22.5.2024 | Svátek má Emil


Diskuse k článku

DOBA: Začínám se ztrácet

Ne snad, že bych bloudil za volantem, od toho mi pomůže navigace, anebo že bych se ztrácel v labyrintu naší metropole Zvole (a stejně si nejsem jist, že jsem prošel za sedmnáct let pobytu všechny její ulice). Ztrácím se v orientaci, co je myšleno vážně a co nevážně a když nevážně, jestli je to omyl nebo snaha tahat lidi za nos.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Ševeček 29.8.2022 7:03

ze Sítě:

pp: Premiér Petr Fiala si myslí něco jiného.

„Za současné ekonomické situace si nemůžeme dovolit takzvaně zatočit s menstruační chudobou v podobě rozdávání vložek a tampónů zdarma. Na to nemáme. My můžeme apelovat na ženy, aby méně menstruovaly. Zatím pouze formou apelu, a pokud by to nestačilo, budeme muset menstruace omezit legislativně. To je cesta, kterou se vydat můžeme. Jen k tomu potřebujeme součinnost všech žen. Sami to nezvládneme,“ obrátil se premiér Fiala na všechny české ženy, aby menstruovaly zodpovědně a co možná nejméně.

"Rozumím, že menstruace je nedílnou součástí každé plodné ženy, nicméně je potřeba si uvědomit, že náklady na menstruaci si každá žena musí nést sama. My v tomto ohledu potřebujeme solidaritu všech žen. Bohaté ženy si mohou menstruovat, jak se jim zlíbí, protože si mohou vložky a tampóny dovolit. Co ale ty chudé? Tam je samozřejmě potřeba právě té solidarity, aby i bohaté ženy menstruovaly méně. Všechny ženy musí táhnout za jeden provaz. Spolu tu menstruaci zvládneme“

zvedl Petr Fiala vítězně pěst do vzduchu a za mohutného potlesku všech mužů v Poslanecké sněmovně si šel spokojeně sednout.

V. Mokrý 29.8.2022 6:10

R^

I. Koubová 29.8.2022 5:40

Omyl, Aston se ztrácí už delší dobu, minimálně od doby, kdy nás nabádal kroužkovat STAN. Pořád nerozumím tomu, jak někdo mohl preferovat v parlamentních volbách STAN - jakou myšlenku tedy volil ? Kromě eurohujerství ? Často si u Astonových úvodnících říkám, jestli si z nás dělá srandu, nebo to myslí vážně. Nebo je to úlitba za to, aby Neviditelný pes mohl vůbec vycházet ?

V. Mokrý 29.8.2022 5:18

Ondřeji, spíše se mračit a možná si dát i pár facek.

Jako novinář si 5kolce fandil, místo aby jsi byl hlídací pes demokracie.

V. Kolman 29.8.2022 3:50

Příprava pro pobyt pozemšťanů na Marsu, nebo na Měsíci?

P. Labaj 29.8.2022 0:54

Náhodou to docela dobře do sebe zapadá. Nebude energie pro průmysl, takže fabriky budou zavírat. Lidi budou doma a budou mít spoustu času, tak můžou plést ty svetry. Sice se zmrzlými prsty se asi plete špatně (nevím to, neumím to, zatím), ale při hodně rychlém pletení se asi přece jen ruce rozehřejí.

Když začal Covid, tak jsem vytáhl starý šicí stroj po mamince a naučil se na něm šít roušky. Tak věřím, že i to pletení nějak dám.