3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
honzak 2.10.2008 18:11

Re: Re: pro informaci Hozáku - co o mě víš? ... že mi posíláš do světa ...

to je směšné, jachacha! Mně je 57 pryč, občas jsem i po Evropě byl. Socialismus poznám dost dobře. A ten melounům trčí z bot jako příslovečná sláma.

Argumentace IPCC má pro mě stejnou váhu, jako měla RVHP. Ostatně je to jen technologicky vyspělejší spolek stejných týpků.

para 2.10.2008 21:46

Re: Re: Re: pro informaci Hozáku - co o mě víš? ... že mi posíláš do světa ...

To je ale pěkné, že se názorama jevíš tak mladý /pubertání?/ A je dobře, že máš snahu si lecos pamatovat. I když v tom jak se Ti to daří si nejsem tak jistej - když si panel IPCC považuješ stejně jak RVHP.:-/ Rozdíl tam co pamatuji já byl už jen v tom, že jedno bylo veskrze tajné a neoddiskutovatelné a to druhé je k dispozici v plném znění a k diskusi předložené. Někomu to ale jako rozdíl ani nepřijde - vid.;-) 

EW 2.10.2008 23:39

Re: Re: Re: Re: pro informaci Hozáku - co o mě víš? ... že mi posíláš do světa ...

K diskusi - vy jste ale humorista. Jen si najdete, jak se IPCC tvaril nad pripominkami nekterych recenzentu. A stejne jako RVHP, i IPCC ma choutky lidem regulovat zivot - jen si vzpomente, jak se ten jejich hlavni nejvyssi nechal slyset, ze by bylo prima lidi odvyknout jist maso, a to tak, ze bude ucineno tak drahe, aby na nej nemeli. Zcela demokraticky.

para 3.10.2008 0:10

Re: Re: Re: Re: Re: pro informaci Hozáku - co o mě víš? ... že mi posíláš do světa ...

No je fakt, že si někdy dělám legraci s věcí vážných už jen proto aby se o tom dalo hovořit trochu nezávazně a s nadhledem. A o tom masu je známo, že na jeho produkci se spotřebuje mnohonásobně víc potravin a energie než při konzumaci převážně rostliné stravy. Také je známo, že v masu jako nadstavbě biologických přeměn se koncentrují některé toxiny a tak mě ta rétorika k omezení /nikoli naprosté vyloučení/ jeho konzumace přijde oprávněná. Také nevím koho hlavního a nejvyšího máte v tom panelu na mysli. Osobně mi na IPCC velmi vadí, že když už popisuje tak závažné věci tak ho nemám v seriozním úplném českém překladu a musím se k řadě zdůvodnujících informací obtížně prokousávat.

xxx Kubeš 2.10.2008 15:38

Domnívám se,

že lze s autorovým článkem plně souhlasit. Jen dodávám, že dle mého názoru jsou zelení škůdci ekonomiky, měli by se jen starat o ochranu zvěře, rostlin a pod.

Forstmeister 2.10.2008 16:09

Re: Domnívám se,

Chraň nás pánbůh a zlé pryč. Tato parta by se neměla starat o nic ("to se nám to do všeho žvaní, když nám to daňový poplatník platí"). Zvěř jsou zákonem kategorizovaná zvířata, která jsou uvedena a podléhají zákonu o myslivosti (mají stanovenu dobu lovu, byť i "nulovou"). Momentálně se "zelená verbež" orientuje na kuňky a páchníky. Třeba problém rosnatky nebo břehulí je již opustil. Opustili i kauzu variety skokana hnědého z polabského luhu. Zelení jsou takový zvláštní spolek, který káže vodu a sám pije víno (viz. megalomanské národní parky a jejich zónování). "Hubit" je jako obecné škůdníky. Můj názor. 

honzak 2.10.2008 16:22

Re: Re: Domnívám se,

jako stanovit dobu lovu 01 - 12 (březí samice hájené)? Jsem pro! Kuňky by mohly posloužit jako vábničky.

Otázka - co to je "páchník"? V životě jsem to neslyšel, představuji si hodně smradlavého brouka.

Forstmeister 2.10.2008 16:34

Re: Re: Re: Domnívám se,

Páchník hnědý (Osmoderma eremita), patří mezi zlatohlávky. Měří asi "tři cenťáky" a byv chycen, v obraně pořádně smrdí. Viz.: http://www.nature.cz/natura2000-design3/web_druhy.php?cast=1805&akce=karta&id=17

EW 2.10.2008 23:41

Re: Re: Domnívám se,

Opustil...mam tomu rozumet tak, ze nyni je jiz brehuli a rosnatek vsude dost?

www racek 2.10.2008 15:31

pan hrbek ale není neekolog

ani modrej či nezelenej ...on jen nabízí řešení, neb ten problém skutečně existuje. takové selské ... a ono řešení selské je.  ale politicky se nehodí.

zelené řešení se politicky hodí. ale je drahé, hloupé a nereálné.

