17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

AFÉRA: Dav už nechce Rakušana ale Jurečku

Dlouho to vypadalo, že to bude Vít Rakušan, kdo se stane první politickou obětí tragédie na Filosofické fakultě Univerzity Karlovy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Semančíková 12.1.2024 10:39

Jurečko doporočuji odstup jinak budš chodit kanalema i cela tvoje 6kolka rodina;-O;-O;-O;-O;-O;-O;-O;-O;-O;-O;-O;-O

V. Povolný 10.1.2024 12:44

Pár poznámek k článku: Lhaní a vytáčení je základní politikův postup ... tak nevím, takhle se dá omluvit cokoliv. Třeba i to, že Fialova vláda dělá přesný opak toho, co slibovala před volbami a na základě čeho vládní strany voliči volili. Ovšem univerzální aplikace tohoto pravidla by znamenala popření demokracie a ztrátu smyslu voleb. ... odpověď Petra Fialy je státnická ... no, Jurečka je předseda koaliční strany a důvěra v pětikoalici je na bodu mrazu. Takže Fiala dost dobře nemůže říkat nic jiného, jinak by se mu to mohlo rozsypat jako domeček z karet. Ale říkat tomu státnická odpověď, ehm, spíš z nouze ctnost. ... dav chce Jurečku, nátlak davu neustane ... dost podivné výroky. Především - je tady velmi významná role žurnalistů, ti jsou často tvůrci toho, co má "dav" chtít. Např. při posledních volbách to bylo nepřehlédnutelné. Ale o žurnalistech se autor článku nezmiňuje. Pročpak asi? Ale není dav jako dav. Především jsou to občané, ovšem davem se stávají, pokud chtějí něco nesprávného. Oslabení pětikoalice je špatné, tak je to dav. Ale když šlo např. o vyhození Ševčíka, tak to dav nebyl. To byli ti správní liberálně-demokratičtí občané, ať už toto slovní spojení znamená cokoliv. Další příklady by se jistě našly. Co říct na závěr? Zbytečný článek, autor omílá známé věci a nic nového nepřináší.

M. Kocián 10.1.2024 17:14

My nemáme demokracii, ale zastupitelskou demokracii, což není totéž. A vláda se prostě jen s většinou národa vždycky neshodne, koho vlastně zastupuje.

S. Kubů 10.1.2024 0:12

Ad včerejší tisková konference PČR ke střelbě na FF:

To podstatné, t.j. zdali bylo možno pachatele odchytit během těch 6ti dnů od té střelby v Klánovicích a co se dělo posledních 21 minut předtím, nežli střelba začala, to jsme se nedozvěděli.

J. Černý 9.1.2024 17:54

Jurečka ale nevyhrožuje občanům zatčením a soudem.

V. Němec 9.1.2024 17:16

Dnes si připadám, jako ve filmu Vyšetřování skončilo, zapomeňte.

Student si koupí v jednom dni arsenál ručních zbraní tak pro výsadkářské družstvo i s pytlem střeliva...snad na úvěr(?)

Hned zpočátku hlásili, že otec měl na starosti bezpečnost na letišti Praha, tedy šéf ochranky, syn ho zastřelil, co k tomu(?)

Prezident republiky v novoročním proslovu (!) vyzve "Nehledejme další viníky"(?)

Asi si budu muset předplatit Blesk, tam to všecko je.

I. Polák 10.1.2024 20:48

Není

M. Baloun 9.1.2024 16:58

No, každopádně Jurečka své beztak ke dnu mířící straně moc nepomohl. Možná, že jí ušetřil ránu z milosti ;-)

K. Vengi 9.1.2024 15:13

Pane, pojďte si hrát. Potkali se u Kolína...

P. Brich 9.1.2024 13:34

"On sám nyní tvrdí, že se vrátil pracovat. „Přišel jsem a bylo tam tak 30 až 40 lidí, kteří si povídali mezi sebou a pouštěli si hudbu z mobilu, reproduktorů. Já jsem si šel vyřídit nějaké věci do kanceláře, a pak jsem přišel za nimi. Odcházel jsem někdy asi v půl čtvrté ráno,“ řekl."

