8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

ANALÝZA: Jak to, že Zeman přesto vyhrál?

Tuhle otázku si jistě klade kdekdo. Za zavřenými dveřmi se sponzoři Zemanova soupeře ptají po kvalitě svého vlastního úsudku a produktu, který prodávali. To jsou podnikatelské, a proto věcné úvahy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Netzer 31.1.2018 9:35

Re: "...ti, kteří svět vysvětlují ostatním

Vy teď přištěkáváte Tesaříkovi?

To jste ale klesl pořádně hluboko, hnědoliberále.

M. Prokop 31.1.2018 9:29

Re: "...ti, kteří svět vysvětlují ostatním

Co po těch letech zoufalostí čekáte? :-P

Leda přištěknout agentu Rudolfovi.

P. Rudolf 31.1.2018 9:10

Gerasimovova doktrína

která popisuje nové metody válčení v informačním věku, nám mimo jiné říká:

"V dezinformacích se rusové propracovali mezi naprosté světové mistry a málem dokázali odzbrojit Západ zevnitř. Po rozpadu SSSR jsme na to na čas zapomněli. Zkušená garda šedých vlků v západních zpravodajských službách odešla do penze a mladí netušili, že v rusku se nic nezměnilo, jen se tomu začalo říkat jinak."

Proto "lidé bděte", mentoři jako Klaus, Zeman či Robejšek (a mnozí další) nejsou ničím jiným, než součástí a užitečnými idioty propagandy Kremlu.

R. Tesařík 31.1.2018 9:01

Re: "...ti, kteří svět vysvětlují ostatním

A další zoufalost.

K. Krejčů 31.1.2018 9:00

Re: To

V r.1933 si Němci demokraticky zvolili Hitlera - no - tam snad ještě nejsme. Nicméně příznivci Zemana nám hned po volbách předvedli, jak si demokratické přesvědčování představují (byl to tuším direkt a levý hák).

D. Stirský 31.1.2018 8:56

Autor je poněkud mimo.

Zeman již s velkou pravděpodobností zcela zdravý rozum nemá a před jakýmkoli nebezpečím nás není sto ochránit. Stačí se podívat na jeho fota v plavkách. Zeman vyhrál, byť s mírným náskokem, proto, že byl lepší! Pořád nikdo neumí přiznat, a to natvrdo, že on JE inteligentní a že se umí v politice pohybovat jak kapr ve vodě. Perfektní stratég a taktik! Ne nadarmo jezdil 5 let po krajích! To byla jeho státem placená kampaň. On má vždy promyšleno několik tahů dopředu, což jeho soupeř neuměl. Ani ta kampaň proti Zemanovi až tak masivní nebyla, alespoň ve srovnání s předposledními volbami. Třena na NP bylo hodně článků proti Drahošovi. Nejhorší jsou novináři, kteří bařtipánovi věnují zbytečně mnoho pozornosti. Rozebírají s "odborníky" a tzv. "osobnostmi" každý jeho žvást, čímž přesně plní jeho zadání a utvrzují jej v názoru, že jsou hnojem a žumpou s podprůměrným intelektem.

S. Netzer 31.1.2018 8:53

Re: "...ti, kteří svět vysvětlují ostatním

Až po vás, barde.

R. Tesařík 31.1.2018 8:50

Re: "...ti, kteří svět vysvětlují ostatním

A to je zase váš zoufalý pokus o čertví co.. K článku nic?

J. Hanke 31.1.2018 8:41

Re: Zeman

Omyl. Ti strašpytlové s vymytým mozkem volili želé Drahoše. A jak vidno mediální masáž nefungovala. Většina voličů nebyli hlupáci

Mimochodem, kdyby Drahoš zašil své ženě hubu dratví, aby ji nemohla otevřít, dopadl by rozhodně lépe. Inu když si vzal blbku, jeho neštěstí......

S. Netzer 31.1.2018 8:38

"...ti, kteří svět vysvětlují ostatním

a snaží se je ovlivnit, přeceňují jak své schopnosti, tak i své možnosti."

