Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Zapékaná rajčata s tuňákem
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Hana W 21.9.2008 16:18Jo, to bylo dobry Mam ponekud prebytek rajcat (priroda) a tunaku ve vlastni stave (Chetova dieta) a byli u nas vcera navecer dva kamaradi na sklenicku vinka, tak jsem k tomu pri konverzaci udelala tahle plnena rajcata a byl to uspech nesmirny. I ta cerstva bazalka byla. Tak jsem kamaradum vysvetlila, ze to bylo z Animal Corner (nevim, jak jinak prelozit Zviretnik). Coz rozproudilo debatu o ruznych debatnich klubech. Vyhrala jsem debatu s tim, ze mame vlastni casopis s radou rubrik, vytvoreny ctenarema pod umnou taktovkou a vytrvalosti Dede.A bankovni ucet na dobre ucely, a srazy, a napomocne lidicky v dobach, kdy je pro nekoho zatazeno. |
Bláža 21.9.2008 17:06Re: Jo, to bylo dobry Jůůů, chutnalo až v Emerice, to mám radost! A Animal Corner to je Ňěco s velkým Ň! |
Hana W 21.9.2008 17:23Re: Re: Jo, to bylo dobry Fakt strasne dobry - ja varim intuitivne, ale to vajicko by mne nenapadlo. |
Jakub S. 21.9.2008 21:00No a - ? Jejich reakce, komentáře? Teda odhlédna (přechodník) od toho, že v US je otřesný zvyk chovat se společensky a na všechno rozzářeně přikyvovat, provádět Wow! a k o n v e r z o v a t místo hovoru o n ě č e m , že. |
zana 20.9.2008 14:01Blážo připojuju se k chvaličům, je to fakt moc dobrý |
Bláža 20.9.2008 18:33Re: Blážo |
Vave 19.9.2008 19:48Tak jsem to vyzkoušela a je to naprosto vynikající! Mňam, mňam, mňam! Dělala jsem to z 8 rajčat, sýru jsem dala půl nivy a půl eidamu, trochu kaparů, vejce bez cibulky a jeden malý drcený tuňák byl v oleji a druhý ve vlastní šťávě. Sice jsem musela odevzdat smečce desátek, ale i tak to vyšlo přesně na naplnění všech rajčat. Díky, milá Blážo! |
Bláža 19.9.2008 20:34Re: Tak jsem to vyzkoušela No to jsem ráda! Já jsem taky dělala k večeři plněná rajčata, ale z 6 kusů. Jak jsem nastydlá, tak mi ale vůbec nechutnala, ale kluci si mlaskali, tak snad to bylo jen tou rýbou |
Bláža 19.9.2008 20:40Re: Re: Tak jsem to vyzkoušela Ještě jsem chtěla napsat, že tam vlastně jde i parmazán, ale s tím jsem to ještě zapéct nezkoušela. |
zana 19.9.2008 21:34Re: Tak jsem to vyzkoušela A co na to Milka, Vavísku? |
Vave 20.9.2008 8:29Re: Re: Tak jsem to vyzkoušela Chvála a obdiv neskonalý! - Holka je to tuza šikovná! |
zana 20.9.2008 9:19Re: Re: Re: Tak jsem to vyzkoušela Tak to má být. |
MaRi 20.9.2008 9:57Re: Re: Re: Tak jsem to vyzkoušela děvucha šikovná, která umí pochválit: 1) nemusí vařit 2) napapká se 3) tchýňka je spokojená A fčil vážně: je krásné, když si lidé dokážou rozumět a shodnout se |
dalmatin 19.9.2008 21:51Re: Tak jsem to vyzkoušela Zítra jdu taky na to! Mňam! |
štětinka 19.9.2008 11:34všechno bych měla, jen ten tučňák mi chybí Když ho mám, dostanou kočenky, nějak je mi líto s ním krmit lidi |
redneck Mike, Mississippi 19.9.2008 15:28Re: všechno To znam, Stetinko, kocky poznaji po zvuku kdyz otviram plechovku tunaka..., a najednou je mam vsechny tri pod sebou, touzebne vzhlizejici vzhuru... A stejne si to o vikendu vyzkousim, jako priloha k me nejoblibenejsi zelenine - Black Angus Beef - to zni neobycejne lakave... |
terra-san 19.9.2008 16:47Re: Re: všechno Zjišťuju, Mike, že máš rád stejnou zeleninu (toho Anguse...) Mávám za oceán a přeji dobrou chuť. |
zana 19.9.2008 17:29Re: Re: všechno já teda radši pork, ale jinak s váma souhlasím. Jsem kůň, zapomněla jsem cestou koupit rajčata....... |
