26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jura Jurax 8.7.2009 10:52

Re: No, a co nám autorka poradí?

Shnila i plastová lahev? Vy jste nějakým způsobem padl na plíseň, co do týdně sežere petflašku? Probůh, nemeškejte a padejte si to patentovat - něco, co do týdně sežere odpadové plasty má cenu zlata, najmě je-li to grátis!

Jura Jurax 8.7.2009 10:48

Re: vy prasive modre bolsevicke hurwy :-)

Podnikej, tich@dohodo, spekuluj, zbohatni! Ale nezáviď, závist je hřích, uprskaný blbečku (Y)

Lion 8.7.2009 10:47

Re: vy prasive modre bolsevicke hurwy :-)

úděl ... ;-)

Lion 8.7.2009 10:46

Re: Vida

Jako odkladiště zasloužilých komunistických soudců (Rychetský), jako nástroj na neustálé zdržování průchodu práva (ale v tom jsou stejně významné soudy všech stupňů), ale především jako zrcadlo naší "demokracie". Právní systé, který obyčejného občana nutí dodržovat pravidla, kterými se soudci - nadlidé řídit nemusí. Je tristní, pokud soudci sami diskreditují systém, nad jehož dodržováním by měli sami bdít.

Jura Jurax 8.7.2009 10:46

Re: Vida

Sorry - systém nějak zablbnul, napřed nezobrazoval nic a teď je tu najednou moje moudro dvakrát ;-)

Jura Jurax 8.7.2009 10:45

Re: No, a co nám autorka poradí?

R^R^R^

Lion 8.7.2009 10:42

Re: vy prasive modre bolsevicke hurwy :-)

Tedy žít s takovou mírou nenávisti a pocitem ukřivdění, to je opravdu těžký úěl. Je mi Vás líto ...

Jura Jurax 8.7.2009 10:41

Vida

Systém sociálních dávek nepočítal s tak prudkým a tak diferencovaným růstem, jaký by v případě nečinnosti zákonodárců nastal. Do určité míry může novela také snížit dopad hospodářské krize na naše občany,“ konstatoval Vondruška.

On to doytyčný tak nezamýšlel, ale hezky to odkopal. Systém sociálních dávek holt budou i nadále suplovat ze svého majitelé nájimních bytů - ať obce, či firmy nebo jednotlivci. Tož tak ;-€

A líbí se mi Ústavní soud ve svých rozsudcích apeloval na obecné soudy, ty ale nález ÚS neberou zatím v potaz. Tak jsme právní stát a na co ten ÚS máme? 8-o

Jura Jurax 8.7.2009 10:27

Prokecl se

Systém sociálních dávek nepočítal s tak prudkým a tak diferencovaným růstem, jaký by v případě nečinnosti zákonodárců nastal. Do určité míry může novela také snížit dopad hospodářské krize na naše občany,“ konstatoval Vondruška.

On to doytyčný tak nezamýšlel, ale hezky to odkopal. Systém sociálních dávek holt budou i nadále suplovat ze svého majitelé nájemních bytů - ať obce, či firmy nebo jednotlivci. Tož tak ;-€;-O(Y)

A líbí se mi Ústavní soud ve svých rozsudcích apeloval na obecné soudy, ty ale nález ÚS neberou zatím v potaz. Tak jsme právní stát a na co ten ÚS máme? 8-o;-)

vládík 8.7.2009 10:05

Re: co je to regulovaný nájem?

Která cena je tržní? Samozřejmě ta, za kterou se obchod (v tomto případě pronájem) realizuje.  Tyto ceny jsou známy finančním úřadům - a průměr je průměrné tržní nájemné. To nevíte?

j 8.7.2009 10:02

Re: vy prasive modre bolsevicke hurwy :-)

:-Dty máš v hlavě guláš

vládík 8.7.2009 10:02

Re: vy prasive modre bolsevicke hurwy :-)

Pročpak jste nespekuloval?  Jinak - postatnou část nájemních bytů vlastní potomci původních majitelů, kterým vyly výnosy z jejich majetku téměř půl století odpírány.

Doporučuji: staňte se modrou bolševickou svoločí - uvidíte, jaké je to blaho podnikat.

cicero.jan 8.7.2009 9:23

Je veselé

že největší bojovník za regulované nájemné, pan advokát Křeček obývá pětipokojový byt v nejlukrativnějším centru Prahy, kde má i svoji kancelář,  za směšné regulované nájemné.

Haui1 8.7.2009 9:09

Re: No, a co nám autorka poradí?

700% je sice pěkný nárůst, ale chybí mi tady konkrétní částka. Pokud bylo původní nájemné 200 Kč ....

Dodo 8.7.2009 9:07

Re: Parazitismus je programem KSČ(M) + ČSSD. Od nich zlepšení nečekejte.

Ale jedno se mu musí přiznat. ŽE MÁ TEDY SILNÝ ŽALUDEK, CO?

Dodo 8.7.2009 8:56

nespravedlnost

Ano, současný stav je nespravedlivý ke všem lidem, co bydlí tržně, za své a navíc i tito lidé ponesou náklady, až stát prohraje spor vlastníků ve Štrasburku.

s.Křeček se tak může smát spolu s ostatními v regulovaných nájmech, protože jich se to osobně nedotkne. Měli by to však uhradit oni spolu s politiky, co takový stav udržují plných dvacet let!! Protože krást se nemá, že?

lucinapes 8.7.2009 8:55

Re: Parazitismus je programem KSČ(M) + ČSSD. Od nich zlepšení nečekejte.

I tak si nakřečkoval už dost.

lucinapes 8.7.2009 8:52

Re: No, a co nám autorka poradí?

Obce se snaží bytů zbavit, např. Praha 7 už zprivatizovala valnou většinu svých bytů za velmi přiměřené ceny (poslední vlna je za 16 tis za metr) těm, co v nich bydlí.

lucinapes 8.7.2009 8:49

Re: I pro Vás, hradečáku, mám radu, jak na to snadno a rychle i ve vyšším věku.

Jistě Vám pomůže rád, jeho rodina má velmi prosperující realitní kancelář, která se zabývá pronájmem bytů s neregulovaným  nájemným - podle angažovanosti pana JUDr mám za to, že nižším, než regulované.

tich@dohoda 8.7.2009 8:48

vy prasive modre bolsevicke hurwy :-)

je dojemne cist demagogicke lzi modrych bolseviku, z nichz drtiva vetsina bydli v domech/bytech ktere si poridili za netrzni cenu. Kuprikladu v pohranici, tam se v 70'ych letech provadela masova akce s dotacemi/nevratne pujcky, bezurocne pujcky/pujicky z FKSP. Zamestnanci co ziskali byty z tzv. stabilizacni vystavby/dotovane. Na to si dnes zadna z tech modrych bolsanskych hurew "nevzpomene", nechteji doplacet na "socky" . Drtivou vetsinu z tech 700 tisic regulovanych bytu tvori byty v majetku obci, malou cast byty, co koupili spekulanti za 10-25% trzni ceny , dnes ovsem chteji trzna najemne, modra bolsevicka svoloc. Kdo postavil najemni domy za trzni ceny, ten je davno za trzni cenu pronajima. Typicke uvazovani modrych bolsnaskych hurew, zridim si stavebni firmu, v zime poslu zamestnance na par mesicu na dovolenou/nemocenskou = hodim je na krk statu a pritom rvu, jak socani stedre zivi nemakacenky. Ja socany nemusim, ovsem ta modra svoloc, to jsou jeste vetsi sfine nez rudosi, no minimalne stejne. Cest :-)

j 8.7.2009 8:45

Re: co je to regulovaný nájem?

Děláte ze sebe hloupého?

čtenář zdrojů 8.7.2009 8:36

co je to regulovaný nájem?

Abych řekl pravdu, tak přestávám chápat pojem "regulovaný nájem". Pokud se například v Praze dereguluje plošně (loni okolo 30% v celé Praze), pak nechápu, proč se vůbec takto blbě dereguluje. Jak se může deregulovat nájem v centru Prahy stejným procentem, jako na sídlišti? Moji rodiče platí v centru Vršovic za 100 metrový byt 3+1 stejný nájem, jako moji známí v klasickém panelovém bytě na sídlišti na okraji Prahy. A to jen proto, že na sídlišti byly nájmy před začátkem deregulace stejné jako v centru Vršovic. Od té doby se ročně dereguluje o procenta všude stejně a nepřihlíží se vůbec ke kvalitě bytu a k "dobré adrese".

Stejně tak nelze stanovit pojem "tržní nájemné". Znám případ velkého rodinného domu na okraji Prahy, který byl loni před krizí nabízen za 45 tisíc měsíčně. Dnes se tam dá bydlet za 30 tisíc měsíčně. Která cena je tedy ta správná tržní a ke které z těchto cen se bude deregulovat?

ekonom 8.7.2009 8:26

Re: I pro Vás, hradečáku, mám radu, jak na to snadno a rychle i ve vyšším věku.

V Praze va Vinohradech bydlí v levném obecním regulovaném bytě jakýsi (neznáte ho někdo ??;-D;-D)  JUDr. Stanislav Křeček.  Ten člověk je prý (četl jsem to někde v novinách) nejen prosperující advokát ale dokonce  prý i poslanec, který se neustále zašťiťuje sociálním cítěním - zvláště vůči důchodcům. Tak se určitě obraťte na něho. Zajisté (vůbec o tom nepochybuji) Vám ten levný regulovaný byt  pro sociálně potřebné občany rád přenechá. Jako poslanec a advokát zároveň má dohromady měsíčně tak nanejvýš 300.000 korun čistá ruka. S tím se může klidně přestěhovat třeba i do Pařížské ulice a bude tam dělat honoraci....! ;-P

Lion 8.7.2009 8:22

Re: No, a co nám autorka poradí?