„Naše cíle jsou ambiciozní,“ odvětil na otázku iDNES.cz, zda stále platí cíl jeho strany získat 20 procent, jak dříve vyhlásil, nebo zda Realisté svá očekávání již přehodnotili. „Sahej po hvězdách, když chceš dosáhnout něco,“ řekl Robejšek. https://zpravy.idnes.cz/robejskovi-realiste-predstavili-33-realistickych-kroku-vpred-pt8-/domaci.aspx?c=A170420_100507_domaci_kop

Mentor Robejšek sáhl po hvězdách a Realisté získali celých 0,71%!

I. Koreň 31.1.2018 8:08

Pan Robejsek ma v mnohem pravdu, ale v necem podstatenem se myli. Zacnu pravdou: z vlastni zkusenosti muzu potvrdit, ze pan Zeman ma verne volice, kteri ho povazuji za dobreho prezidenta a zadni novinari jim nevysvetli, ze dobry neni. Media opravdu maji velmi omezeny vliv. Pravdu ale pan Robejsek nema, kdyz tvrdi, ze Zemanovi oponenti jsou v mensine, jejiz vliv slabne. Napriklad v ceskych krajich pan Zeman uz minule volby vyhral jen o par stovek hlasu, a tyto jasne prohral. Jeho volebni vysledek se zhorsil vsude krome dvou kraju, kde se miniaturne zlepsil, nejvetsi ubytek hlasu byl na Morave a ve Slezsku - vsude o 4-5%, na Vysocine o 8%.

Samozrejme je podstatne, ze pan Zeman volby celkove vyhral, ale vyhral je tesne a odpor volicu proti nemu sili, a to hlavne mimo prazskou kavarnu.

J. Dvorská 31.1.2018 8:01

Zeman

Proč vyhrál ? Protože půl národa jsou lehce ovlivnitelní , ustrašení

Češi !

Perryman 31.1.2018 7:48

Pana Robejska mam rad, Realisty jsem volil z velke casti kvuli jeho osobe. Ale uznavam ze uz ve volbach do parlamentu byli nepresvedcivi. Vyber pana Hynka za kandidata na prezidenta to uz dorazil zcela.

L. Písařík 31.1.2018 7:45

Re: Jak to?

O chlup? 150 tisíc není chlup, jsou to přes 4% hlasů a ty rozhodly. Voliči znají Zemana a vědí co očekávat. Drahoš, 3 měsíce před volbami vytažený z klobouku jako králík a navíc neschopný prezentace svého programu, to musel prohrát a navíc, nemohu se zbavit podezření dirigence ze zákulisí. Zeman je svůj.

V. Němec 31.1.2018 7:33

Tak

Zemana máme vyřešeného a teď pane Robejšku něco o Evropské komisi a komisarech!(Jak to bolševicky zní!)

Tam je zakopaný pes!

J. Vobr 31.1.2018 7:29

ROBEJŠEK DOBRÝ !!!

Tu-ááá.

J. Svoboda 31.1.2018 7:27

Re: Připomínáte " Zemanovy sra*komety",

Dovolím si nesouhlasit. Volebně úspěšné kampaně byly založeny na triviálních heslech typu - Stop regulačním poplatkům, Bude líp, Stop Kalouskovi - Zeman na Hrad, Stop migraci a Drahošovi.

Pětiletá mainstrímová masáž je vaše bublina, která nakonec s rozhodováním voličů nesouvisí.

Pěkný den.

J. Svoboda 31.1.2018 7:21

Re: To

Rezignace na informovanou volbu vede ke tragédiím.

J. Svoboda 31.1.2018 7:18

Já na prosazování informované volby nerezignuji.

V. Kotas 31.1.2018 7:09

Duchovní elita by potřebovala především vylézt

z té bubliny grantů, dotací, státního cecíku, chlapců co spolu mluví, do reálného života. A uvidíme, kolik se jich svým uměním uživí a teprve poté, se dostanou k té podpoře.

S. Ševeček 31.1.2018 6:55

Re: Byl bych ticho,

viděl jsem ho po volbě v tv. Fajn. Názory jasné, srozumitelné, kompaktní, ale je opět tím měkkým intelektuálem, neschopným zvládat válečnou vřavu politiky - jako snad všichni Realisté.

