Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

www racek

2. 10. 2008 15:31
pan hrbek ale není neekolog

ani modrej či nezelenej ...on jen nabízí řešení, neb ten problém skutečně existuje. takové selské ... a ono řešení selské je.  ale politicky se nehodí.

zelené řešení se politicky hodí. ale je drahé, hloupé a nereálné.

0 0
možnosti

Niky

2. 10. 2008 15:06
Protože se planeta neotepluje,

tak ta zelená sebranka přestala používat termín globální oteplování a nahradila ho termínem změny klimatu,ono se pomalu začíná ochlazovat,proto změny klimatu,můžeme popřípadě jenom změnit oteplování v ochlazování a jedeme dál!

0 0
možnosti

D.M.

2. 10. 2008 18:34
Re: Protože se planeta neotepluje,

Hlupacku, zmena klimatu se tomu rika proto,ze nekde teplota vzrozte, nekde klesne, nekde mnozstvi srazek vzroste, jinde klesne atd. ... Uz tomu rozumis?

0 0
možnosti

Niky

2. 10. 2008 14:59
No vidíte pane Hrbku,

máte samozřejmě pravdu,ale,když tuto pravdu řekne,nebo napíše V.Klaus,tak je sprostě napadán,urážen a nactiutrhán!Ekologisté,tato zelená zločinecká sebranka by vůbec nemohla existovat,kdyby neměla téměř stoprocentní podporu zločinných novinářů a médii.Bude tomu deset let,kdy V.Klaus řekl,že novináři jsou největšími nepřáteli lidstva a měl jako vždy pravdu!

0 0
možnosti

ok

2. 10. 2008 15:05
Re: No vidíte pane Hrbku,

Klaus na rozdíl od pana Hrbka využívá fakta k očerňování protivníka. Pan Hrbek hraje fér. To je dost zásadní rozdíl.

Ostatně globální oteplování existuje - stačí pozorně sledovat počasí včetně synoptických map, a především změny výskytu živočišných druhů (hadi, motýli atd.).

0 0
možnosti

www racek

2. 10. 2008 14:55
jé, pane hrbek, to je hezký

podepsal bych každé slovo. skoro. až na tu cenově přístupnou energii. neb v globálním světě bude i globální cena ... nelze plést s výrobní. nařizovat cenu elektřiny jest značně netržní.

0 0
možnosti

Antonín Hrbek

2. 10. 2008 15:52
Re: jé, pane hrbek, to je hezký

Vážený příteli, i v tržním světě může některý výrobce prodávat své zboží laciněji než jiní. A dokonce na tom může vydělat více než ostatní. Nejde samozřejmě o nařizování ceny, ale o takové využití komparativní výhody, které je výhodné jak pro výrobce, tak i pro spotřebitele.

0 0
možnosti

gold

2. 10. 2008 14:40
Chachachaaaaa

Bojovat proti globálnímu oteplování tím,že snížíme počet bublin v sycených limonádách.Chchachaaaa;-D větší kravinu jsem jaktěživ neslyšel.

A kdo bude množství COčka v pitíčkách počítat?Limča,která vybublá víc jak padesát bublinek bude zakázaná?;-D

Já se snad zblázním smíchy.To je jako kdyby chtěl omezit osobní dopravu a proto ulámal všem dětem u angličáků kolečka ;-D.

0 0
možnosti

Topinka V.

2. 10. 2008 14:26
Velmi dobře

pane Hrbku, moc se mi líbí Vaše názory, včetně komplexnosti pojetí.

0 0
možnosti

Historik

2. 10. 2008 14:24
Jediný problém vidím v preferenci silnic 1 třídy před dálnicemi

Na silnicích první třídy jsou mnohem častější dopravní nehody s vážnými následky, neboť na dálnici není např. tak snadné dostat se do protiměru. Také z hlediska spotřeby paliva bych preferoval dálnice.

Jediné nebezpečí představuje pro bezpečnost a ekonomiku provozu na dálnicích šílený nápad zvýšit povolenou rychlost na 160 km/hod.

0 0
možnosti

Antonín Hrbek

2. 10. 2008 15:58
Re: Jediný problém vidím v preferenci silnic 1 třídy před dálnicemi

Jako většina obyvatel jsem častý uživatel silnic I. třídy a vidím jejich katastrofální stav. Dálnice mají v současné době ze znační míry transitní funkci a máte pravdu v tom, že jsou relativně bezpečnější. Proto se mi zdá být logické bojovat za větší bezpečnost silnic první třídy.

0 0
možnosti

pavlik

2. 10. 2008 14:10
některé názory jsou velmi rozumné,

jiné jako zákaz sycení minerálek oxidem uhličitým jsou vyloženě směšné. Není taky důvod nějak kolkovat auta podle CO2, protože za větší spotřebu jsme penalizování odvedením větší daně přiražené k ceně paliva (je to celkem dost, okolo 50 procent). Co se týče snižování CO2, musíme začít teď.Jde i o to, jak donutit např. supermarkety nebo velké firmy k šetření elektřinou. Je to absurdní, ale největší nedostatek elektřiny je v létě, protože si kdekdo zapne klimatizaci. Přitom prudké změny teplot, když jdete z klimatizované místnosti ven a naopak člověku nesvědčí, vede to k nachlazení a přispívá to ke kardiovaskulárním chorobám, pokud nejsou klimatizace dostatečně často čištěny tak se v nich drží plísně, což je taky celkem krize.