Dřel jak barevnej na odírání důchodců ...:-/

V. Nejezchleb 9.1.2024 18:04

Tak z mobilu nebo z reproduktorů? Neměli tam k chudáci k dispozici nic než bluetooth reproduktor a tak se museli bavit s takto primitivním vybavením. Asi už na reprodukovanou muziku nezbylo - 400 000 Kč propili a projedli.

P. Urban 9.1.2024 13:15

Schopnost vytáčet se k řemeslu politika nejspíš patří. Pokud ale pokládáme za součást základního politikova pracovního postupu lhaní, tak to jsme na tom opravdu dost špatně.

M. Grundmann 9.1.2024 12:19

Lhaní a přetvářka nejsou jenom povoláním politiků, ale je to každodenní realita každého člověka, který je v kontaktu s ostatními lidmi. Každý z nás je pod neustálým tlakem okolí, které každého šikanuje a nutí ho chovat se tak, jak se přirozeně chovat nechce. Politik je na tom samozřejmě daleko hůř, protože je předmětem zájmu zlomyslného davu. Ale každý z nás musí neustále lhát a vymlouvat se, aby v lidské společnosti vůbec přežil a okolí mu nepřerostlo přes hlavu. Jinak hrozí, že už to jedinec nevydrží a udělá podobný čin, jako střelec na filozofické fakultě.

L. Beneš 9.1.2024 12:29

Zlomyslný dav? Někdy mám dojem, že zlomyslně rozhodují někteří politici.

M. Grundmann 9.1.2024 12:49

Zlomyslnost je lidská přirozenost a nejčistší radost. Politik je člověk, který se baví tím, jak se vysmívá davu, jak mu může bezelstně lhát a manipulovat s ním. Je to to takové vzájemné potěšení, politika i davu. Politik ve vysmívá davu a dav mu na oplátku nadává. Všichni jsou spokojeni a navzájem se potřebují. ;-D

O. Kaucký 9.1.2024 21:28

Jestliže jsou i páni radní také politici, zda se také ti 30. července 1419 vysmívali davu pod radnicí?

L. Píchová 9.1.2024 12:41

ten tlak v sociálních vztazích samozřejmě vždy je - ale celkově záleží na velikosti tlaku v celé společnosti, v atmosféře - a ta je pod pětikolkou brutální a tlak začíná být pro mnohé neúnosný. Když k tomu ekonomickému přidáte neustálé nenávistné štvanice na názorové oponenty, vyvoláváné mainstreamem a vládou , která to provozuje doslova cíleně a systematicky = zahlcení veřejného prostoru agresivní nenávistí, povýšené na základní vládní program, k tomu výzvy premiéra i Raušana, ať se lidé mezi sebou udávají za "špatné názory"a že by ty "dezoláty" měli co nejvíce nenávidět, urážet, udávat... hrozba vyhazovu či kriminálu za ně, doraženo opakovanými výkřiky, že jsme ve válce........a pak čím dál více čtete - byl pobodán, dítě bylo ubodáno, mladistvý se upálil, senior se před budovou vlády zastřelil, těch zemřelých na kolejích je také nějak moc, pak masová střelba = zhoršující se atmosféra v celé společnosti - beznaděj, fustrace, pocit bezmoci = stoupající agresivita. Někdo ji obrátí proti sobě, někdo proti někomu jinému. A zrychluje se to a přitvrzuje to.

L. Píchová 9.1.2024 12:49

a propo - poprvé po mnoha letech máme méně nabízených pracovních míst, než evidovaných nezaměstnaných. A to se to teprve začíná rozjíždět, protože průšvih v ekonomice se projevuje se zpožděním - ještě chvíli to nějak funguje setrvačností . Začne přibývat z práce vyhozených zadlužených a zahypotékovaných lidí, kteří v této situaci už nebudou mít co ztratit...........

