29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
mirek 21.1.2008 5:00

Kasal byl vždy béčko

ale tohle je velmi silné kafe, na které jsem nevěřícně zíral. To snad ani není možné, že tak stupidního poslance živíme tolik roků. Kdo jiný, než zákonodárný poslanec by měl vědět, jak to je  s neustálým vyvoláváním sporu kolem chrámu Sv. Víta, na to nemusí psát prezidentovi. Takže to celé nejen že vypadá, ale ono to i je  nahrávkou na malý smeč prezidenta a tady nastává druhý údiv. A sice, že na takovou infantilnost vůbec Klaus přistoupil a odpovídá. Smutné čtení.

PZ 21.1.2008 7:49

Re: Kasal byl vždy béčko

Na otevřený dopis je minimálně slušnost odpověděť , byť je sebestupidnější. O tom je složitější odpověděť tak, aby se b.l.b neurazil.

Ccecil 21.1.2008 7:50

Re: Kasal byl vždy béčko

na to se snad už jednotlivě ani nedá odpovídat. Copak jse tu většinou banda tupců?

naples 21.1.2008 9:42

Re: Re: Kasal byl vždy béčko RE koktajici cecil

Muzes jsi o nas myslet, co ti "rudy burt" dovoli, ale nejsme zadna komunisticka verbez jako ty a tvoji!!!

yenda 21.1.2008 4:33

Víte že tazatel otázek byl jednu dobu pražským primátorem?

Kasal musí být pěkný b lb, nejen pro samotnou formu svého dotazu. Různé varianty jeho dotazů přece vysvětluje Klaus každou chvíli a je toho plný media. A nebo to je tak, že je za ty blbý otázky placený samotným Klausem, aby ten se před volbymi zviditelnil.

norbert clai 21.1.2008 5:51

Re: Víte že tazatel otázek byl jednu dobu pražským primátorem?

Pitomečku,pražským primátorem byl Kasl.Kasal je lidovecký poslanec.:-D

norbert clai 21.1.2008 5:57

Re: Víte že tazatel otázek byl jednu dobu pražským primátorem?

Jseš blbej jak daleko vidíš..... Kasl byl pražský primátor,Kasal je poslanec za lidovce....Už nic nikam nepiš  .....:-D

Lagron 21.1.2008 7:30

Re: Víte že tazatel otázek byl jednu dobu pražským primátorem?

Jejda! Yenda si plete hodinky s holinkama!:-D

Historik 21.1.2008 4:27

Katedrála Svatého Víta patřila vždy českému státu (dříve království).

Katolická církev vedená kardinálem Vlkem se stále snaží Katedrálu zcizit a využívat komerčně. Dokazuje to několikaměsíční loňské držení Katedrály, když katolíci okamžitě zavedli vstupné do Katedrály. Bylo zamezeno, aby čeští lidé mohli jít do symbolu české státnosti. "Ušlechtilost" církve byla prokázána jejím typickým způsobem, zpeněžit co se dá. Mistr Jan Hus tomu říkal svatokupectví, vybírání peněz katolickou církví. Pranýřoval, že na duchovní službě se církev obohacuje. Za to katolická církev Husa upálila. Dnes dělá katolická církev to samé, za co upálila Husa.

pozorovatel123 21.1.2008 5:01

Re: Katedrála Svatého Víta patřila vždy českému státu (dříve království).

Jistě Svůj k svému. Nakone Hus byl prohlášen za kacíře a dodnes to nikdo (pokud vím ) nezměnil. Církev není politická strana a své názory nemění. Pokus by je měnila, pak by bible již nebyly knihou knih. A svůj ustený názor a princip dává každodenně najevo.

Historik 21.1.2008 5:41

Re: Katedrála Svatého Víta patřila vždy českému státu (dříve království).

Církev je výhradně politická strana. Je politickou stranou už od Krista, který se snažil působit na společnost. Ve své podstatě Kristus položil základy a ustavil polickou stranu jménem církev, když se snažil iniciovat změny ve společnosti. Dnes se církev vměšuje do věcí společnosti mimořádně. Hned tuhle a hned zas tuhle, jak to církevním potentátům vyhovuje a jak vidí možný prospěch pro své bezedné církevní kapsy, hlava nehlava, i s vyháněním nemocných z církevních objektů.

bruner 21.1.2008 7:44

Re: Katedrála Svatého Víta patřila vždy českému státu (dříve království).

zcizit=legálně změnit vlastnictví, odcizit=ukrást. Které slovo jste měl na mysli?

o.s. 21.1.2008 10:12

Re: Re: Katedrála Svatého Víta patřila vždy českému státu (dříve království).

