30.6.2024 | Svátek má Šárka


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Douša Josef 24.4.2006 13:37

Re: Re: Stupidní atak na Paroubka,

Vážená, ten text není vůbec složitý, je naprosto zřetelný, poplatný době a nedá se vykládat zkresleně. Můžete jen namítat, že mluvil jako jiní, ale nemůžete hledat jiný význam, než text má. Je to text, jaký byl přednášen ve všech proslovech, na Paroubkovu obhajobu by se dalo říct jen to, že jej nemyslel vážně, ale ne, že jej myslel jinak, jak je zde interpretován. Nad tímto textem bych jen mávnul rukou, KDYBY - Kdyby se DNES Paroubek v intencích toho textu nechoval. Dnes již ho nikdo nenutí takto zcestně uvažovat, natož konat!

Gazela 24.4.2006 13:51

Re: Re: Re: Stupidní atak na Paroubka,

Pane, já jsem tu dobu zažila taky a paměť mám ve svým 34 letech ještě dobrou. Vím, jak tehdy vypadaly veřejné proslovy, a na tomhle textu mě právě zaujalo něco, co tehdy většina řečníků nedělala: evidentně se aktivně a mazaně snaží vyhnout čemukoli, co by bylo výslovnou podporou režimu, typu: "společně přiložme ruku k dílu na budování socialistické vlasti pod vedením KSČ". Tvrdit, že tehdy byly všechny veřejné projevy stejné, by byla hloupost plynoucí z neznalosti nebo morální netečnosti. Právě i v oficiálních strukturách typu ČSS nebo některé státní úřady mohl člověk o svou integritu a čest aspoň trochu bojovat, pokud k tomu měl vůli.

Andy 24.4.2006 13:33

Prostě jsme všichni nějak ten socialismu budovali

ale hovno, Šejno. Nevím, co jste budoval vy, já jsem dělala jediné- ošetřovala nemocné, a to nikoliv v Sanopzu. Pravděpodobně mezi nimi byli i nějací komunisti, ne dost dobří své straně na to, aby jim zajistila extrabuřty, ale kdysi jsem dala slib, že prostě budu ošetřovat nemocné.  Jinak mne nikdy nikdo nedotáhl ani do pionýra, ani do SSM, ani do žádné jiné bolševické organizace a na 1. máje jsem důsledně chodila na výlety ( se svými kamarádkami, a kupodivu, nikoho z nás nikdo za to nepronásledoval). Holt jste musel dělat přijímačky na vejšku pětkrát, a i když jste je pokaždé udělal, vzali vás až popáté a ještě s blbými kecy.

Jo ,kariéra budovat nešla. No a co? Jedna z mých kamarádek, výjimečně vzdělaná a chytrá dáma, dělala šatnářku v mrňavým divadle, aby se nikam nemusela drápat přes kádrové dotazníky. Tak to prostě chodilo.

Kdo chtěl dělat šéfa v RaJi, musel komunistům a tehdejším mafiosům lézt do řiti, jinak to nešlo. Ale že by ho někdo nutil násilím, aby neroznášel polívku v Habartově a místo toho se cpal do funkcí, to snad neříká ani on.

Jinak- ten  dnešní článkový útok na Paroubka je fakt k ničemu, ovšem vy to rozpatláte do patřičné břečky.  Jo, nejvíc napadají ostatní z všeobecného poklonkování bolševikům bejvalí bolševici sami, to jste napsal správně. Zdravím racka a spol.

Tak už jsi jednou provždycky tyhle pindy nechte, vy a všichni vaši kolegové kecalové.

Gazela 24.4.2006 13:10

co KONKRÉTNĚ je tam napadnutelnýho?

Obecně vzato naprosto nepatřím k Paroubkovým stoupencům, ale držme se věcně týhle jeho konkrétní řeči z roku 1978. Ať to čtu jak to čtu, nikde tam nevidím konkrétní výrok, kterej by byl pro něho jasně morálně diskreditující. Nebo mi někdo může dát nějakej příklad?

Gazela 24.4.2006 13:15

P.S.

Aby bylo jasno: kdyby se tam něčím jasně přihlásil ke komunistickýmu režimu, tak to samozřejmě je vážnej argument proti jeho morální kvalitě; rozhodně odmítám takový to český "ále, dyť to bylo před 25 lety", který se ozývá i v týhle diskusi. Ale já v tom krátkým textu prostě žádnej příklad jasný kolaborace nevidím.

mirek Šejna 24.4.2006 13:15

Re: co KONKRÉTNĚ je tam napadnutelnýho?

Napadnutelného tam není nic. Jenže se to týká Paroubka, což některé místní rozpaluje do ruda (pardon - do modra).

Ivan Nový 24.4.2006 14:58

Mirku Šejno,

napadnutelný je samotný fakt publikování v novinách.