D. Mach 9.1.2024 12:59

Operujete tím, jak jsou lidi nespokojení s vládou, ale já tedy žádný velký tlak ve společnosti neregistruji. Třistatisícové demonstrace proti Babišovi, to něco znamenalo, ale ta ubohé divadlo na Malostranském náměstí, které korunoval výstup jakéhosi Vydláka, což se třeba učitelským odborům vůbec nelíbilo, tak to bylo trapné. A co se týká nabídky pracovních míst, tak to samozřejmě souvisí s tím, že k nám přišla silná vlna imigrantů z Ukrajiny, kteří o tato často mizerně placená místa mají zájem. Vše lze jednoduše vysvětlit.

J. Hejduk 9.1.2024 13:19

Tak to se mate, ze neregistrujete tlak. Co jsem se bavil se sousedy, tak vsichni jsou nespokojeni. Asi zijete v nejake vlastni bubline.

J. Majzlík 9.1.2024 14:21

Stav společnosti z veřejně projevovaných sympatií nebo odporu vůči současné vládní garnituře již dnes opět po čtyřiceti letech není možno odvodit. Jo, to byly krásné časy, když se na zapísknutí plnilo Václavské náměstí v předvánočních časech nespokojenými občany všech politických přesvědčení a barev. Ovšem s výjimkou barvy modré.

Ta absence viditelných projevů nespokojenosti je zčásti způsobena i tím, že se z politického patu nerýsuje žádná alternativní síla, která by svým směrováním vyhovovala naprosto protichůdným a mnohdy i bláhovým až nesmyslným požadavkům ne nevýznamné části veřejnosti.

D. Mach 9.1.2024 14:30

No hlavně že je to jiná bublina, než je ta vaše. Tam jestli všichni cítí tlak, tak až to jednou ... :-/

J. Hejduk 9.1.2024 15:17

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/premier-petr-fiala-vyzkum-podpora-u-obcanu-v-ceske-republice-mezi-svetovymi-lidry.A231005_154551_domaci_vank

D. Mach 9.1.2024 22:03

Odtud cítíte ten tlak?

M. Grundmann 9.1.2024 13:06

Máte naprostou pravdu. Toto násilí však přichází se shora, je šířeno západními intelektuály. Ti se dokonce snaží nepřátelské chování omluvit svými pseudovědeckými články. Asociální a sobecké chování žen je dnes na západních univerzitách oslavováno jako oprávněný odpor vůči zneužívání žen muži ve společnosti. A zrovna filozofická fakulta UK a vysoké školy všeobecně jsou zdrojem těchto podvratných myšlenek v současné společnosti. Už z toho důvodu je téměř symbolické, že nějakému mladému muži ruply nervy zrovna na filozofické fakultě. Vysoké školy humanitního zaměření jsou opravdu místem, kde je největší pravděpodobnost toho, že se tam nějaký mladý muž pomátne a začne kolem sebe zabíjet.

Starší generace měla štěstí v tom, že monopol na hloupost měli komunisté. Ti tehdy odmítali jakoukoliv konkurenci v šíření nesmyslů a šiřitele nekomunistických bludných myšlenek pronásledovali. Úroveň vysokých škol byla tehdy logicky vyšší než nyní, hloupost se redukovala na marxismus leninismus a každý to věděl. Dnes může šířit bludné myšlenky nejrůznějšího druhu kterýkoliv vysokoškolský učitel a mladí lidé mají mnohem těžší odlišit skutečné myslitele od úplných hlupáků. Většině mladých se to logicky nepodaří a podle toho to dnes na vysokých školách i vypadá.

K. Křivan 9.1.2024 16:31

R^ R^ R^

J. Černý 9.1.2024 18:00

Nějak jste zapomněl.na média, která jsou největším šiřitelem zvráceností

M. Grundmann 9.1.2024 18:50

https://gender.ff.cuni.cz/ Filozofická fakulta UK je skutečně střediskem genderismu v České republice. Nemám důvod odvolávat, co jsem napsal. Trvám na svém názoru ohledně této vysoké školy.

R. Langer 10.1.2024 7:07

;-D R^

L. Semančíková 9.1.2024 11:55

;-O;-O;-O;-O;-O;-O;-O;-O;-O;-O