Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ivan

2. 10. 2008 19:30
To obdivuhodně dobrý článek.

Takřka se mi nechce věřit, že něco takového může být publikováno na Neviditelném psu a že cenzoři přehlédli nevyhnutelné závěry. Zelení opravdu vedou darebáckou politiku, ale umožňuje jim to ODS, bez ní by svoje fantasmagorie prosazovat nemohli, ČSSD by na takové nesmysly zelených nikdy nekývla. A to přece není závěr, který by se propagandistům na psu líbil.

0 0
možnosti

para

2. 10. 2008 19:55
Re: To obdivuhodně dobrý článek.

No mě to Ivane přimělo kouknout Zeleným do programových cílů a tam to vypadá následovně: Programové cíle:

1. Strana zelených při řešení společenských problémů na první místo klade hledisko kvality života a svou politikou usiluje o uskutečnění vize ekologické demokracie u nás, v Evropě i ve světě.

2. Ekologická demokracie vychází z politické tradice humanismu a demokracie. Je to společenský systém, který úzkostlivě chrání lidská a občanská práva a vyznačuje se ekologickou udržitelností, dobrou vzdělaností, kulturní vyspělostí, sociální citlivostí, politickou otevřeností a hospodářskou stabilitou.

Jukni Ivane i na jiné strany co maj v záhlaví a porovnej to s jejich skutky. A pak taky srovnej to co jim navrhuje dát do programu tenhle "obdivuhodně dobrej článek" a to co autotor sám považuje za nerealizovatelné. Možná se ti "takřka nebude chtít věřit".:-(

0 0
možnosti

wbgarden

2. 10. 2008 19:07
Tohle je třeba neustále opakovat evropani

Lahůdka v podání ekofašismu zde:

http://zpravy.idnes.cz/za-dva-brouky-v-krabicce-od-filmu-putoval-do-invalidniho-duchodu-pwy-/domaci.asp?c=A080924_124252_domaci_lpo" target="_blank">text

0 0
možnosti

Ladislav N

3. 10. 2008 1:55
Re: Tohle je třeba neustále opakovat evropani

Hmm, no to je vážně jako z Divokého Východu. Ještě že se tihle ekofašističtí magoři oddělili hranicemi....

0 0
možnosti

Loki_F

2. 10. 2008 18:58
> para: Několik poznámek

1) Husy jsme spolu nepásli, takže jsme si, netykali, netykáme ani tykat nebudeme. Slušně vychovaný člověk nikomu netyká, pokud k t nebyl vyzván; dělají to pouze nevychovaní spratci...

2) Patrně máte nějakou potíž se čtením textu: můj nick je Loki_F, což je z úcty k nositelce tohoto jména. V poslední době se tu objevuje někdo, kdo si tento nick přivlastnil, ale se mnou némá nic společného.

3) Již vícekrát mi padl zrak na Vaše výplody v diskusích pod různými články (namátkou: Klaus, Metelka, Ač atd.), do kterých s neuvěřitelnou drzostí (podobně jako jste to udělal dnes odpoledne pod komentářem hufv(a)) opisujete názory druhých, kterým jste uvěřil. Vám zjevně vlastní názor chybí. Vy máte pouze víru.

4) Nemám potřebu ani důvod s Vámi komunikovat, to Vy mně nemáte co nabídnout! Lidé jako Vy jsou nepoučitelní... };+)

0 0
možnosti

para

2. 10. 2008 23:27
Re: > para: Několik poznámek... L....

1. Prominte mi pane L... to tykání - dám si na to pozor a hlavně ve Vašem případě. Husy jsem s Vámi opravdu nepásl - to sedí.

2. Se čtením některých nicků mám opravdu potíže. A s překlepy taky...  úctu k nickum možná právě proto nemám tak vytříbenou jak je Vašim rytířským přáním.

3. Ano máte naprostou pravdu - uvěřil jsem mnoha názorům jných a to už na základní škole počínaje Archymedem, Aristotelem, Pythagorem ..... Nejsem nositel žádné s Nobelových cen ani vědecký pracovník základního výzkumu.... ale přesto si troufám věřit, že syntézu s těch názorů dělám osobně a nikdo mi neradí a považuji je proto taky za své. Víru mám také a tu používám intuitivně tam kde mi chápání nestačí - a to je mnohde.

