26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Hawk 14.6.2006 14:16

Re: To nejde zastavit!

Existují i trochu jiné pohledy. Globalizace má své meze

http://lidovky.zpravy.cz/globalizaci-zvoni-hrana-0wc-/ln_noviny.asp?c=A060603_000170_ln_noviny_sko&klic=213531&mes=060603_0

 

dph 14.6.2006 13:48

Re: Re: Takže.

nechci být šťoura,ale ve větě" materiály se vydávaly za materiály" se psávalo "Y",i když po volbách je možné vše, zvláště,když máme i druhého vítěze.

Optimista 14.6.2006 13:43

Re: Když vrchní blb (Pablb) zatroubí do útoku,tak se nelze divit výsledku bitvy....

GLUMI-II, s Vašim názorem absolutně nesouhlasím, ale jako optimista - demokrat udělám vše pro to, aby jste ho mohl prezentovat. Musím ale argumentačně dokázat Váš omyl. Pokus přepočtete hlasy pro socdemákyzjistíte, žě cca 1/4 národa jsou těmi-jak je častujete. Pak se nedivím, že vyspělé země světa mají takové výsledky ve výši životní úrovně,i když u nás dosahujeme nejvyšší přírůstek v ekonomice - cca 8 % ( dle posledních statistik ) a právě i ta inkriminovaná 1/4 je do tohoto procesu zapojena! Proč tomu tak je, že životní úroveň ještě dlouho nebude srovnatelná ? Sám jsem vysokoškolák, dokonce PhDr.,Ing., ale na "divoké privatizaci" jsem se nepodílel ze zásady hrdosti nad tím, co jsem dokázal jako dělnický synek se smyslem pro sociální spravedlnost. Možná jsem ve Vašich očích a stejně smýšlejících - ten blb a primitiv, ale nemám problém se svý m svědomím a nakradeným majetkem.

Xaver X.X. 14.6.2006 13:20

Dobrý postřeh, závěr kampaně Paroubek vyloženě podělal,

neustál Kubiceho Sarajevo, asi mu hodně tekly nervy, viz jeho neskutečný povolební projev.

B 14.6.2006 13:11

Re: Re: Je to mnohem horší a nebezpečnější-vážený "elio"-jakým právem špiníš spoluobčany,kteří nechtějí modrý ráj-vždytˇje to polovina národa-to jsou podle vás lemplové????to má být dobrý život jen pro vyvolené-to je opravdový hnus-opravdu velký demo

Bohužel je to tak milý Kamile, téměř polovina národa jsou závistiví lemplové se závislostí na státu a socilalisté si je zdatně pěstují.

franta 14.6.2006 13:10

No a co ?

DEJME TOMU, že máte pravdu, když říkáte "Volili ji převážně blbové a primitivové (doloženo předvolebními výzkumy)". No a co z toho plyne ? Nic. Zklidnilo Vám to aspoň hormony ? 

franta 14.6.2006 13:05

Naprostý souhlas

i pan prezident souhlasně zabrumlal, když to viděl. Než mu ovšem Hájek s Jáklem vysvětlili že jde o plakáty ČSSD

franta 14.6.2006 13:01

Čím větší účast, tím jsou výsledky víc doprava.

Z toho by jaksi vyplývalo, že k volbám nejvíc nechodí "pravičáci", že ? Asi jim na vítězství pravice až tak nezáleží. A s tou výměnou národa to nebude tak zlé. Pokud čtete zdejší komentáře, tak nejvíc stížností na "blbost" tohoto národa je právě z pravé strany. Nepřeji Vám nic zlého, ale možná by Vám velmi prospělo, kdybyste musel tak aspoň rok po těch úřadech práce chodit sám.

franta 14.6.2006 12:53

Plíživí socialisté

nejsou to ti příbuzní plíživé kontrarevoluce ? 

kamil 14.6.2006 12:45

Re: Je to mnohem horší a nebezpečnější-vážený "elio"-jakým právem špiníš spoluobčany,kteří nechtějí modrý ráj-vždytˇje to polovina národa-to jsou podle vás lemplové????to má být dobrý život jen pro vyvolené-to je opravdový hnus-opravdu velký demokrat

Antonín Hrbek 14.6.2006 12:43

Re: Takže.

Veškeré výkaznictví a tedy i statistiky mají význam pouze tehdy nejsou-li pouhým ohledáním mrtvoly ale podkladem pro rozhodování. Pokud někdo zveřejní kvalifikovaný odhad, že Nezávislí pana Železného pravděpodobně získají jen 0,2 % hlasů voličů, tak žádný rozumný člověk, který chce pomocí voleb něco ovlivnit, nebude dávat svůj hlas Nezávislým pana Železného. Proto ten zákaz zveřejňování průzkumů těsně před volbami, kdy se ještě řada lidí rozhoduje.