0 0
možnosti

Historik

2. 10. 2008 14:26
Re: některé názory jsou velmi rozumné,

Můžete své tvrzení o vlivu klimatizací nějak doložit? Zatím se opravy elektrárenských bloků prováděly v létě.

0 0
možnosti

Kiri

2. 10. 2008 13:23
Ani sebelepší státní regulace není ovšem nic platná

Ani sebelepší státní regulace není ovšem nic platná, neboť sluncs na nás s*re jak na placatej šutr a to neovlivníme. A tyhle žabomyší válkky o 0,72% vlivu nás na počasí politiky akorát živí a nám tahají peníze z kapes.  Dochází k celkovému ochlazování planety a nikoli oteplování!  Až na to političtí vědci přijdou, vsaďte se, že za to bude opět moct CO 2   !    ;-O

0 0
možnosti

hufv

2. 10. 2008 12:28
Článek co kdyby, v celku k ničemu.

Na začátku článku jsou 4 postuláty, které je nutné podle autora verifikovat. Jenže veškerý další text je o tom, že tyto postuláty jsou platné. Tedy článek ve většině textu předjímá nějaký závěr a je silně manipulativní. K těm tezím:

ad 1 - možná ano, možná ne. Tvrzení zatím není dokázané. Podle některých se projevuje Globální Oteplování tím, že v některých místech zeměkoule se ochlazuje. Pokud toto tvrzení vezmu naopak, pak můžeme také mít Globální Ochlazování, které se projevuje částečným oteplením některých částí - např. Arktidy. Ověřeno není nic.

ad 2 - ještě problematičtější. Nexistuje žádný důkaz o tom, že změnu klimatu (jedno jaké GO) způsobuje právě CO2. Protože v minulosti země takových změn již bylo prokázáno mnoho (odchylka nahoru či dolů o 2 a více stupňů je dokázána) a přitom CO2 v minulosti žádnou roli nehrál, pak je asi těch faktorů mnohem víc - a je otázkou, jestli je vůbec CO2 nějaký faktor.

ad 3 - pokud by k oteplování došlo, pro ČR by bylo oteplení pravé požehnání. Tak jak tomu bylo ve středověku, např. 13té století. Ovšem k tomu bohužel nedojde.

ad 4 - tento postulát je už úplně mimo - vzhledem ke všemu předchozímu, co nevíme. Ovšem pokud by skutečně všechny doposud předkládané teze byly pravdivé (což nejsou), pak tato poslední již nic nemění - reálně je totiž naprosto jedno, jestli to bude "rukou trhu" nebo státním dirigismem. Nejhezčí na tom všem je, že v dalším textu autor vyjmenovává opatření státu, která jsou typicky pouze regulací trhu - tedy tržními opatřeními (především daňové a další finanční nástroje) a vůbec se nezabývá skutečnými netržními opatřeními (zákony a nařízení např. na omezení populace, na státní kontrolu osobního vlastnictví - domů apod. - což by nakonec nejvíc pomohlo ve snížení energetické náročnosti a omezení produkce odpadů a znečištění). Možná ho to (dík mu za to) ani nenapadlo.

0 0
možnosti

para

2. 10. 2008 14:21
Re: Článek co kdyby, v celku k ničemu a vývody hufva.... darmo mluvit...

Hufve jak to po Tobě tak čtu, tak mi připadá že jsi schopen tvrdit i to, že Země je placatá. Já tvrdím že je kulatá...

Ad 1 naměřené hodnoty průměrné globální teploty - projdi si : http://www.ipcc.ch/" target="_blank" rel="nofollow">http://www.ipcc.ch/ a ověř si to.

Ad2 I klimaskeptici v CEPU GO- realita/ Bublina str 101 uvádějí ze bez skleníkových plynů by teplota na Zemi byla o 33 stupnů nižší a vliv CO2 na oteplení dělá z toho asi 8%.

Ad3 - Malé oteplení je možná požehnání ale jak pro koho, jak kde v jakých mezích a jakou rychlostí změny? Např pro biotop se uvádí schopnost přesunutí 100km/100let a změna o 1st odpovídá zhruba rozdílu mezi Prahou a Libercem. Zkomplikujíli se jen srážky bez změny teplot i tak to může mít velký dopad. V diverzifikované krajině jako je ta naše jsou dopady snesitelnější. Na rozlehlých planinách pak změna o 2 stupně má důsledek  být či nebýt... CO2 zůstane v atmosféře ještě min století i kdyby se dnes imise zastavily. Teplota poroste z důvodu setrvačnosti oceánských výměníků rovněž ještě zhruba století .... je nás dnes oproti tomu středověku už přes 6 miliard - suroviny začínají docházet, potraviny zdražují, po energii hlad roste... a i za to století budou chtít všichni žít....

Příchod nějakého dobrodiní v tomto horizontu by se lidstvu moc hodil.;-)

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz