Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: A opět zakysaná smetana...
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
![]() |
JoVo 16.1.2009 20:07R O Z V E R N Í Č E K .
|
![]() |
RenataE 16.1.2009 20:37Re: R O Z V E R N Í Č E K . Uááá! Šrapnéél! |
![]() |
zana 16.1.2009 21:44Re: R O Z V E R N Í Č E K . JoVo, ty jseš zvíře |
![]() |
Bláža 16.1.2009 22:30Re: R O Z V E R N Í Č E K . Nááádhera! |
![]() |
Jakub S. 16.1.2009 22:32Vót dialéktika - ! No to potěší, o tym žádná! |
![]() |
Louk 16.1.2009 19:41Chybějící inkredence :) dokoupeny zítra se jde na věc. Bezva tip, milá Nelino, díky A ještě lehce OT. Nelino, nebyla nááhodou cestou z mik. venčení řeč o fotkách smečky? Co takhle je poslat Dede i s vyprávěním. A nejen o smečce. Mám důvodné podezření, že zajímavých zážitků jsi nasbírala za svůj život bohatě |
![]() |
Karolína 16.1.2009 18:32vánoční mňamka ze zbytků se mi letos taky povedla - zbyla mi 1 šlehačka, 1 zakysaná smetana, 1 100 gr. balení šunky a odřezek špeku, nějaký plátkový sýr, půlka brokolice. Brambor máme dost, vajíček taky, cibule se taky ještě našla, tak jsem trochu zaexperimentovala a vzniklo z toho skvělé jídlo. Brambory jsem oloupala a syrové pokrájela na půlcentimetrová kolečka. Na kostičky špek do pekáčku, na něj jsem položila kolečka brambor, prosypala cibulkou a najemno krájenou šunkou, osolila, opepřila. Založila jsem další vrstvu brambor a to celé si zopákla, tak dlouho, dokud suroviny nedošly. Nahoře byla vrstva brambor a brokolicové růžičky. Ve šlehači jsem rozmixovala šlehačku, zakysanou smetanu, asi 4 vajíčka a trochu vody, přidala byinkové koření. Tím jsem celou krmi zalila a vnořila do trouby. Když brambory změkly - nasály přitom tu šlehačku i vůni bylinek a byly velmi jemné, tak to celé zkompaktnělo a zapeklo se. Pak jsem jen nahoru nasypala sýr a dala znovu na chvilku do trouby, aby se roztekl. Spotřebovaly se zbytky šunky a dalšího a vznikl kastrol jídla, ze kterého se najedlo asi 6 lidí! |
![]() |
RenataE 16.1.2009 18:45Re: vánoční mňamka ze zbytků A v tom se my dvě lišíme, já mám silvestrovské trosky a ty vánoční mňamku |
![]() |
zana 16.1.2009 21:46Re: vánoční mňamka ze zbytků |
![]() |
aida 16.1.2009 22:56Re: vánoční mňamka ze zbytků Jé, to muselo být dobré! |
![]() |
Matylda 16.1.2009 17:20Však jsem si myslela že je to vlastní výroba, je to model-skvost. Kdysi jsem měla taky strakatý svetr, ale ten tvůj mě moc zaujal. |
![]() |
Matylda 16.1.2009 17:20Re: Pro Vave že ano, odklepla jsem to špatně. |
![]() |
Hanča 16.1.2009 17:19Drobný dotaz k závinu, až ho budu chtít vyzkoušet : kolik asi tak zhruba kysané smetany a vajec mám vrazit do náplně? - Já vím, přiměřeně. Tak jinak - má být náplň spíš hustší? Řekla bych, že musí být hodně hustá, aby zatuhla a závin se dal krájet. Jak je to, milá Nelino? |
![]() |
