29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ivan Nový 21.1.2008 14:35

Schumachere,

stačí se podívat na naše soudnictví dnes téměř po 20. letech a naivita (zlý záměr) Pana Švejnara vyleze na povrch ještě intenzivněji :-))))

N 21.1.2008 10:11

Volič a volitel.

Přijde mi zajímavé, že sám sebe Kasal označuje za volitele. Snad aby se odlišil od nás obyčejné voličské lůzy?

Ivan Nový 21.1.2008 10:24

N,

no to protože voliči jsme všichni, ale Kasal je navíc zvoleným volitelem prezidenta.

Ivan Nový 21.1.2008 9:58

Co se teď bude ptát Švejnar?

Když mu Kasal vytrhl hůl z ruky?

Historik 21.1.2008 10:02

Re: Co se teď bude ptát Švejnar?

Může se zeptat, co je napsáno na české prezidentské standartě. V televizní diskusi na Primě to nevěděl, ale sliboval, že si to zjistí.

PROKOP BUBEN 21.1.2008 10:03

Re: Co se teď bude ptát Švejnar?

K odhalení skutečnosti - stačí párátko.....

Ivan Nový 21.1.2008 10:23

Bubne,

ale Švejnar pokud se nestane prezidentem tak se vrátí tam odkud přišel, a vždy existuje riziko, že někdo přeloží to, co tu říkal :-)))))

PROKOP BUBEN 21.1.2008 10:32

Re: Bubne,

Domnívám se, že i když se profesor Švejnar prezidentem nestane, bude tak narušena pochybná gloriola Klausova, že odejde s úřadu nakonec, jako zpráskaný pes.....

Ivan Nový 21.1.2008 10:45

Bubne,

to jakože socialismus začne fungovat po pronesení zaklínadel panem Švejnarem :-)))))))

PROKOP BUBEN 21.1.2008 11:03

Re: Bubne,

Po odchodu Klause je naopak možno očekávat pozvednutí pravice z bahna postbolševického marasmu......

JW 21.1.2008 12:48

Re: Re: Bubne,

Bubne, proč zpráskaný pes? V demokracii je zvykem, že jeden kandidát je zvolen  a ostatní jsou nezvoleni, u nás novináři říkají, že jeden zvítězí a osttní jsou poraženi.

Také jste tvrdil při minulé volbě presidenta, že Klausovi protikandidáti dopadli jako zpráskaní psi?

PROKOP BUBEN 21.1.2008 15:01

Re: Re: Re: Bubne,

Přijde prostě o svou pochybnou gloriolu a jeho poůsobení bude realisticky ohodnoceno......Tak se mohlo stát, pokud by nabyl za podivných okolností zvolen minule.....Nyní opět - přeběhlíci, které v parlamentu původně  nechtěl, otázka odškodnění církví, ke které se stavěl odmítavě k ledasčemu se hodící Čunek atd.......

Jarmil 21.1.2008 9:48

úroveň diskuse

Když tak projíždím různé diskuse těmto podobné, vidím, že většina jich  má zvláštní poslání. Jakoby  měli mnozí „diskutující“ v sobě  nahromaděno tolik nepravostí, že se jimi začínají dusit. Aby se jich zbavili, vyvrhují je na každého, kdo je zrovna na dosah. Tím se jim zřejmě uleví; je to jakýsi psychoterapeutický proces.

Blaise Pascal: „Čím je člověk lepší, tím víc dobra v druhých pozoruje.“

Staré přísloví: „Podle sebe soudím tebe.“

Historik 21.1.2008 9:55

Re: úroveň diskuse

Tím jste jistě myslel diskusi Kasalovu s prezidentem Klausem? projevil jste tolik moudra, že o tom nemůže být pochyb. Konec dotazu.

Frank 21.1.2008 9:01

Celkem dobře sehrané divadlo.

Pro "lidovecké" voliče to bude určitě stačit. Skoro mi to připadá, že otázky si napsal sám Klaus. Amen.

PROKOP BUBEN 21.1.2008 9:47

Re: Celkem dobře sehrané divadlo.

Mnohokrát opakovaná lež má nabýt obrysy pravdy.......Na výsledcích skutků a činnosti se ovšem pravda odhalí nejlépe......K utažení opasků mělo dojít v pravý čas, kdy k tomu byla společenská vůle, podobně, jako k zákazu komunistů a potrestání bolševických zločinců.....Namísto nutných reforem se populisticky usilovalo o co největší moc k získání osobních výhod.....Tzv..Česká cesta velké privatizace , kdy se zavrhoval přístup cizího kapitálu, ke kterému nakonec stejně došlo, byla nezodpovědným paskvilem.....ATD atd.......Jak známo majetek se právě kvůli klausovým hochšteplerům dostal do rukou nomenklaturních normalizátorů a jiných darebáků ve značné míře......Pochopitelně restrukce byla nutná, ovšem bez platných právních předpisů a s přijetím bolševického práva a morálky se stala víc než pofiderní a dnes, kdy není na zdravotnictví a slušné důchody pro ty co celý život OPRAVDU pracovali je to POTVRZENO.....

