29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

ANALÝZA: Herman jako ztělesnění pravdy?

Celou letošní aféru kolem „nevyznamenání strýce ministra kultury Hermana“ odstartovalo prohlášení Daniela Hermana o tom, že jeho strýc byl vyškrtnut ze seznamu letošních státně vyznamenaných.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Varadinková 31.10.2016 11:28

Rychlokvašená budhistická reinkarnace Havla

....V souboji tvrzení ‚Herman versus Zeman‘ jsem váhal (protože víme, co Zeman umí). A v tvrzení ‚Herman versus Zaorálek‘, jakkoliv jsem se stokrát s tím druhým zhádal, mu v téhle věci pořád věřím víc než rychlokvašené buddhistické reinkarnaci Havla,“ uvedl Zahradil. .....

....„Udělal to schválně na MK, oficiálně, dobře věděl, do čeho jde, navezli ho do toho frajeři z Fora 2000, dnes to taky Zao prokecl. A je to proto, že už se pod ním kymácela židle. Lidovci se ho hodlali zbavit, protože z něj nic nemají. Tak se nalepil na Babiše, stejně jako Jurečka, a teď ho zachránil dalajláma,“ podotkl Zahradil. Zároveň zopakoval, že on sám Hermanovi nevěří.....

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Pod-Hermanem-se-kyvala-zidle-navezli-ho-do-toho-frajeri-od-Havla-Pokracovani-vcerejsiho-politickeho-TV-krvaku-460682

J. Kanioková 31.10.2016 13:20

Ha ha ha,

se divím, že Vám tady nenapsali - http://jdem.cz/cjc9p7

Já už v tom viděla úvod k k Druhé Spacákové Revoluci

P. Rudolf 31.10.2016 11:18

Tváŕí se to jako shrnutí faktů

ničím takovým to však není. Nebudu zdržovat právně - procedurálními fauly autora, to by stejně nikdo nečetl. Podstatná jsou pouze potvrzené skutečnosti:

1. Tvrzení pana Bradyho, že byl z Hradu telefonicky informován o udělení vyznamenání jeho osobě Hrad nepopřel.

2. Proč se stalo, že mu udělení vyznamenání bylo nakonec odepřeno, Hrad naprosto ničím nezdůvodnil (a že by v tomto případě sakra měl).

3. Rozhovor na velvyslanectví mezi Zemanem a Hermanem se prokazatelně konal, jein nikdo nemůže (nebo nechce) jeho obsah potvrdit.

Rozhodující pro veřejnost je pak v tomhle případě, neb nestojíme před soudem - ale i tam hraje významnou roli) důvěryhodnost aktérů. Pana Bradyho nikdo neusvědčil z jakéhokoliv neetického chování, ba spíš naopak, pan Herman zatím (prokazatelně) nikdy nelhal, zato Hrad je (a prezident soudně potvrzeně) přímo baštou lži. Komu tedy možno věřit? A o nic jiného v tomto případě nejde. Já mám jasno.

A. Osvaldová 31.10.2016 11:55

Re: Tváŕí se to jako shrnutí faktů

A vaše námitky nejsou námitky, ale dojmy. Nikdo nemůže potvrdit ani co bylo obsahem údajného telefonického rozhovoru Brady - Hrad. Pan Brady je milý, popletený stařík, jak vidno z jeho rozhovorů, poskytovaných do všech stran a protože nevíme, jaký byl obsah rozhovoru, je to argument slušně řečeno "na ty dvě věci".

Dále je nutno pro nechápavé asi opakovat donekonečna, že nominace nezakládá žádné právo na vyznamenání, nýbrž je jen a pouze možností.

To, že se konal nějaký rozhovor, nezakládá sebemenší důvod k dovození, že si ti dva (Zeman Hermann) na velvyslanectví vyprávěli, že když Jeho Svátost, tak ne Brady. Něco takového by nejspíš Hermann hned pustil do světa, na nic nečekaje (přiznávám, že toto je taky jen dohad, nicméně má svou docela obyčejnou lidskou logiku).

J. Václavíková 31.10.2016 12:23

Re: Tváŕí se to jako shrnutí faktů

Vy nevíte, že to potvrdila manželka pana Brady? Volala nazpět a byly jí potvrzeny informace, které jí sdělil manžel. Váš názor na jeho popletenost nechám bez komentáře, to je klasické přání otcem myšlenky. Měl jen zpočátku problém vyjadřovat se česky.

,,Něco takového by nejspíš Hermann hned pustil do světa, na nic nečekaje"

Vy Zemanovi fandové nevíte, co chcete. Zároveň mu vyčítáte, že on to pustil do světa. Což neučinil, odpovídal na novinářské dotazy poté, co to novináři zjistili.

P. Rudolf 31.10.2016 12:45

Re: Tváŕí se to jako shrnutí faktů

Zřejmě vůbec netušíte, jak se v takových případech postupuje. Hrad sdělí potencionálnímu laureátovi jeho nominaci s tím, že potřebuje vědět, zda jí přijme a zda se i osobně dostaví. Pak musí samozřejmě následovat další formality. To, že nepřišly, jasně dokládá podlou hru Hradu. I rakouskému starostovi Vídně Zilkovi, po oznámení nominace a poté objevení se faků, že spolupracoval s STB, bylo Hradem s omluvou a vysvětlením sděleno, že medaili neobrží. Tak se totiž jedná v civilizované společnosti.

J. Václavíková 31.10.2016 12:49

Re: Tváŕí se to jako shrnutí faktů

Bylo jim řečeno, že písemnou pozvánku obdrží v Praze.

P. Zinga 31.10.2016 14:49

Re: Tváŕí se to jako shrnutí faktů

Pan Brady zdrhnul po válce z transportu do Izraele, do kterého se sám přihlásil. Asi mu došlo, že by tam musel do armády a tak šel bojovat za Židy z Kanady. Sám to říkal v ČRo.

Hrad a vlastně každý, kdo vyznamenání uděluje, zdůvodňuje - na rozdíl od zamítnutí- proč. Na metál totiž není nárok. Punktum.

J. Václavíková 31.10.2016 14:57

Re: Tváŕí se to jako shrnutí faktů

A teď tu o Karkulce, prosím pěkně!

Z. Velínský 31.10.2016 10:42

Proti veškeým argumentům stačí jeden jediný

A to: a co onen telefonát Forejta Bradymu? To se nehodí do krámu obhajoby neobhajitelného, takže o takových věcech budeme mlčet - pane autore? Mimochodem, pan Zeman to také dělá tak, odjakživa. Použije co nejvíce igelidentních termitů, které se naučil v prognosťáku, pro oblbnutí nevzdělaného publika. A zamlčí podstatné věci. Nevzdělané publikum, oslepené rádoby vyšší logikou a pojmy, potom nevidí, že skutečnost vypadá podstatně jinak, než jak je slovně prezentováno.

S. Ševeček 31.10.2016 11:13

Re: Proti veškeým argumentům stačí jeden jediný

Slyšel jsem mluvit pana Hermana a zdálo se mi, že to hovoří Forejt. Jak on umí napodobovat!

A. Osvaldová 31.10.2016 12:00

Re: Proti veškeým argumentům stačí jeden jediný

Vám je obsah telefonátu znám? Od koho?

T. Hraj 31.10.2016 10:39

kdo nemá kauzu, neexistuje

Podle fakt v článku, to skutečně vypadá, že Zeman opravdu neměl v úmyslu pana Bradyho vyznamenat. Žádná kauza tedy není.

Nicméně přesto paradoxně mohl Zeman tuto neexistující kartu použít ke střetu s Hermanem. Domnívám se, že konfrontace byla v zájmu obou, neboť jim získává body v jejich táborech příznivců (pro Zemana je to současně i hobby). A Hermana vynesla z anonymity do světla reflektorů a zaplnila náměstí.

A. Reček 31.10.2016 11:09

Re: kdo nemá kauzu, neexistuje

Zeman za každou cenu nechtěl, aby došlo k setkání dalajlamy s ministrem kultury, protože před Pekingem poklonkuje. Ministr zase s titulu své funkce se setkal s dalajlamou jako vedoucím nositelem jiné asijské kultury. K žádnému jinému jednání nedošlo. Herman dobře řekl, že my nepotřebujeme ohýbat svůj hřbet před diktátorským režimem. Tohoto názoru byl začátkem měsíce i slovenský prezident Kiska. A o zviditelnění Hermana se hlavní měrou postaral svými bláboly hradní mluvčí Ovčáček.

T. Hraj 31.10.2016 12:30

Re: kdo nemá kauzu, neexistuje

V zásadě s vámi souhlasím. Pouze:

Myslím, že to setkání Zemanovi nijak nevadilo. Naopak, byla to pro něj příležitost se vyhranit (kritizovat ho).

Ministr zahraničních věcí se nemá setkávat s dalajlamou jako "vedoucím nositelem jiné asijské kultury", ale jako představitelem státu, kterého ČR uznává za legitimního. To by ovšem samozřejmě znamenalo jít do přímého střetu s Čínou se všemi důsledky. Protože žádná západní země na něco podobného nemá (a z pragmatických důvodů nechce) tváří se, že věc není takto černobílá, ačkoli je. Je otázka, nakolik si lidé na náměstích toto dilema uvědomují.

J. Václavíková 31.10.2016 12:36

Re: kdo nemá kauzu, neexistuje

Ministr zahraničních věcí by možná fakt neměl. Pokud nechceme vztahy s Čínou ukončit. Ministr kultury je něco jiného.

T. Hraj 31.10.2016 16:04

Re: kdo nemá kauzu, neexistuje

Aha, to mi ušlo. Ve finále je to ale jedno s kým (jakou funkcí) se ministr setkal, protože Čínská otázka na naše představitele bude nakonec stejně zcela konkrétní: "Uznáváte, či neuznáváte celistvost Číny včetně Tibetu?"

P. Zinga 31.10.2016 14:53

Re: kdo nemá kauzu, neexistuje

Kdo to zase vylezl z USA análu?

