30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

AMNESTIE: Tohleto zvládnu taky

Není nad to, když se můžete svěřit do rukou profesionála. Kadeřnice, zahradní architekt, zedník, právník – tihle všichni znají svůj obor, osvědčené postupy, jichž je radno se držet. Jejich služby však něco stojí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Šimek 8.5.2013 5:58

Hezký článek,

děkuji. Jedno pozitivum zhudlařená amina mít bude: a sice obtížnější start další kariéry Vrchního Hudlaře.

P. Scheck 8.5.2013 4:13

Re: Laik

Pane Kosejku, bylo by fajn, kdybyste dokázal odpovědět na otázku pana Pavlovského (parafrázuji): "Někdo mě označil za autora něčeho, s čím nemám nic společného, tak se ze všech sil bráním". Rád si od vás nechám vysvětlit, co je na tom špatného. Já bych dělal totéž. Vy ne?

A když už dáváte do uvozovek "odborník" Hasenkopf, znamená to, že Klaus si neuměl vybrat a neměl tak trochu pravdu?

P. Pavlovský 8.5.2013 2:54

Komentovat práci pro svého bývalého klienta

rozhodně není v rozporu s profesní etikou v situaci, kdy jsem veřejně označován za autora klientem zveřejněného textu.

Toho klienta ovšem nelze zužovat na osobu V. Klause, který korektně pana Hasenkopfa z autorství amnestie vyloučil.

Klientem totiž byla institue - hradní kanelář. její dnešní šéf Hasenkopfa za autora označil, a proto se on musí - logicky - bránit. To je zela v ducu profesní etiky jakékoli profese.

Kdyby někdo zveřejnil zhudlařený text z mého oboru a prohlásil, že jsem jeho autorem já bebo že jsem se vůbec na jeho tvorbě podílel, bránil bych se ze všeh sil!

M. Kosejk 8.5.2013 1:25

Laik

Když už je řeč o právním laictví, tak to platí tako o 99% veškerých novinářů a komentátorů, kteří tu amnestii komentují. Diletantismus českých novinářů dosáhl už takové úrovně, že je zcela patrné, že vůbec nechápu principy při rozhodovacím procesu. Například je naprosto normální, že než člověk rozhodne, tak si nechá připravit nástřely různých variant - a pak se po poradě s právníky rozhodne. A je to jeho rozhodnutí - právně i morálně - proto by bylo amorálním alibismem, kdyby Klaus poslechl novináře - a vykecal jména lidí, se kterými se radil.

A to se týká toho vašeho "odborníka" Hasenkopf, tak toho bych za právníka nechtěl. To mu nikdo neřekl, že je proti profesní etice, když komentuje práci pro svého bývalého klienta?! Asi mu to je jedno. Asi si jen chtěl uchránit flek na Hradě, tak na nějakou etiku kašle.

P. Scheck 8.5.2013 0:54

Palec nahoru

Velmi hezky jste to, Michaelo, napsala!