tohle rozhodování patří do obcí, ne do brusele!

Jura Jurax 12.2.2009 16:23

Re: Pan poslanec

Platit desetitisíce  v nákladech jen proto, aby si prodavačka v Tescu mohla vydělat 10000 je levičáckej nesmysl. R^R^R^ a děcko bylo odložené v jeslích ...

huhu 12.2.2009 8:28

EU opisuje komunistický manifest

eurohujeři opisují názory na výchovu dětí z komunistického manifestu Rv

Antonín Hrbek 12.2.2009 8:48

Re: EU opisuje komunistický manifest

Prosím o přesnou citaci!

Historik 12.2.2009 9:42

Re: EU opisuje komunistický manifest

Nevím, kolik toho je v komunistickém manifestu. Ale v knize O původu rodiny tito věrozvěstové skutečně propagují odkládání novorozenců !!! do státních zařízení, protože jen tak se "bude moci žena oddat beze všech ohledů muží, kterého miluje." Tento citát je přesný.

RomanL 12.2.2009 9:44

Re: EU opisuje komunistický manifest

2. "V nejpokročilejších zemích může však být téměř všeobecně použito těchto opatření :

bod 10. Veřejná a bezplatná výchova všech dětí. Odstranění tovární práce dětí v její dnešní podobě. Spojení výchovy s materiální výrobou atd.[43]"

Stačí to takhle?

RomanL 12.2.2009 9:46

Re: EU opisuje komunistický manifest

... sakra, patří to pod bod 1 dolů! ;-€

JanaB 12.2.2009 10:54

Re: EU opisuje komunistický manifest

Ano, v Komunistickém manifestu to opravdu bylo uvedeno. Před lety, když jsem ho studovala, abych mohla diskutovat s učitelem na VŠ právě o těchto nesmyslech, jsem si těchto bodů všimla a drzými dotazy pak uváděla mladého kantora do rozpaků. Bohužel tento spisek již léta nemám, před lety jsem s ním zatopila v kamnech. Škoda, dneska bych do něj s chutí nakoukla, abych mohla zacitovat a lidi trošku varovat.

RomanL 12.2.2009 9:44

Re: EU opisuje komunistický manifest

1. "Vytýkáte nám snad, že chceme zrušit vykořisťování dětí jejich rodiči? Přiznáváme se k tomuto zločinu.

Ale vy tvrdíte, že nahrazením domácí výchovy společenskou výchovou chceme zrušit vztahy člověku nejdražší.

A není také vaše výchova určována společností? Není určována společenskými vztahy, v nichž vychováváte, přímým i nepřímým vměšováním společnosti, školou atd.? Komunisté si nevymýšlejí nějaké působení společnosti na výchovu; mění pouze charakter výchovy, zbavují ji vlivu panující třídy.

Buržoazní řeči o rodině a výchově, o něžném poměru mezi rodiči a dětmi jsou tím odpornější, čím víc rozvoj velkého průmyslu přetrhává všechny rodinné svazky proletářů a čím víc jsou děti proměňovány v pouhý předmět obchodu a v pracovní nástroje."

karel 12.2.2009 8:10

Pan poslanec..

Pan poslanec nas oblbuje EU neurčuje kolik děti ma byt v jeslich ale stanovuje jejich dostupnost. Tim vlastně dava volnost obvykle ženě jestli nastoupi do prace nebo ne. Pan poslanec asi žadne ditě nevychovaval když si mysli že jde při ditěti zodpověďně pracovat. V dnešni době kdy je velke procento žen vysokoškolsky vzdělanych je hazardem nechat toto vzdělani nevyužite. Žena ktera studuje vysokou školu skonči asi ve 25. letech najde si zaměstnani než se něčemu z praxe nauči vda se. Pokud by měla jenom 2. děti tak to bez jesli,bez školky znamena 10. roku vypadek z oboru a to znamena začit dělat karieru v 35 až 40 letech.

huhu 12.2.2009 8:32

proč jesle nezakládají milionáři se sociálním cítěním a vztahem k dětem, třeba Kočka

EU stanovuje dostupnost...už tohle je komunistický hnus. V normální svobodné společnostui "stanovuje dostupnost" poptávka. Tady poptávka chybí. Pokud socialisté v poptávku věří, nuic jim u nás nebrání začít podnikat a jesle zakládat na vlastní triko. Bohatí jsou dostatečně, nemusejí platit tolik americkým reklamním agenturám a dotovat bordely v Náchodě. Taky mají členy "se sociálním cítěním" (Kočka, Duričko...) a miliony neustále v kapse....

Petr Kohout 12.2.2009 7:34

Není už ta organizece (Evropský parlament) někde za hranicí přijatelného ? Jinými slovy, nemělo by

ministerstvo vnitra požádat Ústavní soud o její rozpuštění z důvodů "úsilí o porušování ústavních práv a svobod občanů" ?  Technicky je to v pořádku, Ústavní soust a Ústava jsou nadřazeny Evropské unii (Ta vnikla na podkladě "pouhé" mezinárodní smlouvy).

Zebra 12.2.2009 7:34

To už chce skutečně velkou míru zlovůle,

a je jedno, zda zlovůle prosté, vlastní např. skřetům, nebo zlovůle usilující o znovuzvolení do měkounce vystlaného pelíšku poslance parlamentu nenáviděné EU ! Jak jinak si vysvětlit překlad slov „Evropský parlament) „připomíná členským státům jejich závazky dohodnuté Evropskou radou v Barceloně v roce 2002 odstranit překážky rovné účasti žen a mužů na trhu práce a do roku 2010 zavést zařízení…“ jako „…proudy v Evropském parlamentu prosazují, aby Evropská unie uložila všem členských zemím povinnost umístit batolata do jeslí a děti mateřských školek. Chtějí prosadit povinné kvóty…”

JE 12.2.2009 7:56

Re: To už chce skutečně velkou míru zlovůle,

Cha cha, Zebřičko! A kdo ty poloprázdné jesle bude platit? Založíte sbírku genderově a politicky korektních žabiček? Pak klidně, ale z mých daní NE!!

Hanibal 12.2.2009 8:11

Re: To už chce skutečně velkou míru zlovůle,

Cabrnoch jen sbírá politické body, gremium a výkonný výbor ho postavila na kandidátku ODS do EUparlamentu. Takže článek pro kampaň, (čti Eroportál, článek   od Pečínky)

JanaB 12.2.2009 10:50

Re: To už chce skutečně velkou míru zlovůle,

Manželka Dr. Cabrnocha je dětská lékařka, která porodila a vychovala několik dětí, jako dítka jsme si spolu občas hrávaly.  Myslím si, že od věci nekecá. Pokud vím, ona sama dokázala zkloubit kariéru i péči o děti i bez jeslí.

Antonín Hrbek 12.2.2009 7:33

Jde o možnost, nikoliv nutnost

Nikdo nikoho nenutí, aby dával dítě do jeslí nebo do školky. Jde o to, aby když se pro to rozhodne, měl ekonomicky přijatelnou možnost. Je na státu, zda v rámci podpory rodiny tuto možnost vytvoří. Pokud ano, měl by i podpořit výchovu dítěte přímo v rodině tak, aby byla rovnost možností.

To ovšem těžko pochopí ti, kteří skoro všechny jesle a školky proměnili na kanceláře a obchodní zařízení. Jen když to něco vyneslo. A je otázkou - komu.

JE 12.2.2009 8:01

Vážně?

O.K. Založíte sbírku genderově a politicky korektních správňáků, z níž se ty poloprázdné jesle budpu platit? O.K. Ale z mých daní NE!

Nařídit výstavbu jeslí pro předepsaný počet dětí je socialismus, kterým to začíná a končí to komunismem, který nařídí ty jesle naplnit. Neužili jsme si toho dost? Je evidentní, že bude-li po jeslích poptávka, vzniknou soukromé, bude-li poptávka velká (30 % je velká), vznikne konkurence a ta udrží slušné ceny. Takhle to má fungovat, ale to socialisti vašeho typu nikdy nepochopí!

Princ Jasoň 12.2.2009 8:28

Re: Vážně?

Ale prosím vás, jesle se dají hbitě zařídit a zrušit podle momentálního zájmu v daném regionu. Takto to funguje třeba ve Švédsku, zažádáte a obec vám do 4 měsíců poskytne místo. Všechno jde, když se chce.

JE 12.2.2009 8:55

Re: Vážně?

I kdyby to tak bylo, EU chce držet určitou kapacitu BEZ ohledu na zájem. To za prvé, ale hlavně za druhé: Když tedy ten zájem nebude, a jesle zavřeme, propustíme učitelky, kuchařky, uklízečky, zrušíme objednané služby, zakonzervujeme barák (nebo ho pronajmeme) a pak najednou zájem bude, tak zase nabereme učitelky, kuchařky, uklízečky (které si zatím našly jiné místo), znovu objednáme služby (za nových, jistě výhodnějších podmínek;-P), vypovíme nájemníky (zaplatíme jim mastné odstupné), jako na drátkách. tak jste si to představoval? Jinak zdráv?