1.5.2024 | Svátek práce


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Stredocech 12.2.2009 16:30

Víťo, mám dojem že se jesle a školky rušily proto, že bylo

málo dětí.

Myslím, že bude nutné provádět propopulační politiku a školky fofrem obnovit, protože už zase nestačí. Děti, alespoň některé, chodí do školky rády a téměř určitě jim školka přinejmenším neškolí.

Ačkoliv by měla být i nějaká kapacita jeslí soudím, že umisťování dětí do jeslí je z hlediska jejich rozvoje nežádoucí a náklady na jsou enormně vysoké, pokud by matka dostala těch 27000 Kč/dítě zůstala by s ním doma téměř každá.

Vaše připomínka o hospodě namísto jeslí je trochu mimo, ač to tak ve vámi uvedeném případě je. Na vašem sídlišti je nutné zřídit něco jako park a pískoviště.

U Vás dokonce předpokládám, že o bláznivém nápadu Marxe a Engelse na odkládání dětí do státních odchovů ve jménu sexuální svobody víte.

Stredocech 12.2.2009 16:50

A ještě

Je třeba vědět, jak ta socialistická sídliště vlastně vznikala a kdo tam bydlel. Jde o to, že se tam stěhovaly mladé rodiny, které byly přibližně stejného věku. Takže napřed byla nouze o školky, později o školy a v určitém věku obyvatel sídliště najednou nebyl o školky v dané lokalitě zájem.

mladý.k.70m 12.2.2009 15:04

Re: Ani nevíte, pane europoslanče, jak s nadpisem Vašeho příspěvku souhlasím !!!

ja svámi  kajane vubec nesouhlasím   placate nesmysly  přece do jeslí nikdy nikoho nenahaněl byla to i za komunistu svobodná volba dnes už přece mame demokracii" ale měl by tu možnost dat dítě do jeslí mít každý!!!A ty hernrny a bordely co jste místo školek a jeslí postavily nam s výchovou mládeže opravdu nepomužouRv

Míra 12.2.2009 12:29

CABRNOCHU, VY JSTE KYDAL

Soudruhu Cabrnochu, když Vám ta Unie tak vadí a nenacházíte na ní nic dobrého, tak by Vám stejně měly vadit i peníze, které máte tak rád, ať už jsou odkudkoliv. A doufám, že zrovna Vy v parlamentu EU nebudete. Celá ODS je jako Vy: jednou rukou EU odmítáte a druhou jí prohledáváte kapsy. To, co děláte je nemravné! miroslav.vojta@volny.cz

huhu 12.2.2009 12:33

Re: CABRNOCHU, VY JSTE KYDAL

poručíku Troníku, ještě mi chybí vaše soudruh Hus a soudruh Jirásko...

hodně hloupý a demagogický příspěvek, to tak nechat socanům v EU volnou ruku !

pokud jde o rabování cizích kapes, tak to je přímo socialistickým programem, to není programem ODS

belice antijeslicka 12.2.2009 12:05

výroba nebo úlitba

     TAké  s  jeslemi  nesouhlasím,   odborná  péče    a   dostatek  hygieny skutečně   není  v  tomto  věku  jedinou  podmínkou    péče  o  zdravý  vývoj     dítěte.    Ženy  do výroby    ale  nikdo  nežene.  Spíš  asi  jde  o  to,   mýt   si r uce  nad   fianančně  krachujícími  domácnostmi    s  dětmi  žijícími  z  jednoho  platu    a  mizerné  mateřské.  Stát   nabízí  jesle!!!   To  je  ale   opravdu  trapné. 

Tino 12.2.2009 10:16

Tak nějak po socialisticku

Jasně! Děcka od devíti měsíců do týdeních jeslí a ženská je uvidí dva dny v týdnu a proto bude svobodná. Chlap si bude moct dávat denně pivko Na Růžku a večer ženskou ztříská, že mu nechce dát. Děcko při tom nebude. Tak nějak po socialisticku!