Děkuji za správnou připomínku. Občas také takhle opravuji lidi, ale už je asi pozdě. To slovo už začalo žít vlastním životem. A je to jen dalším příkladem zploštění mluvy, vedené a podporované ČT i (s odpuštěním ) Barbory Tachecí.

Historik 21.1.2008 10:27

Re: Re: Katedrála Svatého Víta patřila vždy českému státu (dříve království).

Jak myslíte, abych zamezil pochybnostem o smyslu mých slov - Katolická církev vedená kardinálem Vlkem se stále snaží Katedrálu ukrást a využívat komerčně.

eva 21.1.2008 9:38

Re: Katedrála Svatého Víta patřila vždy českému státu (dříve království).

Milý Historiku, vstupné se do (části) katedrály vybíralo i předtím. A nevím, jestli jste tehdy někdy navštívil katedrálu v neplacené a nehlídané části ( tj. ta větší část) a prodíral se davem turistů s čepicemi na hlavách, pojídajících svačinu kde se dalo a honících se dětiček. O posvátném tichu a klidu se nedalo vůbec hovořit. To  považujete za správné spravování majetku??!!

Jenda 21.1.2008 17:41

Re: Re: Katedrála Svatého Víta patřila vždy českému státu (dříve království).

Byl jste nekdy treba ve Vatikanu ve svatopetrskym chramu? Byste videl davy turistu. A to bylo pred sezonou.

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 21.1.2008 2:56

no to jsem rad

ze Klaus konecne priznal, ze o tech spinavych penezich vubec neco rekl. Ja si tu jeho vetu velmi dobre pamatuji. Novinar se ho plat neco v tom smyslu, jako "Jak chcete zabranit, aby se pro privatizaci pouzily spinave penize?" a Klaus mu odpovedel "Ale ono to na tech penezich neni napsane, ze jsou spinave". Ja to uz tehdy pochopil tak, ze Klaus sice ma jakousi potuchu, ze by nekdo mohl mit penize z kraceni trzeb v Masne, z prodeje tuzexovych bonu, z okradani hostu v restauraci, ale podle nej to neni az tak dulezite, jako zprivatizovat ekonomiku. A pritom bylo tak jednoduche zjistit puvod tech penez. Tehdy prece existovala presna evidence, kdo si kolik vydelal. Bylo to kvuli budoucim duchodum, kazdy na konci roku podepisoval lestro se svym platem za prave uplynuly rok. Takze stacilo proverit, zda penize byly vyzvednute z banky, jak dlouho tam ta castka lezela (zda tam neni jen 2 dny) a kolik si mohl dotycny ve sem zamestnani vydelat. Pokud byl nekdo 30 lety taxikar s platem 1500Kcs mesicne, tak asi tezko mohl nekam prinest 5 milionu v hotovosti. Tedy legalni penize ne.

lookas 21.1.2008 3:16

Re: no to jsem rad

Zvlastni, ze umis psat, ale cist ne ... Je to snad na tech penezich napsane? A jak by sis predstavoval tu evidenci? Jako kazdy kdo pujde do aukce v ramci male privatizace bude dokladat sve prijmy?

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 21.1.2008 7:20

Re: Re: no to jsem rad

My se zname, ze si tykame? No nic. Vzdyt jsem to prece napsal. Stat mel tehdy velmi presnou evidenci rocnich platu vsech zamestnanych lidi. A ze tehdy byl zamestnancem temer kazdy. Takze stacilo uzakonit, ze ucastnik aukce musi predlozit verohodny doklad o nabyti penez a trochu podrobneji stanovit, co je verohodne a pripustne. Kdyz byl nekdo napriklad metar, s platem 1100Kcs a nic nezdedil a neprisly mu penize od pribuznych v Nemecku, tak prece nemohl v roce 1992 (nebo kdy) prinest nekolik milionu v hotovosti. Jenze on je prinesl, protoze metar bylo jen kryci zamestnani, aby ho nezavreli za prizivnictvi. Ve skutecnosti to byl vekslak s bony. Nedavno jsem mluvil s clovekem, co mi za cosiku delal reditele (podnik 600 lidi). Uz je to 80 lety dedousek, kazdou chvili ceka Zubatou a uz mluvil zcela otevrene. Kdyz v roce 92 nas podnik skoncil, chtel zacit podnikat. Jako reditel bral 20 let neco kolem 4500 Kcs. Takze s manzelou secetli veskerou hotovost, vsechny vkladni knizky sve i svych deti a dalo jim to dohromady necelych 400 tisic. Jen pro srovnani, ja v te dobe bral 2100Kcs a kdyz jsem zacal podnikat, tak muj potacetni vklad do firmy byl 5000. Vic jsem proste nemel a ani mit nemohl. Nebyl jsem vekslak, reznik, cisnik ani taxikar a moje zena se nikdy nezivila prostituci. Takze asi tak.:-(

