Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

čtenář zdrojů

2. 10. 2008 10:22
GO

Pan Hrbek má samozřejmě pravdu a staví se k problému globálního oteplování rozumně. problém je, že unás exitují nejen zelení ekofanatici,ale i hradní a modří trho-fanatici. Ti mají zcela jiné představy, které bysedaly shrnout takto:

1. Globální oteplování neexistuje.

2. Za neexistující globální oteplování skleníkové plyny proto nemohou.

3. Důsledky globálního oteplování pro ČR nepříznivé být nemohou, protože GO neexistuje.

4. Neviditelná ruka trhu s nepříznivými důsledky globálního oteplování bojovat nemusí, protože GO neexistuje.

0 0
možnosti

honzak

2. 10. 2008 10:31
Re: GO

kdyby Klaus neexistoval, tak bys ho musel vyčíst ze zdrojů, co?

Psychouši tomu tuším říkají obsedantní psychoza (mohu se mýlit, na čtení "zdrojů" namám čas).

0 0
možnosti

Honza z podhůří

2. 10. 2008 10:17
mišmaš v hlavě autora

"současná móda pasivních domů je zatím výkřikem do prázdna bez znalostí všech důsledků, například na zdraví." - tím myslíte jako co, proboha??? Když o něčem nic nevím, radči se neztrapňuji, pane autore!!! 

0 0
možnosti

R

2. 10. 2008 10:34
Re: mišmaš v hlavě autora

Důsledky jsou dávno známé a jasné, jenomže z reklamních důvodů se na to kašle, protože se to projeví až později, po 10 letech a víc. Ono totiž jenom samotné zateplení je jen část nákladů, možná dokonce menší část. V každém silně zatepleném domě, nemusí být jen pasívní, totiž musí být vyřešen problém větrání, hlavně s ohledem na odstraňování vlhkosti. Tudíž v optimálním případě důkladná vzduchotechnika nákladově srovnatelná s zateplením. Jinak dochází k problémům, viditelné plísně na omítkách jsou jenom špička ledovce. Vlastní ledovec je podstatně rychlejší degradace konstrukčních materiálů domu vlivem trvale zvýšené vlhkosti stěn, zvyšování koncentrace plísní a dalších škodlivých mikroorganismů v celé hmotě stěn a v neposlední řadě díky izolacím podstatně ztížený  přístup ke konstrukčním prvkům domu.

0 0
možnosti

wbgarden

2. 10. 2008 10:13
Tohle je třeba neustále opakovat

Pro veškeré ekofašistické ochránce přírody zde:

http://zpravy.idnes.cz/za-dva-brouky-v-krabicce-od-filmu-putoval-do-invalidniho-duchodu-pwy-/domaci.asp?c=A080924_124252_domaci_lpo" target="_blank">text

0 0
možnosti

R

2. 10. 2008 10:13
Souhlasím s článkem.

 Až na bezvýznamné výjimky.

R^R^R^

0 0
možnosti

Jura Jurax

2. 10. 2008 9:28
Moudře napsáno

Jenže ti zelení škůdci z toho všeho jsou schopni akorát nasadit "ekologické" daně ;-€

A stát by nemusel jaderky vlastnit - státu jest toliko vytvořit racionální legislativu a vynutit její dodržení.

0 0
možnosti

Schumacher

2. 10. 2008 11:08
Ne, to nejde. Proč ?

Neracionální nejsou způsobilí vytvořit racionální legislativu.

0 0
možnosti

Axamit

2. 10. 2008 9:25
CO2 nemůže způsobovat globální oteplování

CO2 nemůže způsobovat globální oteplování, neboť podle Max Plankova zákona o vyzařování černého tělesa jsou absorční píky pro zpětný odraz tepelného záření pro CO2 poměrně úzké a pro teploty 3 a 30 stupňů. Představíme-li si rozložení teplot na zeměkouli jistě existují oblasti o těchto teplotách, ale tvoří řádově procenta povrchu. Ostatní "skleníkové" plyny, jako např. metan mají tyto píky při teplotách 300 a 900. Tyto teploty se na zemském povrchu vyskytují raritně. Dalším nepřímým důkazem funkčnosti tohoto zákona je skutečnost, že zhruba před 500 mil. let byla koncentrace CO2 asi desetkrát vyšší a průměrné teploty zhruba stejné.

Celý humbuk okolo tzv. globálního oteplování a roli CO2 a jiných skleníkových plynů a tzv. boj s tím je, doufejme, přechodným vítězství mediálně zdatné směsice lidí od naivních milovníků přírody, úředníky cítící možnost rozšiřovat svůj vliv, přes zbabělé politiky vezoucí se na vlně,  podnikatele cítící obchodní příložitosti až po natažené ruce do státní kasy různých pochybných individuí. Ostatně nejzdatnějšími bojovníky proti globálnímu oteplování výrobou biopaliv je u nás známé trio Mrázek, Pitr a Krejčíř.  

O nesmyslnosti biopaliv je zbytečno mluvit. Vzpomenu dalšího nesmyslu. Tzv. emisních povolenek. Jejich objem má na nátlak EU byrokracie činit jen u nás přes 60 mld. Kč tedy cca 2 % HDP. O to by se zdražily všechny výrobky. Nejdná se tedy o nic jiného, než o úředně nařízený zánik mnoha průmyslových odvětví u nás a v Evropě. Dovedu si představit jak si v Číně, celé Asii, Rusku a jinde po světě, nad těmi nesmysly co si vymýšlíme, mnou ruce. 

Skoro celé tzv. zelené hnutí je jedním z nejnebezpečnějších hnutí proti naší civilizaci. Není snad oblasti, v které by měli věcně pravdu. Důvod spatřuji v tom, že opovrhuje vědou, obyčejnou kalkulaci výnosů a nákladů považuje za zbytečnou a většina z nich myslí především na vlastní prospěch za fasádou krásných slov.

0 0
možnosti

honzak

2. 10. 2008 9:28
Re: CO2 nemůže způsobovat globální oteplování

ano, je to ekofašismus. A rozvine-li se, budou konce horší, než ke kterým došel soudruh hitler, veliký milovník přírody.

0 0
možnosti

libero

2. 10. 2008 9:23
Zajímavá směs

volání po větším vlivu státu a zároveň po odstranění zhoubných následků tohoto vlivu.

0 0
možnosti

Pete

2. 10. 2008 9:08
V Americe jsem každých pár desítek či stovek mil

viděl u dálnic jeden pruh navíc na vážení kamionů. Kamiony dostanou značkou příkaz zvolnit na přikázanou rychlost a projet tímto pruhem bez zastavení. Pokud je zatížení v pořádku, dostanou zelené světlo a jedou dál. Pokud ne, dostanou červenou a končí. Po Americe jsem najel 40-50 tisíc mil a nikdy nikde jsem neviděl vymačkaný asfalt jak je u nás běžné. A naopak nikdy nikde jsem u nás neviděl vážit kamiony. Náš stát je totální tupý hovado, který ovšem dokonale ovládá buzeraci všech řidičů i těch slušných na naprostých banalitách.

0 0
možnosti

honzak

2. 10. 2008 9:26
Re: V Americe jsem každých pár desítek či stovek mil

zlatá slova! Účelem dopravní policie v ČR je zejména buzerace obyčejných řidičů. Kamioňáci mají PČR zaplacenou a můžou prakticky všechno. Např. jezdit s návěsy silnicí 2. třídy, která má poloměry zatáček menší, než minimální poloměr zatáčení návěsu.

V Americe jsem nebyl, zato několikrát v Norsku. Místní královská dopravní policie si zvážila i náš autobus(vyžraný a vypitý)! Kvalita silnic v horách za polárním kruhem je srovnatelná s "kvalitou" silnic 1. třídy v polabské nížině. Je mi z toho na blití.

0 0
možnosti

čtenář

2. 10. 2008 9:00
Kampaň proti CO2

teď už utichne. Cíle totiž bylo dosaženo. Dotace jsou rozdány a veřejné peníze proudí do pěstování nesmyslných biopaliv. Že to rozkejvalo světový trh s potravinami tak, že chudší začali hladovět a že to vedlo k likvidci deštných pralesů ve východní Brazilii a Indonézii ve velkém, to je globalistům jedno. EU obsazená levičáky typu našeho Špidly a bývalými mladistvými výtržníky nyní v zelených stranách, která se okamžitě chytne každé takové pitomosti a udělá z ní unijní směrnici, s tím bude ale ještě nějakou dobu otravovat. Nedá se nic dělat, takovéhle nehoráznosti je třeba se naučit obcházet. Třeba bychom mohli deklarovat, že v ČR přibývá lesů. Lepší boj proti CO2 si nelze představit. Ledaže by je zase nařídili vykácet na "biomasu".

0 0
možnosti

libero

2. 10. 2008 9:24
Re: Kampaň proti CO2

Pokud by cíle bylo dosaženo, bude nalezen jiný cíl.

Chuť přiživit se na penězích jiných totiž nevymizí.

0 0
možnosti

roddie

2. 10. 2008 8:33
Už někdo někdy viděl

že by se v naší zemi někdo odpovědný pokusil o průlomový potřebný krok, dal všanc svou hlavu a protlačil něco zásadního a užitečného? Všichni ti připosraní politici, co si hrabou majetky, lobují za vlastní zájmy a lid je jim dobrý jen pro plnění rozpočtu, ze kterého mohou čerpat, ani náhodou. Kdyby byli Zelení skutečně zelení, vypadalo by to tu úplně jinak. Mezitím naši "ekologové" provozují samoúčelné obstrukce stavby dálnic, přestože z 5 možných variant byla po dlouhém kompromisním dohadování vybrána ta nejméně poškozující. Nejde o to, jestli stavět nebo ne, ale kde a jak! Jenže místní ekoteroristé (jinak se to asi ani nazvat nedá) neuvažují racionálně a ekonomicky. Nemůžeme člověka vyhnat z krajiny kvůli narušení krajinného rázu.

0 0
možnosti

Jura Jurax

2. 10. 2008 9:38
Re: Už někdo někdy viděl

Jojo - v Brně prosadili ti zelení blbci další posuzování variant R43 již mnohokráte posouzených. Však ty milióny nejdou z jejich šrajtoflí ... kéž by jim mráz perdel dokola natrhnouti ráčil ... a stavba svrchovaně potřebné náhrady zakrocené přecpané silničky pomníčky lemované se zase odsune a Brno se bude dusit dál, protože z dálnice se na sever dostanete zas jen Brnem nebo po klikatých okreskách přes dědiny ... zelení zemští škůdci by měli být rozvěšeni po statných stromech na rozcestích pro výstrahu ostatním, jakž se moudře se zemskými škůdci odedávna nakládalo, a ne smrdět v politice.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz