30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Rambo 20.1.2009 16:24

Re: Kdo maže ten jede...

To jsem teda zvědav. Kéž by jste něl pravdu. Ale myslím, že rus je schopen víc namazat.

vita 20.1.2009 17:56

Re: Kdo maže ten jede...

A když vyhraje Travel Servis - komupak to asi obratem bouchne?

Abraham 20.1.2009 14:09

Nabídka- poptávka

tudíž když už, tak nejvýšší možné nabídce. Má to jistě krátký ekonomický efekt, ovšem pan Rejman nám vnitřní dluh nesníží. A o strategickém zájmu bych se ani nezmiňoval, ten má i do plynu daleko. Ohánět se bezpečnostním  zájmem, když jsme v EU ???

PS: Byl bych pro, neprodávat v žádném případě !!!. Jestli si ale myslíme, že někdo dá na naše rady, nebo na radu pana autora, tak je na omylu.   

Rambo 20.1.2009 14:33

Re: Nabídka- poptávka

Souhlasím s vašim P.S. Ale argumentovat, že jsme v pohodě ve chvíli kdy jsme pod křídly EU je, nezlobte se, hodně najivní.

Abraham 20.1.2009 15:24

Re: Nabídka- poptávka

K Rambo. Víte, není nutno mluvit o naivitě. Vždyť ani nevíme, kolik je v "Ruských "rukách"  daleko strategičtějších odvětví a tím bezpečnostních mechanizmů. A nezlobte se , naivita je, že si myslíme, že rusové  jsou jen v Karlových  Varech.    

Rambo 20.1.2009 15:40

Re: Nabídka- poptávka

To si samozřejmě nemyslím, ale to, že toho mají už hodně, tak jim přece nebudu toho cpát dobrovolně ještě víc.

PavelS 20.1.2009 14:43

Re: Nabídka- poptávka

No víte, ono nám nic jiného nezbývá než prodat. Samotná ČSA nemá šanci na přežití.

Jeseter 20.1.2009 15:34

Re: Nabídka- poptávka

Podle vaseho nemame sanci na preziti ani my, obycejni obcane. Ja myslel, ze je to otazka vyberu vhodneho obchodniho partnera. Ze to je prave putinovo Rusko je absurdni.

Abraham 20.1.2009 15:34

Re: Nabídka- poptávka

Pavle.Když pomineme, že fin.prostředky nalehavě potřebujeme, sdělte prosím tři základní důvody pro prodej.Děkuji.  

PavelS 20.1.2009 15:48

Re: Nabídka- poptávka

Protože ČSA má problémy s přežitím. Dlouhodobě jsou ztrátové, pouze v tomto období před prodejem se dostaly do dobrých čísel z důvodu masivního výprodeje vlastního majetku.

www racek 20.1.2009 16:06

Re: Nabídka- poptávka

no, divím se že patrioti tohle ještě neví. společnosti padaj jak hrušky ze stromu a co nejdřív by bylo na řadě čsa.

uvedl bych příklad ... škoda jaderné strojírenství patří rusům a slouží pro dodávky na západ, rusové využívají právě jejich kvalitu výroby a pověst. to samé chtějí s čsa.

Abraham 20.1.2009 16:46

Re: Nabídka- poptávka

Jeden i když též podstatný a známý důvod mě neuspokojuje. I jiné letecké společnosti " jedou na doraz".Na co máme dozorčí radu ČSA. ?. Kdy  management přehodnotí střednětraťové a dálkové lety ? Jak je možné, že v  době krize žádájí naši piloti nepřiměřený plat v dané situaci,  atd, atd.

 

Rambo 20.1.2009 15:39

Re: Nabídka- poptávka

Po tolika zásazích erudovaných manažerů tomu věřím. Ale vnevěřím, že by nikdo jiný zájem neměl. A domnívám se že je to zase nějak ušito na míru. O prodeji Aeroflotu se už šuškalo od nástupu Řebíčka. Teď je ještě navíc špatná doba. ČSA by ještě několik let určitě přežily.

vita 20.1.2009 18:09

Když ČSA jednou prodáme,

budou si žít vlastním životem a přecházet z jedné ruky do druhé bez jakéhokoli ohledu na naše vlády ať budou jakékoli. Měl snad stát nějaký vliv na Plzeňské pivovary? Na Poldovku? Na Škodovku - poté co ji rozkulačil a rozprodal? Na cukrovary?

Když bude Aeroflot moc toužit po ČSA, tak halt dá nabídku tomu, kdo koupí od státu.

Brmboš 21.1.2009 15:44

Re: Nabídka- poptávka

Naprostý souhlas, neprodávat vůbec.

vitor čistič 20.1.2009 13:58

zbytečné obavy

pokud Rusové o to budou stát a nekoupí přímo, tak přes prostředníka.

Honza II 20.1.2009 13:23

Nestrašte nás

pane Reimane,zrovna tak bychom mohli mluvit o nebezpečnosti budovat tady (na rozdíl od civilního letiště ) vojenské základny USA.V době,kdy jsme v EU a NATO nám chcete nakukat,že dnešní Rusko se zachová jako Brežněvův CCCP ?? Zajděte si k lékaři !!

