19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

AMNESTIE: Tohleto zvládnu taky

Není nad to, když se můžete svěřit do rukou profesionála. Kadeřnice, zahradní architekt, zedník, právník – tihle všichni znají svůj obor, osvědčené postupy, jichž je radno se držet. Jejich služby však něco stojí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 8.5.2013 15:39

Až tak to nesleduji, tudíž worďácké prameny neřeším...

ale H. znám a on tvrdí, že ten padák za nedodržování pracovní doby - předložil Mynář. nějaký svůj výpis, kde měl nějaké špatné příchody, odchody, ale neměl u toho opačnou stranu z těch dnů - jestliže měl pozdější příchod, neměl k tomu kdy byl skutečný odchod/příchod.

Prostě Mynář používá fauly, účelově. S něčím, zřejmě ne zcela pořádně odkoktrolovaným, vylezl, hodil to do éteru, a teď hledá cokolit, jen aby nemusel přiznat, že neměl pravdu. A že si Zeman vzal tu dokumentaci od P.H. na víkend ? Taky mi to připadá jako výmluva a že si prostě Mynáře pozval a spolu špekulovali, hledali...

Těch článků s (snad skutečnými ) fakty je hafo - -Jakl v rozhovoru - Hasenkopf neměl s amnestií vůbec nic společného.http://jdem.cz/2zxc8

Hasenkopf poskytl IHNED.cz kompletní e-mailovou korespondenci sJaklem, která předcházela vzniku novoroční amnestie. - http://jdem.cz/2zwg7  -  http://jdem.cz/2zxe7

Víte, taky se mi nijak nelíbí ta "pranice" přes média, naopak. Jenže každý jsme jiný, každý nejspíš reagujeme jinak. Víte, ono bránit se u soudu jistě, je to v pořádku a nejlepší. Jenže - na někoho se hodí bláto, a kolik z těch, co tuto informaci přijmou, bude tuto "kauzu" sledovat pečlivě dál?  Soudy obvykle neprobíhají rychle a i když by byl rozsudek pro P.H. naprosto jásavý, kolik lidí to zaregistruje, bude-li to po dlouhé době? Ve spoustě lidí zůstane navždy pocit - P:H: ?  Aha, to je ten "špatný". Vím, že P.H. je neskutečně pinklich na precizní znění informace, až neuvěřitelně lpící na přesně pravdě. Nejspíš to je důvod, proč tak šíleně energicky rozjel obranu. Dokážu to pochopit. S amnestií problém nemám a je mi šum a fuk, kdo, co..  Ale zarazilo mě, že si někdo tak strašně úporně vytváří viníka, proč to potřebuje? I za cenu nefér kroků? 

M. Kosejk 8.5.2013 17:01

Re: Až tak to nesleduji, tudíž worďácké prameny neřeším...

Jenže on se těm faulům brání tak, že sám fauluje -- a fauluje ještě ty, co si těmi fauly nemají nic společného. Pan Vyhnalík to napsal pěkně - také si myslím, že je to egoman. Egoman který se zařadil do řad všech těch pitomečků, co teď hrají užitečné idioty Zemanovi (i když si to asi neuvědomují). Reagoval přesně tak, jak se to hodí Zemanově hradní partičce.

A všimněte si, že s Jaklem tvrdí oba to samé - že on - Hasenkopf - nebyl u tvorby finalní verze amnestie. Akorát Hasenkopf k tomu ještě tvrdí, že autorem je Koudelka (což H. nemohl vědět, protože u toho nebyl, jak oba s Jaklem říkají). A "důkazy", které pro tu svou verzi H. předkládá, jsou více než trapné, jsou ubohé a nehodné člověka s právním vzděláním.

J. Vyhnalík 8.5.2013 17:53

Re: Až tak to nesleduji, tudíž worďácké prameny neřeším...

Sám PH v OVM přiznal, že chodil do práce často později. Já ho za to neodsuzuji, naopak, sám to mám nastaveno podobně. Pracovat mohl stejně dobře, a někdy možná i ve větším klidu, pracovat doma jako v kanceláři. I z jeho mailů vyplývá, že běžně pracoval doma přes víkendy. Bohužel při výměně šéfů přestává platit systém, který bývalý šéf toleroval a začíná platit předpis, ve kterém může být klouzavá pracovní doba upravena třeba tak, že do práce lze přijít kdykoliv mezi 7.00 a 9.00, jakýkoliv pozdější nástup je automaticky považován za pozdní příchod. Práce doma je zpravidla možná pouze po předchozím schválení od nadřízeného atd.

M. Kosejk 8.5.2013 16:42

Re: Vy víte, že OPRAVDU nedodržování docházky ?

Přesně tak. Teď jsem si namátkou otevřel 3 textové dokumenty - a ani na jednom nejsem autor já. Na jednom je dokonce i moje předchůdkně z práce, ve které už 8 let nepracuju. A že to neví právník Hasenkopf - a že to vykládá za důkaz? Je snad větší důkaz o jeho nekompetentnosti (či zlém úmyslu)? Dokážu si představit, že každý rozumný zaměstnavatel by horečně hledal důvody, jak se rychle zbavit takového právníka. :)

P. Scheck 8.5.2013 0:54

Palec nahoru

Velmi hezky jste to, Michaelo, napsala!