26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

AMNESTIE: Tohleto zvládnu taky

Není nad to, když se můžete svěřit do rukou profesionála. Kadeřnice, zahradní architekt, zedník, právník – tihle všichni znají svůj obor, osvědčené postupy, jichž je radno se držet. Jejich služby však něco stojí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Kosejk 8.5.2013 1:25

Laik

Když už je řeč o právním laictví, tak to platí tako o 99% veškerých novinářů a komentátorů, kteří tu amnestii komentují. Diletantismus českých novinářů dosáhl už takové úrovně, že je zcela patrné, že vůbec nechápu principy při rozhodovacím procesu. Například je naprosto normální, že než člověk rozhodne, tak si nechá připravit nástřely různých variant - a pak se po poradě s právníky rozhodne. A je to jeho rozhodnutí - právně i morálně - proto by bylo amorálním alibismem, kdyby Klaus poslechl novináře - a vykecal jména lidí, se kterými se radil.

A to se týká toho vašeho "odborníka" Hasenkopf, tak toho bych za právníka nechtěl. To mu nikdo neřekl, že je proti profesní etice, když komentuje práci pro svého bývalého klienta?! Asi mu to je jedno. Asi si jen chtěl uchránit flek na Hradě, tak na nějakou etiku kašle.

P. Pavlovský 8.5.2013 2:54

Komentovat práci pro svého bývalého klienta

rozhodně není v rozporu s profesní etikou v situaci, kdy jsem veřejně označován za autora klientem zveřejněného textu.

Toho klienta ovšem nelze zužovat na osobu V. Klause, který korektně pana Hasenkopfa z autorství amnestie vyloučil.

Klientem totiž byla institue - hradní kanelář. její dnešní šéf Hasenkopfa za autora označil, a proto se on musí - logicky - bránit. To je zela v ducu profesní etiky jakékoli profese.

Kdyby někdo zveřejnil zhudlařený text z mého oboru a prohlásil, že jsem jeho autorem já bebo že jsem se vůbec na jeho tvorbě podílel, bránil bych se ze všeh sil!

M. Kosejk 8.5.2013 7:00

Re: Komentovat práci pro svého bývalého klienta

Pan Hasenkpopf nadřadil osobní zájmy nad profesní etiku. Právník, kterým bych se nechal já zastupovat, by to neudělal. Prostě by to odmítl komentovat, protože to mu profesní etika velí.  A že je text "zhudlařený" je jen osobní názor. 

A seznam, pane Pavlovský, seznam! Něco jste slíbil. :)))

P. Pavlovský 8.5.2013 7:20

htěl jsem s tím ještě počkat, ale na přání pana M. Kosejka:

Drobková, Hajková, Halabudová, Handzel, Heusinger, Kadlec, Kanioková, Lenc, Maršálek, Nosek, Ryba, Varadinková, Tesařík.

Neříkám nic víc, než že na tyto autory nebudu reagovat. IGNIRO!

Na výslovné přání samozřejmě každého rád připíši, vede to k oboustranné úspoře času i energie.

PS. Paní Lukešovou musím příjemně zklamat: ačkoli jsem dost pozorný a právě na toto velice citlivý, mohu s uspokojením konstatovat, že antitsemitské výroky v posledních týdnech z NP vymizely. Gott sei dank!

M. Kosejk 8.5.2013 7:29

Re: htěl jsem s tím ještě počkat, ale na přání pana M. Kosejka:

No, u spousty jmen to chápu. Ale i tak se mi tvorba toho seznamu zdá směšná.

P. Pavlovský 8.5.2013 7:37

To je dobře, to vám přeji!

Člověk má dnes tak málo podnětů srdečně a upřímně se zasmát :-)

J. Maleček 8.5.2013 7:45

Aha

já nevěděl, že Lenc je na seznamu.

P. Pavlovský 8.5.2013 8:24

Re: Aha

Sám o to výslovně žádal :-)

P. Lenc 8.5.2013 8:31

Re: Aha

Vy tam nebudete, nemějte strach.

J. Maleček 8.5.2013 11:14

Re: Aha

To jsem rád, že jste tady, pane Lenci. Jak je to s tou mou chorobnou nenávistí?

P. Lenc 8.5.2013 13:43

Re: Aha

Tak jak to s chorobou bývá.U někoho se dá léčit, u někoho ne.

J. Maleček 8.5.2013 16:38

Re: Aha

Tak výborně. Vidím, že se nedomluvíme.

Napadl jste pana Pavlovského. Já jsem se ho zastal. Myslím, že na tomto fóru vůbec poprvé. Pana Pavlovského čtu rád, i když s ním ne vždy úplně souhlasím. Myslím, že je to normální. Dočkal jsem se toho, že jste napadl mě. A kromě toho mě obvinil z jakési chorobné nenávisti. Předpokládám, že k Václavu Klausovi, protože zřejmě dělíte lidi na ty, kteří na něj mají "neměnný názor" a pak na ty ostatní. Já sice, přiznávám, si občas dovolím VK kritizovat (snad se to smí), ale jindy, a řekl bych většinou, ho hájím, protože prostě má pravdu. Jsem tím známý ve svém okolí a myslím, že jsem to psal několikrát i na tomto fóru, naposled zrovna včera, v diskusi s panem Vyhnalíkem. V podstatě jsem OBHAJOVAL názor VK na ekonomickou transfornaci i na amnestii. Ten příspěvek jsem Vám tam okopíroval, pravděpodobně jste ho nečetl, ale obviňujete mě dál. Tak jsem čekal, že mi Váš názor nějak doložíte, nějakým mým příspěvkem, ale nestalo se.

Přiznám se, že mě to celé nejdřív naštvalo, ale pak mě napadlo jedno prosté vysvětlení. Zřejmě si mě pletete s mým jmenovcem. Píše sem nějaký P.Maleček, častěji než já, kromě jména s ním nemám nic společného. Někdy má pravdu, ale přiznejme si, jak se dotkne osoby VK, je jako utržený ze řetězu. Už jsem mu psal, aby mi nedělal ostudu, ale je to zbytečné. Nakonec sem může psát každý, že. Takže je možné, že jste si jeho příspěvky spojil s mým jménem, a vyšlo Vám toto. V tom případě prosím rozlišovat, jestli je u jména Maleček P. anebo J. :-). Pak je ovšem možné, že i nějaké moje vyjádření považujete za "chorobně nenávistné", a chtěl jsem se jen poučit jaké. Toť vše.

Hezký den.

P. Kolář 8.5.2013 10:48

Re: htěl jsem s tím ještě počkat, ale na přání pana M. Kosejka:

Zase Jste mne zklamal.Asi se do toho seznamu musím dopsat sám.

P. Pavlovský 8.5.2013 11:06

Pane Koláři, omlouvám se,:

už tam jste.

S Pánem bohem!

L. Handzel 8.5.2013 14:09

Re: htěl jsem s tím ještě počkat, ale na přání pana M. Kosejka:

Milý loutkaři, Vaš seznam mne zanechává úplně v klidu. Seznamy jsem nikdy zbytečně nepsal. To musí na to být nějaký práskačský gen. :) Tedy jste vlastně s obliga, nemůžete si pomoci. Vysvětlete IGNIRO!

P. Pavlovský 8.5.2013 14:46

Re: Chtěl jsem s tím ještě počkat, ale na přání pana M. Kosejka:

IGNORO, omlouvám se za překlep.

1. osoba jednotého čísla.

Jinak - reaguji naposledy - jste mne na rozloučenou pobavil.

Používat slovo LOUTKÁŘ jako pejorativum, s tím jsem se v životě nesetkal.

Škoda jen, že je vlastně nepřesné - já s loutkami hrát neumím :-)

L. Handzel 8.5.2013 17:21

Re: Chtěl jsem s tím ještě počkat, ale na přání pana M. Kosejka:

Správně, teatrologu. Vyjde to nastejno, mizerný loutkář nebo teatrolog, kterého nikdo nezná. Psaním ob řádek a předstíráním latiny se výjimečným nestanete. Jste, jako holub s laxírkou. Ve "svém samotvorném" hesle na Wiki, tak i ve svých příspěvcích všude a za každou cenu. Prostě nikoliv holubí dům, ale holubí trus. :)

M. Martin 8.5.2013 18:18

Re: Komentovat práci pro svého bývalého klienta

IGNORO.

P. Scheck 8.5.2013 4:13

Re: Laik

Pane Kosejku, bylo by fajn, kdybyste dokázal odpovědět na otázku pana Pavlovského (parafrázuji): "Někdo mě označil za autora něčeho, s čím nemám nic společného, tak se ze všech sil bráním". Rád si od vás nechám vysvětlit, co je na tom špatného. Já bych dělal totéž. Vy ne?

A když už dáváte do uvozovek "odborník" Hasenkopf, znamená to, že Klaus si neuměl vybrat a neměl tak trochu pravdu?

M. Kosejk 8.5.2013 7:06

Re: Laik

Už jsem u odpověděl. Právníci berou docela slušné prachy, ale výměnou za to musejí upozadit svoje ego, pokud jde o jeijch klienty. O pana Hasenkopfa nikde rvačka nebude, to Vám můžu garantovat.

A ano, vypadá to, že u pana Hasenkopfa neměl Hrad šťastnou ruku, jestli tohoto člověka ale vybíral konkrétně Klaus, netuším.

P. Pavlovský 8.5.2013 7:47

Představme si krajnost:

Klient právníka spáchal vraždu.

Po týdnu mediálně obviní svého advokáta, že tu vraždu vlastně spáchal on.

Jak to pak bude s tím upozaděním svého ega, pokud jde o klienta?

M. Kosejk 8.5.2013 8:05

Re: Představme si krajnost:

Nemyslím, že pana Hasenkopfa někdo obvinil ze zločinu. Stačilo mu říct: Nejsem autorem této amnestie, ale z profesních důvodů nebudu dále věc komentovat." Jenže to by pan H. musel být profesionál, kterým evidentně není.

