Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Michal R

2. 10. 2008 0:39
akumulace energie

Akumulace energie je opravdu docela problém, leč obrazně řečeno, blýzká se na lepší časy. Poměrně zajímavou cestou se jeví kombinace jaderné, paroplynové a řekněmě "obnovitelné" energetiky společně s vodíkovou ekonomikou. Principem je jednak vyrovnání odchylek a disbalance obnovitelných zdrojů a odchylek sítě v podobě výroby vodíku, jež se dá opět uvést do energetického cyklu. A to jak přímo v energetice, stejně tak možno i v dopravě. Ostatně výrobci aut (Honda, Nissan, General Motors, Toyota, BMW) už cca 10 let poměrně hodně investují do vodíkových automobilů.

Tedy, bude to ještě nějaký čas trvat (odborné odhady mluví o letech 2025-2030), kdy se začne vodíková ekonomika prosazovat. A fakt, že tento systém vede též ke snížení strategické závovislosti na ropě, je příjemný side effect.

Pokud by někdo z ctěného PT čtenářstva měl zájem o více informací, zanechte zde kontakt, ozvu se. M

0 0
možnosti

derik

2. 10. 2008 0:29
Chybi jedna teze, ze vetsinu sklenikovych plynu ma na svedomi clovek

Pokud ne, tak nema dnes moc vyznam ochromovat lidskou cinnost.

0 0
možnosti

S.T.K.

2. 10. 2008 0:25
Tak to se zeleným líbit nebude:

Je to nejméně z 90% pravdivé, logické a nepostrádá to selský rozum.;-(

Ono by možná stačilo zrušit dotace a daňové úlevy na biopaliva a alternativní zdroje - pak by nebylo ekonomické stavět větráky a "křemíková pole". O řepce nemluvě. Věc by se "utřepala" téměř sama. Hůř by ovšem dopadli ti, kteří se pod tímto "mrakem strachu" schovávají a návrhem zběsilých řešení docela rychle bohatnou - aniž to pochopitelně má jakýkoliv příznivý vliv na údajné oteplování světa a blízkého vesmíru...

Odpověď tedy zní: NEMYSLÍ TO VÁŽNĚ

0 0
možnosti

Chris Kelvin

2. 10. 2008 0:11
Až na to CO2 v limoškách...

...téměř nemám námitek. Ale třeba se pletu i tady :-)

Velmi souhlasím zvláště s částí týkající se ČEZu. On se snadno hrabe zisk, když to platí jiní.

Jinak si u nás málokdo uvědomuje, že naše elektrizační soustava je sice robustní a kvalitní (zatím), ale naprosto centrálně orientovaná. V případě rozpadu sítě mohou být značně velké oblasti zcela bez proudu. Neexistuje koncepce vyváženého ostrovního režimu jasně definovaných oblastí.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz