21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

DOBA: Začínám se ztrácet

Ne snad, že bych bloudil za volantem, od toho mi pomůže navigace, anebo že bych se ztrácel v labyrintu naší metropole Zvole (a stejně si nejsem jist, že jsem prošel za sedmnáct let pobytu všechny její ulice). Ztrácím se v orientaci, co je myšleno vážně a co nevážně a když nevážně, jestli je to omyl nebo snaha tahat lidi za nos.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Klouček 29.8.2022 11:40

Vzácná paní P-A by měla své svetrové rady rozšířit nejméně o teplé spodní prádlo, vlněné ponožky a kulicha. Ale třeba to za ni udělá někdo jiný, kdo si chce udělat u prostého lidu stejně dobré jméno a třeba někam kandiduje.

F. Kusák 29.8.2022 11:39

Naše zadlužení, resp. dynamika zadlužení, si spočítá každý polovzdělaný idiot. Někdo se vyděsí, někdo, ve srovnání s Řeckem řekne "no a co". To zadlužování vidím ve všech mainstreamových plátcích. Zvláštní, že? Mě ovšem zajímá, co vláda teď udělá pro záchranu českého průmyslu, a pak, jak dokáže pro to nalézt shodu napříč společností. Ty informace nemám a z médií se je nedozvím. Jaké vlastně je očekávání českých firem? V jaké se nalézají finanční kondici, protože vlastní kapitál schází a získat úvěry je obtížné. Zkusil jste si to někdy? Naivkové si myslí, že ekonomika je perpetuum mobile, že se s tím nějak vypořádá. Kým asi nahradí ztráty trhů v Číně a Rusku. Mým milovaným (bez přehánění) Tchaj-wanem s dvaceti čtyř milióny obyvatel? Je zajímavé, že Japonsko dál nakupuje NG i LNG ze Sachalinu. O Indii ani nemluvě. To jsou všechno vážné věci, pro jejichž řešení vláda musí vytvářet podmínky. Bohužel, nic takového nevidím.

A. Grunwaldová 29.8.2022 11:38

Svatá pravda a je to tak jednoduché. Jenže hysterie Babišovců, Okamurovců a některých médií blbne těm jejich jednoduchým voličům hlavu.

I. Schlägel 29.8.2022 10:38

Švejkistánu je lepší se smát, aby se člověk dočista nezbláznil.

O. Buda 29.8.2022 10:38

Česká republika byla loni nejrychleji se zadlužující zemí Evropské unie (EU) a schodek rozpočtu loni překonal do té doby nejhorší výsledek z roku 2020, konstatoval Nejvyšší kontrolní úřad (NKÚ), který rovněž upozornil, že Česko se loni zařadilo mezi země s nejnižší mírou ekonomického růstu v EU...

Zdroj: https://www.lidovky.cz/byznys/cesko-zadluzeni-eu-hdp-ekonomika-nezamestnanost-nku.A220829_075612_ln_ekonomika_vag

Nový premiér a nová vláda je ve funkci od 28. listopadu 2021. Sám nejsem oslněn tím, jak se koaliční vládě daří plnit volební program, ale jsem rád, že zde skončil styl „po nás potopa“ vlády předchozí. Vzrůst inflace začal rovněž v 11/2021, rozhodně jej tedy přivodily kroky předchozí vlády. Inflační peníze vyplácené jako náhrady za nevyrobené zboží, neprodané služby, plošné kompenzace, prostě mraky peněz „kvantitavně uvolněných“. A žádá se nové a nové zvyšování mezd, přispívání, všem a na všechno. Poslouchat bývalé ministry Schuillerovou a Havlíčka, kteří stáli u vesla, když se inflační spirála roztáčela, je skoro trápení. Na pomoc má nárok ten, kdo si nemůže pomoct sám. Protiinflačním krokem by bylo zvýšení daní a spálení takto vybraných peněz, zmrazení mezd ve státním sektoru, zvyšování důchodů podle zákona.

Pozoruhodné je, jak se nenávistné projevy vůči vládě, Bruselu, hnusné komolení jmen jednotlivých politiků vládní koalice i EU a snůška slaboduchých odsudků všeho, co se stávající garnitury odhodlaly provést, prolíná s přitakáváním k ruské dobyvačné válce na Ukrajině, obdivem ke kremelským architektům této agrese, s relativizací skutečnosti, převracením příčin a následků. Oboje pochází většinou od stejných přispěvatelů, oboje je odpuzující.

F. Kusák 29.8.2022 10:35

Tak nevím, ale z té privatizace nic nezbylo, snad kromě dluhů. Pan Neff je mimořádně aktivní člověk v několika oborech a dokáží mu závidět jen skuteční nýmandi.

F. Kusák 29.8.2022 10:30

Jak známo, do jedné řeky dvakrát nevstoupíš, Babišova vláda je pryč a vládne někdo jiný, v jiném složení a za jiné situace. To je rozhodující, protože co bylo bylo a smysl nedává spekulovat, co by dělal Babiš a spol. dnes. O jedné věci jsem ovšem přesvědčen, že totiž ta dnešní vládní parta je neschopná v současné mimořádně složité době alespoň něco podniknout. Málo platné, Fiala není krizový manažer a Síkela se Stanjurou také ne. A pak ten slepenec, v kterém se dost obtížně hledá shoda. A za jejich vítězství mohou mainstreamoví novináři společně s Ústavní soudem. Nové parlamentní volby, jejichž vypsání není jednoduché a zdá se, nic zásadního by nepřinesly, tedy kromě ještě většího chaosu a populizmu. Pragmatické, zdá se, by bylo vytvoření nové vlády ANO a ODS s podporou SPD ve sněmovně. Jako předsedu vlády bych viděl dnešního hejtmana Kubu. Je to moje představa, nikomu to nevnucuji. Ovšem jak to dopadne je ve hvězdách. Nejhorší by bylo nedělat nic.

J. Němec 29.8.2022 10:05

Za Babiše byl zase covid, nedalo se jet s dětmi na sjezdovky a na vrcholu covid mánie legálně ani za hranice obce.

J. Sládeček 29.8.2022 9:22

No, vy jste za vodou, ne? Privatizace,....

J. Sládeček 29.8.2022 9:21

👍

J. Sládeček 29.8.2022 9:21

Bylo.

M. Pantlíková 29.8.2022 9:16

Pan Neff často překvapuje. Možná i sám sebe. A hledá se. Doufám, že se brzy v tom dnešním labyrint najde... Jinak škoda. (Pro Neviditelného psa);-) .

P. Diviš 29.8.2022 9:08

Fakt to je, zajímavé je, zda to bylo jeho zásluhou (IMHO nikoliv).

M. Vaněk 29.8.2022 9:07

Prohlásit, že "...volby dopadly nejlépe jak mohli" může po půlroční agónii, kdy Spolupachatelé gaunerů tuto zemi devastují rychlostí, o které se zlodějům klausovi či tošovskému ani nesnilo, může jen duševní zaostalec...

M. Pantlíková 29.8.2022 9:06

;-)R^

R. Dubravský 29.8.2022 9:06

Tak jsem onehdy v noci, nemoha spát, přemýšlel. A došlo mi, že on ten zlořečený Babiš přišel s naprosto zlomovou inovací. Tím myslím politickou kampaň, jejíž základní heslo je pravdivé! Po desítkách let, kdy jsme na billboardech viděli jen lži a nesplnitelné sliby, on říká pravdu - za Babiše skutečně bylo líp, než dnes. Ať už na tom má zásluhu nebo ne, je to fakt.

M. Vaněk 29.8.2022 9:03

...už dlouho se ztrácíte...:-(

J. Rejzek 29.8.2022 8:53

A v pozadí vříská Neff cosi o Babišovi. Hrůza z Babiše, jeho spanilé jízdy, hrůza z toho , že ten ďábel nechce prozradit proč to dělá a kam tím směřuje nedává Neffovi spát. A tak se hned po probuzení musí z té noční můry vypsat, ulevit si, postěžovat si. A aby to nebylo furt na jedno brdo, musí k tomu vždy přidat nějakou jinou omáčku, aby se konzumenti tím Babišem nepřejedli. Ale ta červená nit, jménem Babiš, je v poslední době skoro ve všech Neffových článcích, nemůže si pomoci, to puzení je silné a zahání to chmury. To vše bude stačit jen do voleb a je jedno jakých. pak to bude neúčinné. Pak bude muset vyhledat odbornou pomoc.

P. Pepax 29.8.2022 8:35

R^

P. Pepax 29.8.2022 8:34

R^ vidím to stejně.

F. Navrátil 29.8.2022 8:31

Aston se skutečně ztrácí a při čtení jeho úvodníků se ztrácejí i čtenáři. Myslí to vážně nebo je to parodie? Opravdu je o tom přesvědčen nebo je to provokace? Píše tak z vlastního rozhodnutí nebo manévruje v zájmu existence Neviditelného psa? Jedno je očividné. Aston opouští hlavní témata společnosti a preferuje okrajová témata ve stylu společenského nebo politického bulváru. A to je škoda. Zatím je totiž Neviditelný pes a jeho diskuze jednou z mála svobodných tribun ve srovnání s zglajšaltovanou mediální smečkou v čele s Českou televizí.

J. Moravec 29.8.2022 8:24

Děkuji za opravu.

J. Moravec 29.8.2022 8:23

Nikomu bych to nepřál.

J. Fráňa 29.8.2022 8:09

Menstruující člověk, ne žena.;-D

V. Mokrý 29.8.2022 8:09

:-)R^

V. Mokrý 29.8.2022 8:08

To by jste mu přál ?

J. Moravec 29.8.2022 7:26

PS

Nebojte se nenecháme nikoho padnout. Natož pak menstruující ženy

J. Moravec 29.8.2022 7:22

Možná se milý Astone zase najdeš, až budeš platit daň z neočekávaného zisku. A to volby dopadly nejlépe jak mohly.

P. Hák 29.8.2022 7:19

R^

J. Vágner 29.8.2022 7:06

Já to naopak začínám poznávat. Z včerejších diskusí všude. Všichni s výjimkou vlády ví, že greendeal, negreendeal je potřeba zastropovat energie a volají po tom. Od bankéřů, přes zaměstnavatele, po odboráře. Vláda to samozřejmě ví taky, ale nedělá to. To přece něco připomíná. V minulém režimu v osmdesátých přece taky všichni věděli, že to tak dál nejde. Myslím, že včetně nebystrého Jakeše. Přesto nekonali. Proč? Plápolala ideologie. O něčem se ani přemýšlet nesmělo. Každá ideologie má svůj kánon na jehož porušení se ani pomýšlet nesmí. A ta nová, zelená jich má kopy. Hubeným bývá větší zima. Ale tady naštěstí, nebo naneštěstí bude setsakramentsky horko.