Starý J. 21.1.2008 10:17

Re: Re: Celkem dobře sehrané divadlo.

....Pochopitelně restrukce byla nutná, ovšem bez platných právních předpisů a s přijetím bolševického práva.... (snad restrukturalizace?)

Vy byste si měl jednou provždy ujasnit, kdo za co po "sametové" revoluci zodpovídal. Kdo se domluvil na předání moci za beztrestnost, kdo prosadil kontinuitu právních předpisů a kdo nejvíce řval proti příchodu cizího kapitálu (t.zv. výprodej českoho domácího stříbra), kdo prosadil v parlamentu dlouho před volbami  1996 zákaz privatizace dalších podniků a především bank (napovím - opoziční ČSSD v čele se Zemanem za podpory komunistů). Buď jste byl v té době školák, nebo máte selektivní paměť a není pro Vás nic jednoduššího, než všechno hodit Klausovi na hlavu. Pokud by Klaus neprovedl velice rychle jedinou bezkorupční privatizaci (kupónovou, ostatní již provázela neuvěřitelná korupce - viz Unipetrol a všechny prodeje) tak stát ještě v roce 2000 platil a živil stovky národních podniků a lidi v nich, které nic nevyráběly, jen na privatizaci čekaly. Čekaly na ty, kteří se měli postarat o nové zákony (za což neodpovídal Klaus) a ne přijmout Jičínského prosazování (podle dohod) kontinuity porevolučního práva s právem bolševickým (což byl samozřejmě záměr). Po tomto rozhodnutí totiž nebyly možné postihovat zlořády, které se za bolševika děly (neboť vše bylo podle zákona - i když to tak docela zase pravda není) a také nikdo potrestán nebyl. Bolševickou morálku nebylo nutné přejímat, ta v nás byla a je zakořeněna dostatečně (pečení holubi, kdo nekrade, okrádá rodinu....)

PROKOP BUBEN 21.1.2008 10:38

Re: Re: Re: Celkem dobře sehrané divadlo.

Nikdo trochu uvažující, nemůže tvrdit, že přerod mohl být bezbolestný a bezproblémový.....Ovšem úloha prognostiků, kteří uchopili téměř všechnu moc v zemi byla a především je zjevná, podobně jako je zjevná inovovaná bolševická morálka.....Poctivost, férovost, zdravé vlastenectví, tedy skutečně pravicové atributy  - jdou k šípku.....

jensina 21.1.2008 22:38

Re: Re: Re: Celkem dobře sehrané divadlo.

Pane Starýj, R^ jako byste opisoval ode mě. .

Ccecil 21.1.2008 7:58

Vidím, že je zde spousta pocitářů nepoužívající mozek.

Kasal pravděpodobně bude volit Klause. Nicméne z politického hlediska je dalek toho, aby ho obhajoval či dokonce vychvaloval. Pro určitou část jeho voličů /Kasala/ je prakticky volba Klause dokonce nepřijatelná. Kasal si tedy sepsal často kladené dotazy, v podstatě mýty a mylná chápání a nechla je zodpovědět Klause. teď nevypadá jako ten, co by Klause obhajoval a přitom má v ruce dostatečný argument, aby svou volbu obhájil.

Vidím, že žijeme ve státě s opravdu jednoduššími spoluobčany, když tohle někdo nechápe.

Kobylka Lajda 21.1.2008 8:15

Re: Vidím, že je zde spousta pocitářů nepoužívající mozek.

Ty otázky byly zodpovězeny už tolikrát, že jednoduchým občanem může být nazván jen ten, který o tom nikdy nic nečetl a pouze se zakopal na pozici PROTI Klausovi bez racionálního ověření. Často kladené otázky byly už  mnohokrát zodpovězeny. ˇOdpor vůči p. Klausovi je u části veřejnosti dosti iracionální, stejně jako někomu nevysvětlíte, že např. se židé nekoupají v krvi mladých panen. Hlavně názory předáváné v hospodách nižího ranku jsou tímto podhoubím!;-D;-D;-DAť lidé polemisují s tím, co Klaus napsal - ať si to ale přečtou!! A ať nepolemizují s tím, co někde "zaručeně" slyšeli!!;-D;-D;-D;-D

VladaPing 21.1.2008 9:17

Re: Re: se židé nekoupají v krvi mladých panen.

Kobylko Lajdo, je to ještě mnohem horší ! Židé se totiž, již od dob Mojžíše, koupají v krvi mladých křesťanských panen !

Že křesťanství vzniklo až později ? No, a co, přece to nevadí. Jako pomluva je to také dobré..... 

MOON 21.1.2008 10:40

Re: Re: Re: se židé nekoupají v krvi mladých panen.

A kdyby jen v krvi křesťanských panen ,ale i v těch od Matela !!:-DHezký den MOON

MeKu 21.1.2008 11:27

"Hospody nižšího ranku"

Musím Vás zklamat, ale tyto nesmysle jsou slyšet v restauračních zařízeních libovolné cenové i kvalitativní úrovně. V těch levnějších samozřejmě více, neb je jich víc a klientela je početnější.

JE 21.1.2008 8:33

Re: Vidím, že je zde spousta pocitářů nepoužívající mozek.

Vystihl jste to velmi přesně. Přesto však soudím, že navzdory motivaci pana Kasala je výsledný efekt pozitivní - takto přehledně utříděné a současně vyvrácené antiklausovské mýty se mohou hodit v dalších diskusích. Je jasné, že Kasal zde "pouze" soustředil námitky z SMSek a e-mailů svých voličů.

Frank 21.1.2008 8:53

Re: Vidím, že je zde spousta pocitářů nepoužívající mozek.

A co vám brání mozek používat?

Lister 21.1.2008 7:54

Agent nebo oběť? Autorem svazku "Rek" je už Žáček nebo ještě StB?

Dnešní Mladá fronta Dnes přináší oslavný článek na pronásledovaný objekt "Rek" (jako hrdina nebo čokl?) v hledáčku komunistické tajné policie. Ta si jej prý vedla na takydissidenta Václava Klause (že tak najednou?) za jeho domácí semináře o nesocialistické ekonomice, kterých se prý zúčastňovaly i osobnosti, hlásající protisocialistické ekonomické názory a teorie, neslučitelné s politikou KSČ (že by je hlásal sám Klaus, to si prefabrikovat ani MfD nedovolí). Jistě zajímavá informace, 14 dní před prezidentskou volbou. Inu, co všechno se ještě o Vůdci dovíme. Nebyl taky partyzánem z Chrudimska či tajným členem Silver B?

Článek však nic nevysvětluje, proč byly tedy disidentu Klausovi komunistickou StB umožněny studijní či služební výjezdy na západ (vč. návštěv sestry emigrovavší do Švýcarska), proč dostával výjezdní doložku i devizový příslib kdykoliv si o ně požádal, proč mohl pracovat ve Státní bance československé, která jako cedulová banka měla statut podobný ministerstvu s podobnými kádrovými bariérami a požadavky na buď členství v KSČ nebo práci pro StB, resp. později v Prognostickém ústavu při ÚV KSČ? Ledaže by byl "double-agent", hrající to na obě strany? ;-D

Což by v případě známého oportunistického, volného a zlehčujícího Klausova přístupu k morálce, mravnosti a dodržování zásad slušnosti vysvětlovalo vše. Pokud by ovšem svazek "Rek" nebyl prvním výsledkem práce ústavu pro výzkum totalitní režimů, tohoto Ústavu marxismu-leninismu dneška, a jeho výzkumníků. ;-)

Skybird 21.1.2008 8:20

Re: Agent nebo oběť? Autorem svazku "Rek" je už Žáček nebo ještě StB?

Cituji Žáčka :

"STB se po změně režimu snažila zatajit své aktivní spolupracovníky, kteří se po převratu začali zpojovat o politiky" pravil Žáček obecně.

Více by mohli vědět Lorenc neboSacher.

Já vím zcela jistě, že VK byl velmi, velmi, ale skutečně velmi ambiciozní.

[]

ptakopysk 21.1.2008 8:27

Re: Agent nebo oběť? Autorem svazku "Rek" je už Žáček nebo ještě StB?

jakýsi Klaus byl dodavatelem palivového dřeva v městě Kostnici kolem roku 1415. A něco se proslýchá o Waclawu Klawsovi, měšťanu chebském, který údajně roku 1634 měl na starost privatizaci majetku jakéhosi Valdštejna... 

PROKOP BUBEN 21.1.2008 10:09

Re: Re: Agent nebo oběť? Autorem svazku "Rek" je už Žáček nebo ještě StB?

No a nějaký Pružinskij kradl v Tramtárii ptakopyskovi vejce.....