4. Má poučitelnost je už věkem omezená - to mě mrzí ale co s tím nadělám když už ani Vy mi nechcete pomoci a "lámete nade mnou hůl".:-(

0 0
možnosti

Surfer

2. 10. 2008 18:46
Wind power

  Když už jsme u těch alternativních zdrojů, na Wattsově webu je kouzelné video, vřele doporučuji shlédnutí. http://wattsupwiththat.com/2008/09/25/wind-power/" target="_blank" rel="nofollow">http://wattsupwiththat.com/2008/09/25/wind-power/

0 0
možnosti

para

2. 10. 2008 21:54
Re: Wind power...

Na http://www.youtube.com/" target="_blank" rel="nofollow">http://www.youtube.com/ je takových celá řádka.... pod heslem Wind crash.... třeba: http://www.youtube.com/watch?v=CqEccgR0q-o" target="_blank" rel="nofollow">http://www.youtube.com/watch?v=CqEccgR0q-o ale je tam nejen toto.....

0 0
možnosti

J.M.

2. 10. 2008 18:09
Souhlas

Dík za fundovaný článek, který by mohl alespoň některým zeleným trochu si ujasnit své pobloudilé postoje. Ale většina zelených nemá na to dostatečné vzdělání.

0 0
možnosti

josef krouman

2. 10. 2008 17:32
zelení nemyslí, to je ideologie

K tezím bych přidal další otázky: pokud oteplování existuje, je antropogenního původu? Dokážeme kvantifikovat lidský podíl? Množství energie ze Slunce dopadající na povrch Země je o 4 řády vyšší, než všechno, co člověk vyrobí. Z toho plyne, že změna sluneční aktivity o +/- 0.1 promile má na oteplení stejný vliv, jako by člověk zdvojnásobil/ zrušil výrobu energie. Nezapomeňme na politickou a ekonomickou rovinu celé záležitosti - vyvolání strachu je nejlepším způsobem, jak zavádět nepopulární opatření, která by jinak neprošla (kdo si dnes vzpomene na šílené krávy nebo ptačí chřipku - v budoucnosti možná přijde hadí kolika); firmy už čekají na oněch 60 G euro, plánované na podporu projektů napojených na GW. "Vědci" se těší na granty, pokud budou in-line s oficiální doktrínou, další lidé okolo "Panelu" také mají lehké živobytí - kafrat o něčem, co nikdo nedokáže vyvrátit/ potvrdit je velmi jednoduché.

A další nekonsistence je např v německém postupu: viděl jsem na silnicích, kde se dá jet minimálně 80 km/ hod. značky omezující rychlost na 60 s tabulkou "Luft rein halten". Zrušili/ pozastavili jaderný program a chtějí stavět uhelné (!) elektrárny. Gott mit uns! A tihle chtějí vládnout Evropě.

0 0
možnosti

D.M.

2. 10. 2008 18:31
Re: zelení nemyslí, to je ideologie

Pepiku ty jsi ale prostacek postizeny linearnim pohledem na svet!! Jsi k smichu ;-D

0 0
možnosti

Ludva

2. 10. 2008 17:18
Vládní prohlášení

Vláda nebude plánovat a podporovat výstavbu nových jaderných bloků. To je hlavní příspěvek této vlády k energetice. Po nás potopa, jen když jsme u moci.

0 0
možnosti

para

2. 10. 2008 19:35
Re: Vládní prohlášení...

Jo Ludvo souhlasím s Tebou, že tohle ostuda Zelených je. Ale zatím jen do té míry vládního prohlášení na doznívající funkční období. Jukni taky po evropě kdo kde JE staví a zjistíš, že prakticky jen Finové. Čím to? Nemůže to být tím, že ze stavbou JE to není tak jednoduché a výhodné jak se presentuje? U nás to bude nutnost - to je mé přesvědčení - nikoli ale s tak velkou energetickou efektivitou  jak jsme byli zvyklí ze spalování uhlí. ten propad je cca 10x - a to nechtěj zastánci jádra slyšet. :-(

0 0
možnosti

Forstmeister

2. 10. 2008 16:55
Dioxid uhlíku

Vždy jsem se domníval, že CO2 je molekulárně těžší, než vzduch (směs N2, O2 a jakéhosi dalšího "sajrajtu" nejenom inertních plynů), takže se drží při zemi, viz. psí jeskyně ve Španělích. Jak tedy CO2 vytváří skleníkový efekt? Zábrana zpětného tepelného vyzařování? Něco jako našincova duchna, držící střevní plyny a teploučko? Fotosyntéza nic neřeší? Že by chlorofyl nevyzrál nad "zelenými"? Rád se nechám poučit.   