Ono za těch dvacet let regulace již spousta regulovaných důchodců zemřela a na druhé straně spousta lidí v produktivním věku, bydlících za tržní nájemné, se důchodci stala. Dále oproti neprivilegovaným měli dekretovaní jedinečnou šanci našetřit si z peněz domácího dost velkou sumičku peněz. Tady nejde o to spustit nějaké násilné vystěhovávání důchodců na ulici, jak se nám snažíte trapně podsouvat, ale o snahu napravit současný pokřivený systém. Osobně nevidím nic špatného na tom uvolnit regulované nájemné na místně obvyklé nájemné a donutit Křečka a jemu podobné platit obvyklou (tržní, ekonomicky opodstatněnou) cenu. Vždyť lidí s průměrnými a nadprůměrnými příjmy je v tržních bytech většina (uvádí se dvě třetiny). Naopak, díky zvýšeným výnosům z obecních bytů by bylo možné začít dělat opravdovou sociální politiku v oblasti nájemního bydlení PRO VŠECHNY POTŘEBNÉ. Jenže to se okamžitě ozvou pražští prominenti, kteří by ztratili svoje prebendy a díky jejich počtu strčí všechny politické strany hlavu do písku. Jak dlouho chcete ještě čekat ? Dalších dvacet let ? A jak chcete řešit problémy mladých rodin a důchodců mimo dekretované byty, když "zdroje nejsou" ? To je mají donekonečna subvencovat vlastníci a případný postih u ESLP pak my všichni ze svých daní ?

Náčelník Skvrnitý ocas 8.7.2009 8:17

Na trhu chybí malé a levné byty

Na trhu chybí malé a levné byty proto, že existuje regulované nájemné a není po nich poptávka.

Enigma 8.7.2009 8:09

Re: No, a co nám autorka poradí?

Zn. Novák. Váš příspěvek je typická levicová demagogie. Víte můj děda žil na Valašsku. Byli tři bratři a najednou byla rodná dřevěnice malá. Byl nucen zařídit si vlastní domov. Odešel na Moravu,  zařídil si malé hospodářství a postavil si domek. Netuším, jak to dokázal. Tehdy státní půjčky nebyly. Ani regulované nájemné. Tak vznikaly vesnice. Dnes upadají a vylidňují se. Do dnešních problémů jsme se dostali vinou komunistické sociální pasti. Hesla" byty všem" zní krásně. Přidáme-li nájem za hubičku, zní to ještě líp. Dnes platíme účet za tuto líbivou politiku, kdy spousta lidí si žila bezstarostně, bez osobní aktivity. Na rozdíl od zvířat a ptáčků, jejichž hlavním posláním je zařídit si vlastní hnízdo. Ne pane Novák, nevyženeme ty ubohé důchodce na ulici a nenecháme je zemřít. Vždyť to je také  ta generace papalášů, STBáků, vychcánků a podobného povlu. Já jsem také důchodce. V nájemním bytě jsem žil snad 5 let. Následovalo družtvo svépomoci a tři roky dřiny. V 57 letech jsem si postavil vlastní dům. V něm dožiju. Křečky nepotřebuji. Pane Novák to není o štěstí, to je o odříkání, píli, pocitu samostatnosti a plánování života.

j 8.7.2009 8:09

Re: Tak já vám poradím, vy hradecký chytrolíne !

a na co si stěžujete? Na vlastní nemáte a platit nájem také nechcete. Jak si to tedy představujete?

hradečák 8.7.2009 7:55

Re: Tak já vám poradím, vy hradecký chytrolíne !

No, máte vesměs pravdu. Nicméně bohužel nepatřím mezi tu část populace, která dosáhne na zdůrazňovaný a do nebes vynášený průměrný plat v ČR. Jsa věku předkremačního a i přes letitou praxi ve svém oboru (o jazykových znalostech nemluvě) mám pramalou šanci sehnat trochu slušně placené zaměstnání. Pročež i ty stovky inzerátů v Annonci nabízející byty k okamžitému nastěhování jdou v drtivé většině jaksi mimo mně. Nelze se totiž nastěhovat do bytu s přijatelným nájemným, když vám pak cesta do zaměstnání vyčerpá zbytek financí zbylých po zaplacení nájemného.

ekonom 8.7.2009 7:52

Re: Parazitismus je programem KSČ(M) + ČSSD. Od nich zlepšení nečekejte.

Křeček to má nahnuté i v ČSSD. Dali ho až na 18. místo celopražské kandidátky, které je v podstatě nevolitelné. Takže zřejmě doposlancoval. V jeho rodné straně patrně někomu došlo, že během příštího volebního odbobí bude s protiústavní regulací nájmů jeden velký průšvih a tak se Křečka takto po tichu zbavují. Už jej zřejmě nepotřebují, už se jim nehodí. ;-P

ekonom 8.7.2009 7:47

Tak já vám poradím, vy hradecký chytrolíne !

Pořád nechápu, proč se ti ubozí nájemníci od těch hrabivých majitelů jednoduše neodstěhují někam jinam ? Otevřte si  třeba Annonci. Bytů k okamžitému nastěhování jsou tam stovky. A na pana majitele se v klidu a z vysoka vykašlete. Prázdný barák mu nejdříve zaplaví bezdomovci, narkomani a squtteři a následně mu spadne na hlavu. Nebo je snad to jinak ?