Jeseter 20.1.2009 13:25

Re: Nestrašte nás

Lekare a rychle navstivte vy sam!!:-D

Andrea 20.1.2009 13:57

Re: Nestrašte nás

R^R^R^

Huaskaran 20.1.2009 15:11

Re: Nestrašte nás

Na kousku Moravy, odkud pocházím, platil pro intelektuální suterén Vašeho typu dotaz - pořekadlo: "blbneš nebo závodíš?" Pouze člověk ducha mdlého dokáže v době, kdy nám Rusko předvádí, co všechno může, napsat takovou blbinu.

astor 20.1.2009 13:11

Já se diskutujícím divím,

Vždytˇi v tomto případě je vidět,jak to u nás chodí.Pravidla volného trhu platí pouze tehdy,hodí-li se nám do světa halasně vytrubovat světu svaté principy nabídky a poptávky,je však zřejmé,že i tady platí ten demokratický princip,že někteří jsme si prostě rovnější a na někoho je třeba ve dne v noci chodit toliko s holí.Smutné ovšem je,že podobné praktiky dvojího metru platí i v otázce lidských práv,už se těším,jak politický gigant Míša Kocábů bude řešit otázku lidských práv v Bělorusku,zatímco v Čechách se budou potloukat tlupy nezaměstnaných Romů,které nikdo nezaměstná jenom proto,že jsou Romové...Řekne mi zde prosím,někdo,jaký je rozdíl mezi tím,když přijde nějaká německá fma a do české naleje peníze a tím,když prijde ruská fma a do české naleje peníze?Čím jsou naše v Evropě vcelku tuctové Aerolinie strategické?Já ty politické tanečky nechápu,snad je rozviřuje konkurence.Vždyť peníze,jak kdysi pravil pan prezident,nesmrdí.To by mělo být univerzální.

Dežo 20.1.2009 15:19

Re: Já se diskutujícím divím,

Astore, pravděpodobně žijete za hranicemi ČR, když tvrdíte, že Romy nikdo nezaměstná protože jsou Romové. Romy nikdo nechce zaměstnávat proto, že jsou nevzdělaní (většinou) a hlavně nespolehliví. Ti Romové, kteří pracovat poctivě chtějí, pracují. Stejné je to s Rusy.

Hezký den.

astor 20.1.2009 16:17

Re: Já se diskutujícím divím,

Ale neříkejte.Když k zaměstnavateli přijdou dva uchazeči o práci,jeden Čech a druhý Rom,oba dva se stejnou kvalifikací a budou se ucházet o jedno místo,kdo asi to místo dostane?Sám asi žijete kdesi jinde,jinak si odpovězte sám.

Dežo 20.1.2009 17:23

Re: Já se diskutujícím divím,

Astore, nedávno jsme sháněli kvalifikovaného obráběče kovů, přišlo několik lidí a ani jeden Rom.

Nevím, kde berete tyhle informace. Poslouchám-li televizi, rádio nebo noviny pak se jen vykládá o Romské diskriminaci (která vlastně není), ale zkuste se zeptat lidí zdravotně postižených co to je diskriminace. To je z vlastní zkušenosti, ne žádný výmysl.

astor 20.1.2009 17:49

Re: Já se diskutujícím divím,

Ano,rasová diskriminace je pouhý výmysl námezdných pisálků,který u nás v žádném případě neexistuje.To týká jenom těch zemí,které je dovoleno kritizovat,např.Rusko(diskriminace Čečenců a Gruzínů)v Číně(diskrimanace Tibeťanů)a pod.U nás v žádném případě neexistuje.Je ovšem možné,že zaměňujeme diskriminaci rasovou za diskriminaci sociální.To je ovšem něco jiného.

Dežo 20.1.2009 19:28

Re: Já se diskutujícím divím,

Vážený, pane nejde o to zda můžeme někoho kritizovat, či ne. Jde o to, že diskriminace Romů je umělý problém. Nejsem vůči Romům vysazený. Ale podívejte se kolem. Jsou diskriminováni Vietnamci, Mongolové, Číňané, Rusové, Ukrajinci, Kazaši, Indové, a jiní? Ne, pracují tady byť někteří mají problémy s jazykem, ale ne se vzděláním, pracovitostí, zodpovědností ke své vlastní rodině. Kdyby Romové o tyto místa měli zájem, jistě by je dostali.

Diskriminace je utlačování a je jedno zda je rasová, sociální, náboženská nebo pozitivní. Je to prostě diskriminace a vždy je špatná. Vždy vyvolá nevoli mezi diskriminovanými.

Hezký den.

Chape 22.1.2009 15:39

Re: Já se diskutujícím divím,

No k te diskriminaci. problem romu je v tom, ze nemaji vzdelani, a z historickeho vyvoje k nemu nikdy moc nesmerovali. Jsme programator a kamarady mam v mnoha lokalnich i mezinarodnich firmach, co jsem se bavili, tak kde kdo uz spolupracoval s Cinanu, Rusy, Indy, Vietnamci, i nejaci africane tam byli, ale nikdo si nikdy nevzpomnel ze by se potkal s romskkym programatorem. To jsou tak diskriminovani a nebo proste to jen neumi? 

Jeseter 20.1.2009 13:09

ruska realita

V techto dnech byl za dne na ulici zastrelen pravnik a obhajce, spolu s nim byla zranena novinarka, ktera zemrela v nemocnici. To je zeme panu Aeroflotu. Spechejme do jejich naruci a falesnych polibku!!!!!!

Mirek F. 20.1.2009 13:12

Re: ruska realita

Jo, tohle by se třeba v Itálii nestalo.

Jeseter 20.1.2009 13:24

Re: ruska realita

Nejde o to jestli by se tohle v Italii "nestalo". Jde o politicke nasili v zemi, ktera se vydava za "demokratickou" a vydira Evropu. Zavrazdeny pravnik se jmenoval Stanislav Markelov a novinarka Anastasia Baburova (25)  z opzicnich novin Novaya Gazeta. Stalo se to  v pondeli 19.ledna. Je typicke, ze to ceskym novinarum "uniklo", nebo se to nehodi, aby se rusove "neurazili".?

Tento pravnik dokazoval nasili ruskych vojsk v Cecensku.