27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
j 14.11.2008 11:36

Re: Mnohem více, než co říká,

Naprosto s vámi souhlasim. Zkusme to ale obrátit a představme si, že by KSČM opravdu zrušili. Ti stejní komunisti by přece zůstali a znovu by chtěli svou politickou moc, jenže by se jmenovali bez přívlastku komunistická. Zkončilo by to jak s náckama, kteří se nejmenují fašistická, ale třeba dělnická,národní atd. a už by se jenom smáli.

V tomto stavu přesně víme, se kterou stranou žádný slušný člověk ani strana nepůjde.

yorik 14.11.2008 12:30

Re: Mnohem více, než co říká,

Myslím, že by to KSČM snadno vyřešila. Přejmenovala by se na KSČM Dnes. A bude po totalitě.

Kobylka Lajda 14.11.2008 16:35

Re: Mnohem více, než co říká,

No, něco by se ale změnilo. Pokud by vypadlo z názvu starny slovo "komunistická", vypadla by také řada těch staromilců, kteří právě na tom lpějí - viz Slovensko. Nikdy už potom nezískala tolik voličů, staří se urazili. Za druhé - stanopvy by musely být formulovány mnohem citlivěji směrem k demokracii, musely by vypadnout fosilní statě o třídním boji, převzetí moci, revoluci, atd.atd. A hlavně by tam nebylo, že se hlásí k "otcům zakladatelům", vrahům a zločincům prvního kalibru. Takto přeformovaná strana by část členů ztratila. Na Slovensku i jinde to zafungovalo. Na tom měla naše demokracie trvat hned po r. 1989. Pryč s KSČ!;-€;-€Rv(Y)

yorik 14.11.2008 16:42

Re: Mnohem více, než co říká,

Změnilo by se to, že by místo Klause vládli přejmenovaní komunisté, jako je tomu v postkomunistických zemích kolem nás dodnes.;-)

j 14.11.2008 12:11

Re: Mnohem více, než co říká,

Tak jsem to podepsal a jsem šťastný, že nejsem sám.

maugli 14.11.2008 12:28

Re: Mnohem více, než co říká,

Děkuji, gratuluji a vítejte v chumlu!  :-D

 K vaší první reakci: pokud pozměníte jen maličko tu závěrečnou větu, aby zněla: "V tomto stavu přesně víme, se kterou ideologií žádný slušný člověk nepůjde.", pak se můžete přestat obávat, jak se ta která strana jmenuje.  ;-)

Kobylka Lajda 14.11.2008 16:30

Re: Mnohem více, než co říká,

R^R^R^V>-

Boleslav 14.11.2008 14:54

Re: Mnohem více, než co říká,

Nerušme, ale volme komunisty!!!!!!! 

maugli 14.11.2008 15:00

Re: Mnohem více, než co říká,

Proč?

Kobylka Lajda 14.11.2008 16:01

Re: Mnohem více, než co říká,

Dík za link,  připojíme se.

humorista 14.11.2008 10:59

Do KSČ ho nevzali, tak kdyby aspoň senátorem mohl být

Jaromír Štětina pochází z komunistického prostředí. Jeho babička byla zakládající členkou Komunistické strany Československa. Jeho otec pracoval na velvyslanectví v Číně, kde si, jak sám tvrdí, mladý Jaromír jednou potřásl rukou s Mao Ce-Tungem. V letech 19611967 vystudoval Štětina Vysokou školu ekonomickou. V roce 1968 vstoupil do KSČ, ale již brzy byl vyloučen.

Jo - z KSČ ho vyhodili a tak se jim teď mstí:-D

j 14.11.2008 11:38

Re: Do KSČ ho nevzali, tak kdyby aspoň senátorem mohl být

Nebylo pro něho jednoduší ve straně zůstat a žít si jak prase v žitě, tak jako všichni ostatní karieristé.

Kobylka Lajda 14.11.2008 16:04

Re: Do KSČ ho nevzali, tak kdyby aspoň senátorem mohl být

No největší trest pro komunisty je ten, že se jejich vlastní děti od této ideologie odklánějí, odjíždí do USA, atd.atd. a komunismus je už neoslovuje. Jejich tatíci žili a pili krev národu nadarmo, jednou po nich neštěkne ani pes z vlastní rodiny.;-D;-D;-D;-D

IH 14.11.2008 10:17

Pozor na komunisty

To, že se pan Štětina živí antikomunismem je jisté. To, že nic jiného neumí, je pravděpodobné. To ale neznamená, že nemá pravdu. Komunisti jsou strážci ohně, do kterého čím dál víc foukají a jejich zvrhlá ideologie se stává pro svoji zdánlivou spravedlnost a životaschopnost stále více přitažlivou pro ty, kteří nezažili svinstva, které páchají, když se dostanou k moci.

j 14.11.2008 10:26

Re: Pozor na komunisty

Není náhodou dobrý novinář?