Pokud jde o úrodu brambor, tak i tam může statistika hrát významnou roli, zejména když se budou brát v úvahu statistické souvislosti, jako je například vztah mezi spotřebou umělých hnojiv na ha a výnosem brambor z jednoho hektaru. Podobné úvahy lze vést  v souvislosti na očekávaném počasí, o tom, zda je osázená plocha dostatečná pro samozásobení (například  na základě spotřeby brambor) atd. A konec konců, ze statistik vycházejí všichni, kteří ovlivňují trhy, včetně trhů peněžních. Tak například dlouhodobé statisticky zjištěné tendence růstu cen brambor může vést k rozšíření osazených ploch a tím i ke zvýšení úrody brambor. 

O tom, jaký vliv mají média na ohlupování spotřebitelů, tím na spotřebu a tím i na výrobu není snad nutné diskutovat.

doktor 14.6.2006 12:38

Re: Je to mnohem horší a nebezpečnější

Autor (Elia) by měl vysvětlit, jaké jiné pojetí sociálního státu, než pojetí socialistů zná, a co míní termínem střední třída. Pokud to neví, patří do ní nejen podnikatelé, ale v nekomunistických zemích hlavně státní zaměstnanci: dobře placení učitelé, lékaři soukromí i lékaři - zaměstnanci, vojáci a policisté z povolání, státní úředníci. Socialisté že likvidují tuto střední třídu? Jinak rozbor Ivana Gabala je perfektní: ASTONE, ZVEŘEJŇUJTE PŘÍSPĚVKY IVANA GABALA!!

třetí 14.6.2006 12:34

Re: Takže.

Tedy materiály se vydávali za materiály

JANA V. 14.6.2006 12:33

PAROUBEK - V ZÁVĚRU NEGATIVUM SOC. KAMPANĚ

Nikdo z politologů se zatím nezabýval tím , že Paroubek pravděpodobně v závěru kampaně svoji partaj svým hnusným vystupováním poškodil. Nejdříve k volbám nabudil všechny burany stejného ražení jako je sám. Na konci ale v konfrontaci se slušně vystupujícím Topolánkem  jeho buranství a programování pouze na jednu strunu hulvátského vystupování zmobilizovalo hodně slušných lidí k tomu, aby podpořili zatím nevýraznéhoTopolánka. Paradoxně určitě pomohl ODS získat pár procent hlasů dosud nerozhodnutých voličů, kteří by jinak pravděpodobně k volbám nešli. 

Pamětník 14.6.2006 12:21

Re: Je to mnohem horší a nebezpečnější

Nechodil jsem k volbám za socialismu, což se rovnalo hrdinskému činu a po prvních volbách po revoluci jsem přestal chodit k volbám zase, protože mi připadalo směšné ztrácet tímto čas. Přesto k těmto volbám jsem šel nejen já, ale vzal jsem s sebou ještě 11 dalších. Volili jsme ODS, ne pro její program, ten je dobrý sám o sobě, ale proti ČSSD. Nechceme tu žádného tzv. vůdce, ale skupinu chytrých lidí, kteří to někam dotáhnou. Vždyť základem bohatého státu je bohatý jedinec. Sociální stát nefunguje nikde na světě a ani u nás za tzv. socialismu. Pokud budou předčasné volby, předpokládám, že se probudí víc lidí a že volební účast bude nad 8O%. A jak je vidět z výsledků voleb, žím větší účast, tím jsou výsledky víc doprava.

Jestli chce KSČSSD vyhrát volby, musí vyměnit národ. (nebo alespoň její část), ale potom nevím, kdo tu bude vytvářet ten zázračný růst HDP. Že by ti co jsou na úřadu práce?

Drakobijce 14.6.2006 12:16

zajimave cteni

Jenom me napada, proc pan Gabal = jsa takto odborne zdatny neco podobneho nenapsal pred volbami? Ale jinak to asi sedi, holt amici to maji lepe zvladnute, i kdyz me to pripada trochu nefer.

hj 14.6.2006 12:16

Re: Když vrchní blb (Pablb) zatroubí do útoku,tak se nelze divit výsledku bitvy....

Stejně tak i ODS volili blbové a primitivové. Koho ale volit, aby člověk po volbách nevipadal jako ten největší trouba a osel korunovanej? Nejblbější jsou ovšem ti, kteří všechny ty, jež nesdílí jejich názor, označují za blbce.

Semiramis 14.6.2006 12:02

Re: Re: Re: Jen pokračujte v tomto nekompetentním tónu

Racku, a stydíte se Vy za daleko horší projevy Vašeho obdivovaného Paroubka -- nebo břevna v oku svém nevidíte????