Niky 2.10.2008 15:06

Protože se planeta neotepluje,

tak ta zelená sebranka přestala používat termín globální oteplování a nahradila ho termínem změny klimatu,ono se pomalu začíná ochlazovat,proto změny klimatu,můžeme popřípadě jenom změnit oteplování v ochlazování a jedeme dál!

D.M. 2.10.2008 18:34

Re: Protože se planeta neotepluje,

Hlupacku, zmena klimatu se tomu rika proto,ze nekde teplota vzrozte, nekde klesne, nekde mnozstvi srazek vzroste, jinde klesne atd. ... Uz tomu rozumis?

Emil XX 2.10.2008 19:21

Re: Re: Protože se planeta neotepluje,

A hlavně se už vůbec neví co se stane, bude-li to dobré či špatné, zda se vůbec něco stane ale hlavně se ví, že se musí vyhodit stovky miliard Euro na nesmysly.

Ivan 2.10.2008 19:47

Re: Re: Re: Protože se planeta neotepluje,

Planeta se otepluje zcela jistě, měření se nedají obkecat. A zatím to oteplování lidem dost vadí. Postup pouští, roztávání věčně zmrzlé půdy měnící rozsáhlé oblasti Sibiře v bažinu, obtíže se zavlažováním a pěstováním zemědělských plodin, vymírání druhů rychlostí srovnatelnou s vymíráním při velkých katastrofách v dávné minulosti atd..  Takže emise CO2 a taky methanu snižovat a jaderná energetika je jednou z cest, jak to udělat.

kuba 24.10.2008 12:28

Re: Protože se planeta neotepluje,

A tak to bylo od počátku věků bez Gorů i bez Bursíků. Amen

Pavel 3.10.2008 0:41

Re: Protože se planeta neotepluje,

Ne, to je hlavně proto, že většina lidí by oteplení brala, a to se jim nehodilo.

Niky 2.10.2008 14:59

No vidíte pane Hrbku,

máte samozřejmě pravdu,ale,když tuto pravdu řekne,nebo napíše V.Klaus,tak je sprostě napadán,urážen a nactiutrhán!Ekologisté,tato zelená zločinecká sebranka by vůbec nemohla existovat,kdyby neměla téměř stoprocentní podporu zločinných novinářů a médii.Bude tomu deset let,kdy V.Klaus řekl,že novináři jsou největšími nepřáteli lidstva a měl jako vždy pravdu!

ok 2.10.2008 15:05

Re: No vidíte pane Hrbku,

Klaus na rozdíl od pana Hrbka využívá fakta k očerňování protivníka. Pan Hrbek hraje fér. To je dost zásadní rozdíl.

Ostatně globální oteplování existuje - stačí pozorně sledovat počasí včetně synoptických map, a především změny výskytu živočišných druhů (hadi, motýli atd.).

Niky 2.10.2008 15:14

Re: Re: No vidíte pane Hrbku,

Zelený ok tebe jsem měl také na mysli,jenom jsi svou reakcí moje slova potvrdil!

Chris Kelvin 2.10.2008 15:22

Re: Re: Re: No vidíte pane Hrbku,

"...kdy V.Klaus řekl.... ...a měl jako vždy pravdu..."

A kdo to je, ten pátý Klaus? Nemělo být Klaus V., tedy Klaus pátý? Kdo byli ti čtyři před ním......?

P.S. Připomínáte mi ten starý dobrý totalitní vtip, jak na stranické schůzi řečník začal svoji řeč citátem: "A pátého ledna Lenin řekl......" :-)

para 2.10.2008 17:22

Re: Re: No vidíte pane Hrbku - vy že hrajete fér?

To jsem tedy překvapen. Odkud máš ty zkušenosti oku? Mě se to z jeho článku takto nejeví. Možná má on nebo Ty víru, že dělá vše fér - tu má ostatně  V.K. asi taky. Mě se na Hrbkovi ale konkrétně nelíbí argumentování chováním jen vybraného úzkého výseku politického spektra naší zemičky jako by je to byli viníci problémů globálních. Ostatním cca 95% jen Čechů snad září svatozář?:-/

Emil XX 2.10.2008 19:33

Re: Re: Re: No vidíte pane Hrbku - vy že hrajete fér?

Nikoliv, ale neprosazují ekonomické nesmysly ke škodě celé země.

www racek 2.10.2008 14:55

jé, pane hrbek, to je hezký

podepsal bych každé slovo. skoro. až na tu cenově přístupnou energii. neb v globálním světě bude i globální cena ... nelze plést s výrobní. nařizovat cenu elektřiny jest značně netržní.

Antonín Hrbek 2.10.2008 15:52

Re: jé, pane hrbek, to je hezký

Vážený příteli, i v tržním světě může některý výrobce prodávat své zboží laciněji než jiní. A dokonce na tom může vydělat více než ostatní. Nejde samozřejmě o nařizování ceny, ale o takové využití komparativní výhody, které je výhodné jak pro výrobce, tak i pro spotřebitele.

gold 2.10.2008 14:40

Chachachaaaaa

Bojovat proti globálnímu oteplování tím,že snížíme počet bublin v sycených limonádách.Chchachaaaa;-D větší kravinu jsem jaktěživ neslyšel.

A kdo bude množství COčka v pitíčkách počítat?Limča,která vybublá víc jak padesát bublinek bude zakázaná?;-D

Já se snad zblázním smíchy.To je jako kdyby chtěl omezit osobní dopravu a proto ulámal všem dětem u angličáků kolečka ;-D.

Topinka V. 2.10.2008 14:26

Velmi dobře

pane Hrbku, moc se mi líbí Vaše názory, včetně komplexnosti pojetí.

Historik 2.10.2008 14:24

Jediný problém vidím v preferenci silnic 1 třídy před dálnicemi

Na silnicích první třídy jsou mnohem častější dopravní nehody s vážnými následky, neboť na dálnici není např. tak snadné dostat se do protiměru. Také z hlediska spotřeby paliva bych preferoval dálnice.

Jediné nebezpečí představuje pro bezpečnost a ekonomiku provozu na dálnicích šílený nápad zvýšit povolenou rychlost na 160 km/hod.

Antonín Hrbek 2.10.2008 15:58

Re: Jediný problém vidím v preferenci silnic 1 třídy před dálnicemi

Jako většina obyvatel jsem častý uživatel silnic I. třídy a vidím jejich katastrofální stav. Dálnice mají v současné době ze znační míry transitní funkci a máte pravdu v tom, že jsou relativně bezpečnější. Proto se mi zdá být logické bojovat za větší bezpečnost silnic první třídy.

para 2.10.2008 17:07

Re: Re: Jediný problém vidím v preferenci silnic 1 třídy před dálnicemi

Ona ta logika boje má různé kořeny. Uživatel silnic to vidí jinak než jejich opravář či stavitel. Základní potíž totiž tkví v tom kdo za co zodpovídá a kdo co investuje a tedy s jak velkých prostředků lze vycházet resp kolik toho lze "otáčet".  Zjednodušeně: Stát má pod palcem Dálnice - okres Okresky. Poměr investičních prostředků je ten háček v "logice boje" různých zůčastněných.:-(

starydoktor 4.10.2008 22:15

Re: Re: Jediný problém vidím v preferenci silnic 1 třídy před dálnicemi

Myslím, že preference jednoho silničního systému (dálnice) proti jinému (ost.silnice) problém neřeší. Primární je omezení kamionové, ale i osobní dopravy. Tranzitní i tuzemské. Tranzitní pálí více. Žádným administrativním opatřením (omezením) to nejde vyřešit. Zboží se musí k zákazníkovi dostat. Porazilo by to ekonomiku celé Evropy. Musím nabídnout alternativu. Protože z Břeclavi do Rozvadova nic neteče, zbývá dráha. Ta je už teď přeplněna.

Takže, na jeden pruh dálnice (2 jízdní pruhy) se vejdou tři železniční tratě. Spotřeba betonu cca 10%, kolejnice a štěrk. Jistěže mosty tunely atd. Už sapéři wehrmachtu uměli spojit několik vlaků do série. Zkoordinovat tažnou sílu el. lokomotiv, aby se souprava vlaků napotrhala je již technicky řešeno. Pak můžete mít třeba 5 km dlouhý vlak na který ty kamiony najedou. Speciální vagony musím vyrobit v dostatečném množství. Pokud dopravce rozumně nezvolí levnější přepravu kontejnery, kterě z každého nádraží odtahne na podvalníku do destinace i traktor. 1 HP utahne po kolejích 5-10x více než po silnici.

Dost jsem to zjednodušil. Je to však jediná cesta jak se nepozabíjet a šetřit fosilní palivo, naftu. Ta zvýšená bezpečnost je bonus. Předjíždím-li za mrholení, kolonu 10ti kamionů, jedu pár km na slepo. A to každý.