Hans 24.4.2006 13:06

A tohle je zase co? Pokus o diskreditaci Paroubka?

A tohle je zase co? Pokus o diskreditaci Paroubka? K čemu a komu je ta diskreditace potřebná - chcete deregulovat nájemné, platit ve zdravotnictví a školství a Paroubek překáží? Ano chápu - Paroubek vás míchá ale vy mě se svými metodami taky ... Jděte přímo do h....

Ivan Nový 24.4.2006 13:09

Hansi,

ano, chci si platit bydlení, zdravotnictví a školy.

Hans 24.4.2006 13:10

Re: Hansi,

Když si se rozhodl, tak si plať. Já se však rozhodl nic neplatit! Jak jednoduché milý Watsone!

BH 24.4.2006 13:13

Re: Re: Hansi,

Soudim, zes tu skolu , co byla zadarmo ani nedodelal.......(Y)

eTony 24.4.2006 13:13

Re: Re: Hansi,

takže vyžírka ?

ZEPOP 24.4.2006 13:15

Re: Re: Re: Hansi,

eTony, na pojem "vyžírka" tady má monopol huhu ... ;-D

Kavicka 24.4.2006 13:16

Re: Re: Hansi,

Problem je v tom, ze ackoliv ze svych dani odvadim nepomerne vic nez vetsina populace, tak nemam narok od statu dostat kvalitnejsi sluzby. A to jen proto, ze existuji takova trestidla jako Ty. Pokud ses rozhodl nic neplatit, tak to znamena, ze to co uzivas musi dolatit nekdo jiny - obvykle se tomu rika socialni solidarita, jenze u nas je to socialni loupez.

Douša Josef 24.4.2006 13:18

Re: Re: Hansi,

Zřejmě jste vsadil na to, na co vsadili všichni voliči socbolševiků: že peníze se buď tisknou, nebo že ty, co pracují, je možné okrádat na daních do nekonečna. Vaše daně (pokud náhodou pracujete - a to je otázka), zřejmě nestačí ani na suché z nosu. Proto jste se rozhodl, jako každý komunista, obrat ty šikovnější. Jenže tento systém ještě žádnému státu prosperitu nepřinesl. I socialismus, budovaný v minulém století u nás a v Rusku, padl právě proto ekonomicky na hubu. (Nebo si snad taky myslíte, že ho zboural Havel? Ne - on se zhroutil ekonomicky!) Proto, že každý uvažoval jako Vy. Každý si řekl - proč já bych měl být zrovna ten, kdo bude vydělávat na nefachčenky, nebo lemply!

Hans 24.4.2006 13:24

Re: Re: Re: Hansi,

 Na daních odvádím měsíčně více než činí průměrný a někdy i nadprůměrný plat v ČR. Jsem však přesvědčen, že to co by pro mě bylo velmi snadné, by bylo pro většinu lidí velmi obtížné a jsem s nimi solidární a z duše opovrhuji těmi, kdož solidární nechtějí být a vystavují na odiv svůj splašený egoismus.

jojo 24.4.2006 14:02

Re: Re: Re: Re: Hansi,

Pokrytecky blabol. To rikaji vsichni socialni citlivky, aby se ukazali v dobrem svetle. Lzete.

ZEPOP 24.4.2006 13:12

Re: Hansi,

Ivane, a kdo Vám v tom brání ?!8-o Bydlení - koupit si můžete, pokud na to máte. Zdravotnictví - kdo Vám brání navštěvovat soukromá zdravotnická zařízení a platit si nadstandard? Školy - soukromých škol (i drahých - zda kvalitních, to je jiná) je také poměrně dost. ;-P

BH 24.4.2006 13:14

Re: Re: Hansi,

Asi nikdo nebrani...., ale proc mame platit lidem jako Hans skolu, stejne je tam nic nenaucili.....

ZEPOP 24.4.2006 13:18

Re: Re: Re: Hansi,

Takovejch lidí je ... To byste se možná divil. Ostatně - odpovídající vzorek máte v obou komorách parlamentu. ;-(

Douša Josef 24.4.2006 13:11

Re: A tohle je zase co? Pokus o diskreditaci Paroubka?

Pravda, pravda, tohle je jen pokus. Pokus, který jen cosi dokresuleje, protože Paroubek se diskredituje sám, svými činy a svými výkřiky. JÁ JSEM TA ZMĚNA! Z NEJVYŠŠÍ VŮLE PREMIÉR! A další! Dájí se taková prohlášení vůbec komentovat? Je ještě příčetný? A nesnažte se nás přesvědčit, že to myslí z legrace! Vždyť včera mu při tom lezly i oči z důlků!

Hans 24.4.2006 13:19

Re: Re: A tohle je zase co? Pokus o diskreditaci Paroubka?