IH 14.11.2008 10:42

Re: Pozor na komunisty

Ano, živí se jako novinář jen antikomunismem a protože je to v dnešní době snadné,dělá mu tím medvědí službu. Důkazem je většina protištětinovských diskutujících. Štětina se tím také stává směšným stejně jako náš pomatený prezident, když se vydává za disidenta.

j 14.11.2008 11:07

Re: Pozor na komunisty

Důležité je přece aby se stále o tom to mluvilo, aby si to lidé uvědomovali co se dělo za zvěrstva. Zvěrstva nacismu si také stále připomínáme a je tu jen pár poblouzněnců, kteří se s nacismem ztotožňují.

Za to komunistů je tady jak máku.

IH 14.11.2008 11:20

Re: Pozor na komunisty

S tím souhlasím, ale způsob, který zvolil pan Štětina je nešťastný.

historie 14.11.2008 11:38

Re: Pozor na komunisty / Hitler a Stalin

,,Hitlera jsme si najali. Za dva měsíce ho zatlačíme do kouta, až bude kvičet," prohlásil sebevědomě Franz von Papen. Psal se leden 1933. Fanatik s knírkem a novopečený říšský kancléř byl podle konzervativního intrikána bezpečně ,,zarámován" ve vládě plné spolehlivých lidí. U moci měl vydržet pár týdnů. Zůstal 12 let." (50 milionů mrtvých, z toho 27 milonů občanů Sovětského svazu). Ve volbách získal Hitler od katolické strany centrum 11,5% hlasů a volby vyhrál. Do koncentráků byli deportováni komunisté a pak i židé již v roce 1933.

Po Mnichovu (zločin proti Evropě - zrada Anglie a Francie) bez boje získal Hitler zbraně a munici z ČSR (25 % světového obchodu ) a chystal se na komunistické Rusko. Ale nějak se to zvrtlo.

TAM TO VŠECHNO ZAČALO , PO VÁLCE CHUDOBA A BÍDA, NEZAMĚSTNANOST, PADESÁTÁ LÉTA (neměla se nikdy stát).

Silná propaganda ze Západu i z Východu, reálné nebezpečí nové války. Platily výsledky jednání z Jalty pravidla určoval, jak už to bývá, vítěz  - na papírku předal své zájmové území. (Zajímavé je, že Západ ctil zájmové území Východu i v roce 1968 - Československo).

BOHATA 14.11.2008 14:15

Re: Pozor na komunisty / Hitler a Stalin

To jako měli amíci zasahovat,když si Ruský četník dělal pořádek na svém záhumenku?A to smluvně svázaném Varšavskou smlouvou?

Před 19 lety nám Amíci vytlačili ozbrojené síly SSSR z Evropy a my jsme místo rychlého provedení patřičných obranných opatření byli vyzváni ke zvonění klíči.Komunistické exponenty jsme nechali vládnout (Čalfa,Klaus,Dyba ,Kočárník,Ježek a podobné včetně barrandovského Veškrni) a veškerý majetek nechali rozkrást do soukromého vlastnictvíbývalých i přidružených bolševiků.

    Tak teď je t o  v  ři/ti a tak  teď si můžeme usilovat o nový obrodný proces třeba celých padesát let a to ůplně sami s tou politickou a hospodářskou pornografií v čele.

  Jo a musí se samozřejmě začít v Praze.Možná už to začalo.První bojovníci jsou již mrtví.

pamětník 14.11.2008 11:40

Re: Pozor na komunisty / 1. ČSR, 2. ČSR, protektorát atd. ...

Po II. svět.válce někdo vyhrál volby (jiní politici odstoupili -věděli asi proč) a začal realizovat svoji politiku. Co je na tom divného. Znárodňovalo se i v jiných zemích - Anglie atd.)

Prvorepublikoví politici ( 16 vlád ?) nedokázali účinně řešit sociální problémy. Prokop Drtina (V Pamětech) napsal : v letech 1930 až 1935 nebylo v lidských silách si najít práci. Jak žít ???

Pro některé rodiny v Praze byl únor 1948 možná pohromou - ztratily levné služky a pradleny.

PS bohatí legionáři (poklad z Ruska -základ Legio banky) stavěli v Praze vily, vdovy na venkově (tisíce pomníků v Čechách i na Moravě´) braly někdy jen žebračenky a oplakávaly své manžele

PS padesátá léta se neměla stát / Velká Amnestie pro politické vězně v roce 1960

IH 14.11.2008 12:01

Re: Pozor na komunisty / 1. ČSR, 2. ČSR, protektorát atd. ...

Jsem také pamětník, za první republiky jsme měli životní úroveň jednu z nejvyšších v Evropě. Po Němcích přišli komunisti a všechno zničili, nejen životy nevinných lidí. Pane Pamětníku, ten Váš příspěvek mi připoměl bláboly, které jsme se museli učit ve škole a dokazuje, že pokud nechceme ztratit svobodu i relativně dobrou současnou životní úroveň, je třeba zrušit Komunistickou stranu a jejich představitele postavit před soud.. Tímto se omlouvám panu Štětinovi za své předchozí příspěvky.