0 0
možnosti

para

2. 10. 2008 18:08
Re: Dioxid uhlíku a nejen ten...

Pokud je plyn v klidu a zvláště za velmi nízké teploty pak se zkutečně rozvrstvuje podle jeho molekulové váhy. V těch jeskyních takto vydrří ale jen tam, kde není pozvolna doplnován. I při běžné teplotě dává termická energie molekulám takové rychlosti, že se důkladně promíchají. Navíc termika promíchává vzduch až do výšky troposféry / 10 až 15km/. Ale i nad troposféru se svou termickou rychlostí postupně plyny dostanou. Nedostane se tam ale tak snadno vodní párakterá vymrzá. I kouř s komínů či sopek je molekulárně hmotnější a přesto se i s prachem může dostat i nad troposféru. V polárních oblastech či na horských planinách je vodní páry nejméně a proto tam tají ledovce a průměrná teplota tam stoupá nejrychleji. CO2 a další skleníkové plyny na rozdíl osd vodní páry nevymrzají a působí v atmosféře dlouhodobě v infračervené oblasti spektra. Sluneční záření dopadající na zem tuto zahřívá a podle její teploty a vyzařovacího Plankova zákona sálá zpět v infračervené oblasti. Tu část kterou nezachytí vodní pára pak může zachytit nějaký skleníkový plyn a to jsou prakticky všechny s většími molekulami. Spektrální charakteristiky mají různé plyny různé a tak se komplikovaně ovlivnují a doplnují v jímání vyzařovaného. Výsledkem je nová rovnováha v bilanci mezi dopadající a vyzařující energií ale s tím, že v nejnižších vrstvách teplota narůstá. Nebýt skleníkových plynů byla by průměrná teplota na Zemi o 33 stupnů nižší. CO2 se na tom podílí asi 8%. Asi tak.

0 0
možnosti

honzak

2. 10. 2008 16:03
pro informaci

v rámci úklidu jsem našel nějaké materiály Českomoravského svazu bytových družstev ohledně využití solární energie. Ve zkratce, pro SEZONNÍ solární ohřev TUV je na 4 lidi počítáno v IDEÁLNÍM  případě cca 6m2, pro CELOROČNÍ pak cca 9m2 (záleží na typu a úhlu nastavení).

Další zajímavost z praxe. BD Orlová postavilo na střechu 60m2 solárních panelů a ohřáli 1m3 TUV za cca 70,- Kč. Stejný barák bez soláru to zmáknul za cca 115,- Kč. Proč to píšu? SFŽP solární ohřev ZAKAZUJE  podporovat!!! Zato ti z/m/r/d/i podporují NESMYSLNOU fotovoltaiku.

Jděte melouni do brusele a ZŮSTAŇTE TAM! A vezměte s sebou hlavně toho paru, to je recyklovaný fučík a doufám, že se pro něj najde jeho komisař Bohm!

0 0
možnosti

Chris Kelvin

2. 10. 2008 16:20
Re: pro informaci

Nemám sice rád drzé lidi, co ostatním svévolně tykají, nepřiměřeně hrubě se vyjadřují a slovo diskuse jim mnoho neříká, ale s příspěvkem v zásadě souhlasím :-)

0 0
možnosti

xxx Kubeš

2. 10. 2008 15:38
Domnívám se,

že lze s autorovým článkem plně souhlasit. Jen dodávám, že dle mého názoru jsou zelení škůdci ekonomiky, měli by se jen starat o ochranu zvěře, rostlin a pod.

0 0
možnosti

Forstmeister

2. 10. 2008 16:09
Re: Domnívám se,

Chraň nás pánbůh a zlé pryč. Tato parta by se neměla starat o nic ("to se nám to do všeho žvaní, když nám to daňový poplatník platí"). Zvěř jsou zákonem kategorizovaná zvířata, která jsou uvedena a podléhají zákonu o myslivosti (mají stanovenu dobu lovu, byť i "nulovou"). Momentálně se "zelená verbež" orientuje na kuňky a páchníky. Třeba problém rosnatky nebo břehulí je již opustil. Opustili i kauzu variety skokana hnědého z polabského luhu. Zelení jsou takový zvláštní spolek, který káže vodu a sám pije víno (viz. megalomanské národní parky a jejich zónování). "Hubit" je jako obecné škůdníky. Můj názor. 

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz