29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Diskuse k článku

BILANCE: Cesta dlouhá 32 let

Po více než třiceti letech dosadili na Hrad osobu vyškolenou a vybranou nejprve sovětskou KGB, pak vybranou a prověřenou armádou a tajnými službami USA. Po 32 letech máme v čele státu opět prověřeného komunistu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 2.3.2023 22:36

No, on byl Havel hlavně snílek, takový utopicky socialistický. Naštěstí se nedostal ke skutečné moci, jsa rychle vyzdvižen na post prezidenta, jež u nás moc moci nemá, a ikonizozován. Jeho největší význam byl v mezinárodním věhlasu, jehož odlesk byl republice k dobrému.

J. Jurax 2.3.2023 22:37

Pardon - ikonizován ...

L. Netolická 2.3.2023 12:37

Jj, kdyby vyhrál STB Babiš, pan autor článku by byl radostí bez sebe. Volila jsem p. Nerudovou a poté Pavla s tím, že Babiše opravdu, ale opravdu ne.

H. Rybnická 2.3.2023 13:05

R^R^R^

J. Vlček 2.3.2023 14:20

To jste se sešly dvě. Obě dvě zde veskrze známé politické vědmy, nebo-li vrána k vráně přisedla. ;-D

Pane Vlku, dnes opět dobře napsáno. R^

J. Ptáček 2.3.2023 14:55

Být na Vašem místě bych se styděl. Ne proto, že mám náhodou stejný názor jako dvě diskutující dámy, ale právě protože to dámy jsou, urážky si nezaslouží ani v nejmenším. Kdyby je urážela nějaká zapšklá ženská, to bych snad pochopil...

J. Vlček 2.3.2023 16:44

Pane Ptáčku, ty dámy, jak říkáte, jsou ze stejného těsta, respektive ze stejně bubliny jako vy, což už jsem vám dal kolikrát najevo v reakcích na vaše příspěvky. Stud tady není namístě. :-)

H. Rybnická 2.3.2023 17:36

Děkuji a jsem si jista, že smím i za paní Netolickou.

J. Soukup 2.3.2023 12:35

"Když je někdo blbej a zaujatej, vydrží to klidně i déle, než 32 let " 🥴

R. Polášek 2.3.2023 12:17

Proboha, co furt blbnete s tím komunismem?!!! Tradiční rudý komunismus je mrtvý nebo maximálně v komatu. A u nás absolutně neškodný, živý a nebezpečná je pouze v Číně a snad v pár upadajících levicových diktaturách.

U nás je živý a velmi nebezpečný komunismus zelený bruselský. Proti tomu je třeba bojovat, protože má nyní podle toho, co za nařízení přichází z Brusele, bezprostřední potenciál nás zničit.

H. Lukešová 2.3.2023 12:33

Ano, neomarxismus je skutečnou hrozbou, se vším všady co s sebou přináší.

J. Majzlík 2.3.2023 14:03

R^

R. Langer 2.3.2023 12:11

R^ [>-] :-(

P. Kubáč 2.3.2023 11:41

Zrovna včera jsem u zpráv přemýšlel za jak dlouho současné režimy založené na "bruselské variantě liberální demokracie" padnou. A došel jsem k závěru že to ještě potrvá, protože mládež a cyniky z režimu těžící to stále ještě baví - v kontrastu s reálným socialismem, který v závěru nebavil mládež, komunisty, STBáky - nikoho.

R. Polášek 2.3.2023 13:03

Musí projít celý životní cyklus totality. Ta bruselská je teprve v počáteční fázi, kdy díky předchozí demokracii je zblázněno a zneužito vysoké procento těch ovlivnitějších obyvatel. Ti lidi musí z velké části prozřít, musí se z nadšení k tomuto režimu stát k němu lhostejní až nakonec musí chtít zrušení toho režimu. To je právě ono, co bylo poslední desetiletí socíku, už nikoho "nebavil". Dříve se dá totalita zrušit jen velmi hrubým násilím.

