14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Zebra 21.1.2008 7:55

BuBíku, ta kluku ušatá,

to, že odpovědi velkého kňoury na jednoduché otázky jsou dlouhé a je v nich spousta načančaných slovíček jistě může u dětinů tvého typu vyvolat dojem, že to odpovídajíc tázanému „nandal“. Dospělý člověk však si z rádoby rafinované pindací omáčky vyloví v ní plovoucí flaksu podstaty a uzří, že ačkoliv VéKá vehementně popírá, že by cokoliv z tázanéhe kdykoliv přešlo přes jeho vznešeně neomylné rty, za podstatou téhož si skálopevně stojí, jak dokázal ve svých nespočetných knihách a především ve své politické praxi.

Jinak lepšíš se hochu, dneska žádná hrubka, ale furt mateš tím nekonzistentním tykáním / vykáním. Už si v tom jednou konečně udělej ordnung !

Lister 21.1.2008 7:54

Agent nebo oběť? Autorem svazku "Rek" je už Žáček nebo ještě StB?

Dnešní Mladá fronta Dnes přináší oslavný článek na pronásledovaný objekt "Rek" (jako hrdina nebo čokl?) v hledáčku komunistické tajné policie. Ta si jej prý vedla na takydissidenta Václava Klause (že tak najednou?) za jeho domácí semináře o nesocialistické ekonomice, kterých se prý zúčastňovaly i osobnosti, hlásající protisocialistické ekonomické názory a teorie, neslučitelné s politikou KSČ (že by je hlásal sám Klaus, to si prefabrikovat ani MfD nedovolí). Jistě zajímavá informace, 14 dní před prezidentskou volbou. Inu, co všechno se ještě o Vůdci dovíme. Nebyl taky partyzánem z Chrudimska či tajným členem Silver B?

Článek však nic nevysvětluje, proč byly tedy disidentu Klausovi komunistickou StB umožněny studijní či služební výjezdy na západ (vč. návštěv sestry emigrovavší do Švýcarska), proč dostával výjezdní doložku i devizový příslib kdykoliv si o ně požádal, proč mohl pracovat ve Státní bance československé, která jako cedulová banka měla statut podobný ministerstvu s podobnými kádrovými bariérami a požadavky na buď členství v KSČ nebo práci pro StB, resp. později v Prognostickém ústavu při ÚV KSČ? Ledaže by byl "double-agent", hrající to na obě strany? ;-D

Což by v případě známého oportunistického, volného a zlehčujícího Klausova přístupu k morálce, mravnosti a dodržování zásad slušnosti vysvětlovalo vše. Pokud by ovšem svazek "Rek" nebyl prvním výsledkem práce ústavu pro výzkum totalitní režimů, tohoto Ústavu marxismu-leninismu dneška, a jeho výzkumníků. ;-)

Kobylka Lajda 21.1.2008 7:50

Re: Re: President dobře argumentuje

Ne, nechápu. 

Ccecil 21.1.2008 7:50

Re: Kasal byl vždy béčko

na to se snad už jednotlivě ani nedá odpovídat. Copak jse tu většinou banda tupců?

Kobylka Lajda 21.1.2008 7:49

Re: Tragédie křestanské církve.

Nevím, zda zase nezjednodušujete jako pan Kasal. Pokud vím, vyzývá p. Klaus k osobní zodpovědnosti, nutnosti starat se o sebe a své nejbližší a nečekat a priori pomoc od státu či od jiných. To snad není egoismus, ale návrat k praxi mnoha pokolení našich předků, kde jen vlastní úsilí vedlo k nějakým výsledkům. Může se to jevit jako egoismus, ale ten je přece zákonitě hybatelem našich životů. Nemusí to být nutně věc negativní. Jsem věřící protestantka, papežova slova mi nic neříkají, spíše s mnoha jeho výroky nesouhlasím, spíše jsou to jen "slova, slova, slova". Přepych církevních hoidnostářů, pompéznost, okázalost ceremonií , teatrálnost - už asi do 21.století nepatří.Katolickou církev nepovažuji za důvěryhodnou, protože právě v jejím vnitřním ustrojení se velice rozevírají nůžky mezi potřebami lidstva a historicky zakonservovaným přepychem kléru. Proto si myslím, že katolická církev chybuje více než ve věcech víry umírněný, ostražitý a třeba kritický Václav Klaus. Není to právě praxe katolické církve, která vede k nárustu počtu ateistů? Chyby hledejme především v sobě.:-(

