9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

COVID-19: Odborníci se předvedli

Epidemie nemoci covid-19, zdá se, potvrzuje všeobecnou nedůvěryhodnost a neschopnost politiků, kterýžto obraz je dlouhodobě šířen ve veřejném prostoru. Na jejich selhávání proto není pro běžného občana nic překvapivého.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 23.4.2021 9:36

Asi jste nikdy neviděl "japonsko - čínského" turistu. Nepomlouvám je. Já pán, ty pán. A nešikmí se mi očička.

Mám takový typ známých - vždycky vyjedou někam na dovolenou, přijedou, fotek stohy a hned by zaváděli móresy, kterými tam za týden (v hotelu a autobuse) nasákli. Ekluje se jim i cmunda. Docela trapárna, slyšet to jejich kakání na vlastní hlavu .....

Měl jsem dojem, že Vás to napadlo s těma rouškama.

Děkuji za ocenění minulé mojí práce.

Noste roušky tři, a na okolní se vykašlete. Třeba máme přihlouplý dojem, že se má dýchat načisto a zhluboka. Ale netroufám si Vám radit, můj lékař se nejmenuje Chocholoušek.

M. Moravcová 23.4.2021 10:18

Přesně. R^

R. Langer 23.4.2021 12:54

Bingo! R^ ;-D

L. Novák 23.4.2021 14:00

Šašek Hašek už zase chlastá... ;-D

J. Fráňa 23.4.2021 9:45

PŘESNĚ, roušky nosí nemocní ne zdraví. Tak proč to děláme opačně?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Proč ohrožená skupina lidí nenosí respirátor FFP3 do očkování a ostatní nic? Záhada.;-D;-D;-D

J. Svoboda 23.4.2021 10:16

Protože se to Burešovi kapku rozjelo a máme tady komunitní šíření. Takže vykřičníky a smajlíky vypovídají hodně o vaší neznalosti.

Pěkný den.

J. Vintr 23.4.2021 10:29

To že asiati nosí roušky, ještě nic neodkazuje. Dřív třeba lidé při bouřce zapalovali svíčky a nikdo nedokázal, že to nefunguje....

J. Svoboda 23.4.2021 10:56

Super, tak vy nevíte, jak by rouška mohla bránit kapénkové nákaze. Proč roušky teda nosí operatéři na sálech? Protože je to blbost, mezinárodní spiknutí a někdo se na tom pakuje? ;-D;-D;-D

Pěkný den, trole začátečníku.

J. Vintr 23.4.2021 12:32

Operatéři na sálech nosí roušky teoreticky proto, aby při mluvení neprskali do otevřené rány, kterou mají před sebou. Ale pochybuji, že by někdo zkoumal, jestli je to opravdu nutné. On ten doktor se skalpelem v ruce a rouškou na obličeji vypadá přece jen víc profesionálně.

M. Moravcová 23.4.2021 10:15

R^R^R^

J. Jirka 23.4.2021 11:34

> Kdo se nechá očkovat v červenci??? A proti čemu??? <

Chybně položená otázka, máte se ptát nikoli "Proti čemu?", ale "Proč?".

A na to dostanete klasické nic neříkající odpovědi ve škále od "Přece abych neumřel" po "Nechcí vraždit seniory."

Ovšem ve skutečnosti se všichni nechávají očkovat jen protože, "... jim řekli, že to mají udělat..." a "... očkují se všichni."

Roky předtím si zas všichni kupovali nejnovější model smartphonu Apple, protože "... ostatní už ho taky maj...".

J. Nevrkla 23.4.2021 7:55

Naprostý souhlas, fakta hovoří jasně. Navíc ty naše neodborníky viním z toho, že jediné, co dobře dokáží, je rychle vymýt hlavy naivním politikům.

Š. Hašek 23.4.2021 8:12

Pominu "úplně všechno"!

Zaměřím se jen na to, že jednotliví "odborníci" se neshodli ani na hodině vylétání viru večer. Vzájemně se titulovali jako hlupáci, co nic nevyštudovali! Politici chtěli defenestrace jiných politiků, nejlépe týdně. Nakonec ten dortík novináři polili nějakou přednáškou od herečky, které bylo "fakt hustě blbě" a myslela, že to zajímá celé OSN.