To co používáte vy je další notoricky známá forma diskreditace. Spočívá v tom, že se pokoušíme svého oponenta naximálně vytočit libovolným způsobem. Když zabere, tedy přestane se stoprocentně kontrolovat, upozorníme prostě na to, že se nekontroluje ... Posluchači si z toho mají sami vyvodit, že vytočený mluvčí je buran, používá absolutistické metody, atd.. Používá se také to,  že vítěz takovéto diskuse se po vytočení svého oponenta pohodně rozvalí v křesle, usmívá se jako měsíček na hnůj a hovoří vytříbenou a vyváženou češtinou aby korunoval svůj úspěch.

Posluchači však zpravidla vidí, že blbové jsou oba!

Douša Josef 24.4.2006 13:30

Re: Re: Re: A tohle je zase co? Pokus o diskreditaci Paroubka?

Tak jsem asi úplný pablb, ale tomu co píšete nerozumím. Vůči komu jsem použil a jakou diskreditaci, navíc notoricky známou? Tím, že se pozastavuji nad neuvěřitelnými bláboly Paroubka. A nebo -kdo jeho k těm blábolům vytočil? Chcete snad říci, že včeta Gandalovič? Opravdu nerozumím Vačí obhajobě Paroubka v této věci. Dokážete si vůbec představit, jak konkretně Vy byste reagoval, kdyby toto pronášel někdo z ODS?

Hans 24.4.2006 13:50

Re: Re: Re: Re: A tohle je zase co? Pokus o diskreditaci Paroubka?

Chci pouze říct, že diskusi lze vést až na úroveň prvního antagonistického rozporu. Dál nemá cenu diskutovat je třeba pouze říct své stanovisko a jít od toho. Rozhodnutí se poté získá pouze hlasováním a ten co prohraje se přizpůsobí. Ovšem ten který se přizpůsobuje to nedělá kvůli tomu, že uznal pravdu svého oponenta, ale proto že byl prostě demokraticky převálcován.

Členové ODS např. říkají zdravotnictví platit, ČSSD říká neplatit. Nemá cenu se přesvědčovat co je správně. Volby prostě rozhodnou a není třeba se o tom dále bavit. Pokud někoho zajímá můj názor, mohu mu ho říct, nebudu ale tvrdit že mám JEDINOU A UNIVERSÁLNÍ PRAVDU mám pouze svoje zájmy. Toť vše!

Eman 24.4.2006 14:01

Re: Re: Re: Re: Re: A tohle je zase co? Pokus o diskreditaci Paroubka?

Antagonistický rozpor, hergot, kde jsem to již slyšel. No Hansi, teď ses odhalil, že Ty jsi RSDr.

MM 24.4.2006 13:14

Re: A tohle je zase co? Pokus o diskreditaci Paroubka?

HANSI... Nejde o diskreditaci Paroubka, na to stačí on sám. Vás ale štve, že byste se měl starat o sebe sám. Myslíte, že starost o vaše problémy převezme opravdu batr Paroubek ?? To jste naivní. Jen do voleb se slibuje! Vaše touha nadávat, ale třeba nedopovědět, aby to vypadalo trochu slušně, to je také dost vypovídající o vašem myšlení a přístupu k životu.

BH 24.4.2006 13:24

Re: Re: A tohle je zase co? Pokus o diskreditaci Paroubka?

Vsak ma Haqns pravdu,

ono je prece daleko pohodlnejsi jen nadavat, nez zkusit neco sam se sebou udelat a treba i delat.......:-D:-D:-D

Tomáš 24.4.2006 19:16

Re: A tohle je zase co? Pokus o diskreditaci Paroubka?

Ale doktora, školu a bydlení přece platí všichni, podívej na www.guild.cz/volby

Jde jenom o to, jestli si platíš opravdu je a opravdu službu, kterou chceš, nebo tvý peníze nejdřív projdou státnim rozpočtem, a doktory, školy a bydlení ti vybere státní úředník, kterej si ale taky nechá zaplatit svuj plat a případně úplatky. Takže opravdu: Chci si to platit.

pařez 24.4.2006 13:01

Nechutný Pes a Lidovky

takhle bezskrupulozně se vložit do předvolební kampaně pro ODS. To načasování je určitě jen "náhoda" ;-€ A ještě tak primitivně.

Jen hlupák nemění názory, to ale debilové z tohoto plátku nemůžou pochopit. Přitom i Churchill říkal, že kdo nebyl ve dvaceti komunistou, tak nemá srdce. Ale tady je každé slovo marné Rv

toNic 24.4.2006 13:08

Re: Nechutný Pes a Lidovky

Hahaha, jo je to hnusny takhle pred volbama vytahnout na nekoho pravdu. Proc se tu rozcilujete? Myslite si snad, ze to nejak ovlivni vysledky voleb? Ten kdo voli CSSD moc dobre vy, ze voli byvale komunisty v novem kabate ;-) , cili nic noveho tento clanek neprinesl ...