Například nacismus skončil předčasně takovým násilím, defakto velmi účinným vyvražděním mužské populace v aktivním věku , od cca chlapců kolem 15 let po cca starší lidi tak v 55 letech. A přesto byl na začátku května 1945 tehdy už Berlín dobyt, Hitler mrtev, pořád bylo plno fanatiků, kteří chtěli pořád bojovat za nacistickou totalitu. 15 letí Hitlerjugend, 55 letí Volkssturm i zbylí esesáci.

Podobné to je nyní v Rusku. Kdyby Ukrajinci zaútočili na Rusko, tak nyní Rusové povstanou a budou proti nim za Putina bojovat. Když nezaútočí a nechají Putinův režim po válce "povařit" ve vlastní šťávě, tak je to může za nějaké roky taky "přestat bavit" a sami Rusové mohou s putinovskou totalitou skoncovat.

J. Kindl 2.3.2023 10:54

Komunisté se u moci udrželi není díky straníkům komunistům, ale díky nestraníkům, kteří poslušně kolaborovali z režimem. Využívali všechny výhody, které jim komunismus poskytoval. Za to chodili poslušně na volby, poslušně volili kandidáty Národní fronty, chodili na 1. máje do průvodu zamávat soudruhům na tribuně, plnili plán na 110 procent, za to si mohli něco pokrást v zaměstnání, přispívali na ROH a jezdili za to na dovolenou od ROH, která byla za hubičku, psali udání na své spoluobčany. Dnes jsou to velcí komunistobijci.

D. Laurencikova 2.3.2023 11:06

Vetsina lidi byli "uzivatele socialismu", rikam ja. A jeho nositele. Tady nemate nepravdu. Dnes jsou to komunisto- a ruSSakobijci, doplnim jeste.

R. Toman 2.3.2023 11:29

No jo, a naši rodiče a prarodiče byli zase "uživateli nacismu" v době protektorátu. To jsou jenom kecy o kolektivní vině, kterými si ospravedlňují minulost ti co přímo kolaborovali s okupanty jak skopčáckými tak rusáckými za prachy a jiné prebendy, jako soudruh Pávek a jeho manželka vojanda, politručka.

R. Toman 2.3.2023 12:01

uživatelé

H. Lukešová 2.3.2023 12:12

A Vy přece právem říkáte, že od "Rusáků" a "skopčáků" (tj. nácků a komoušů) je nejlépe držet se co nejdále...

R. Toman 2.3.2023 12:27

Ano, také se o to celý život snažím. A proto mi připadá trpce úsměvné, když někdo srovnává lidi, kteří dostali kolekci od ROH s těmi co kolaborovali, byli členy KSČ a sloužili dobrovolně a za prachy jejím represivním složkám, potažmo SSSR jako Bureš a Pávek atd. Jak za vlády skopčáků tak komoušů většina lidí přímo nekolaborovala, akorát neměli odvahu se těm zločinným režimům postavit. A chtěli nějak přežít, a co nejméně se namočit. To byl i můj případ.

H. Lukešová 2.3.2023 12:31

Mí předci též chtěli nějak přežít, takže se režimu také nepostavili a ohnuli hřbet, i když komunisty neměli rádi, ale takových lidí bylo více..., kteří "brblali" doma, avšak na veřejnosti byli "zticha".

R. Polášek 2.3.2023 17:35

Moji rodiče válku zažili a od té doby až do konce jejich života pro ně byl Němec synonymum pro výraz smrtelný nepřítel. Ti rozhodně "uživateli nacismu" nebyli.

H. Lukešová 2.3.2023 12:16

Paní Laurenčíková, zeptám se Vás na jednu věc, protože je možné, že to mainstream překroutil. Na Novinkách uveřejnili "senzační zprávu", že Sahra Wagenknecht v talk show "Tvrdě ale solidně" řekla, že "znásilňování patří ke každé válce" a že se válečných zločinů dopouštějí obě strany. Ta slova o tom znásilňování vyvolaly samozřejmě rozhořčené reakce.