Takže to je špektákl pro vyjunkance. A kšeft pro šíbry. Tento názor podporují čtyři lékaři, na které je spoleh a jejich názor/znalosti se nikterak neliší od učebnic. Buď jsou kamarádi dva si platím skrze státní zdravotní daň.

Jaký politický/"odborný" názor bude na Dušičky, až se zas začne pokašlávat? Že přišel mor? A přestanou jezdit i tramvaje?

J. Lukavsky 23.4.2021 7:53

"odborníků, kterým naši politici vládu nad zemí v éře covidu-19 fakticky předali." Tak to mi nějak uniklo. Já spíš věřil, že to byl náš top manager co měnil ministry zdravotnictví jako fusekle. No ale proč tedy nesvěřil management covidu osvědčenému Dědu Vševědu z IVK? Mohli jsme být už dávno za vodou! To srovnání se zeměmi kde se tomu nechal volný průběh má jednu chybičku - taková žádná není. Srovnávat je možno podobné země kde někde to bylo volnější a někde utaženější např. Švédsko-Norsko. Ale i ve Švédsku šlapali na brzdu, i když pozdě a momentálně nás předstihli v počtu mrtvých. Problém asi bude v tom, že ta mrška coviďácká je tak trochu živá a mění se (mutuje) a my můžeme akorát reagovat. Plánovat to dopředu dokáže jen a jen IVK. J.L. end

J. Nevrkla 23.4.2021 8:00

Máme nejdelší omezení, nejdéle nosíme roušky a respirátory, nejdéle zavřené školy. Přesto máme na světě nejvíce mrtvých, po Gibraltaru a New Jersey, a ty jsou horší jen o sotva 5%. Jak může někdo tvrdit, že bez omezeni bychom měli mrtvých dvakrát více? Jenom demagogicky hlupák.

J. Moravec 23.4.2021 8:11

Zrovna tak jako Vy pane Nevrklo, že by jich nebylo více. Pozor na tu demagogii.

J. Nevrkla 23.4.2021 8:13

Čísla a statistiky nejsou demagogie. Nebo po novu už ano?

R. Langer 23.4.2021 8:12

Ty "počty mrtvých" jsou úplný nesmysl, stejně jako počty nakažených. Co se v těch číslech skutečně skrývá, a na co kdo doopravdy umřel, nikdo nikdy doopravdy nezjistí, jsou to naprosto nesmyslná čísla.

J. Nevrkla 23.4.2021 8:18

Chápu, že úmrtí s covidem a na covid jsou různé věci. Ale předpokládám, že čísla dodávaná do světové statistiky z jednotlivých zemí jsou srovnatelná. Nemyslím si, že nám země své údaje tají a jsou na tom ve skutečnosti hůře než my.

Š. Hašek 23.4.2021 8:26

Kdybych kdykoliv ve svojí profesi přišel s "daty o úmrtích", která byla vycucána z prstu, jako se to cucá od minulého března - dostal bych padáka.

Dělal jsem něco, kde šlo fakt o kejhák. Můj i jiných.

Je zřejmé, že podplaceným lékařským propagandistům a politikům o kejhák nejde. Kdyby jim to nebylo blbé, tak by i řekli, že se dekl má měnit po hodině, vyhodit. Aby se točila kola a čerpalo se. Zadarmo, že?

J. Nevrkla 23.4.2021 8:29

Taky si myslím, že už si v těch tragických číslech masochisticky libujeme. Nicméně nic mě neopravňuje v názoru, že jsou na tom v počtu mrtvých jiné státy hůře než my, kromě těch dvou zmiňovaných.

Š. Hašek 23.4.2021 8:33

To jo. Takhle jo.

Ti dementi v televizi již srovnávali Sicílii, Rio de Janeiro, Indii, ........ s Hodonínem.

