Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
COVID-19: Odborníci se předvedli
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D. Stirsky 23.4.2021 8:14I pálenka se kupodivu může zkazit. Byl jsem kdysi přítomen na inventuře ve skladu alkoholu a také mně překvapilo, kolik zkaženého zboží se muselo odepsat. |
J. Fráňa 23.4.2021 8:4231 let vyrábím tvrdý alkohol a jen vás tak naťuknu. Proč myslíte, že na tvrdém alkoholu není uvedena doba expirace? Koukněte třeba na naší Becherovku a to je prosím bylinný likér, nikoli destilát. U Becherovky dochází časem k mírné změně chuti i barvy vlivem rozkladu přírodních silic. Destiláty tento problém nemají. Kvašení probíhá u běžných kvasinek do 14% alkoholu, pak kvasinky hynou. Zkažení, myšleno překvašení, je možné pouze u alkoholů do této hranice. Destilát se může, tzv. zkazit, jedině špatným uzavřením obalu(vyprchá alkohol), vniknutím cizí látky do destilátu, špatným obalem, třeba PVC lahev atd. Destilát nelze "zkazit" ani špatným skladováním. Jestli necháte whisku v lednici, na kuchyňské lince nebo ve špajzu je úplně jedno. Zkazíte jí pouze přidáním Coca Coly. |
J. Fráňa 23.4.2021 9:06Ještě jedna věc. Sudy od destilátů používají například vinaři, aby dodali vínu určitou příchuť. Opačně destilerky zase kupují sudy od vinařů z toho samého důvodu. Proto se tyto sudy nečistí vypařováním. Po planetě putují miliony sudů od alkoholu sem tam a je to obrovský obchod. Navštívil jsem destilerky v Irsku a Skotsku. Počty sudů třeba v Jamesonu, Chivas Brothers, nebo Ballantines jsou neuvěřitelné. |
R. Langer 23.4.2021 9:17Jo, a jaké potom měli zaměstnanci na konci směny tašky? |
L. Hančar 23.4.2021 7:32Ale Boubílková prý souhlasí! |
J. Lukavsky 23.4.2021 9:12"Jakýsi vinopalník měl zkaženou pálenku" Já u toho nebyl, ale zkusím si to potvrdit v knize. Byl to výrobce octa, což je kvasný proces a dělají ho bakterie. Takže vydrhnutí sudů by pomohlo, pokud se tam namnožily třebas nějaké plísně. J.L. end |
R. Langer 23.4.2021 9:21Ale to se mu nezkazila pálenka v sudu, to se mu samozřejmě zkazila výchozí surovina, která pochopitelně může shnít, zoctovatět, zplesnivět a podobně. Se zkažením pálenky to ovšem nemá nic společného. |
J. Fráňa 23.4.2021 9:36Já žil v domnění, že vinopalník vyrábí Brandy, nebo Koňak, ocet se nepálí. Navíc alkohol ničí jak bakterie tak plísně, nebo třeba vir Covidu. Alkohol je prostě borec. |
K. Šubrt 23.4.2021 4:29Skuteční odborníci jsou jen Ti co pracují pro univerzálního odborníka všech odorníků dnes ředitele světoznámého IVK.
|
L. Novák 23.4.2021 1:16Souhlasím, že politici v Česku nejsou důvěryhodní. Ani Jiří Weigl z IVK.... Demagogické žvásty. Nic víc. Jako obvykle. |
J. Hovorka 23.4.2021 3:40Co muze vylest z toboganu IVK a hlavne z Klausovejch poskoku Rady porady IVK |
J. Fráňa 23.4.2021 6:37Takže se to odborníkům povedlo? To, že jsme nejhorší na světě je demagogický žvást? Dobře vymatláno. |
L. Novák 23.4.2021 19:49No, nejhorší jsme i díky pitomcům, jakým je autor článku, a vám, kteří mu ty nesmysly žerete... |
L. Hančar 23.4.2021 7:33Pavlovský reflex v praxi: Klaus! ......vrrrrrrrrrhafhaf! |