17.6.2024 | Svátek má Adolf


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Bílé maso nedietně

Rádi jíte zdravě, ale ne vždy a všechno? Podívejte se na to, jak se dá bílé maso připravit pikantně a řekněme rovnou - ne příliš dietně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Karolína 30.11.2008 15:26

Receptíky

jsou to skvělé, například to kuře se zelím dělám už dlouho, je to vynikající a hlavně dietní, ne že ne, klasická "dělená strava". Pokud se to neobloží houskovými knedlíky, to pak celou koncepci "dělené stravy" podstatně naruší! Já měla dneska výborný steak z tuňáka-sashimi se salátem a s vařeným máslovým brambůrkem, mooooc dobré to bylo! A jdu pokračovat v lenošení! Kdy se mi tohle povede???

JoVo 30.11.2008 11:30

P O Z O R - H L Á S Á N Í.

Na hromadného emila o únavě, jsem dnes dostal, níže uvedenou zprávu od Velké kočky. Je to  potvrzení o přečtení zprávy. To znamená, že bud ona, nebo někdo z jejího okolí potvrdil příjem. Víc nevím.:-/ 

Ditt meddelande - Till: babeda@volny.cz  Ă„mne: nava. - Skickat: 29/11/2008 3:18:19 PM - lästes 30/11/2008 9:18:20 AM.

Hana W 30.11.2008 3:47

Hlaseni o salatovych bramborach

Naprosto fantasticky. Uz na cteni to znelo OK, ale vysledek naprosto predcil me ocekavani. Udelala jsem k tomu orestovane kureci prsty, ale ani jsme je moc nejedli - budou zitra na sandwich a doslova jsme vylizali misu se salatem. Krome chuti je na tom zajimava - no, jak se to rekne - texture - ten krupavy salat, misty lehce zavadly dotykem s horkejma kruplavejma bramborama ... Prednosta srdecne zdravi. Zvedlo mu to naladu - otravovala jsem ho pred tim diskusema o zimnich botech, ktere by si mel vzit a byl nerad.

Hana W 30.11.2008 3:48

Re: Hlaseni o salatovych bramborach

Jo, a ac tajnou prisadu jsem na to nemela, tak jsem tam soupla neco podobneho. Ale nereknu, at Vave to prozradi sama.;-)

Jakub S. 30.11.2008 18:04

Re: Hlaseni o salatovych bramborach

No - nejspíš struktura, struktura na pohmat, ne? Ovšem o rovinu výš je texture vůbec povaha, celkový charakter něčeho, že... Ovšem  p o v a h a toho salátu je mi  v e l i c e  sympatická - !

Hana W 30.11.2008 20:33

Re: Hlaseni o salatovych bramborach

No jo, Jakoubku mily, ja jsem nad tim taky krapet premejslela, nez jsem rekla, ze nevim. Treba na to neni spravne ceske slovo - treba je ???.... jako napr. kdyz mas syrovou (dlouhe "y" - jinymi slovy ze sejra) kulicku obalenou v nahrubo sekanych prazenych orechach - tak to ma zajimavou texture, protoze kouses pres mekke do kruplaveho:-P. Jenom me snad napada kombinace nebo neco takoveho.

Nashle v Brne.

RenataE 30.11.2008 23:23

Re: Hlaseni o salatovych bramborach

Podle mě je textura velmi přiléhavý výraz, protože konzistence to není (tu má hmota na tu sýrovou kuličku, třeba hutnou). A strukturu bych v souvislosti s jídlem asi nepoužila. Ale každej to cejtí jináč - hlavně, že je to dobrý;-D

Matylda 30.11.2008 22:31

Re: Hlaseni o salatovych bramborach

Jo jo, taky jsem dneska testovala a salátové brambory byly skvělé. Jen Kuba si držel nos, že mu smrdí ten česnek s petrželí dohromady, ale stejně se cpal...:-)

Zuzka 29.11.2008 19:21

SLÁVA!

Můj počítač včetně připojení byl právě exhumován! Hlásím nástup na zvířetnickou značku. (Teď se ale letím nachystat, za 38 minut musím být na plese!) Lidi, mě se po vás tak stýskalo! Dočítat budu asi měsíc... A už fakt pádím.

zana 29.11.2008 19:33

Re: SLÁVA!

Zuzko, jmenovkyně milá, to je skvělýR^R^, strašně ráda tě vidím. Jak jsi zapadlá a jak se máš?VV

Zuzka 30.11.2008 0:31

Re: SLÁVA!

Na naše poměry se o zapadlosti nedá mluvit, leží slabých 20 cm sněhu. Teď se mám opravdu skvěle! (Ráno to možná nebude úplně stejně platit ...)

Vave 29.11.2008 20:31

Re: SLÁVA!

Hurrrráááááá!R^R^R^ Návrat ztracené céry! VV

Ale bacha na tom plese, víš, jak dopadla Popelka?! Ztratila botičku, a pak měla rýmu! ;-)

Zdena b.p. 29.11.2008 22:48

Re: SLÁVA!

Jo, a ještě se musela vdát. A pak vařila a pekla a uklízela a už neměla čas lítat po lese a střílet si z princů. ;-)Jéééééé Zuzko, to byla doba. Jsem moc ráda, že tě čtu. VVA pozdravuj babičku a pana mňouka.

Jakub S. 30.11.2008 18:08

Re: SLÁVA!

Ale snáď nemusela - chtěla, ne? Všecko na toho chudáka aristokratického naivního zachovalého nic netušícího tak rafinovaně narafičila, dotáhla si ho doslova až domů. Jo a pak  že  m u s e l a - no... A že by u králů vařila a uklízela - ? Jinak jste normální?

Zuzka 30.11.2008 0:28

Re: Popelka

Chachá! Ztratit botičku se mi nepovedlo a místo prince jsem dotáhla domů na rameni malého orangutana. Ale opravdu jen malého, protože jsem se zdekovala včas ;-P.

aida 30.11.2008 1:02

Re: Popelka

:-)

Hana W 30.11.2008 1:11

Re: Popelka

Zuzko, vitej zpatky na ZviretnikV

Zuzka 30.11.2008 1:54

Re: Popelka

Hani, přeju hezký den za oceán a díky V. Moc mě mrzí, že nebudu na Pražení, ale koukala jsem, že se sejde lidí jako much, takže si to určitě moc užijete. Dopravte se přes oceán bez problémů a už aby to bylo!

Xerxová 30.11.2008 9:55

Re: SLÁVA!

no to je dost - už jsem se bála, že Jizerské detašované pracoviště Zvířetníku je odpojené trvale ;-) Doufám, že orangutánek moc nezlobil a že ráno je veselé a pohodové ;-D

Hana W 29.11.2008 18:38

Salatove brambory mne zaujaly

budou k veceri, ale s kurecimi prsty - protoze uz jsou rozmrazene;-)

lLENKA S 29.11.2008 15:35

OT, PRO BATY

 BATY,MRKNI  NĚKDE  NÍŽ  A HLEDEJ V MAILECH.

Matylda 29.11.2008 15:04

Vavísku, chvála

ti byla vyslovena před nastoupenou jednotkou. Dneska u nás bylo kuře nadívané zelím a bramborové knedlíky. Většinou mi zbude skoro půlka kuřete, dneska s bídou čtvrtka. Děcka se strašně řehonily, když jsem kuře nacpávala. Komentáře zněly v tom smyslu, že mu to tam cpu zadkem, na což jsem suše odpověděla, že za chvilku začnu i krkem. Špejlování proběhlo ve vzájemné spolupráci, ale jídlo to bylo fakt skvělé.

Vave 29.11.2008 16:35

Re: Vavísku, chvála

Děkuju, milá Matyldo!VV To jsem ráda! :-)  Jsem zvědavá, co řekneš na ty krůtí medailonky, až se k nim někdy dostaneš. :-)

Matylda 29.11.2008 18:03

Re: Vavísku, chvála

Asi nic. Ty játra do děcek nenacpu, a pokud se o to pokusím, nestojí mi to za ty ksichty. :-/

zana 29.11.2008 19:34

Re: Vavísku, chvála

Medailonky snad příští týden zmáknu. Tentokrát už jsem měla připravenej kýbl guláše...

aida 29.11.2008 23:54

Re: Vavísku, chvála

Hmm, tak mě se pro změnu nevedlo, asi jsem to nějak zkazila - dělala jsem to červené kuře a doma jsme se dohodli, že to byl první a poslední pokus. Ale chyba je opravdu asi ve mě, ne v receptu.

To kuře se zelím jsem taky kdysi zkoušela (podobný recept byl na Labužníkovi), a taky to byla jen premiéra a derniéra v jednom. Vave za to nemůže, prostě asi máme doma jiné chutě - přitom kysané zelí ve všech úpravách jíme moc rádi.

No, vyzkoušet se má všechno, člověk se pořád učí.

Vave 30.11.2008 8:09

Re: Vavísku, chvála

To mi je moc líto, milá Aido!VV Já jsem kdysi dělala doma podle Karolíny lososa ... a taky nic. :-/

Bubu 30.11.2008 16:20

Re: Vavísku, chvála

U nás bylo k obědu taky kuře se zelím v bříšku a pochválená jsem byla, i když se mi tentokrát poněkud nevyvedly bramborové knedlíky (byly trošku víc oslizlé než jindy). Přesto se oba pánové odvalili od stolu a oba zapluli na gauč "na pohádku" (=zdřímnout si).

Takže, Vave, R^ pochvala před nastoupenou jednotkou a rozvinutou zástavou.

Heduš 29.11.2008 10:27

no a protože zítra

celý den z důvodu venčení nebudu k dispozici, tak musím dneska uklízet a jít za tátou. Tak se loučím a prchámR^:-)

baty 29.11.2008 10:19

dotaz na maso nebílé

když chci udělat zítra dobré dušené vepří kotlety se zeleninovou rýží (přání kojící matky), tak do čeho by se daly naložit, aby byly jinačí, než obyčejně jen počesnekované a pokmínované???