27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
hradečák 8.7.2009 7:39

Re: No, a co nám autorka poradí?

Já bych to viděl jednoznačně. Majitelé domů jsou chudáci žijící z ruky do huby a bylo by potřeba na ně vyhlásit národní sbírku. I já bydlel v soukromém domě, kde se mi během 14 let zvedlo nájemné o 700% a co má pak chudák majitel domu dělat, když za celou dobu do oprav domu neinvestoval ani korunu??? Navíc si po čase zahrnul do "obytných prostor" i sklep, který se honosil 10 cm tlustou plísní na zdech, kde během týdne shnila i plastová lahev!

Novák 8.7.2009 7:32

No, a co nám autorka poradí?

Obce již téměř žádné byty ve vlastnictví nemají, na výstavbu sociálních bytů peníze nejsou. Vyženeme všechny důchodce na ulici a tam je necháme umřít? Rovněž tak starší lidi a lidi s nízkými příjmy, co nemají to štěstí a nebydlí ve vlastním, nebo nedosáhnou na hypotéku? Když měsíční příjem prodavačky nebo důchod ani to tzv. tržní nájemné (mnohde lichvářské) nepokrývá? On pan Axamit chtěl totiž tady v Praze zřídit byt kvůli svému zisku i ze sklepa v domě a nájem v něm po těch studentech měl být cca 10000.- Kč. Neprošlo mu to jen kvůli hygieně a stavebnímu úřadu. Ten pán je totiž hlavně hrabivý protivný dědek.

honzak 8.7.2009 6:39

už za první

republiky se bytová situace řešila mimo jiné podporu družstevní výstavby (a příslušnými půjčkami).  To dneska ani náhodou není, náhrada hypotékami není adekvátní (banky si nechají nezanedbatelnou sumičku). Byt, postavený developerskými organizacemi (krásný název!) si může dovolit jen někdo. Trh s byty je v plenkách, rozdíly v cenách zatím neodpovídají rozdílu v kvalitě a bonitě lokality.

A křeček stále cení hlodáky, pazdrát!

Rudý Říjen 8.7.2009 4:25

Re: Parazitismus je programem KSČ(M) + ČSSD. Od nich zlepšení nečekejte.

Křeček, jak příznačné jméno pro tohoto potentáta!;-D

Rudý Říjen 8.7.2009 4:23

Re: Autorka upadla na hlavu

soudruhu, nebreč. Musíš se hóóóódně uskromnit a na byt si také našetříš! To víš, kdyý všechno prožereš, prochlastáš a prohulíš, na byt ani na činži ti nezbývá;-D

Rudý Říjen 8.7.2009 4:20

Ať žijí křečci

a ostatní příživnická pakáž!:-(

slava 8.7.2009 3:35

Autorka upadla na hlavu

a to poměrně z velké výšky. Obce rozprodaly za babku bytový fond, takže sociální byty prostě nejsou. Že si někteří vyvolení býdlící v obecních bytech koupili byty za hubičku je patrně zcela v pořádku. Podporovat vlastnicmké bydlení soft hypotékami? Tím přece začala finanční krize, což autorce patrně uniklo. Stejně tak jako to, že bez nějaké podoby regulace, která je v Evropě naprosto běžná, přijde stát záhy na buben. Škoda že se tím dosud nikdo vlastně pořádně nezabývá. Všichni jen strkají hlavu do písku. Aněkteří, jako autorka tohoto článku, si k tomu ještě zavážou oči.

exulant 8.7.2009 1:33

privatizace bytoveho fondu

Neni to take tim, ze statni a obecni byty postavene pred rokem 1948 byly ukradene svym puvodnim majitelum? Ona ta privatizace ze znacne casti vracela byty tem co to puvodne vlastnili, at uz ve forme pred- a povalecnych druzstev anebo soukromych domu. Mi rodice privatizovali druzstevni byt ktery jim pred rokem 50 patril a plati ho ted uz se sestrou po treti.

Ladislav N 8.7.2009 0:39

Parazitismus je programem KSČ(M) + ČSSD. Od nich zlepšení nečekejte.

Jak by k tomu přišel takový soudruh JUDr. Křeček, "expert na bytovou politiku ČSSD", kdyby jako občan s několikamilionovým ročním příjmem  musel platit tržní nájemné?:-/