Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Květákovo-kapustový nákyp
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M. Crossette 8.7.2016 17:41Tohle jidlo vypada velmi chutné !!! Už jsem si uložila a určitě zkusím, protože jak květák, tak i kapustu máme moc rádi. Ale bude to až na podzim, nebo v zimě. Tady jsou totiž obě tyhle zeleniny nejvíce dostupné, právě v chlaných dnech. Vlastně já úplně zapomněla, že může být i "raný květák" má ho - stejně jako zelí a kapustu - spojené s podzimní sklizní. A tak se ani po jarních květácích v obchodě nijak extra nepídím, nebo to budou ty mrňavé hlavičky, které rozhodně nestojí za to kupovat. Asi tenhle druh není na dlouhé skladování a dopravu odjinut. Zato v zimě se sem dováží krásné velké hlavy (a jsou levné). Ale jídlo fakt vypadá chutně a určitě udělám - díky za recept. A "malinové brambory", no mně sice maliny nenapdaly, ale spíše jsem myslela, že mluvíte o bramborách, kterým se tu říká "baby red potatoes". Jsou to malé kuličky(snad velikosti golfového míčku)a mají fialovou (malinovou) barvu. Ty se pak - dost krátce - vaří ve slupce, nebo se ozdobně před vařením odřízne uprostřed proužek. Já je občas koupím, ne často, jsou o dost dražší, než obyč. br. ale jen polite máslem s posekaným šnitlýkem jsou vynikající. Asi jako se z dětství pamatuji na brambory "rohlíčky" - mňam !!! |
Z. Lika 8.7.2016 22:43Re: Tohle jidlo vypada velmi chutné !!! Květák je zelenina krátkého dne, v létě se asi musí uměle přistiňovat. Pamatuji si, že jsem musela přilamovat vrcholové lístky rostliny, aby kryly zrající hlavičku, jinak by vyběhla do výšky a nebyla by tak pěkně kompaktní. Díky za popis malých červených brambor - ty druhy brambor mě fascinují! |