Jenda 21.1.2008 17:40

Re: Re: Re: no to jsem rad

No mozna by to zvysilo zamestnanost. Jen tech lidi co by se uzivilo na vydavani a kontrole techhle dokladu.

MS 21.1.2008 15:36

Re: Re: no to jsem rad

Kdyby nedoložil věrohodně původ peněz, tak bych mu je zdanil.

Emil Kopčil 21.1.2008 7:07

Re: no to jsem rad

že se ještě pořád dá najít někdo, kdo je ochoten si na to vzpomenout ...

Já od té doby tvrdím, že takový ekonom patří do kriminálu, a ne do vlády.

i.h. 21.1.2008 8:56

Re: no to jsem rad

Vileto, jste - je mi to lito - omezeny pitomec. Znam nekolik lidi, kteri byli oficialne neco jako metari, a po prevratu meli par milionu na konte. Ty si ale vydelali PRACI, spinavou, neprijemnou a tvrdou, zcela legalni a moralni, samozrejme ne jako metari. Papir na ne ovsem nemeli, kdyby ho meli, bolsevik by jim je sebral. A vy byste jim je zjevne sebral taky. Jste blb.

Ivan 21.1.2008 10:08

Re: Re: no to jsem rad

Na Masarykově ulici v Brně zaznělo z tlampačů varování, že se po ulici pohybuje parta kapsářů a občané si mají dávat pozor na svoje peníze. A slyšel jsem, jak se cigáni ve skupince rozčilovali "ani člověka robiť nedajů". Takže to zřejmě i.h., neomezený pitomec, považuje za práci. 

i.h. 21.1.2008 13:07

Re: Re: Re: no to jsem rad

Ale ne, bobecku. Asi jste nikdy poradne nepracoval.

I.K. 21.1.2008 14:35

Re: no to jsem rad

Hm, pane Vileto a jak byste to řešil u účastníků aukce, kteří měli od banky příslib úvěru?

kacir 21.1.2008 1:42

Od Kasala

je to jenom nahrávka na smeč pro Klause, který si jí vychutnal a sebe krásně prezentoval. Kasalův  dopis je skutečně až nemotorně infantilní, kdy ve spojitosti s jeho předchozím vyjádřením, že on bude volit  Václava Klause, je možné, že Klaus  o takový dopis sám požádal...

Takže, ohledně dopisu se nelze  nezeptat Qui bono ?

lookas 21.1.2008 3:14

Re: Od Kasala

Jo, taky si myslim ze je to cast PR Klause :) Ale na spoustu volicu Kasala a lidovcu to bezesporu zapusobi pozitivne ...

Stachanov 21.1.2008 0:36

Neustálé se odvolávání proti rozhodnutí soudu o určení vlastnictví Katedrály sv. Víta církvi

co se do toho Kasal montuje? jako věřícímu i občanu ČR o tu katedrálu nepřijde, ať už je rozhodnutí jakékoliv, a i kdyby se Klaus skutečně odvolával, Kasalovi je do toho prd, pokud Klaus neporušuje zákon (Y);-O;-€Rv

pp 21.1.2008 0:28

Jestliže takový dopis Jan Kasal skutečně napsal,

pak skutečnost, že je jedním z našich zákonodárců, vrhá velice nepříznivé světlo na parlament a ostatní poslance. Z jeho otázek vyplývá, že o V. Klausovi ví jen to, co se dočetl v titulcích novin, nebo zpravodajství Novy. Pokud jsou takto informovaní, nebo inteligentní i ostatní poslanci, myslím, že jako stát nemáme šanci. A nejhorší je, že jsme si je zvolili.