BOHATA 14.11.2008 14:23

Re: Pozor na komunisty / 1. ČSR, 2. ČSR, protektorát atd. ...

Vysokou životní úroveň měli zbohatlíci z 1.války ať žili v Praze .Ostravě,Brně nebo Prostějově.

Marat 14.11.2008 12:15

Re: Pozor na komunisty / 1. ČSR, 2. ČSR, protektorát atd. ...

Soudruhu pamětníku,přeseně ze stejných důvodu se dostali k moci v Německu Národní socialisté.NSDAP.Vyhráli mač nad bolševiky.Kdyby tehdy v Německu zvítězili komunisté a vymordovali buržousty,tak by to ovšem bylo v pořádku.Že soudruhu.

Správně připomináte,že za pouhých dvacet roku existence té "Masarykovi republiky"se vystřídalo 16 vlád.Takže téměř každý rok.Jenže ani jednu vládu nepovalil parlament,ale vlády a ministři se střídali dle vůle božských vůdcu té přeslavné "Pětky". Taková to byla demokracie.O té bídě za I.republiky píšete správně.Už za toho nenáviděného Protektorátu se životní úrověň těch chydých podstatně zvýšila.Už i ti chudí dostávali příděly a mohli pro své hladové a podvyživené dětičky koupit i to,co za té slavné republiky nikdy koupit nemohli.Nu a v Německu byla bída ještě větší až s příchodem Hitlera k mocí se hned začalo všechno  měnit k lepšímu.Nezaměstnanost rychle zkončila,kdežto v přeslastné ČSR trvla dále i z bídou chudáku,kterých byla opravdu většina.Lidé na vesnici žili  především z deputátu a léta nepoznali větší peníz,jak haléře.Tak se dívejte stejně na Německo,Sudety ,jak se díváte na bidu a mizerií českých lidí,kteří od komunistu čekali to co Němci od nacistu.On opravdu hlad z lesu vlky vyhání.Je obrovský rozdíl,mezi žvoty lidí tehdy a dnes.Dnes ani v ČR není o takové hrozné bídě ani stopa a tu tehdejší bídu si nikdo dnes ani představit neumí.Přesto i vy pamětníku jste komunista ač podmínky pro komunistickou ideologií zanikly.

televizní divák 14.11.2008 14:46

Re: Pozor na komunisty / 1. ČSR, 2. ČSR, protektorát atd. ...

Reálný kapitalismus systémově vytváří nezaměstnané, chudé, prostitutky a bezdomovce.. Lidé ohrožení chudbou:  ČR 6 %, německo 11 =, USA 18 %.

Neviditelná ruka trhu (spekulativní kapitál) často devastuje mezilidské vztahy .Zvyšuje se potřeba policistů, soudců a nových věznic.

Konec světového liberálního kapitalismu v březnu 2008 - dvě velké, zahraniční, krachující banky byly zachráněny znárodněním.

EU usiluje o solidární společnost (viz Evropská sociální charta) a vychází z reálné ekonomické situace. Bohatí jsou přesto mnohdy zvýhodňováni.

j 14.11.2008 15:11

Re: Pozor na komunisty / 1. ČSR, 2. ČSR, protektorát atd. ...

Vidím že to máš naskenovaný a při každé příležitosti tyto blaboly přidáváš stačí Ctrl V

František 14.11.2008 10:09

Pozdě

Pozdě, pane Štětino. Hannibal ante portas a s ním ti jeho sloni.......Alpy jsou překročeny...

Zdeněk - Bubeneč 14.11.2008 10:02

Vážený pane senátore,

přestože se jen velmi nerad nořím do množiny uváděných ohlasů, považuji za potřebné Vám alespoň poděkovat za snahu pohnout kalem ve stojatých vodách národní reflexe. Vaše počínání mně často evokuje Viktora Dyka s jeho povzdechem, kolik by bylo zapotřebí Don Quijotů, aby otřásli českou zaprděností.

Eva 14.11.2008 11:05

Re: Vážený pane senátore,

Možná by měl pan senátor lépe vysvětlit svoji přihlášku do KSČ v šedesátých letech  ve vztahu k dnešnímu komunistobijectví.

Marat 14.11.2008 11:56

Re: Vážený pane senátore,

Evo,on tehdy pan senátor byl také mladý a tedy nutně  zblblí  intelektuálskými "teoriemi" a mnohaletou propagandou.To je u mladých lidí naprosto normální.Proto by neměli mět volební právo.Nu a i pan senátor měl právo na zmoudření.No né?Já byl v Dopravní Škole take v ČSM.Z blbosti.Když jsem začal pracovat,poznal už trošku život,tak na vojně jsem už byl "šiřitelem nezdravých názoru" a musel být pod dohledem kontrarozvědky,jak řekl zástupce velitele pluku pro věci politické soudruh kpt. Polášek .A jak je to s vámi Evo?