Ccecil 21.1.2008 7:49

Re: No to jsou ale...

další hlupák nepochopil, o co jde.

PZ 21.1.2008 7:49

Re: Kasal byl vždy béčko

Na otevřený dopis je minimálně slušnost odpověděť , byť je sebestupidnější. O tom je složitější odpověděť tak, aby se b.l.b neurazil.

Ccecil 21.1.2008 7:48

Re: President dobře argumentuje

druhý expert, co nechápe podstatu dotazů.

Ccecil 21.1.2008 7:48

Re: A máš to Kasale !

ty jsi pěkný pako. Kasal chce Klause volit, jen potřeboval argumenty pro své voliče ne ze svých úst.

bruner 21.1.2008 7:44

Re: Katedrála Svatého Víta patřila vždy českému státu (dříve království).

zcizit=legálně změnit vlastnictví, odcizit=ukrást. Které slovo jste měl na mysli?

BuBu 21.1.2008 7:36

A máš to Kasale !

Takhle to dopadne vždy a s každým . . . kdo si "naběhne", jako lidovecký křivák Kasal !

A říkám to pořád, že rozdíl mezi Klausem a Švejnarem je zásadní : Zatímco Klaus vidí dopředu v horizontu měsíců . . . až roků (to už mnohokrát dokázal)  -  tak Švejnar a ti druzí . . . si nevidí ani na špičku nosu !

Kobylka Lajda 21.1.2008 7:35

Re: No to jsou ale...

R^R^R^

Kobylka Lajda 21.1.2008 7:33

President dobře argumentuje

Můj skromný názor je, že to pan president p. Kasalovi řádně nandal! Je pravda, že Kasalovy otázky jsou a možná i musí být zjednodušené, ale nemusely by být zrovna hloupé od politika, který je téměř od záčátku "při tom". Odpovědi na omleté a často z kontextu vytržené problémy, vtělené do jednoduchých otázek, jsou dobré a pádné. Panu presidentoviR^, panu KasaloviRv!!     ;-D;-D

Lagron 21.1.2008 7:30

Re: Víte že tazatel otázek byl jednu dobu pražským primátorem?

Jejda! Yenda si plete hodinky s holinkama!:-D

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 21.1.2008 7:20

Re: Re: no to jsem rad

My se zname, ze si tykame? No nic. Vzdyt jsem to prece napsal. Stat mel tehdy velmi presnou evidenci rocnich platu vsech zamestnanych lidi. A ze tehdy byl zamestnancem temer kazdy. Takze stacilo uzakonit, ze ucastnik aukce musi predlozit verohodny doklad o nabyti penez a trochu podrobneji stanovit, co je verohodne a pripustne. Kdyz byl nekdo napriklad metar, s platem 1100Kcs a nic nezdedil a neprisly mu penize od pribuznych v Nemecku, tak prece nemohl v roce 1992 (nebo kdy) prinest nekolik milionu v hotovosti. Jenze on je prinesl, protoze metar bylo jen kryci zamestnani, aby ho nezavreli za prizivnictvi. Ve skutecnosti to byl vekslak s bony. Nedavno jsem mluvil s clovekem, co mi za cosiku delal reditele (podnik 600 lidi). Uz je to 80 lety dedousek, kazdou chvili ceka Zubatou a uz mluvil zcela otevrene. Kdyz v roce 92 nas podnik skoncil, chtel zacit podnikat. Jako reditel bral 20 let neco kolem 4500 Kcs. Takze s manzelou secetli veskerou hotovost, vsechny vkladni knizky sve i svych deti a dalo jim to dohromady necelych 400 tisic. Jen pro srovnani, ja v te dobe bral 2100Kcs a kdyz jsem zacal podnikat, tak muj potacetni vklad do firmy byl 5000. Vic jsem proste nemel a ani mit nemohl. Nebyl jsem vekslak, reznik, cisnik ani taxikar a moje zena se nikdy nezivila prostituci. Takze asi tak.:-(