RenataE 16.1.2009 17:46Re: Drobný dotaz k závinu, Dala bych 1-2 vejce na kelímek smetany. A teď si vyber, jestli má kelímek 150 nebo 200 g, může být i 180, a jestli jedno nebo dvě vejce |
![]() |
Vave 16.1.2009 16:29O.T. - SVETR PRO MATYLDU Díky, milá Matyldo |
![]() |
RenataE 16.1.2009 17:52Re: O.T. - SVETR PRO MATYLDU To znám! Taky jsem kdysi pletla podobným způsobem. Ovšem za posledních 10 let je můj jediný produkt šála pro Zuzku z jednoho přadena. Ta vlna (není to vlna) byla tak krásná, že jsem ji v tom krámě nemohla nechat. Nešila jsem nikdy, zato jsem nutila maminku, aby mi šila podle mých návrhů. Už jsem o tom jednou myslím psala, nejlepší kreace vznikaly z oděvů z různých pozůstalostí. Moje nejoblíbenější zimní sukně byla z vlněného festovního županu po dědečkovi (nosila jsem ji celý gympl a pak ještě další čtyři roky). Šaty na maturitní ples naopak vznikly z hedvábného županu po pratetě - a vůbec nikdo nepoznal, že jsou z županu |
![]() |
aida 16.1.2009 23:05Re: O.T. - SVETR PRO MATYLDU Hmm, já se po letech taky dala na šití. Pro dceru-punkerku, v obchodě podle svého vkusu nic nesežene. Zatím mám za sebou jedny kostkáče (kostkované kalhoty), kupodivu vyšly opravdu dobře, kostky jsem trefila přesně, sama se tomu divím; teď se chystám na ohnivě rudé manšestráky (taky pro ni). Kdysi jsem šila a pletla vše - pro sebe (při mé nekonfekční postavě to jinak nešlo), i na kabát a všelijaké kostýmy jsem si troufla, kalhoty jsem dokonce jednu dobu šila na kšeft (kamarádům). Později vše pro děti a manžela - a nakonec to jaksi vyšumělo, poslední záchvěv byla koupě naprosto geniálního šicího stroje (je chytřejší než já) před pár lety; přesně pak jsem šít přestala... Tak snad mě teď dcera víc donutí a budu šít nejen jí. ;-) |
![]() |
Kadlus 16.1.2009 13:28Variace Když vaří chlap,tak s fantasií.Variabilní náhrada za ten "sourční krém".Ve vajíčku tyčovým mixerem rozkvrdlat jakýkoliv sejrek (mazací), vybrat i příchuť, čím pikantnější,tím lepší, před koncem zapékání zalít, nastrouhat navrch tvrdší sýr(poslední řešení byla zapomenutá,v ledničce zastydlá Niva),posypat kořením na americké brambory, dopéct a dlabat! Jde použít i bílý jogurt,hodně tučný, ale vajíčka jsou va,jíčka, u těch zatím žádný dovede nevymyslel jak je ještě před rozklepnutím ochudit ! |
![]() |
Jakub S. 16.1.2009 13:56No aby na to eště někdo nepřišel, že... Je to tak. Skoro vše uschlé / zaschlé / vyschlé lze n ě j a k roz-něco. |
![]() |
Zdena 16.1.2009 12:44Zano, milá Zano! Tak to se omlouvám, máte-li kočku, pak jí to jistě nepotěší, pokud jí vezmete k nám na pláně, natož kanárka Tak nevím - co bys řekla muzeu hornictví a trempigu na Jílovsku? Mají, tuším do 16ti hod. A pak tu máme prima kavárnu KORÁLEK, nekuřácká malinká místnost, kde VAŘÍ dívka - účastník mistovství světa ve vaření kafe. No a další hospody... A nad Jílovém se tyčí nová rozhledna, naše čuba už tam byla, já ještě ne... A taky se dá jet vlakem z Braníka třeba do Prosečnice a tuším že po zelené se dostat do Jílového a odjet tím autobusem... No a taky se dá jít v Praze do kina, tak já už dám pokoj. |