Jakub S. 19.9.2008 17:51Re: Re: Re: všechno No tak místo nich dáš plátky masa, no... to máš jedno. |
redneck Mike, Mississippi 19.9.2008 20:15Re: Re: Re: všechno Zano, to proto, ze na druhe strane oceanu vetsina lidi vubec nevi, jak hovezi vlastne chutna. Pork je vsude stejny, ale beef..., to je uplne o necem jinem. Black Angus odruda vubec nevi jak vypada nejaka staj nebo neco podobneho, zadne granule, pouze zelene pastviny a pokud prikrmuji, tak to je seno nejvyssi kvality - mix psenice, alfa alfa, jetele a marshal rygrass... |
zana 19.9.2008 21:32Re: Re: Re: Re: všechno jo, to chápu, že je pak úplně jiný maso ... |
Hana W 20.9.2008 14:51Re: Re: Re: Re: všechno Musim Mikovi sekundovat. Ac v poslednich letech z hoveziho moc nevarim, kdyz se naskytne oslava nebo sleva na Black Angus, tak takovy pekny, stavnaty, lehce krvavy chutny biftecek.... |
Jakub S. 20.9.2008 15:30No ano, americké biftečky... No jo, no - ale když někdo něco nepoznal, tak se mu aspoň po tom nemusí c n i e ť . . . Je to jistá sebezáchovná výhoda, že jsme po většinu života z těch lepších, příp. nejlepších věcí moc nepoznali! Nebo ne? Jo. Ne. Jak pravil ten wunderrebe kdysi v Haliči na tom smrtelném loži: Vím já? A umřel. Šalom. |
RenataE 20.9.2008 19:10Re: No ano, americké biftečky... Black Angus je k sehnání i u nás, mají v Makru. Ne, že by to bylo levné, ale koupit se dá. |
štětinka 20.9.2008 19:57Re: Re: No ano, americké biftečky... Pravda je, že existuje vyloženě masné plemeno skotu - Aberdeen Andus. Je to většinou celočerná (někdy tmavě hnědá) nižší,ale mohutná kravka, která je dobře uzpůsobená extenzivnímu odchovu (celoroční pastvina),ale takových plemen je hafo. U nás se hodně chovají i Charolaiky, Herefordi, Piemontese,Salers, Aberdeeni, pomálu už je Belgických modrých, simentálů, highlandů apod. Fajnšmekři samozřejmě jednotlivá masa rozeznávají,ale pro nás, běžnější kuchaře stačí pokud si vybereme masíčko od masných plemen skotu. U nás se chovají pouze na pastvinách. Je prý i rozdíl v bio chovu,ale u extenzivního odchovu už se mi zdá, že tento rozdíl není tak znatelný |
štětinka 20.9.2008 19:59Re: Re: Re: No ano, americké biftečky... oprava překlepu: aberdeen angus |
RenataE 20.9.2008 20:07Re: Re: Re: No ano, americké biftečky... No jo, štětinko, ale v řeznictví málokdo pod nápisem Hovězí zadní pozná, jestli je to vysloužilá dojnice nebo masné plemeno Schválně se prodavačky zkus zeptat, jestli ta flaksa je Charolais nebo Hereford Možná to někdy zkusím sama |
Zdena b.p. 20.9.2008 21:59Re: Re: Re: Re: No ano, americké biftečky... Si bude myslet, že jí nadáváš. A v Makru to taky ze zajímavosti pročítám. Já se znám. Kdybych si to jednou hříšně koupila, tak mne určitě od plotny odvolá nějaká živelná pohroma a já to spálím. Já se znám, jakmile o něco jde, tak začnu vyrábět nepoživatelné příšernosti. |
RenataE 20.9.2008 22:11Re: Re: Re: Re: Re: No ano, americké biftečky... Taky jsem se ještě k argentinskému nebo jinému luxusnějšímu masu neodhodlala. Zato tam testuju ryby (hlavně ty v akci), při jedné předváděčce mě kuchař nalákal na mečouna Naposled jsem uvažovala nad chobotnicí, ale nakonec jsem si koupila obligátní filet z lososa, protože jsem neměla čas na duševní přípravu na kuchtění chobotnice |
Zdena b.p. 20.9.2008 23:16Re: Re: Re: Re: Re: Re: No ano, americké biftečky... No, já chobotnici už ochutnala, ale zase taková mňamka to není, abych šílela, že jsem ji propásla. Ale ryby si tam přepočítávám taky. Losos, nebo pražma je rozhodně daleko větší pochutnání. |