Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Bílé maso nedietně
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Vave 28.11.2008 11:09Re: ty jo, to bych si dala!!! Milá MaRi, to mi lichotíš, na čaje jsou tu jiní! Já ráda bylinky, a to prý čaje nejsou! A mimo to, u Dede je Povídání o koření a ještě Malý slovníček do kuchyně, takže JÁ už mám splněno na 137,53 %! |
EvaŽ 28.11.2008 13:04Re: ty jo, to bych si dala!!! Jak jsi přišla na to číslo |
LA 28.11.2008 13:19Re: ty jo, to bych si dala!!! Dle počasí. |
Vave 28.11.2008 14:26Re: ty jo, to bych si dala!!! To je takzvaný kvalifikovaný odhad a občas se používá (nejen) při vyplňování statistických výkazů, to mě učil kdysi můj šéf, po kterém jsem podědila židli i výkazy. Důležitá jsou desetinná místa, dodávají tomu serióznost, ale bacha! zas nepřehánět, deset desetinných míst Ti nikdo nespolkne! |
Bubu 28.11.2008 14:41Re: ty jo, to bych si dala!!! U nás má příslušná kancelář okna s výhledem na rybník. Takže se kvalifikované odhady tvoří podle počtu kachen na rybníce plujících oproti počtu kachen po obloze letících a počtu kachen na hrázi sedících. V případě potřeby lze jednotlivá pořadí kriterií prohodit. Jakkoli. A jako doplňkový údaj lze využít počet kachen a kačerů v každé podskupině. |
Bubu 28.11.2008 10:49Re: ty jo, to bych si dala!!! Tak o koření. To se těším! |
zana 28.11.2008 8:38vaúúú! hlad!! než to zapomenu - krůtí játra podle mne mívaj ty krámy s drůbežím masem (aspoň u metra v Kobylisích je vídám). Jinak díky za bezva inspiraci. Myslím na tebe, Vave. |
Vave 28.11.2008 10:25Re: vaúúú! hlad!! Děkuju za tip, milá Zano, a děkuju tak vůbec! |
Zdena b.p. 28.11.2008 13:55Re: vaúúú! hlad!! I já na tebe Vavís moc myslím, jen jsem ti to ještě neprozradila. |
Vave 28.11.2008 14:27Re: vaúúú! hlad!! Já vím, holčičko moje! děkuju! |
LA 28.11.2008 8:06Dobrá inspirace A určitě to půjde nahradit králíkem (kromě té rybky). Krůt játra občas vídávám, ale nejsem si schopná vzpomenout kde, jelikož je nekupuji. Anežce stačí kuřecí a já jsem osoba zmlsaná a jím játra domácí kachní nebo králičí nebo z divočáka. Jsem si zcela jistá, že jsem je viděla opakovaně, nebyla to ojedinělá záležitost a nebyla mražená, nýbrž chlazená na tácku s bílo-modrou nálepkou. |
EvaŽ 28.11.2008 8:24Re: Dobrá inspirace Milá LA, vyzkoušela jsem "tvého" králíka na česneku se smetanou, vynikající |
LA 28.11.2008 8:36Re: Dobrá inspirace To jsem ráda, že chutná. Táta ho také miluje. |
Li 28.11.2008 8:05Kuřátko vyzkouším, receptíky jsou lákavé A krůtí játra a spol. dostaneš v naší vesničce v Krůtím nebi za dobrou cenu |
Vave 28.11.2008 9:06Re: Kuřátko Milá Li! Ve vesničce, kde je Krůtí nebe, bych chtěla bydlet! Jen by mě zajímalo, co si o svém nebi myslí ty krůty! Těším se do Dráčkova! |
zana 28.11.2008 13:16Re: Kuřátko ... a když umřely, přišly rovnou do nebe |
Bubu 28.11.2008 14:44Re: Kuřátko Každý tvor touží po teplém pelíšku. A krůta po pekáči v troubě |
EvaŽ 28.11.2008 7:00To čínské kuře znám, dělám - vynikající. Kombinace sojovky a zázvoru je prima a dá se použít v nejrůznějších variacích. Používám jen kuřecí prsa na lupínky nebo nudličky. Pro pikantnost dáván ještě do oleje chilli. Pokud potřebuji nastavit na větší množství nebo zpestřit, tak lze na nudličky nakrájeným pórkem nebo na malé růžičky (opravdu tak 2 cm) rozebraným květákem a hráškem. |
Vave 28.11.2008 9:05Re: To čínské kuře To jsou dobré nápady, milá EvoŽ. Stále vařím v příliš velkých hrncích, ale když se občas přemůžu a dělám toho málo, zrovna přijde na jídlo někdo nehlášený. |
LA 28.11.2008 9:09Re: To čínské kuře Na nastavení zeleninou (zvláště do jídel tohoto typu) používám bambusové výhonky nakrájené na proužky v neslaném nálevu. Báječně se tím jídlo nastaví, zasytí a není nutno dělat si hlavu s tím, jestli to půjde chuťově k sobě, jelikož jsou hodně nevýrazné. |
Vave 28.11.2008 10:24Re: To čínské kuře Díky, milá LA! |
EvaŽ 28.11.2008 10:37Re: To čínské kuře Ono je to každé chuťově jiné. Bambus je oprevdu "jen" nastavení. Pór dodá jednu chuť, květák a hrášek jinou chuť. Jinak je dobré kuřecí nudličky buď obalit v bramborovém nebo kukuřičném škrobu (Solamyl, Maizena), Případně dát trochu škrobu do sojovky na "zahuštění" omáčky. Koření dávám o trochu více, jsme hu/by plechové. Jinak v originálních receptech (tedy spíš malajské případně indické kuchyně a číny "jižní") jsou i pro nás nepoživatelná množství (třeba na 4 porce 1,5 lžičky chilli). V téhle kuchařce jsou recepty upravené pro Evropana. |
Fallowa 28.11.2008 7:00Vavísku, díky,mám inspiraci na víkend.Bílé maso nedietně je skvělé a další předností je,že je za chvíli hotové.Já teď začínám třídit krámy na dvě hromady;které chci vyhodit a které si vezmu do nového bytu,takže si dělám jídla,co jsou rychle hotová. |
zana 28.11.2008 8:50Re: Vavísku, Fallowo, tu první půlku (vyhodit) bys mohla probrat s Karolínou. Jinak na tebe moc myslím, teď z hlavy nevím, přijdeš pražit ? |
LENKA S 28.11.2008 13:04ZANO A FALOWO, KAROLÍNA HLÁSILA, ŽE PŘIJDE NA PRAŽENÍ A SNAD I NA VENČENÍ, ALE SNAD JEN DO HOSPODY. JINAK FALLLOWO, NIC NEVYHAZUJ A KONTAKTUJ PŘES HADOPASI KAROLÍNU. JEJÍ KOMBÍK POJME FŮRY VĚCÍ A TĚCH POTŘEBNÝCH JE STÁLE VÍC A VÍC. PROTO ZATÍM NIC NEVYHAZUJ. |
Vave 28.11.2008 9:03Re: Vavísku, Milá Fallowo, moc na Tebe myslím! Ale zvládneš to a budeš se mít v novém bytečku fajn. |
Xerxová 28.11.2008 6:47hezký den hezký den všem Zvířetníkům a zvířátkům U snídaně se čte o jídle docela příjemně |
Vave 28.11.2008 9:02Re: hezký den Dobrý den, milá Xerxová! Myslím, že o jídle se čte dobře v každou roční dobu i denní hodinu - slečna Kosatka by jistě dodala, že ona by raději ochutnávala, protože číst jsi ji ještě nenaučila! |
Eva 28.11.2008 1:26K té vaší otázce, kde vzít krůtí játra. Mají je zcela běžně ať již v Makru nebo teřba Tescu. Nejsou nijak extrémně drahá jako třeba husí játra. Myslím, že stojí něco kolem 80kč/kg. Někdy je kupuju. |
Vave 28.11.2008 9:00Re: K té vaší otázce, kde vzít krůtí játra. Děkuju za tip, milá Evo! Do Makra nemám přístup, ale do Tesco ano! |