H. Lukešová 2.3.2023 12:32

-vyvolala-

H. Rybnická 2.3.2023 13:05

V mezidobí se do věci vložil i český velvyslanec. https://www.novinky.cz/clanek/domaci-kde-je-vase-ctnost-poucit-se-z-minulosti-cesky-velvyslanec-v-nemecku-varoval-pred-manifestem-za-mir-40424463

Debatu jsem sama sledovala a mohu jen upřímně litovat, že jste ji sama sledovat nemohla a udělat si opravdu svůj vlastní názor. Zvláště na osobnost paní Wagenknecht.

Paní Laurencikova reagovala na zaslaný odkaz jako vždycky. včetně obvyklých dehonestací.

D. Laurencikova 2.3.2023 13:34

«Verbrecherische Handlungen gibt es auf beiden Seiten, das ist in jedem Krieg so», sagte sie.

Darauf hätte die UN-Menschenrechtskommissarin «immer wieder hingewiesen». «Also, ich meine, dass es solche russischen Übergriffe gibt und dass das schauerlich ist und grässlich.» Aber dies sei doch gerade eben Teil des Krieges. «Kriege sind immer mit Kriegsverbrechen verbunden»...

Zlociny se deji na obou stranach, tak tomu ve valce je, rekla. Na to poukazala znovu a znovu UN-komisarka pro lidska prava. Ze se deji ze strany Rusu takove prehmaty, je hrozne, ale prave toto je soucasti valky. Valky jsou vzdycky spojeny se zlociny!

Tak to rekla Sahra Wagenknecht. Rekla de facto, ze v noci je tma a v lete zpravidla tepleji nez v zime, tedy neco, co je ocividne a prokazatelne. Za to se na ni vrhli vsichni vcetne moderatora jak harpyje. Oni asi prave proto, ze se deji zlociny, tuto valku nechteji ukoncit, ale stale ji prodluzuji a udrzuji. Prave posloucham debatu v parlamente. Vubec se mi te schizofrenii nechce verit!

H. Lukešová 2.3.2023 14:01

Ta rusko-ukrajinská je neštěstí... Ukrajinky v ČR se obávají, že bude málo (ukrajinských) mužů..., že většina dobrých Ukrajinců padne... a sami nebudou mít pro sebe ukrajinské ženichy. Ukrajina se může stát "zemí bez mužů" a Ukrajinky se budou rvát o přeživší ukrajinské muže.

https://www.denik.cz/z_domova/dobri-muzi-padnou-boji-se-ukrajinky.html

Ten šílený konflikt, krvavý masakr by měl skončit, nebo dojde k záhubě Ukrajinců jako lidu a národa. Vážně.

D. Laurencikova 2.3.2023 16:11

A proto si nasi "demokrati" tu valku hodlaji udrzovat co nejdyl, ten "Abnutzungskrieg" a dodavat Ukrajine vzdycky tolik zbrani, aby ruske invazi dokazala jakz takz vzdorovat....? Jestli chteji porazit Rusko, pak by museli jit do valky se vsim vsudy. Pak by museli dostat na kolena Kreml a toho nedosahnou temi par Leopardy! Bud - anebo! Nestaci vrhnou se na ty, kteri chteji klid zbrani, diplomacii, a jednani o miru. Na ty, kteri chteji zastavit to nesmyslne zabijeni, ne za rok, nebo za dva, nebo za tri, az bude Ukrajina vylidnena, ale HNED! To je cynismus pur!

H. Lukešová 2.3.2023 16:33

Já, co jsem si přečetla ten hrozný článek z Deníku.cz, že prakticky hrozí vymření ukrajinských mužů vlivem této strašlivé války, tak jsem také pro okamžité ukončení války, takový strašný osud Ukrajincům nepřeji, aby přišli o všechny své muže, to je přece strašné, i kdyby přece Ukrajina přišla o Donbas a Krym.

Ano, pro Ukrajinu to může být velké ponížení, ale lepší je pro Ukrajinu jako takovou ztratit část území než vymřít jako národ takový. Rusko je zkrátka silnější a tahá za delší konec provazu, jenže obávám se, že Ukrajinci budou bojovat do posledního svého muže, protože jsou některými politiky "hecováni". Zkrátka s Ruskem jednat je nutnost, Rusko jako takové nikdo neporazí, můžeme se stavět na hlavu, ale je to tak.