P. Pavlovský 8.5.2013 8:26

Re: Představme si krajnost:

Říct nestačilo, on to potřeboval DOKÁZAT!

M. Kosejk 8.5.2013 8:41

Re: Představme si krajnost:

No - a to je právě to profesní selhání. Navíc nedokázal nic - a další jeho maily navíc i jeho slova popírají. Prostě právník - blb (po všech směrech).

P. Pavlovský 8.5.2013 8:58

Nechme ho být,

jeho kauza už může zajímat jen bulvární média.

Je mi srdečně lhostejné nakolik zaměstanci a spolupraovníci toho či onoho presidenta lžou.

Jaký pán, takoví Knechti - a platí to i o V. Havlovi, což píši jako "konzervativní pravdoláskař"..

Zajímá mě pouze, čí podpis je na výstupu!

M. Kosejk 8.5.2013 9:11

Re: Nechme ho být,

Jo tak bulvární média?! Tak si do nich zařaďte ČT, ČRo, HN, Lidovky, MfDnes, Právo, Týden... a vůbec všechna česká masmédia - protože je to "zajímá". Mediální populismus na pochodu.

P. Pavlovský 8.5.2013 9:29

Re: Nechme ho být,

Souhlas, zdrující většina českých médií je zbulvarizoivaná.

Bohužel, platí to do jisté míry i u o těch veřejnoprávních, na která dohlížejí parlamentní Rady.

J. Vyhnalík 8.5.2013 14:16

Pár postřehů

Autorem amnestie je Václav Klaus a on to opakovaně říká. Mimo jiné to potvrzuje i zveřejněný e-mail, kde Ladislav Jakl zadává Pavlovi Hasenkopfovi vypracování amnestie přesně v bodech, tak jak byla nakonec koncipována.

Pavel Hasenkopf se mi jeví jako egomaniak, přesvědčený o vlastní důležitosti (viz OVM, kde komentoval svůj vztah a pozici vůči právnímu odboru Hradu). Nový hradní kancléř ho snadno nachytal na nedodržování pracovní docházky a zatlačil ho do kouta. PH se bez ohledu na věcnou podstatu sporu (rozhodovací proces, jak jste ho popsal), snažil vyhovět tlaku a ukázat prstem na konkrétní osobu, kterou by bylo možné označit za autora. Přitom to, že dokument ve Wordu vznikl na nějakém počítači, nic neříká o jeho obsahu, který byl od té doby mnohokrát měněn. Je typické, že jako původní autor nějaké smlouvy je v dokumentu zaznamenán pracovník, který ve firmě v době, kdy byla smlouva vypracována, už třeba roky nepracoval. Pouze se neustále jako základ používá dokument, který vznikl před roky a jeho obsah se podle potřeby přepisuje a upravuje.

Zdeněk Koudelka sám řekl, že jeden návrh znění amnestie sepsal, ale že mu aboliční část nepřišla na mysl, ale zároveň ji považuje za správnou a lituje toho, že ho samotného nenapadla, protože pak by ji tam sám napsal.

J. Kanioková 8.5.2013 14:37

Vy víte, že OPRAVDU nedodržování docházky ?

Viděl jste ty záznamy, odkud to SKUTEČNĚ vyplývá ?

Lže Mlynář !

J. Vyhnalík 8.5.2013 14:54

Re: Vy víte, že OPRAVDU nedodržování docházky ?

Mynář, ne Mlynář. Jestli lže a v čem netuším.

Pokud jde o dokumenty ve Wordu, tak celá věc spočívá v tom, že v dokumentu je zaznamenáno, kdo a kdy soubor vytvořil jako první a kdo a kdy provedl poslední úpravu. Je tedy časté, že jeden a ten samý zdroj lze najít u desítek naprosto odlišných dokumentů vzniklých postupnými úpravami původního souboru. Přitom jejich obsah může být naprosto odlišný. Pokud si otevřete dokument, přečtete jej, celý obsah vymažete, napíšete znovu jinak a nakonec uložíte pod jiným jménem, tak výsledný dokument pořád v sobě ponese jako originální zdroj počítač na kterém byl původně vytvořen.

Jinými slovy argumenty PH dokazují, že buďto věci nerozumí, nebo se úmyslně snaží celou věc "hodit" na Zdeňka Koudelku.

Přitom e-mail od Ladislava Jakla, ve kterém PH dává za úkol formálně sepsat amnestii na půdorysu, na kterém byla na konec i vyhlášena, jasně ukazuje, že se jednalo o zadání od Václava Klause.

Amnestie tak, jak ji PH sepsal se mi docela líbila, ale byla složitá a proto málo srozumitelná. VK proto nejspíš použil nějakou jednodušší verzi (možná tu od Zdeňka Koudelky) a doplnil ji o odstavec II. Tomu nasvědčuje i nepřesná a nejednoznačná formulace pokud jde o vyhýbání se řízení.