Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Květákovo-kapustový nákyp
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
O. Joklová 9.7.2016 12:10Re: pokračování jo aha, ale tvrdý konec řádku se teď píše jinak, takže člověk si nejspíš "rozmyslí" aby ho psal na konci každého řádku (Shift+Enter)... a pokud odentruje, tak by sis zrušila i odstavce ale díky za odpověď, jak říkám, stejně to nejspíš nebudu nikdy potřebovat |
Z. Lika 9.7.2016 9:58Re: pokračování Ty tvrdé konce řádku vypadaly jinak než odstavce, takže to šlo. |
Z. Lika 9.7.2016 9:53Re: pokračování Zobrazím si formátovací znaky, zkopíruju znak, který potřebuju odstranit, a pak ho zadám do "Vyhledat-nahradit". |
O. Joklová 9.7.2016 9:01Re: pokračování tak, teď už je mi asi fuk, pochybuju že to budu někdy potřebovat - ale jak to zrušíš hromadnými úpravami???? aby sis ale nezrušila odstavce - to by sis až tak zase nepomohla :-DDDDDDDDD |
Z. Lika 9.7.2016 8:52Re: pokračování Jo, to je zvyk dlouholetých písařek na stroji. Taky jsem to už musela odstraňovat z dlouhého dokumentu - jde to sice hromadnými opravami, ale tenhle znak tvrdého konce řádku normální word neznal, tak jsem musela kutat po internetu, abych našla ten speciál. No pořád to bylo rychlejší, než to odstraňovat ručně, to je opravdu práce jako lepení pytlíků. |
V. Glover 9.7.2016 6:31nákyp to so uvařím až chris nebude doma, už jsem to nejedla 22 let. mamka to dělávala z květákového listí a kapusty |
O. Joklová 8.7.2016 23:44Re: pokračování přesně tak!!!! to je na zabití - představ si že to rušíš třeba na 200 stranách... |
Z. Lika 8.7.2016 22:43Re: Tohle jidlo vypada velmi chutné !!! Květák je zelenina krátkého dne, v létě se asi musí uměle přistiňovat. Pamatuji si, že jsem musela přilamovat vrcholové lístky rostliny, aby kryly zrající hlavičku, jinak by vyběhla do výšky a nebyla by tak pěkně kompaktní. Díky za popis malých červených brambor - ty druhy brambor mě fascinují! |
Z. Lika 8.7.2016 22:41Re: Kvetak v USA Hanko, závidím vám různá kari a čili. Zeleninové curry a houbami, to je takový cajun guláš - tedy omlouvám se, pokud jsem úplně vedle, ale tak nějak mi to přišlo :-) |
Z. Lika 8.7.2016 21:05Re: květák i kapusta Po troškách v jakémkoli množství, co mi to jen říká? |
Z. Lika 8.7.2016 21:04Re: pokračování Teda nějak jsem se ztratila. Znamenalo to, že Tečka odklepávala enter na konci každého řádku, aby se vešla do okénka? |
Z. Lika 8.7.2016 21:01Re: pokračování Proč, Bedo? |
H. Williamson 8.7.2016 20:21Kvetak v USA Byla dlouho opomijena zelenina, a tudiz i dost draha. Ale stava se velmi popularni, zejmena jako priloha pro diabetiky, kde nahrazuje brambory. Lidi z toho delaji neco jako bramborovou kasi, ale je to ponekud ridke. Jde to "zpevnit",kdyz se na jeden kvetak pridaji dve stredni brambory. Chce to dochutit muskatovym oriskem a dost zelene petrzelky. Taky mne ke kvetaku chutna kari. To si udelam hustsi besamel s kari praskem a dam tam kvetak ovareny na skus. Podavam s opecenymi trojuhelniky pita chleba a nejakym salatem. Anebo si koupim konzervicku thajskeho cerveneho kari, ktere neni prilis ostre, rozmicham s vyvarem a kokosovym mlekem, pridam kvetak uvareny na skus, pripadne I jinou zeleninu, jako ovarenou mrkev, hraskove lusky, zelene fazulky.... I nejaka ta houba se shodi, kuprikladu hliva ustricna je do toho vyborna. A nakonec spousta cerstve bazalky. Ale stejne, dobre vysmazeny kvetak je jedno z mych nejoblibenejsich jidel. |
O. Joklová 8.7.2016 19:51Re: pokračování ale ve Wordu se to právě taky NEMÁ dělat!!! šiš jako redaktor bych tě hnala :-DDDDDDDDDD |
Z. Tečka 8.7.2016 18:53Re: Květák a kapustu taky můžu No ale to je jen na tu dobu, než se ten olej vypotřebuje, takhle jsem jednou viděla nějakou Ramu na smažení. To né, já mám sprej dolejvací a naleju jen zhruba tolik,co budu potřebovat. |
Z. Tečka 8.7.2016 18:50Re: pokračování Ano, tak to je ono. Jsem zvyklá z Worda. Děkuju. |
Š. Matyášová 8.7.2016 18:12Re: Furt se tu mele to víš že ne..a když u mě jíš ovocný knedle,myslíš si,že v tom sůl není??? |
Š. Matyášová 8.7.2016 18:10Re: květák i kapusta po trošičkách celej den, no to ten pekáš nákypu dáš :-D |
