17.6.2024 | Svátek má Adolf


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Bílé maso nedietně

Rádi jíte zdravě, ale ne vždy a všechno? Podívejte se na to, jak se dá bílé maso připravit pikantně a řekněme rovnou - ne příliš dietně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vave 28.11.2008 22:38

Re: Uff, to byl den...

To je dotazů, milá Aido! VV 8-o8-o8-o Sójovku jsem dávala vždycky tmavou. Čerstvý zázvor jsem nikdy nezkoušela, opravdu netuším, co by mohl udělat. Chilli paprička, mno, ono to má svou chuť, ale asi by se to netlouklo. Ale tu tam můžeš přidat i skoro nakonec, až olízneš prst, ne? ;-)

Děkuju všem za ohlasy a přeju dobrou noc! VV

aida 28.11.2008 22:46

Re: Uff, to byl den...

Ještě než usneš,  poslední dotaz - ocet obyč kvasný vinný 8% nebo jiný?

No, já spát nejdu, objevila jsem v programu, že na STV2 dávají Poslední tango v Paříži, můj oblíbený film, tak se jdu koukat.

aida 28.11.2008 22:49

Re: Uff, to byl den...

23,05 - to pro zájemce.

Štve mě, že nejlepší filmy dávají nejdřív v deset, většinou ale kolem půlnoci. Chtěla bych se na ně koukat, jenomže dřív usnu.

Jakub S. 28.11.2008 23:12

Re: Uff, to byl den...

Uf!!! Magický film! Dodnes si pamatuju, kde a kdy jsem ho shlédl, a jak mě uhranul! STV už nemám...

Vave 29.11.2008 8:09

Re: Uff, to byl den...

Byla jsem rychlejší, usnula jsem! ;-)  Kdysi jsem dávala obyčejný ocet, protože jiný ani nebyl, pak jsem zkoušela vinný, může být ten vinný, a ani jablečný není od věci - hraj si, milá Aido! VV

Přeju všem krásný den! VV

Hana W 28.11.2008 19:55

Vyborne

Zaregistruju. Potesilo mne (castecne) vyuzivani cesnekoveho boku - to taky zde nemam, ale Globus v Olomouci nezklame. protoze budu vyvarovat, jen co tam dorazim, tak vyuziju nektere z predlozenych napadu. V

ri 28.11.2008 17:27

pro Dede

posílala jsem portrétek, dorazil?

Matylda 28.11.2008 14:43

Musím se pochlubit

u mého článku o kloboucích byl v diskuzi zmíněn Kloboukový klub. Vstoupila jsem na stránky a zjistila, že žádají o zaslání příběhů s klobouky. Tak jsem jim poslala odkaz na Neviditelného psa na ten článek a oni mě požádali, jestli ten článeček smí uveřejnit i na svých stránkách. Můj muž se řehonil, že budu slavná:-) To by tady bylo slavnejch... Někdy si říkám, jestli to není škoda, že spousta zdejších psavců je slavná tady mezi námi, ale leckdo jiný o nich neví.

YGA 28.11.2008 15:23

Re: Musím se pochlubit

No to je super - gratuluju v úspěchu! Ehm ... a bude i nějaký honorář ;-)?!

Hana W 28.11.2008 16:42

Re: Musím se pochlubit

Gratuluju - vsak to taky byl moc pekny clanek.R^

Jakub S. 28.11.2008 17:43

Re: Musím se pochlubit

Prima! Zasloužíš si! É - tedy myslím to uznání, že. Tak na Brnění na to konto poplatíš, ne?

zana 28.11.2008 19:45

Re: Musím se pochlubit

No paráda!! Takhle vypadá zodpovědná reprezentace ZvířetníkuR^:-)

Vave 28.11.2008 19:50

Re: Musím se pochlubit

Blahopřeju, milá Matyldo!VV A musím konstatovat, že jsi neuvěřitelně rafinovaná osoba - přes klobouky získat nové Zvířetníky, to musí jít klobouk dolů! ;-)

Matylda 28.11.2008 14:38

Vavísku,

recepty vypadají skvostně! Budu muset vyzkoušet, třeba trumfnu mamčino kuře na medu:-)

Vave 28.11.2008 19:48

Re: Vavísku,

Tak na ten souboj jsem hodně zvědavá, milá MatyldoVV, ale myslím, že nutně musí tvítězit MAMINČIN recept! R^:-)

Jinak k tomu koření jménem sambal, ráno jsem Štětinku odbyla a teď mě to moc mrzí, omlouvám se, Evi!VV Je to prostě pálivá přísada do jídla, taková jakoby omáčka většinou. Já jsem sambal doma neměla, tak jsem dala trochu sweet chilli omáčky a taky to šlo - zapomněla jsem to do teceptu napsat. Chce to do té majonézy prostě něco pikantního, pro děti asi jen maličko, pro dospěláky víc a pro Zanu hodně!;-)

Bubu 28.11.2008 14:34

OT - mikulášské venčení

Všichni, co se jdete o víkendu hromadně venčit, si to užijte a vzpomeňte si i na ty, co venčí individuálně. :-) A foťte a foťte a foťte!!! Přávidím. V

Hana W 28.11.2008 16:43

Re: OT - mikulášské venčení

Taktez preju uspesne venceni a preju pekne pocasi. Uzijte si to!

Zdena b.p. 28.11.2008 13:25

Achjo

Vavíííís, co mi to děláš!!!! Od těch medajlí za chrabrost mám depku jako hrom a ty si tu vybalíš NEDIETNÍ recepty. No, ještě že o víkendu polezu po oknech doma i ve sboru. Tak ty kalórie, které jsem do sebe nandala i čtením, snad zase někde zapomenu. :-) Ale vypadá to velice mňamózně!!!

Vave 28.11.2008 14:29

Re: Achjo

Hele, ZdeniVV, zas TAK kalorické to není! Když se toho sní přiměřeně! ;-)

Hanča 28.11.2008 12:48

Milá Vave, receptíky jsou lákavé!

Na tento víkend už mám stravovací fahrplan připravený, ale příště určitě vyzkouším. Jen mám dilema, kterým z plněných kuřátek začít, obě se tváří velmi mňamózně.  - U posledního odstavce jsem si připomněla recept na zapečené brambory, které mě nadchly svou jednoduchostí co se týče surovin i přípravy a ve finále vynikající chutí. Tak ho sem mrsknu. Jedná se o

ZAPEČENÉ BRAMBORY S RAJČATY A SÝREM.

Potřebujeme brambory, rajčata, sýr na strouhání, čerstvé usekané bylinky (tymián, rozmarýn, bazalka, oregáno), olivový olej a tuk na vymazání zapékací misky. Já jsem přidala pro vylepšení ještě klobásku, ale ta není nutná. Zapékací misku nebo pekáček vymažeme tukem a poklademe oloupanými, na plátky pokrájenými syrovými bramborami. Osolím, opepříme, posypeme bylinkami (dala jsem co dům dal - čerstvou bazalku a sušené oregáno), kdo chce přidat klobásku, pohodí na brambory ještě pár klobáskových koleček. Na takto připravené brambory poklademe na kolečka pokrájená rajčata, pěkně hustě, žádné rozestupy netrpíme. Rajčata rovněž osolíme, opepříme, zasypeme bylinkami a hustě posypeme nastrouhaným sýrem. Ve vrstvení pokračujeme (nejméně) ještě jednou tak, aby nahoře byla rajčata se sýrem. Pokapeme lehoučce olivovým olejem, přikryjeme alobalem nebo poklicí (Moraváci mohou použít i skřídlo) a pečeme ve vyhřáté troubě cca 35-45 min., do změknutí brambor. Poté sejmeme poklici (alobal i skřídlo), dopečeme dozlatova a olizujíce se až za ušima konzumujeme.

LA 28.11.2008 12:51

Re: Milá Vave, receptíky jsou lákavé!

Když vyměním sýr na strouhání za plátkový, tak to bude ještě jednoduší a více se toho dostane do brambor. ;-P

Bubu 28.11.2008 14:26

Re: Milá Vave, receptíky jsou lákavé!

Brambory s rajčaty zkusím, mlsná huba říká, že by to mohlo být výtečné, ale přikrývat budu křidlou nebo křidlicou ;-)

Vave 28.11.2008 14:28

Re: Milá Vave, receptíky jsou lákavé!

Já to, s dovolením, zkusím s tím alobalem! ;-)

Děkuju, milá Hančo!VV A už dloooooho jsem neviděla foto Aničky!:-/

YGA 28.11.2008 15:25

Re: Milá Vave, receptíky jsou lákavé!

Já bych teda s dovolením použila křidylku. Ale malá výtka - jak to, že takový bezva recept tady nebyl dán v plen v sezóně rajčat? Na druhou stranu - teď zas začne sezóna klobásků, že ;-D!

Hana W 28.11.2008 16:47

Re: Milá Vave, receptíky jsou lákavé!

Vsak uz se na tu klobaskovou sezonu tesim!! To tady zde neni - najdou se i dobre, ale vetsinou z mleteho masa a ruzne ochucene, ja mam treba rada kureci klobasy s parmezanem , cesnekem a bylinkama, nebo s paprickama. No, spis je to jak vinna klobasa, ale vic nahrubo poml;eta. Ovsem to by se pravy klobasovy nadsenec tech krasne uzenych moc nepotesil;-P

Vave 28.11.2008 11:16

O.T. - HALÓ! VELKÁ KOČKO!

Milá Velká kočkoVV, už dlouho se mi vracejí všechny odeslané maily jako nedoručitelné.

Ale dnes jsem Ti posílala něco opravdu moc důležitého, prosím Tě, zkus mi napsat Ty, musíme to spojení nějak "prošťouchnout" !!!!!!!!!!

Jakub S. 28.11.2008 17:42

V poledne jsem jí poslal dotaz - a zatím bez odpovědi,

nicméně nevrátil se!

Jakub S. 28.11.2008 19:04

Pořád platí oboje. - ?!

Nemáte někdo kontakt na jejího syna? Nemáte. Heršvec...

YGA 28.11.2008 9:35

No Vavís

- takové dobroty si vyvařuješ 8-o! Jenom při čtení mi tečou sliny - hned si kopíruju a zakládám do složky Zvířetníkové recepty. Jenom dotaz - to červené kuře - jakou to má chuť - sladkokyselou?  

Vave 28.11.2008 10:39

Re: No Vavís

Milá YGOVV, není to klasicky sladkokyselé, je to moc dobré! Ten ocet vlastně úplně odpaříš, jen po něm zčervená kuře, je to neuvěřitelné, dokud to sama nevyzkoušíš.;-)