![]() |
zana 16.1.2009 14:32Re: Zano, milá Zano! nenene, my se projdeme děsně rádi, radši než cokoliv jinýho |
![]() |
YGA 16.1.2009 14:36Re: Zano, milá Zano! Ale chudák malá - zvýšenou teplotu |
![]() |
Zdena 16.1.2009 11:45ZANO, Milá ZANO !! K nám konkrétně 332, tuším i 334 z Budějovické. Na pražskou tramvajenku či lístek to jede na okraj Prahy a pak si podle pásem musíš připlatit. POZOR: za psa jako za dospělého!! Já nad tím šílím, protože když jsem vloni brala naší strakatou slečnu Bony do Prahy CVIČNĚ, tak to stálo majlant a nikdy jsem se pořádně nedopočítala, co řidič, to jiný názor. GRRRRRRRRR! |
![]() |
Jakub S. 16.1.2009 12:07Re: ZANO, Milá ZANO !! Na to, kolik mám platit kam v Praze, jsem si už dávno navykl se prostě zeptat služby nahoře v kukani v metru. Řidičů se neptám na nic, ani tady. |
![]() |
zana 16.1.2009 12:19Re: ZANO, Milá ZANO !! Zdeno, měla jsem to napsat hned - my jsme bezpsí Jinak máš pravdu, myslím, že o lístek by si revizor měl říct každýmu cestujícímu zvlášť |
![]() |
LENKA S 16.1.2009 11:25NELINO, TO JE BAŠTA. UŽ DOBŘE VÍM,CO BUDEME S JIŘÍM MÍT DNESKA K OBĚDU. NĚJAK MÁME LETOS PŘEBYTEK BRAMBOR. KDYŽ JSME TOTIŽ NAPODZIM DORAZILI PRO OBJEDNANÉ ČERVENÉ BRAMBORY, VNUTIL NÁM PĚSTITEL ZADARMO K OBJEDNANÝM 75 KILŮM TĚCH ČERVENÝCH JEŠTĚ 25 KG SVĚTLÝCH. MÁME METRÁK BRAMBOR PRO DVA LIDI S TÍM, ŽE TY SVĚTLÉ SI PIOSTUPNĚ ODVÁŽELA NAŠE VĚRČA DO BUDĚJEK. BRAMBOROVÍ JSME VŠAK OBA. ŠKUBÁNKY, ŠIŠKY NASLANO I NASLADKO, KAŠE, VŠELIJAKÉ TYPY BRAMBORÁKŮ A BRAMBOROVÝCH BUCHET SPOLEČNĚ S RŮZNÝMI TYPY BR.KNEDLÍKŮ JSOU NA NAŠEM JÍDELNÍČKU VELICE ČASTO. TAKY JEN VAŘENÉ BRAMBORY VE SLUPCE A S ČESNEKOVÝM TVAROHEM , K TOMU TROCHA ZÁKYSU A JE VEČEŘE JAK VÍNO. TO MILUJEME OBA |
![]() |
Jakub S. 16.1.2009 12:05JO, ZEMÁKY, TO JE BAŠTA. TOTÉŽ JÁ. NEMOHL BYCH CHODIT FURT DO PIZZÉRIÍ A NA TĚSTOVINY. ZEMÁKY A KNEDLÍKY MUSÍ BÝT KAŽDÝ TÝDEN, LENKO. ALE ABY TO BYLO ZDRAVĚJŠÍ, NEŠKODÍ TROCHU ŠKVARKŮ NEBO CIBULKY NA VLASTNORUČNĚ VYŠKVAŘENÉM SÁDLE... NEDÁ SA! |
![]() |
LENKA S 16.1.2009 12:14Re: JO, ZEMÁKY, TO JE BAŠTA. JAKUBE, TOHLE JSEM ZNALA Z DOMOVA, ALE NYNÍ TO NEPROJDE VÝSTUPNÍ KONTROLOU( HU...) MÉHO JIŘÍHO. ON SÁDLO NEE, ŠKVARKY TAKY NEE. KDYŽ UDĚLÁM COKOLI PODLE TOHO, CO MI RADÍŠ, VEZME SI JIŘÍ RADĚJI CHLEBA SE SEJREM A JE NA NĚM VIDĚT, JAK MU TO TEDY RECHT NENÍ. |
![]() |
Jakub S. 16.1.2009 13:04Re: JO, ZEMÁKY, TO JE BAŠTA. CHUDÁK MALÁ SYMPATICKÁ. ŽÁDNÁ SRANDA... |
![]() |
zana 16.1.2009 12:16Re: NELINO, TO JE BAŠTA. NEZAPOMEŃ NA BRAMBOROVOU BÁBOVKU |
![](http://1gr.cz/u/IWEB31.gif)
![](http://m.1gr.cz/u/free.gif?r=XorHgCgkaOaCahl&p=kdd3q8Zm%7cEjOjqsGeCV%7cXGiBXsYStDmdpFc8bs%7cAtLafd1pF%7cssDlEaoc2X&x=MTErUb)