Emil Kopčil 21.1.2008 7:07

Re: no to jsem rad

že se ještě pořád dá najít někdo, kdo je ochoten si na to vzpomenout ...

Já od té doby tvrdím, že takový ekonom patří do kriminálu, a ne do vlády.

vi 21.1.2008 6:37

Tragédie křestanské církve.

Křestanské církve, neplní svůj základní úkol pojmenovat zlo tam kde je zjevné. V.Klaus propaguje ateismus a egoismus(Aynn Randová-filozofie objektivismu,její dílo vyšlo na stránkách Klausovy nadace, Centrum pro ekonomiku a politiku s jeho vlastní předmluvou), což je přímém protikladu s křestanstvím. Otec BenediktXVI, prohlašuje absolutní egoismus za nejhorší zlo civilizace(kniha "Ježíš" str.78), V.Klaus egoismus prohlašuje za nejvyšší dobro. Že tento fakkt ignorují lidovci, je pohrdání voliči, ale na to jsme si už zvykli. Že křestanská církev mlčí, je mnohem horší. I Petr zapřel Krista, ten se ale bál mučení a smrti. To dnešním představitelům církve nehrozí o to je jejich mlčení tragičtější. My je soudit nemůžeme. To přísluší pouze Bohu. Kolik z nich, však v něj skutečně věří?

norbert clai 21.1.2008 5:57

Re: Víte že tazatel otázek byl jednu dobu pražským primátorem?

Jseš blbej jak daleko vidíš..... Kasl byl pražský primátor,Kasal je poslanec za lidovce....Už nic nikam nepiš  .....:-D

Olinka 21.1.2008 5:55

No to jsou ale...

...primitivní otázky, vždyť ten člověk je, jánevímjakdlouho, v parlamentu8-o Tak by snad měl být  o něco lépe informován o presidentových postojích, než běžný občan, natož  čtenář Blesku či Šípu...ale to jsem asi naivní, že?!

norbert clai 21.1.2008 5:51

Re: Víte že tazatel otázek byl jednu dobu pražským primátorem?

Pitomečku,pražským primátorem byl Kasl.Kasal je lidovecký poslanec.:-D

Historik 21.1.2008 5:41

Re: Katedrála Svatého Víta patřila vždy českému státu (dříve království).

Církev je výhradně politická strana. Je politickou stranou už od Krista, který se snažil působit na společnost. Ve své podstatě Kristus položil základy a ustavil polickou stranu jménem církev, když se snažil iniciovat změny ve společnosti. Dnes se církev vměšuje do věcí společnosti mimořádně. Hned tuhle a hned zas tuhle, jak to církevním potentátům vyhovuje a jak vidí možný prospěch pro své bezedné církevní kapsy, hlava nehlava, i s vyháněním nemocných z církevních objektů.

pozorovatel123 21.1.2008 5:01

Re: Katedrála Svatého Víta patřila vždy českému státu (dříve království).

Jistě Svůj k svému. Nakone Hus byl prohlášen za kacíře a dodnes to nikdo (pokud vím ) nezměnil. Církev není politická strana a své názory nemění. Pokus by je měnila, pak by bible již nebyly knihou knih. A svůj ustený názor a princip dává každodenně najevo.

mirek 21.1.2008 5:00

Kasal byl vždy béčko

ale tohle je velmi silné kafe, na které jsem nevěřícně zíral. To snad ani není možné, že tak stupidního poslance živíme tolik roků. Kdo jiný, než zákonodárný poslanec by měl vědět, jak to je  s neustálým vyvoláváním sporu kolem chrámu Sv. Víta, na to nemusí psát prezidentovi. Takže to celé nejen že vypadá, ale ono to i je  nahrávkou na malý smeč prezidenta a tady nastává druhý údiv. A sice, že na takovou infantilnost vůbec Klaus přistoupil a odpovídá. Smutné čtení.

yenda 21.1.2008 4:33

Víte že tazatel otázek byl jednu dobu pražským primátorem?