Š. Matyášová 8.7.2016 18:09Re: Květák a kapustu taky můžu on existuj ei olej ve spreji jako v tom plechovym flakonu víš... |
M. Crossette 8.7.2016 17:41Tohle jidlo vypada velmi chutné !!! Už jsem si uložila a určitě zkusím, protože jak květák, tak i kapustu máme moc rádi. Ale bude to až na podzim, nebo v zimě. Tady jsou totiž obě tyhle zeleniny nejvíce dostupné, právě v chlaných dnech. Vlastně já úplně zapomněla, že může být i "raný květák" má ho - stejně jako zelí a kapustu - spojené s podzimní sklizní. A tak se ani po jarních květácích v obchodě nijak extra nepídím, nebo to budou ty mrňavé hlavičky, které rozhodně nestojí za to kupovat. Asi tenhle druh není na dlouhé skladování a dopravu odjinut. Zato v zimě se sem dováží krásné velké hlavy (a jsou levné). Ale jídlo fakt vypadá chutně a určitě udělám - díky za recept. A "malinové brambory", no mně sice maliny nenapdaly, ale spíše jsem myslela, že mluvíte o bramborách, kterým se tu říká "baby red potatoes". Jsou to malé kuličky(snad velikosti golfového míčku)a mají fialovou (malinovou) barvu. Ty se pak - dost krátce - vaří ve slupce, nebo se ozdobně před vařením odřízne uprostřed proužek. Já je občas koupím, ne často, jsou o dost dražší, než obyč. br. ale jen polite máslem s posekaným šnitlýkem jsou vynikající. Asi jako se z dětství pamatuji na brambory "rohlíčky" - mňam !!! |
O. Joklová 8.7.2016 16:53Re: květák i kapusta PCHE!!! to by ses divila jak teď papám po trošičkách... |
O. Joklová 8.7.2016 16:52Re: Furt se tu mele aby vytáhla chuť jahod... - hm, tak to by ji vytáhla tak, že už by to ani nebyly jahody, uffffffff |
Z. Jenny 8.7.2016 16:49Re: Syrový květák je taková dobrota! Jo, to sedí, jednoho takovýho mám doma ale na květák by mi asi nešel. :-)) |
Z. Lika 8.7.2016 16:16Re: Syrový květák je taková dobrota! Jenny, představuji si tě s ubrouskem pod krkem, v jedné ruce vidličku, v druhé nůž, a před tebou hlávku květáku. To je skoro jako z té knížky o Mlsném zajíčkovi :-) |
Z. Lika 8.7.2016 16:15Re: Zeleninu ze záhonků Tedy Jenny, to se Ti povedlo! Příště prosím fotit zavčasu :-) |
Z. Jenny 8.7.2016 14:55Zeleninu ze záhonků miluji na všechny způsoby. V poslední době ji hodně griluji, není ani tvrdá ani příliš měkká a hodí se ke všemu. Letní jídla jsou fajn, dnes mám tedydíky Ivě inspiraci a opět něco ukuchtím. Včera bylo tohle : Na plátky nakrájené brambory mírně posolené a počesnekované s kmínem, poměrně silná vrstva dána do litinového oválného pekáče-ten těžký černý s modrým vnitřkem. Na to jsem vrazila kilo krkovičky v celku, nahoře s nakrojenou mřížkou,pár plátku slaniny z farmy a posyp paprikou se stroužky česneku do nakrojených mřížek. Pak velká kola cibule,papriky,rajčata, vše velká kola placatá, pokapala jsem olivovým olejem, přidala pár žampionů,vše jsem obložila ještě tím květákem,trošinku podlít. Přiklopila pekáč litinovým víkem a šupla do trouby . Dvě hodinky pod poklicí na 180 a pak jsem na chvíli poklici odklopila. Výsledek byl mňamózní, chtěla jsem pořídit po vzoru Wendulky fotodokumentaci této hotovky :-) ale musela jsem se psy ven a pak už nebylo skoro co fotit neb ochutnával přednosta. |
Z. Lika 8.7.2016 14:52Re: pokračování Odstavec se tu dělá enterem, mezerník jen mezeru. Jinak když píšeš, tak není třeba věnovat pozornost konci okénka - text se tu zalamuje automaticky. A teď jsem udělala enter. |
Z. Jenny 8.7.2016 14:42Re: Syrový květák je taková dobrota! Kousek od nás v Troubkách ( jo, v těch navlhlých) se pěstuje květák. Kdysi jsem na něho jezdila brigádničit za naturálie. Tak že bych dnes z hlediska zdravé raw stravy vzala jen vidličku a nůž a zajela poobědvat přímo na pole? :-)) Prý tam i někde bedýnkují, musím na to mrknout. |
Z. Jenny 8.7.2016 14:36Re: Furt se tu mele Nó, to já taky Bedulko, nic si z toho nedělej :-)))) A malý nový, to jsem tady u nás ani v okresním velkoměstě nikdy neviděla takto napsaný.Nebýt Ege, umřu jako blbka. :-))) |
Z. Tečka 8.7.2016 14:34Re: Květák a kapustu taky můžu Já myslím ten mechanickej, je na ocet a na olej. Nikde jsem nepsala, že bych měla jinej. Je to stejnoměrné a nepatlám si strouhanku mašlovačkou po těch kouskách. |