R. Langer 23.4.2021 8:57

Ne, já si myslím, že u nás jsou tam prostě započítávány případy, které jinde nezapočítávají. A jsem si téměř naprosto jistý, že ta slavná "úmrtnost" je proto úplně všude statisticky naprosto stejná, a co se tvrdí o těch "mrtvých navíc" jsou naprosté nesmysly. ;-€

Š. Hašek 23.4.2021 9:02

Nepoznal jsem v životě snad větší kabaret z čísly, než ten "s mrtvými". A drze tam ještě dávali předložku -s- !

To i "čísla o našich družstevnících", za Husáka, byla přesnější!

J. Nevrkla 23.4.2021 9:03

Mohu připustit, že je to možné. Jenom by to potvrzovalo můj názor, že ty restrikce a příkazy jsou k ničemu, každému se vir dříve či později na sliznici dostane a pak už je to jenom na souboji mezi nimi. Mám už ale optimistický názor, že už to u většiny lidí proběhlo a válka se chýlí ke konci i bez vakcinace. Už je to více o válce s hloupými politiky a rádoby důležitými pseudoexperty.

P. Kavan 23.4.2021 7:51

Nedokážu pochopit jak si někdo může myslet, že kdyby se opatření uvolnila, tak by nakažených bylo méně a nemusel by být lockdown. Připadá mi to naprosto absurdní. Ještě bych dokázal pochopit že by situace nebyla horší, takže jsme si omezili ekonomiku zbytečně. Sice si to nemyslím, ale dokážu tu úvahu pochopit. Ale ta představa, že když se lidi budou moct volně setkávat, tak se kapénková nákaza rozšíří méně ... ne, to prostě chápat nedokážu.

J. Fráňa 23.4.2021 8:15

A že zmizela chřipka, též kapánková nákaza, protože prý dodržujeme nařízení, to chápete. Je to fakt, tvrdí to SZÚ, ministr, odborníci i laici. Covid se nezastavil, protože nedodržujeme nařízení. To chápete také. Je to fakt, tvrdí to SZÚ, ministr, odborníci i laici. Já zase nechápu jak chce lidstvo žít bez setkávání lidí. Očkování, jak nám již odborníci řekli, šíření viru nezabrání. Jednak očkovaný virus může přenášet, může onemocnět a nemusí být vůbec chráněn před budoucími novými mutacemi. Vrcholem je, že očkovaný dostane pas a bude mít výhody. To mi hlava vůbec nebere. Naštěstí to vyřeší příroda, lidé se promořili a čísla klesají. Akorát Kubek a spol. budou ještě chvíli žvatlat v televizi.

Š. Hašek 23.4.2021 8:31

Který dement říká, že zmizela chřipka???????

Chřipka běží! Jako vždycky! Jen se jí povedlo nakonfigurovat se do silné podoby! Chřipek bylo a bude milion!

Mein lieber Gott! I ti gauneři z chemiček se nikdá netajili tím, že to vaří proti typu chřipky!!! Předháněli se, kdo už o nich ví nejvíc a zmákne polívku za měsíc! Jen teďkonc se vo tom moc nemluví, je třeba dát slovo mudroprdům, herečkám a televizákům. A politikům-záchranářům!

R. Langer 23.4.2021 8:16

Protože je to normální nemoc, jako KAŽDÁ JINÁ, KUVA! To není žádná pandemie, při které mrtví padají na ulicích. Je to chřipka!

Ale jestli chcete, tak si klidně dejte doživotní lockdown, nikdo vám v tom nebrání, ALE NEOTRAVUJTE S TÍM NORMÁLNÍ ZDRAVÉ LIDI, PIOSEROUTKO. Už vás mám plné zuby, a podle všeho s tím nejsem sám. ;-€

Š. Hašek 23.4.2021 8:39

Je to chřipka.

Chřipka má nekonečno variant, základ stejný, učil jsem se to ve škole, přiznali to i experti na chemizaci. Už druhý den to zařadili mezi staré známé škatulky.

Pak už jen se jednalo o to, to patřičně nafouknout. Mám dojem, že asi bratr vod Pfizera má truhlárnu a rakve nedají moc práce. Zvláště, když je hradí státní pokladna.

Prej v Indii jsou na tom nějak blbě! A přitom tam mají hygošku jak v Salzburku na zámku! Takové kloktání z Gangy!