S. Ševeček 31.1.2018 6:50

Re: To

k rozhodování lidí: Lidé se řídí obecně rozšířenou PŘEDSTAVOU o tom, co je správné.

Podstatou opia Intelektuální elity je jejich pyšná představa, že jsou schopni Lidstvo změnit. fatální omyl.

D. Polanský 31.1.2018 6:48

Byl bych ticho,

kandidát Realistů Hynek (v prvním kole jsem mu dal hlas) pěkně dlouho lavíroval než nakonec podpořil Zemana, když už si to málem ani nikdo nevšiml, efekt by to mělo hned po prvním kole. Upozornil jsem proto hned po prvním kole volební štáb p. Hynka, že by se měl p. Hynek jasně postavit za Zemana. Ale kdepak, kličkující odpověď, že si ještě bude ujasňovat koho vlastně podpoří, že Drahošovi a Zemanovi položí otázky... Prostě alibista. Mně tohle autorovo tlachání nepřesvědčilo. Chybí jasné činy. Realisti (volil jsem je do poslanecké sněmovny) již můj hlas nedostanou.

S. Ševeček 31.1.2018 6:43

Re: Mentore,

"proroctvím"?

- pokud je tento článek proroctvím, pak už se naplnilo.

S. Ševeček 31.1.2018 6:40

Re: Jak to?

explicitní.

S. Ševeček 31.1.2018 6:39

Menšina se stále příliš

velkým vlivem.

K. Drobková 31.1.2018 6:29

Jo, jo ........

Pronásledovaní nejsou, ale nepochybně jsou menšina; menšina se stále menším vlivem...... no, Realisté se svým výsledkem ve volbách ( 0,71 %) jsou menšinou s vlivem téměř nulovým.

J. Krásenský 31.1.2018 5:49

Připomínáte " Zemanovy sra*komety",

ale skromně zapomínáte na vlastní a mainstreamové sra*komety, které tu pět běží, jak i autor článku připomíná, i Drahoš jich použil, i fake-news, a nezafungovaly tak, aby byl Drahoš zvolený. Vaší úvaze chybí doklad toho, co si představujete jako racionální rozhodnutí a to je zásadní chyba. A rozhodně nestačí tvrdit, že volba Drahoše byla racionální rozhodnutí. A co se "ekonomie" týče, je vůbec otázkou nakolik to je věda a nakolik formování většinového mínění se zdánlivě složitým matematickým aparátem, která bývá "generálem po bitvě" při zdůvodňování proč se to vlastně stalo a proroka, který to předvídal vynášejí do nebes až to další nepředvídatelné události.

L. Novák 31.1.2018 2:55

Re: Jak to?

Rozumná možnost? Bylo prokázano (a snad i udělena Nobelova cena za Ekonomii ?), že lidé se často vůbec nerozhodují racionálně. Jak fungují Zemanovy sra*komety, jsme tady i jinde viděli všichni. Ano, zdůrazňuji FUNGUJÍ. Drahoš jich nepoužil a proto prohrál. Pravda, jenom "o chlup".

J. Pospíšil 31.1.2018 0:49

Re: To

Pane Krejčů, fakt víte, co je správně? A víte, že je to správně pro vás nebo je to správně pro všechny?

Ve volbách se fakt nerozhoduje o tom, kdo je správný kandidát, ve volbách voliči prosazují svůj názor na to, kdo má zastávat funkci. Ne, aby byl v té funkci správně, ale aby v té funkci byl.

Nikdo neví, podle čeho se se ve skutečně rozhodují voliči. Někteří, aby posunuli vývoj ve směru své představy, jak má svět vypadat, někteří podle toho, kdo je větší fešák, někteří podle toho, co si přečetli, že mají dělat vzdělaní a pokrokoví lidé, někteří podle toho, co jim řekl o tom člověku kamarád, který ho viděl, některým dokonce kandidát potřásl rukou.

Demokracie je způsob, jak jednoduchým kriteriem rozhodnout, bez zkoumání toho proč, jeden ze dvou v tomto případě, bude funkci zastávat. Je to založeno na prosté myšlence, že někdo vybrán být má a že je lepší počítat hlasy než rozbíjet hlavy.

Fakt nejde o žádnou, jakkoli konstruovanou, správnost.