3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
wbgarden 2.10.2008 10:13

Tohle je třeba neustále opakovat

Pro veškeré ekofašistické ochránce přírody zde:

text

R 2.10.2008 10:13

Souhlasím s článkem.

 Až na bezvýznamné výjimky.

R^R^R^

Jura Jurax 2.10.2008 9:28

Moudře napsáno

Jenže ti zelení škůdci z toho všeho jsou schopni akorát nasadit "ekologické" daně ;-€

A stát by nemusel jaderky vlastnit - státu jest toliko vytvořit racionální legislativu a vynutit její dodržení.

Schumacher 2.10.2008 11:08

Ne, to nejde. Proč ?

Neracionální nejsou způsobilí vytvořit racionální legislativu.

Axamit 2.10.2008 9:25

CO2 nemůže způsobovat globální oteplování

CO2 nemůže způsobovat globální oteplování, neboť podle Max Plankova zákona o vyzařování černého tělesa jsou absorční píky pro zpětný odraz tepelného záření pro CO2 poměrně úzké a pro teploty 3 a 30 stupňů. Představíme-li si rozložení teplot na zeměkouli jistě existují oblasti o těchto teplotách, ale tvoří řádově procenta povrchu. Ostatní "skleníkové" plyny, jako např. metan mají tyto píky při teplotách 300 a 900. Tyto teploty se na zemském povrchu vyskytují raritně. Dalším nepřímým důkazem funkčnosti tohoto zákona je skutečnost, že zhruba před 500 mil. let byla koncentrace CO2 asi desetkrát vyšší a průměrné teploty zhruba stejné.

Celý humbuk okolo tzv. globálního oteplování a roli CO2 a jiných skleníkových plynů a tzv. boj s tím je, doufejme, přechodným vítězství mediálně zdatné směsice lidí od naivních milovníků přírody, úředníky cítící možnost rozšiřovat svůj vliv, přes zbabělé politiky vezoucí se na vlně,  podnikatele cítící obchodní příložitosti až po natažené ruce do státní kasy různých pochybných individuí. Ostatně nejzdatnějšími bojovníky proti globálnímu oteplování výrobou biopaliv je u nás známé trio Mrázek, Pitr a Krejčíř.  

O nesmyslnosti biopaliv je zbytečno mluvit. Vzpomenu dalšího nesmyslu. Tzv. emisních povolenek. Jejich objem má na nátlak EU byrokracie činit jen u nás přes 60 mld. Kč tedy cca 2 % HDP. O to by se zdražily všechny výrobky. Nejdná se tedy o nic jiného, než o úředně nařízený zánik mnoha průmyslových odvětví u nás a v Evropě. Dovedu si představit jak si v Číně, celé Asii, Rusku a jinde po světě, nad těmi nesmysly co si vymýšlíme, mnou ruce. 

Skoro celé tzv. zelené hnutí je jedním z nejnebezpečnějších hnutí proti naší civilizaci. Není snad oblasti, v které by měli věcně pravdu. Důvod spatřuji v tom, že opovrhuje vědou, obyčejnou kalkulaci výnosů a nákladů považuje za zbytečnou a většina z nich myslí především na vlastní prospěch za fasádou krásných slov.

honzak 2.10.2008 9:28

Re: CO2 nemůže způsobovat globální oteplování

ano, je to ekofašismus. A rozvine-li se, budou konce horší, než ke kterým došel soudruh hitler, veliký milovník přírody.

Jura Jurax 2.10.2008 9:30

Re: Re: CO2 nemůže způsobovat globální oteplování

Jojo, ekofašisti to s námi myslí tak dobře, že bychom to zpátky na těch stromech (arciť zelených)nemuseli přežít ;-(

libero 2.10.2008 9:28

Re: CO2 nemůže způsobovat globální oteplování

R^

Ladislav N 2.10.2008 9:29

Re: tzv. zelené hnutí je jedním z nejnebezpečnějších hnutí proti naší civilizaci....

Zcela přesné! R^

brok 2.10.2008 9:38

Re: CO2 nemůže způsobovat globální oteplování

Bývaly kdysi dávno doby, kdy se zelení bili za zákaz mytí aut v horským potocích, za vysoké pokuty za černé skládky, proti kácení remízků a vyvíjeli podobnou užitečnou činnost. Pak se ukázalo, že byli úspěšní a stali se i uznávanými. V tom okamžiku se toho chopili lumpové, kteří vycítili příležitost si nahrabat a ti skuteční ekologové se začali za "ekologická hnutí" stydět a odešli. A tak vymřeli ekologové a mohutně se přemnožili ekologisti, kterým jde pouze jedině a jen o koryta.

Chris Kelvin 2.10.2008 10:35

Re: Re: CO2 nemůže způsobovat globální oteplování

To nebyli zelení, ale ochránci přírody :-)

Schumacher 2.10.2008 11:07

To je přirozené. Velký hostitel mívá mnoho parazitů.

S velkými myšlenakmi je to podobné.

Chris Kelvin 2.10.2008 10:34

Re: CO2 nemůže způsobovat globální oteplování

Když už jsme u toho Plancka, dovolil bych si upozornit, že nakreslíte li si křivku vyzařování tělesa o teplotě, jakou průměrně má povrch Země, tvoří tyto dva píky (CO2) nezanedbatelnou plochu vykousnutou v ploše touto křivkou ohraničené....

papilio 2.10.2008 11:28

Re: Re: CO2 nemůže způsobovat globální oteplování

A nebude nějaký háček v tom zprůměrování teploty Země? Např. jedno místo má teplotu 20°C, druhé 14°C pod nulou. Průměr je 3°C. Znamená to snad, že veškeré záření z těchto dvou míst leží v oblasti pohlcování CO2 ?

Chris Kelvin 2.10.2008 12:01

Re: Re: Re: CO2 nemůže způsobovat globální oteplování

Drtivá většina povrchu má větší teplotu než mínus 14 :-) Ale pak už je nutno si tu křivku pro nejběžnější teploty jen nakreslit a uvidíte sám. Planckův zákon si ze školy doufám pamatujete....?

Schumacher 2.10.2008 11:06

Souhlasím, dobře napsáno.

R^

Loki_F 2.10.2008 12:58

Re: Axamite - se vším souhlas, kromě jediného:

Doba před 500 milióny lety, což je zhruba rozhraní středního a svrchního kambria se vyznačovala obsahy v jednotkách až prvních dvou desítkách obj. %, což ke extrapolace pro tento eratém (resp. jeho starší část  - spodní paleozoikum)  -  teprve během devonu a zejména v karbonu (svrchní paleozoikum) začal podíl CO_2 výrazně klesat.

Při současných hodnotách (závislých na zemské šířce a nadmořské výšce, oceán/pevnina, klimatickém pásmu, přírodní zdroje CO_2, fauna, fléra, atd., atd.) jsou to hodnoty v dosti širokém rozptylu - 0,032 - 0,046 obj.%, takže ty historicko-geologické obsahy byly nikoli 10 krát, ale  300 až 400 krát větší než dnes. A teploty se vyvíjely zcela nezávisle - ochlazení (doby ledové) v sv kambriu (jihozápad ) ordoviku (kontonentální zalednění Gondwany), siluru (- jižní polokoule), a obrovské zalednění ve svrchním karbonu a permu jsou prokázané. Vliv CO_2 na globální klima je marginální. QED - ať se Metelka třeba ... };D))

Ivan 2.10.2008 19:57

Re: Re: Axamite - se vším souhlas, kromě jediného:

Pokud by z té doby byly známy také údaje jiné, například hodnota sluneční konstanty, dalo by se takto uvažovat. Sluneční konstanta se v průběhu staletí  měřitelně nemění, ale 500 milionů let je doba, za kterou slunce provede jeden oběh kolem středu galaxie a projde oblastmi vesmíru s velmi různými hustotami vesmírného prachu atp.. a předpokládat stejnou sluneční konstantu po tak dlouho dobu je asi nevhodné. I jaderný reaktor ve slunci má své zákonitosti a dá se předpokládat jeho nižší výkon v tak vzdálené minulosti (zdá se paradoxem, ale není to paradox). Proto se z údajů o obsahu CO2 před 500 miliony let nedá takto extrapolovat.

Axamit 3.10.2008 2:49

Re: Re: Axamite - se vším souhlas, kromě jediného:

Děkuji za poučení, ostatně jen zesiluje moji argumentaci.

libero 2.10.2008 9:23

Zajímavá směs

volání po větším vlivu státu a zároveň po odstranění zhoubných následků tohoto vlivu.

Pete 2.10.2008 9:08

V Americe jsem každých pár desítek či stovek mil

viděl u dálnic jeden pruh navíc na vážení kamionů. Kamiony dostanou značkou příkaz zvolnit na přikázanou rychlost a projet tímto pruhem bez zastavení. Pokud je zatížení v pořádku, dostanou zelené světlo a jedou dál. Pokud ne, dostanou červenou a končí. Po Americe jsem najel 40-50 tisíc mil a nikdy nikde jsem neviděl vymačkaný asfalt jak je u nás běžné. A naopak nikdy nikde jsem u nás neviděl vážit kamiony. Náš stát je totální tupý hovado, který ovšem dokonale ovládá buzeraci všech řidičů i těch slušných na naprostých banalitách.

honzak 2.10.2008 9:26

Re: V Americe jsem každých pár desítek či stovek mil

zlatá slova! Účelem dopravní policie v ČR je zejména buzerace obyčejných řidičů. Kamioňáci mají PČR zaplacenou a můžou prakticky všechno. Např. jezdit s návěsy silnicí 2. třídy, která má poloměry zatáček menší, než minimální poloměr zatáčení návěsu.

V Americe jsem nebyl, zato několikrát v Norsku. Místní královská dopravní policie si zvážila i náš autobus(vyžraný a vypitý)! Kvalita silnic v horách za polárním kruhem je srovnatelná s "kvalitou" silnic 1. třídy v polabské nížině. Je mi z toho na blití.

Ladislav N 2.10.2008 9:35

Re: Náš stát je totální tupé hovado, které ovšem dokonale ovládá buzeraci všech řidičů, i těch slušných, na naprostých banalitách.

!!Naprostá pravda! Problém vážení kamionů "řeší" české vlády už od opčátku 90. let. Výsledek ... jako v Kocourkově. Vysoké daně pro všechny, aby stát mohl zalátat silnice zdevastované přetíženými nákladními auty, která poškozují silnice až 50.000 x více, než ostatní, zejména osobní automobily.

Chris Kelvin 2.10.2008 10:42

Re: Re: Náš stát je totální tupé hovado, které ovšem dokonale ovládá buzeraci všech řidičů, i těch slušných, na naprostých banalitách.

Někteří v tom vidí omezování soukromého podnikání, jiní jsou jen podplaceni, ostatní neschopní a hloupí. Špatná kombinace pro nápravu tohoto problému..... ;-(

Ivan 2.10.2008 20:03

Re: V Americe jsem každých pár desítek či stovek mil

Je třeba mít na paměti, že podle měření opotřebovávání silnice průjezdem různých vozidel průjezd naloženého kamionu opotřebuje silnici asi jako průjezd 20000 (slovy dvaceti tisíc) osobních automobilů. Ve stejném poměru by měly být dálniční známky pro kamiony a daň z PHM. Pak by kamionová doprava přestala být nehorázně dotovanou dopravou a rázem by se ukázalo, jak není konkurence schopná. Nákladní vozy by byly používány jen na místní přepravu od nejbližšího nákladového nádraží, nebo k nejblišímu nákladovému nádraží. Vlaková doprava by totiž vyšla takřka o  řád až dva  levněji. To samozřejmě kamionová loby (a nejen ona) nemůže dopustit a proto mlží, seč může.

čtenář 2.10.2008 9:00

Kampaň proti CO2

teď už utichne. Cíle totiž bylo dosaženo. Dotace jsou rozdány a veřejné peníze proudí do pěstování nesmyslných biopaliv. Že to rozkejvalo světový trh s potravinami tak, že chudší začali hladovět a že to vedlo k likvidci deštných pralesů ve východní Brazilii a Indonézii ve velkém, to je globalistům jedno. EU obsazená levičáky typu našeho Špidly a bývalými mladistvými výtržníky nyní v zelených stranách, která se okamžitě chytne každé takové pitomosti a udělá z ní unijní směrnici, s tím bude ale ještě nějakou dobu otravovat. Nedá se nic dělat, takovéhle nehoráznosti je třeba se naučit obcházet. Třeba bychom mohli deklarovat, že v ČR přibývá lesů. Lepší boj proti CO2 si nelze představit. Ledaže by je zase nařídili vykácet na "biomasu".

libero 2.10.2008 9:24

Re: Kampaň proti CO2

Pokud by cíle bylo dosaženo, bude nalezen jiný cíl.

Chuť přiživit se na penězích jiných totiž nevymizí.

honzak 2.10.2008 9:30

Re: Re: Kampaň proti CO2

bohužel máte pravdu. Ke každému cíli se stanoví politika, zřídí eurokomise a ve vazalských státech subkomise. Za čas vyplodí EN typu !chlupatost hračkové ovečky".A my, blbci kteří si stále vyděláváme prací to těm hýzlům budeme zase platit.

Jura Jurax 2.10.2008 9:31

Re: Re: Kampaň proti CO2

R^R^R^

roddie 2.10.2008 8:33

Už někdo někdy viděl

že by se v naší zemi někdo odpovědný pokusil o průlomový potřebný krok, dal všanc svou hlavu a protlačil něco zásadního a užitečného? Všichni ti připosraní politici, co si hrabou majetky, lobují za vlastní zájmy a lid je jim dobrý jen pro plnění rozpočtu, ze kterého mohou čerpat, ani náhodou. Kdyby byli Zelení skutečně zelení, vypadalo by to tu úplně jinak. Mezitím naši "ekologové" provozují samoúčelné obstrukce stavby dálnic, přestože z 5 možných variant byla po dlouhém kompromisním dohadování vybrána ta nejméně poškozující. Nejde o to, jestli stavět nebo ne, ale kde a jak! Jenže místní ekoteroristé (jinak se to asi ani nazvat nedá) neuvažují racionálně a ekonomicky. Nemůžeme člověka vyhnat z krajiny kvůli narušení krajinného rázu.