Že to přece takhle není myšlené? Myšlené to tak není, ale tak nějak to dopadne. Protože rodina potřebuje od počátku při dítěti co nejužší vztahy, kdy maminka děcko mazlí a taťka na něj vrká. Jistěže musí makat aby bylo na všechno potřebné. Jenže si to musí po svém zajistit, aby děcko bylo neustále pokud možno s nimi, nebo aspoň s někým blízkým, který se mu neustále věnuje. Nevím, proč si někdo myslí, že pět až deset děcek do tří let obstará přepečlivě nějaká sestra. To si myslí, že ona má při tom čas mazlinkat se s děckem a vrkat na něj, když je jich několik na jednu? Ta má tak maximálně čas děcka hromadně nakrmit, hromadně přebalit, hromadně nacpat do postýlek a hromadně pohoupat v kočárku pro dva-čtyři na hromadné vycházce na půl hoďky. O výchově nemůže být v jeslích řeč. Jedině hromadné utrpení dětí!

Stejné hromadné utrpení čeká děcka ve školkách. Jejich vzájemné tahanice o hračku vychovatelka snad trochu zvládne. Ale lidská mentalita se projevuje už od mala a tak děti si zacvičí na společnost lidí a mnozí z nich zvládnou dělat už šéfy a terorizovat ty méně nadané. Takže vaše drahé je třeba terorizované šikanou a nervózní vychoškou a vy o tom víte pendrek. Nemáte jak zasáhnout do nespravedlnosti z ukájení nízkých pudů člověka. Že je to trénink na budoucí život? Hlavně je to lámání člověka odmala! A od mala také zvykání na pocit, že jste bezmocní proti společnosti a máte držet hubu, jinak po ní chytnete, protože se vás nemá ani kdo zastat.

LIDI vy jste opravdu zapoměli co se s vámi dělo v těch jeslích a školkách! Když máte to svý rádi, tak se pro něj probůh obětujte a necpěte ho do velkovýkrmových středisek na lámání charakterů. Lásku tam totiž rozhodně nemůže najít, ikdyby to měly baby starající se o prcky v popisu práce.

RomanL 12.2.2009 14:31

Re: Tak nějak po socialisticku

Ó ne, o té školce nemáte pravdu. O těch jeslích jistě, ale ve 4 - 5 letech by mělo dítě do školky určitě chodit a získat tak nějakou tu štábní kulturu - a ta je bohužel i o tom, že někdo dominuje a někdo poslouchá. Je to přirozené a je to lidské, a čím později se to dítě doví, tím větší ho potom čeká šok. Zavíráním doma to tomu dítěti opravdu neulehčíte...

Nicméně musím se přiznat, že ve školce jsem terorizoval kde koho, včetně učitelek, tak mi to tak nevadilo. Dnes by mě označili jako silně hyperaktivního jedince s problémem podřizovat se autoritám. ;-P

P.S. Samozřejmě jsem z toho vyrostl, jakmile mě ostatní přerostli o dvě hlavy. ;-D

MK 12.2.2009 17:42

Re: Tak nějak po socialisticku

Tak to se velmi mýlíte.4-5 tileté dítě může pozvolna a dle svých povahových vlastností, " štábní kulturu"  získávat v dětském kolektivu na hřišti  a mít při tom za zády svou mámu. A když se dostane do situace pro něj bezvýchodné a zmocní se ho úzkost, uteče se  ke své mámě. A když se uklidní, může opět do kolektivu. Se svou mámou má to dítě na výběr. Pozvolna se učí společnému soužití , ale jistí ho ta máma. Ve školce však volbu nemá. Musí být v kolktivu za každou cenu, i když ho tam třeba jeden jedinec šikanuje, irituje, apod. To dítě v tomto věku neumí ještě analyzovat svou situaci a neumí si s ní ještě poradit. Dominantní povahy už zde zadělávají u těch plachých jedinců na celoživotní pocit méněcennosti.  Kdyby byl s mámou, do tzv. "kouta" by se nenechal zahnat. Když dítě vyrůstá bez školky, jde mezi kamarády, které si vybere a jde, až když se mu chce a je s ním jeho máma.  Jesle a školky jsou na draka.

hus 12.2.2009 10:09

blbost má modrou barvu

za  práci slušně  zaplatit  a  ženy  mužou  zustat  domaVVVVVV

j 12.2.2009 10:30

Re: blbost má modrou barvu

tak to seš barvoslepej

huhu 12.2.2009 12:31

Re: blbost má modrou barvu

co ti brání, abys začal podnikat, zaměstnal muže a slušně jim zaplatil, taky aby jejich ženy mohly zůstat doma ? 8-o

Kiri 12.2.2009 12:52

Re: blbost má modrou barvu

Bravo huhu !R^

Jura Jurax 12.2.2009 16:17

Re: blbost má modrou barvu

No, jak z jeho názoru patrno, brání mu jeho diplomaticky řečeno alternativní inteligence.

Stredocech 12.2.2009 16:47

Re: blbost má modrou barvu

Jde o to, že pod pojmem "slušně zaplatit" si každý představí něco jiného. Když mě bylo 30 let, byla pro mě představa dnes celkem běžné cesty na "Kanáry" asi stejně reálná, jako cesta na Mars.

hus 12.2.2009 10:02

dejte mužum vydělat at mužou matky být doma

VV

huhu 12.2.2009 12:29

Re: dejte mužum vydělat at mužou matky být doma

někdo dnes brání, aby si muži vydělali ? možnost si vydělat jen "podle mzdové třídy" , to bylo za komunistů

Jura Jurax 12.2.2009 16:18

Re: dejte mužum vydělat at mužou matky být doma

Vám někdo brání, abyste si vydělal? A čímpak se to živíte?

Glosator 12.2.2009 9:37

Odkažme se na multikulturalitu

Řekněme těm trotlům, že to odporuje našim tradicím a že se tím cítíme diskriminování jejím nerespektováním. Můžeme do toho namontovat islám, který se jim tak líbí. Bude zajímavé, co na to tito kreténi odpoví.

RomanL 12.2.2009 9:50

Re: Odkažme se na multikulturalitu

... na to nemáme správnou barvu, oni by nám nevěřili. ;-(

RomanL 12.2.2009 9:52

Re: Odkažme se na multikulturalitu

... ale protest by mohli podat naši rómští spoluobčané, pro ně je přece rodina to nejdůležitější a jsou správně etnicky a kulturně zařazeni, taková menšina už má svou váhu! Představte si Roma, jak dává povinně dítě do školky! To je přece diskriminace!

Jura Jurax 12.2.2009 16:20

Re: Odkažme se na multikulturalitu

No, když tak dyzgrymynace ... ale abyste nebyl zklamán - kdyby byly jesle zadarmo a odložení dítěte do nich by neohrozilo socdávky ... ;-)

bezocasý obojživelník 12.2.2009 16:21

Re: Odkažme se na multikulturalitu

;-) Dobrý nápad!

františek 12.2.2009 9:08

Zelení jsou nebezpečná sekta

Jejich myšlení nemá nic společného s reálnou situací. Bohužel neznám nikoho, kdo volil zelené. Asi se za to stydí

Kiri 12.2.2009 12:50

Re: Zelení jsou nebezpečná sekta

Zato já jich znám několik. Byli to voliči ODS, ale jakmile Havel zatroubil, že on byl odjakživa zelený, tak oni -Havlovi obdivovatelé zelené melouny volili.

gerontusinza 12.2.2009 9:07

Pane Cabrnochu a teď něco o IZIPu a jeho financovábní....

co byste nám o tom sdělil? Rád bych měl pohled toho, kdo si to nechal financovat, chápete? ...... zatím držíte pusinku a děláte já nic já muzikant .......  jenže já byl díky VZP váš tichý společník, tak bych se rád i dozvěděl něco o vašem hospodaření...;-)

RomanL 12.2.2009 9:49

Re: Pane Cabrnochu a teď něco o IZIPu a jeho financovábní....

... tak se zeptejte přítele dRátha, ten vám jistě poreferuje... ;-D

gerontusinza 12.2.2009 10:35

Proč bych se měl ptát kritika a zloděje vynechat.....? Re: Pane Cabrnochu a teď něco o IZIPu a jeho financovábní....

třeba se svěří vy prosťáčku ....... ;-) tak jako vy tady se svým rozhledem;-D

Ladislav N 12.2.2009 12:12

Re: komunistický dinosaurus Gerontosaurus

A co takhle si na stará kolena zopáknout pobyt v jeslích? ;-P

gerontusinza 12.2.2009 12:48

Nečas tvrdí že je nepotřebuju......Re: komunistický dinosaurus Gerontosaurus

tak se hoši dohodněte mezi sebou...;-D