1.7.2024 | Svátek má Jaroslava


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Harvánek 27.6.2024 8:47

R^

M. Šejna 27.6.2024 9:25

A vám by mělo zas být houno po tom, jakou obchodní politiku provádí soukromá zahraniční banka . :-P

F. De Winter 27.6.2024 10:19

To zase tak úplně né. Na hospodu si taky nemůžete dát ceduli Mohamedány neobsluhujeme.

R. Gramblička 27.6.2024 12:43

což je špatně

R. Konečný 27.6.2024 10:53

Jenže ona ji provádí díky nařízením EU.

R. Langer 27.6.2024 11:17

Ano, stejně jako když Žida nepustí do obchodu, co, nebo homosexuálům neupečou dort, co? Když se bude měřit všem stejně, tak mi po tom houno bude, ale dokud tomu tak není, budu se na to ptát. :-P

M. Grundmann 27.6.2024 12:17

Banku to ve skutečnosti vůbec nezajímá. Ale pokud by se starala pouze o sebe, dostala by vysoké pokuty a přišla by o licenci. Státním orgánům České republiky také do toho nic není. Ale pokud by Česká republika nevedla tuto politiku, dostala by se na sankční seznamy západních států. A pokud by ani to nestačilo, došlo by přímo k silovému řešení. Je to vše jenom důsledek nadvlády USA nad celým světem, pax americana.

J. Jurax 27.6.2024 19:20

Přesně.

Leda snad že by šlo o vatikánskou banku Istituto per le Opere di Religione ... :-)

V. Církva 27.6.2024 22:20

R^

V. Církva 27.6.2024 22:28

Nebuďte hloupoučký. Konzervatismus ani progresivismus nejsou úplně přesně definovaní/rozlišitelní. Potraty a nevíra v Boha jsou ale velmi často atributy progresivistů, naopak víra v Boha a odpor k potratům patří ke konzervativcům.

Víceméně taky platí, že opak progresivismu je konzervatismus.

A mimochodem, extrémisti jsou vrazi jako, včetně "potratistů". K těm zas jak vás čtu patří ignorantství a natvrdlost!

L. Kuča 27.6.2024 23:36

Jednak, pokud se to děje formou osvěty, tak ano, je to konzervativní počínání. Vpodstatě jde o hodnotový protiklad vůči destruktivnímu kultu úspěchu, sebestřednosti, požitkářství, pohodlnosti, cynismu a majetnictví. To by mě opravdu zajímalo, co je na postoji, který m.j. oddaluje i náš blížící se demografický kolaps, tak náboženskoextrémistrického. Já netuším, kdy přesně začíná onen nedotknutelný lidský život, někde to být musí, nicméně i slepý musí vidět, že jsme to regulované plánované rodičovství hrubě přeregulovali. - Ale především, pokud banka nemá povoleno mít u vchodu nápis "Vstup jen pro bílé", neměla by selektovat mezi svými klienty ani jiným způsobem, pokud klient svým jednáním nepoškozuje samotnou banku. Jinak jde o jasný dvojí metr.

M. Šejna 27.6.2024 7:45

Banky jsou soukromé instituce a mohou si vybírat klienty. Takže já v tom nic problematického nevidím.

Když může restauratér a hotelier odmítnout hosta, může to učinit i banka. U nás z toho hoteliéra udělali dokonce hrdinu, když odmítl ruské hosty.

Co to je , prosím, nezisková pro-life?

M. Kocián 27.6.2024 8:26

Souhlasím, banka může - a v některých případech by dokonce měla - klienta odmítnout a já si mohu vybrat banku. Žádný problém tady nevidím. Mohl by nastat, kdyby byla zrušena hotovost a banky se na některých opatření buď ze zákona nebo domluvou mezi sebou shodly, ale to se zatím neděje.

E. Tkadlec 27.6.2024 8:38

Problém by nebyl, kdyby každá banka jednala podle svých specifických preferencí. Ve svobodné společnosti by tomu tak bylo. Tady jde ale o systémový a organizovaný tlak všech bank jedním směrem sloužící jedné progresivistické ideologii. A to je varovné a zaslouží si pozornost.

M. Šejna 27.6.2024 9:29

Pokud ty banky projevují progresivismus proti odmítačům potratů, pak jsem progresivista i já.

A je zajímavé, ten odmítač potratů měl platební transakce do musulmanského Pákistánu

R. Konečný 27.6.2024 10:55

Převody do Pákistánu nejsou nelegální. Co se toho musulmanství týče, tak až se vám to bude hodit, tak vám budou z musulmanského análu trčet je šlapky.

L. Kuča 28.6.2024 17:28

A vy víte k čemu ty prostředky byly využity? Pokud ne, tak je to jen plácnutí do vody. "Překvapivě" mohou jít DO Pákistánu na podporu marginalizovaných nemuslimů. Protipotratovou agendu tam dělají asi těžko. Kdyby ty finance měly jít opačným směrem, vážně myslíte, že budou muslimští sponzoři financovat jakési křesťanské spolky? To by byl vtip roku.