IS 14.6.2006 12:01

Re: Vládními strana byly ČSSD (nárůst), KDU¨-ČSL(pokles) US-DEU (vymizení)

Nechtěně potvrzujete Gabalovu tézi na zúžení volebního klání více méně pouze na na dvě strany. Vládla koalice a někdy se menší strany projevovaly dosti výrazně, Kalousek přispěl k odchodu předsedy vlády Grosse, přesto jejich volební výsledky značně klesly.  

ODS využívala nepřímé skandalizující metody. Nevěřím, že by pouliční akce zdravotníků za odvolání  dr.Ratha (veřejně označován  za "smrada") nebyly podníceny ODS. Ostatně předseda stomatologů Pekárek se účastnil slav vítězství ODS. A nejen zdravotníci, radikalizované skupiny desorientovaných příznivců ODS dokonce organizují "vlnu občanských nepokojů" za odchod Paroubky z politiky (na webu ODS vyskytovaly i výzvy k fyzické lividaci opozice, vulgarity nepočítaje) . Nepochybuji, že ODS bud tvrdit "my nic, my muzikanti", my jen tvrdíme muziku. To prý president Beneše říkal že o politice nerozhoduje ulice. Ovšem Klaus není Beneš.

Vliv statistik, pane "právníče" je značný natolik, že je zákonem zakázáno 2 (?) dny před volbami je zveřejňovat.

Na mně osobně akce zubařů měla značný vliv, protože mi zubařka odmítla zhotovit můstek , prý nemá limit a představte si šišlající dámu i  když v letech zralejších.

Semiramis 14.6.2006 11:59

Re: Hlídací psi demokracie

Novináři nejsou zkorumpovaní, ale lépe informovaní než vy zaslepení Radimové - třeba Martin Komárek  měl jistě své informace z první ruky díky svému otci, poradci a osobnímu příteli Velkého Paroubka!

Malý Aston 14.6.2006 11:58

To nejde zastavit!

Ve všem máte pravdu ale to nejde zastavit. My budujeme sociální stát,který na západě od nás pomaloučku a těžko oklešťují a to z důvodů,že to není možné financovat.Takže až my to dokonáme,u nich již to bude zrušené.To je totiž ta naše Česká cesta. My pořád někoho doháníme a až ho doženeme,tak on je zase o kus dále.Naše zadluženost ještě není tak hrozivá,aby jsme ji nemohli dále prohlubovat.Ty miliardy,které si půjčíme,těmi zvedneme HDP a politické strany se mají čím chlubit,jak to pěkně řídí.Občané nechápu,že například Špidla,nemůže přinést Evropě prosperitu,když ji nezajistil doma. Poznání je otázka vzdělanosti občanů,vlastního poznání a vlastního rozumu. To nám ještě chybí,takže průlom může být až se vymění minimálně dvě generace voličů,nebo vnější problémy,které otevřou voličům očička.Já předpokládám,že první na řadě je Francie a pak Německo. Vše co financují budou muset zastavit,což povede k nárůstu nacionalismu. Le Pen,nebo jeho dcera,pokud usednou ve vládě,začnou dělat pořádek. Ono to jejich heslo Francie,francouzům na to slyší hodně voličů,hýčkaných sociálními dávkami. Oni se domnívají,že stát má bezednou pokladnu ale zapomínají,že ji musí také někdo plnit. A co bude Evropa vyrábět,když je možné vše koupit laciněji jinde? Začne se vše a pro všechny dotovat a kruh se uzavře.Řešení této situace zřejmě nebude politické.

Semiramis 14.6.2006 11:56

Re: "kdyby si majorizační „prezidentský“ model nedaly líbit menší strany"

ČT je oddaným fandou ČSSD od doby Velké Televizní Revoluce, kdy levice pomohla neschopným redaktorům udržet jejich korýtka.

ODSák 14.6.2006 11:40

Pěkná analýza - souhlas

Chybí jen konstatování  smutného závěru o stádovitosti nejen voličů, ale i novinářů...  (Y)

Elia 14.6.2006 11:32

Je to mnohem horší a nebezpečnější

Dnes jsou totiž plíživí socialisté mnohem nebezpečnější nežli komunisté. Komunisté jsou už definitivně profláknutí a bez socialistů bezmocní. Problémem je když už tak jejich vzájemná spolupráce.

Dnes je tím pravým nebezpečím pro svobodu sociální stát v pojetí socialistů. Socialisté systematicky likvidují střední třídu a polarizují společnost na několik málo nepostižitelných super-bohatých, nejlépe zahraničních a velkou masu lidí u kterých vyvolávají představu, že je někde uvnitř pro ně budované klece z kočičího zlata k dispozici dostatek bohatých k okradení, kteří jsou povinni jim přispívat.

Opravdu sociálně potřebných je maximálně tak desetina z voličů socialistů, zbytek jsou jednak lemplové a vykukové, parazitující na systému, dále hlupáci, kteří si neuvědomují, že na tu trochu, kterou dostávají připadá mnohem víc toho o kolik přicházejí a pak naivkové, kteří netuší, že existují daleko efektivnější cesty, jak těm skutečně potřebným pomoci a nakonec šibalové sedící u zdroje a plnící své kapsy, kteří to všechno řídí.

Vzhledem k tomu, že tato plíživá ničivá síla roste geometrickou řadou, chce to dívat se trochu pozorněji, aby člověk prohlédl, že je to ještě rafinovanější podvod, nežli ten komunistický.  

Přesto, že tyto likvidační trendy, obzvlášť v socialistické západní Evropě, lze dnes již bez velkých problémů vypozorovat, je osvěta v tomto směru zatím marginální. Přitom ty hrůzy, které lze očekávat během několika let, pokud tomu nebude učiněna přítrž včas, mohou být strašlivé a na velmi dlouhou dobu. Zastavme je včas!

Bimbas 14.6.2006 11:12

Jiste...

...zatracenej Bush. ;-O

GLUM-II 14.6.2006 11:04

Když vrchní blb (Pablb) zatroubí do útoku,tak se nelze divit výsledku bitvy....

Proč ČSSD téměř vyhrála je jasné.Volili ji převážně blbové a primitivové (doloženo předvolebními výzkumy).A jelikož v tomto státě je blbů a primitivů větší část občanů,tak se dal výsledek očekávat.Naštěstí nešli k volbám všichni.Lepší to tu už nebude.

Malý Aston 14.6.2006 10:55

ČSSD a její přínos pro KSČM

Vedení kampaně není podstatné,podstatné jsou výsledky.Paroubek dosáhl toho,že k vobám přišlo hodně voličů.Převážná část volila demokratické strany a tím pomohla i ke zvolení legální strany KSČM,kterou někteří nazývají nedemokratickou.Některé politické strany nechtějí o spolupráci hovořit,vypadá to jako by měla ta naše rodná strana nějakou nemoc,ale bez ní ničeho nedosáhnou.Jiní ji potřebují,dokonce mluví i za jejich voliče jako by došlo již ke sloučení ale odmítají přímou koalici.Tedy lžou a když lžou tak taky kradou.Koalice ODS+KDO+Zelení bez KSČM nedosáhne schválení. Koalice ČSSD+KSČM+Zelení,může získat podporu a mohou vládnout.Takže bez KSČM nikdo nic neudělá.Takže by pan Paroubek měl hovořit jasnou řečí. Když se nepodaří Topolánkovi složit vládu,my socialisté +komunisté+zelení ji sestavíme. Je to demokratické a může se nám to dokonce některým i nelíbit,ale to je vše co můžeme dělat. Není možné hovořit,že s komunisty ne ale s jejich podporou ano. Takže děkuji panu Paroubkovi, k tomu že moc,kterou získal ve svoji straně,moc kterou má a kterou ho pověřila jeho strana výstřelem do funkce premiéra a o kterou bojuje jako o svůj život,potřebuje udržet a to za pomocí KSČM. Tato strana je stranou legální,má své voliče i poslance. Tak ať pan Paroubek vytvoří koalici ČSSD+KSČM+Zelení,dá některému komunistovi ministerské křeslo a je pokoj. Když demokracie,tak demokracie ale ať mluví Paroubek pravdu a Filip taky.

Yarda 14.6.2006 10:49

Re: Ano, naprosto souhlasim s tvrzenim,

Co říkáte té jejich volební kampani v metru, kdy modrá šipla ukazovala dozadu? Být velkým zvířetem v ODS tak autorovi této části uštědřím pořádného Macka - samozřejmě ne před kamerou.:-P

qwert 14.6.2006 10:10

Jaká negativní kampaň? Myslíte "ODS Minus" ?

Jaká negativní kampaň? Myslíte "ODS Minus" ? Nějak jsem si nevšiml co by na tom jako mělo být negativní. Naopak. Pevně věřím a modlím se ke všem božstvům která znám, aby se všechny body uvedené v antikampani ODS minus splnili co nejdříve do posledního písmenka. Proč? Protože to je právě to mělo být realizovánu už před 10 lety před vstupem do EU.

Puk 14.6.2006 9:53

Re: možná Vás to překvapí,

Musíte si uvědomit, že ta reklama byla určena poněkud jinému okruhu lidí. V této souvislosti vzpomínám na Harvardské fondy a jejich reklamu, říkal jsem si tehdy , že taková reklama mne jenom dokáže znechutit. Též byla určena jinému a většímu okruhu lidí  a o tom to je :-/