29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mgr. Milda 11.3.2009 8:39

Re: prezident NESMÍ nikoli nemůže, on může vžedycky

Globální oteplení nebo ochlazení, lokální změny počasí, to všechno sledují i vědci a nejsou z toho zcela chytří. Je řada protichůdných pozorování, v Arktidě ledovce tají, v Antarktidě opět velmi rychle přibývají, vzhledem ke komplexnosti ovšem nelze přesně říci, zda se oba efekty vyrovnávají nebo některý převládá. V takové situaci je třeba souhlasit s Klausem, že nemůžeme investovat obrovské prostředky do boje s něčím, co neznáme.

Pokud jde o LS, nejde zdaleka o tu smlouvu, nýbrž o úmysly do budoucna. LS je nutným počátkem integrace, tvorby všeevropského spolkového státu. Kdo odmítá LS, odmítá i myšlenku evropské integrace, u Klause je zřejmé, že by rád udržel EU na neškodné úrovni debatního klubu, jak se to projevilo naposledy při ruské agresi proti Gruzii. Je to ovšem i v zájmu některých velkých států, které se evropské integrace bojí, omezilo by to jejich politické ambice. Prodávat třeba plyn jednotlivým státečkům, některým za odměnu za panáčkování snížit cenu, jiným za drzost zavřít kohoutek, to by s jednotnou Evropou nefungovalo.

Jarda 11.3.2009 8:29

Re: prezident NESMÍ nikoli nemůže, on může vžedycky

-7 (manželka)

fact 11.3.2009 8:18

Re: prezident NESMÍ nikoli nemůže, on může vžedycky

no pan prezident a Kopernik, to je vskutku svěží přirovnání, tak co kdyby zajel vysvětlit to, že globální oteplování není do Austrálie nebo na potápějící se Maledivy, tam by jistě měli pro jeho originální myšlenky více citu než v Lukoilu nebo v Gazpromu, kde mu spíše drží palce s Lisabonskou smlouvou. On náš pan prezident není ani tak disident nebo Koperník, on jaksi trochu jedná v něčím zájmu, a tak jako byl machr na privatizaci a pomohl několika partám k velmi slušným penězům, tak on je teď machr na EU a Lisabonskou smlouvu, jakkoli si to nemyslí 25 zemí a parlamentů, které ji již ratifikovali, ale náš pan prezident má spíše asijský názor než evropský, a stejně tak nevěří, že je globální oteplování, jakkoli to ničí celý kontinent, oceány, oba póly a celý svět se snaží věc pochopit a zbrzdit, od Pasadeny a Hustonu, až po Tokyo a Melbourne, všechny univerzity blbé, klimatický panel zcela složen z pitomců, měření neměření, Obama nebo Merkelová, vsjo ravnó, vót Klaus moloděc!

JanaB 11.3.2009 8:04

Re: Nevidane slinty

Zřejmě píšete o sobě. Co víte vy o LS, že můžete takto autora hodnotit? Ta skromnost by totiž neškodila vám.

JanaB 11.3.2009 8:00

Re: prezident NESMÍ nikoli nemůže, on může vžedycky

minus čtyři, spíš minus pět, hovořím i za manžela:-)

Frank 11.3.2009 7:22

Re: prezident NESMÍ nikoli nemůže, on může vžedycky

-3

Frank 11.3.2009 7:20

Re: Nevidane slinty

Kolik řádků z LS smlouvy jste četl? A pokud autor nemá v čemkoliv pravdu, tak napište konkrétně v čem. Zatím tady slintáte vy!

Komik 11.3.2009 5:46

Re: prezident NESMÍ nikoli nemůže, on může vžedycky

Možná, že co do okruhu faktů ví pan prezident to samé, co řada ostatních, "pouze" ale vidí jiné souvislosti či jiné vazby, a proto dochází k jiným závěrům. Pro příklad: Koperník neměl ani více znalostí ani jiný okruh znalostí, než ostatní evropští astronomové té doby, všem známá fakta "pouze" jinak interpretoval. 

Jan Zeman 11.3.2009 1:46

Re: prezident NESMÍ nikoli nemůže, on může vžedycky

Tady (na konci článku) je  výsledek nedávné ankety na otázku "Souhlasíte s tím, co řekl Václav Klaus v Evropském parlamentu":

http://zpravy.idnes.cz/eu-je-revolucnim-experimentem-rekl-klaus-bucicim-europoslancum-p8f-/domaci.asp?c=A090219_111949_domaci_kot

A tady výsledek průzkumu České televize na otázku "Mělo by Česko přijmout Lisabonskou smlouvu?":

http://www.nelisabonu.cz/clanek/ceska-televize-cenzuruje-anketu-o-lisabonske-smlouve-kde-je-64-hlasujicich-proti

Tam se dočtete, že Česká televize tuto anketu zcenzurovala, nejspíš když zjistila, co vyšlo - 64% PROTI...

Jan Zeman 11.3.2009 1:33

Re: Nevidane slinty

Víte, věnoval jsem se studiu Lisabonské smlouvy a souvislostí jejího schvalování více než rok na žádost některých ústavních činitelů, takže o věci něco málo vím, a nikde neříkám, že všechno. Obsah článku nicméně byl konzultován s právníky, včetně odborníka na ústavní právo. Podrobnější zdůvodnění mých závěrů najdete zde:

http://janzeman.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=73074

Jak si tam na konci přečtete, klidně mi můžete nadávat, počítal jsem s tím. Ani se nedivím, za nekonformní názor se u nás lidem přinejmenším nadává, nebo se říká, že jsou blázni, nebo obojí.

vochomurka 11.3.2009 1:02

Nevidane slinty

To je naprosta psychopatie. Autor evidentne rozumi vsemu nejlip. Hotovy Caligula. Trocha soudnosti a skromnosti by nezaskodila.

Jirka 11.3.2009 0:49

Re: prezident NESMÍ nikoli nemůže, on může vžedycky

Určitě alespoň všichni - 2.:-D:-P;-P;-D

ToeN 11.3.2009 0:33

Re: prezident NESMÍ nikoli nemůže, on může vžedycky

Pokud je pro Vás argument "všichni ostatní" opravdu tak směrodatný, budu jej ctít. I když se při tom současně válím smíchy. Jenom prosím - v zájmu korektnosti - opravte si "všichni" na "všichni mínus jeden". Vřelé díky :-)

zdeněk 11.3.2009 0:31

smrt Evropské Unii, smrt Tyranii!

Každý z nás musí bojovat proti EU všemi prostředky.

fact 11.3.2009 0:15

prezident NESMÍ nikoli nemůže, on může vžedycky

ale pane prezidente, co víte tak jiného o Lisabonské smlouvě nebo globálním oteplování, že myslíte tak jinak naž všicni ostatní?