Kasal musí být pěkný b lb, nejen pro samotnou formu svého dotazu. Různé varianty jeho dotazů přece vysvětluje Klaus každou chvíli a je toho plný media. A nebo to je tak, že je za ty blbý otázky placený samotným Klausem, aby ten se před volbymi zviditelnil.

Historik 21.1.2008 4:27

Katedrála Svatého Víta patřila vždy českému státu (dříve království).

Katolická církev vedená kardinálem Vlkem se stále snaží Katedrálu zcizit a využívat komerčně. Dokazuje to několikaměsíční loňské držení Katedrály, když katolíci okamžitě zavedli vstupné do Katedrály. Bylo zamezeno, aby čeští lidé mohli jít do symbolu české státnosti. "Ušlechtilost" církve byla prokázána jejím typickým způsobem, zpeněžit co se dá. Mistr Jan Hus tomu říkal svatokupectví, vybírání peněz katolickou církví. Pranýřoval, že na duchovní službě se církev obohacuje. Za to katolická církev Husa upálila. Dnes dělá katolická církev to samé, za co upálila Husa.

lookas 21.1.2008 3:16

Re: no to jsem rad

Zvlastni, ze umis psat, ale cist ne ... Je to snad na tech penezich napsane? A jak by sis predstavoval tu evidenci? Jako kazdy kdo pujde do aukce v ramci male privatizace bude dokladat sve prijmy?

lookas 21.1.2008 3:14

Re: Od Kasala

Jo, taky si myslim ze je to cast PR Klause :) Ale na spoustu volicu Kasala a lidovcu to bezesporu zapusobi pozitivne ...

lookas 21.1.2008 3:13

Re: Re: Re: Jestliže takový dopis Jan Kasal skutečně napsal,

Myslim, ze je to vyhodne pro obe strany ... u volicu si splhne, a navic Klausovi trochu pomuze ...

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 21.1.2008 2:56

no to jsem rad

ze Klaus konecne priznal, ze o tech spinavych penezich vubec neco rekl. Ja si tu jeho vetu velmi dobre pamatuji. Novinar se ho plat neco v tom smyslu, jako "Jak chcete zabranit, aby se pro privatizaci pouzily spinave penize?" a Klaus mu odpovedel "Ale ono to na tech penezich neni napsane, ze jsou spinave". Ja to uz tehdy pochopil tak, ze Klaus sice ma jakousi potuchu, ze by nekdo mohl mit penize z kraceni trzeb v Masne, z prodeje tuzexovych bonu, z okradani hostu v restauraci, ale podle nej to neni az tak dulezite, jako zprivatizovat ekonomiku. A pritom bylo tak jednoduche zjistit puvod tech penez. Tehdy prece existovala presna evidence, kdo si kolik vydelal. Bylo to kvuli budoucim duchodum, kazdy na konci roku podepisoval lestro se svym platem za prave uplynuly rok. Takze stacilo proverit, zda penize byly vyzvednute z banky, jak dlouho tam ta castka lezela (zda tam neni jen 2 dny) a kolik si mohl dotycny ve sem zamestnani vydelat. Pokud byl nekdo 30 lety taxikar s platem 1500Kcs mesicne, tak asi tezko mohl nekam prinest 5 milionu v hotovosti. Tedy legalni penize ne.

Martin 21.1.2008 2:33

Re: Re: Jestliže takový dopis Jan Kasal skutečně napsal,

az na to, ze kasal chce volit klause :-D