O. Uživatel 31.10.2016 10:31

Uživatel požádal o vymazání
D. Stirský 31.10.2016 10:28

Nerozumím jedné věci:

Kdyby kauza Brady nebyla, tj. Zeman by medaili bez problémů udělil, pan Herman by se předání zřejmě zúčastnil a pan Brady by metál přijmul. Byť správný, mravně-integrální postupy by měl být: Od toho jedovatého, mstivého starce z Hradu nic neber, ani Bílého lva.

P. Harabaska 31.10.2016 11:40

Re: Nerozumím jedné věci:

Pokud by Zeman medaili bez problémů udělil, pan Herman by se předání zřejmě zúčastnil a pan Brady by metál přijmul. Jen by bylo třeba vymyslet na Zemana nějakou jinou šikovnou kličku, ve které by se MOŽNÁ chytil. Brady byl jen "užitečný idiot" vystupující v dramatu, o jehož autorovi i smyslu neměl žádné tušení.

J. Václavíková 31.10.2016 10:19

Autor je další mystifikátor,ohýbající fakta?

Nebyl to Herman, kdo celou záležitost otevřel, a nebyl to ani on,kdo začal Bradyho označovat za strýčka. Také to není on, čí důvěryhodnost je pro posouzení rozhodující.

Rozhodující v celé kauze je, jestli si Bradyovi vymysleli telefonát z KPR o udělení vyznamenání, nebo nevymysleli. A to se neodvážil naznačit ani tydýt Ovčáček, protože co se důvěryhodnosti obou zúčastněných stran týká, vyniká tu propastný rozdíl mezi žumpou hradních šašků a úctyhodným panem Brady. Pokud tedy někdo naznačuje, že vyznamenání nemělo být uděleno, protože nebyla informována Kanada, svědčí to pouze o jediném. (Tedy pokud přistoupíme na tuto premisu o nutnosti vybavit předem povolení.) KPR si z pana Bradyho pouze vystřelila, když jej o vyznamenání informovala, přičemž nikdy neměla v úmyslu slíbené splnit. Což na ni vrhá snad ještě horší světlo než samotné vydírání Hermana.

A. Alda 31.10.2016 10:24

Vymyslet si nic nemuseli.

Proč by si takovou věc ti staří lidé z ciziny vymýšleli?

Otázka ovšem je, kdo jim doopravdy volal.

J. Václavíková 31.10.2016 10:27

Re: Vymyslet si nic nemuseli.

Není nic jednoduššího, než aby Hrad prokázal, že jim nevolal. Asi Vám uniklo, že Forejt odmítl hovor vyvrátit. Přitom stačilo, aby na tiskovce trval na tom, že Bradymu KPR nevolala.

A. Alda 31.10.2016 11:06

Sledoval jsem Forejta.

Odmítl prohlásit, že volal Bradymu, a odmítl prohlásit, že Bradymu nevolal, odmítl prohlásit, že Brady má pravdu, odmítl prohlásit, že Brady lže... Prostě odmítl prohlásit cokoli. Byl pozoruhodně profesionální a žasl jsem, jak dokázal všechny pokusy učinit z něj osobu zvrátit a nadále zůstal strojem. Dokonalý typ "anglického komorníka". Fascinující to bylo. Já bych na to neměl.

J. Václavíková 31.10.2016 11:10

Re: Sledoval jsem Forejta.

:-)))))))))))))

Ne komorník, ale komik. A Vy s ním. Uspořádat tiskovou konferenci, kde řekne, že nic neřekne, a pak ujet na dovolenou. Toť výkon!

A. Hrbek 31.10.2016 10:25

Re: Autor je další mystifikátor,ohýbající fakta?

Kdo ji tedy otevřel? Pana Zeman? A jsou dvě věci, zda telefonát byl a od koho, a když byl, co v něm bylo řečeno. Ani jedna strana zatím nic nedoložila.

Kdo začal pana Hermana označovat za synovce a jak se tomu pan Herman bránil?

J. Václavíková 31.10.2016 10:36

Re: Autor je další mystifikátor,ohýbající fakta?

Vzhledem k tomu, že paní Brady volala zpět a obdržela stejné informace, lze vyloučit jakýkoliv omyl. Také uvádějí informace, jaké dostávají pouze ti, kdo jsou na udílení pozváni. Co se otevření kauzy týká- Herman odpovídá na informace, jež se objevily v médiích:

Na případ upozornil server Aktuálně.cz. Ministr jeho zprávu potvrdil. „Takovou informaci jsem obdržel, více se o tom nechci bavit,“ řekl Herman redaktorům webu.

Zdroj: http://www.lidovky.cz/zeman-nevyznamena-hermanova-stryce-bradyho-ktery-prezil-holokaust-113-/zpravy-domov.aspx?c=A161021_142139_ln_domov_ele

A. Alda 31.10.2016 11:08

A komu volal zpět?

Tomu, kdo volal jemu. To můj mobil umít taky.

J. Václavíková 31.10.2016 11:12

Re: A komu volal zpět?

Nic jednoduššího, než z Hradu dokázat, že jejich telefon to nebyl.