A ano, to, co je zabaleno do hloupého eufemismu "pro-choice" je progresivismus jak poleno.

Zajímavé je i to, že blb Waters šíří svoje antiizraelské (a i jiné) lživé bludy je OK, a komu se to nelíbí, je bolševik a nepřítel svobody projevu. Ale to, že někdo ve společenské debatě hlásá pro-life postoje z něj činí legitimní cíl buzerace téměř existenčního charakteru... Svoboda opět jen pro někoho?

F. Navrátil 27.6.2024 7:34

Ideologizace (nebo idiotizace) postupuje v oblasti výroby, energetiky, obchodu, kultury či sportu, takže bankovnictví není žádná výjimka. Západní společnost je blíže středověku nebo současnému islámu více, než si připouštíme. Zatím chybí autodafé nebo veřejné kamenování.

J. Basler 27.6.2024 4:48

I kdxž KB tvrdí, že kvůli její "zelené" orientaci od ní nikdo neodešel, tak já jsem to udělal!! Když moje osobní bankéřka řekla, že banka chce více podporovat "zelené" projekty, zděsil jsem se. Banky tu nejsou od toho, aby zkoumaly tohle. Mají, dle mého, na starosti zvyšování zisku svých akcionářů pomocí manipulace s penězi svých klientů. Nic víc, nic míň. Měl jsem u ní účet poměrně dlouho, dokonce jsem u ní dohromady asi 9 let pracoval... Když poslední osobní bankéř ani nevstal od stolu, když jsem ho přišel navštívit, vzalo to rychlý konec. A taky účet zadarmo už prý nebude, budou poplatky. A že jsem tam měl slušné peníze...

R. Langer 27.6.2024 7:20

Komerční banka a Česká spořitelna platí v ČR k tomu nejhoršímu v bankovním sektoru. Přesto májí stále dostatek klientů, většinou právě ještě z dávných dob.

R. Máslo 27.6.2024 1:20

Jak je to vlastně se založením účtu někde v Čínské či Japonské bance, na Seychelách atd...? To by snad neměl být problém.

M. Šejna 27.6.2024 7:52

Je to jednoduché. Jen nevím, jak byste tam chtěl posílat peníze v hotovosti. Bezhotovostní platby ano, hotovostní nikoli

P. Dvořák 27.6.2024 7:59

V Číně také zrušili poštu? :-)

M. Šejna 27.6.2024 9:30

Předpokládám, že ty peníze do čínské banky byste posílal z České pošty.

P. Dvořák 27.6.2024 11:43

Slyšel jsem , že ještě někde nějaké pobočky jsou.

R. Máslo 27.6.2024 11:45

Tak jako, když člověk pracuje, tak mu zamněstnavetel posílá peníze na účet, když podniká tak mu zákazníci taky platí na účet...

M. Grundmann 27.6.2024 12:21

Vůbec to jednoduché není. Celý svět má strach ze sankcí USA. A USA si nepřejí, aby banky otevíraly účty zahraničním klientům. Protože se všechny banky celého světa bojí USA jako čert kříže, této vůli USA se podřídily. I když se dnes hnutí BRICS této svévoli snaží bránit.

M. Grundmann 27.6.2024 12:34

Bylo to lehké před 20 lety. Pokud víte, jak snadno otevírat účty u bank v zahraničí, můžete snadno zbohatnout. Dnes je otevření účtu kdekoliv v zahraničí nesmírně obtížný úkol. Ve většině zemí světa je dokonce velmi obtížné otevřít účet i pro společnost, která má v dané zemi místo. Pokud si chcete otevřít bankovní účet pro francouzskou firmu ve francouzské bance, položí Vám okamžitě následující otázku : "Proč nechcete raději otevřít účet u jiné banky ?" A nejhorší odpověď je "Protože mi žádná banka účet otevřít nechce". Ve Francii existuje speciální nařízení, že každá firma může požádat Banque de France, aby nějaké francouzské bance nařídila, že musí otevřít společnosti bankovní účet, pokud si otevření nedokáže zařídit sama.

M. Grundmann 27.6.2024 12:28

Mimochodem, české banky mezi sebou uzavřely tajnou dohodu, že nebudou otevírat účty cizincům, kteří nemají dostatečnou vazbu na Českou republiku. Cizinci z EU kvůli této dohodě nemohli v rozporu s pravidly EU zakládat v ČR firmy, protože této české firmě žádná česká banka nechtěla otevřít účet. Po zrušení povinnosti mít složený kapitál na účtu u české banky při zakládání se tento problém vyřešil. Česká firma, které české banky nechtějí otevřít účet, může existovat i bez tohoto účtu.

Ale zase se musím zastat českých bank. Nedělají to z rozmaru, ale ze strachu ze západních sankcí. Bojí se USA stejně jako Putin, možná i více. Stačí jedno slovo ve Washingtonu a jakákoliv česká banka jde do bankrotu.